پیام ویژه

آخرين مطالب

فرمول کاهش تورم یادداشت

فرمول کاهش تورم
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - فرارو /متن پیش رو در فرارو منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
کشور‌های دیگر مانند آرژانتین و روسیه که تورم بالا دارند، چه کاری انجام می‌دهند؟ مگه بعد از شروع کرونا و حمله به اوکراین تورم اروپا به 7 درصد نرسید؟ مگه تورم آمریکا به 9 درصد نرسید؟ آن‌ها چه کردند؟ همه این‌ها سریعا با تسهیل زمینه‌های سرمایه گذاری و تولید، تورم را مهار و بعد هم کاهش دادند؛ بنابراین کاملا فرمول ساده و روشنی برای کاهش تورم وجود دارد
یک تحلیلگر مسائل اقتصادی گفت: «دیگر اهمیتی ندارد که بانک مرکزی یا شورای پول و اعتبار چه می‌کنند و چه اختیاراتی دارند. مهم این است که دولت چه تصمیماتی می‌گیرد. تا اینجای کار هم دولت هیچ برنامه و تصمیمی نداشته که تورم شکن باشند. واقعیت این است که تورم یک معلول رفتار‌های اقتصادی است نه علت. در هیچ اقتصادی تورم به عنوان یک عامل مورد توجه قرار نمی‌گیرد و این از اصول و مسائل ابتدایی علم اقتصاد است. حالا اگر دولت قصد دارد تورم‌شکنی کند، فرمول‌های آن هم کاملا مشخص است. یعنی هر جوانی که اقتصاد خوانده باشد می‌داند که فرمول‌های کاهش تورم چیست.»
 مسعود دانشمند عضو اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با فرارو عنوان کرد: «برای خیلی از مردم این سوال وجود دارد که در نهایت دولت و بانک مرکزی باید چه اقداماتی در راستای کاهش تورم در کشور انجام دهد. ببینید در خصوص بانک مرکزی به عنوان صندوق دولت نه به عنوان بانک مرکزی اقدام خاصی نمی‌تواند انجام دهد. زیرا بانک مرکزی به عنوان مدیر بازار پولی باید استقلال عمل داشته باشد تا بتواند فرمول‌های بازار‌های پولی را در مسیر افزایش و حفظ ارزش پول ملی در دستور کار قرار دهد. ولی در حال حاضر بانک مرکزی ایران صرفا صندوق دولت است. بانک مرکزی مستقل آن است که به مجلس پاسخگو باشد نه دولت. زیرا در این صورت است که می‌تواند در برابر زیاده‌خواهی و انتظارات بی مورد دولت ایستادگی کند و پاسخ منفی دهد.»
بازار

پیام ویژه

وی افزود: «از طرف دیگر شورای پول و اعتبار نیز در کشور ما کاملا دولتی است. حتی ترکیب آن هم از وزرا و اعضای دولت است و به همین دلیل خیلی نمی‌توان از آن هم انتظار خاصی داشته باشیم. علاوه بر این آنچه که در این شورا اجرایی می‌شود، همانی است که در هیات دولت تصویب می‌شود. البته از نهاد‌های دیگر مانند قوه قضائیه و مجلس هم در این شورا حضور دارند، اما عملا تاثیر چندانی در رویه این شورا ندارند.»
این تحلیلگر مسائل اقتصادی تاکید کرد: «با توجه به این‌ها که گفتم، دیگر اهمیتی ندارد که بانک مرکزی یا شورای پول و اعتبار چه می‌کنند و چه اختیاراتی دارند. مهم این است که دولت چه تصمیماتی می‌گیرد. تا اینجای کار هم دولت هیچ برنامه و تصمیمی نداشته که تورم شکن باشند. واقعیت این است که تورم یک معلول رفتار‌های اقتصادی است نه علت. در هیچ اقتصادی تورم به عنوان یک عامل مورد توجه قرار نمی‌گیرد و این از اصول و مسائل ابتدایی علم اقتصاد است. حالا اگر دولت قصد دارد تورم‌شکنی کند، فرمول‌های آن هم کاملا مشخص است. یعنی هر جوانی که اقتصاد خوانده باشد می‌داند که فرمول‌های کاهش تورم چیست.»
وی افزود: «کشور‌های دیگر مانند آرژانتین و روسیه که تورم بالا دارند، چه کاری انجام می‌دهند؟ مگه بعد از شروع کرونا و حمله به اوکراین تورم اروپا به 7 درصد نرسید؟ مگه تورم آمریکا به 9 درصد نرسید؟ آن‌ها چه کردند؟ همه این‌ها سریعا با تسهیل زمینه‌های سرمایه گذاری و تولید، تورم را مهار و بعد هم کاهش دادند؛ بنابراین کاملا فرمول ساده و روشنی برای کاهش تورم وجود دارد.»
دانشمند تصریح کرد: «حالا اگر در دولت قصد کاهش تورم وجود دارد باید در اولین گام تولید را سامان دهیم. وقتی تولید سامان پیدا می‌کند، نرخ اشتغال هم بالا می‌رود. وقتی اشتغال افزایش پیدا می‌کند، به تبع آن درآمد دولت هم بالا می‌رود. وقتی درآمد دولت افزایش پیدا می‌کند، از افزایش نقدینگی در کشور جلوگیری می‌شود. به همین دلیل است که می‌گویم اصلا اختیارات و برنامه‌های بانک مرکزی اهمیتی ندارد. زیرا آن‌ها نمی‌توانند بخش تولید را سامان دهند. دلیلش این است که علاوه بر همه این‌ها که تا اینجا گفتم، یک عامل بسیار مهم در اقتصاد ما وجود دارد که آن «سیاست زدگی اقتصاد» ما است. یعنی اگر ما الان بخواهیم تولید را سروسامان بدهیم و یک کالا تولید کنیم، به دلایل سیاسی امکان ورود به بازار جهانی را نداریم. ما حتی نمی‌توانیم مواد اولیه مناسب برای تولید وارد کشور کنیم؛ بنابراین ریشه همه مشکلات اقتصادی ما در عمق به سیاست برمی‌گردد.»
این کارشناس مسائل اقتصادی در پایان گفت: «ما حتی نمی‌توانیم سرمایه گذار خارجی جذب کنیم. بر اساس آمار‌ها دوران ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد تا امروز ما میانگین سالانه حدود 2/5 میلیارد سرمایه خارجی جذب کردیم ودر مقابل حدود 10 میلیارد سرمایه از کشور خارج شده است. این یعنی ما بستر لازم برای سرمایه گذاری در کشور نداریم. الان رتبه ما در فضای کسب و کار را بررسی کنید. یا ببینید رتبه ایران در شفافیت مالی و فساد اقتصادی چقدر است. در همه این‌ها ما رفوزه هستیم؛ بنابراین طبیعی است که نه سرمایه گذار داخلی برای ما بماند نه سرمایه خارجی وارد شود. تازه به ماند که ما مشکل FATF هم داریم؛ بنابراین همانطور که گفتم مسیر اصلاح اقتصاد از دالان سیاست می‌گذرد.»

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1119480/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گام تاکتیکی یا پایان یک منازعه دیرینه؟

چرا مذاکرات ایران و آمریکا پیشرفت مشهودی نداشته است؟

تعطیلی بانک‌ها در روزهای پنجشنبه تا پایان تابستان

بحران کم‏‌سوادی میان فقرا

بازگشت به قرنطینه و ماسک؟

موضع‌گیری علیه صادرات پنهان آب

سایه توافق بر دیوار بی‌اعتمادی؟

نوت 16 و نوت 16 پرو رونمایی شدند؛ گوشی‌های ارزشمند میزو با مشخصات چشمگیر

قالیباف فعلا برای ریاست مجلس رقیب ندارد

در خدمت و خیانت کنسرسیوم هسته‌ای

چرایی عقب‌نشینی همزمان آمریکا و چین

دلار نفتی؛ کشورهای جنوب خلیج‌فارس چگونه توسعه یافتند؟

پیش بینی قیمت دلار 24 اردیبهشت 1404

آغاز شمارش معکوس برای مستأجران / بیگی‌نژاد: اجاره مسکن با درآمد خانوارها متناسب نیست

مکرون و کوکایین؛ رسوایی یا شایعه‌سازی؟

یمن : فرودگاه بن گوریون را با موشک بالستیک هایپرسونیک هدف قرار دادیم

ایران 3.5 درجه گرمتر شد

سازمان غذا و دارو از اصلاح قیمت داروها خبر داد

تفاوت عجیب قیمت آرد آزاد و یارانه‌ای

اعتراض خریداران به تغییر قیمت در قراردادهای قطعی خودرو

قیمت خودروهای گروه بهمن

پیش‌بینی بورس چهارشنبه 24 اردیبهشت 1404

گزارشی از چرایی توقف حملات آمریکا به یمن

حضور خانوادگی مردم در نمایشگاه کتاب تهران

رییس سازمان غذا و دارو: قیمت داروها اصلاح می‌شود

پولدارها 29 برابر فقرا یارانه انرژی می‌گیرند

اجاره بها در تهران؛ مطالبه حداقل 20 تا 100 درصدی افزایش اجاره بها در مقایسه با سال گذشته را نشان می‌دهد

تعدیل نیروی گسترده در مایکروسافت؛ دست‌کم 6 هزار نفر اخراج می‌شوند

تأکید اردوغان بر کمک آنکارا برای توقف جنگ اوکراین

ترامپ بایدن شد؛ سردرگمی رئیس جمهور آمریکا در پیدا کردن مسیر!

واکنش‌ها به تغییر ساعت کار مدارس

وقتی سیب را به جای موز قالب می‌کنند!؛ واردات موز با مجوز سیب

قیمت نجومی گیلاس نوبرانه

واردات تلفن همراه مشمول دریافت ضمانت‌نامه بانکی در گمرک شد

نشست هم‌اندیشی کارشناسان حوزه آموزش شاهد و ایثارگر گلستان با حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان

دیدار چهره به چهره مدیر کل بنیاد مازندران با جامعه ایثارگری قائمشهر

برگزاری نخستین همایش بین‌المللی مصدومین شیمیایی با تأکید بر دیپلماسی ایثار و حمایت وزارت امور خارجه

پسر عموی مست، عشق دختر عمویش را کشت

کارشناس اورژانس ناجی دختر 6 ساله شد

برق اتمی نیروگاه بوشهر به مدار می‌آید

استاد دانشگاه جرج واشنگتن: ایران مهم‌ترین محور سفر ترامپ است

هشدار سطح نارنجی هواشناسی/آماده‌باش هلال‌احمر در شمال غربی و غرب کشور

برخورد دو پژو 405 سه قربانی گرفت

11 بانک روسی از کارت‌های ایرانی پشتیبانی می‌کنند، رونمایی از شبکه شتاب ایران و میر روسیه

رقم عجیب زیان صنعت کشور از قطعی برق؛ بیش از 20 میلیارد دلار

ساعت ارزان امیزفیت بیپ وارد بازارهای بیشتری می‌شود

شلیک موشک از یمن به اراضی اشغالی

ادعای تل‌آویو درباره تلاش برای ترور محمد السنوار

ترامپ: عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد

وزیر نیرو: سدها خالیست؛ چرا علما فکری نمی‌کنند؟