پیام ویژه

آخرين مطالب

رئیس‌جمهور پای صحبت دانشمندان سياسي

رئیس‌جمهور پای صحبت دانشمندان
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - سخنگوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: آیت‌الله رئیسی در دیدار با شماری از پژوهشگران پراستناد ضمن شنیدن صحبت‌های آنها، راهکارهایی برای حل مشکلات معیشتی و جلوگیری از مهاجرت نخبگان ارائه داد.
به گزارش مشرق، آبان ماه گذشته بود که معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خبر داد بر اساس روش‌های علمی استخراج داده و اطلاعات پایگاه شاخص‌های اساسی علم (ESI)، 841 پژوهشگر ایرانی در زمره پژوهشگران پراستناد یک‌درصد برتر دنیا قرار گرفتند.
پیمان صالحی افزود: فهرست پژوهشگران پراستناد یک درصد برتر دنیا مستخرج از پایگاه شاخص‌های اساسی علم (ESI) متعلق به شرکت کلاریویت آنالیتیکس، توسط موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری در مهر 1401 تحلیل و پالایش شد و تعداد پژوهشگران ایرانی پراستناد یک درصد برتر دنیا که توسط موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری از سال‌ 1398 تاکنون شناسایی شده، رشد قابل‌توجهی داشته است. تعداد دانشمندان ایرانی این فهرست از سال 1397 تا 1401 به ترتیب 249، 361، 512، 685 و 841 نفر بوده است و به این ترتیب در یک دوره چهار ساله رشد حدود 340 درصدی در ورود پژوهشگران ایرانی به فهرست یک درصد برتر دنیا مشاهده می شود.
اکنون و در یکی از اولین دیدارهای ماه مبارک رمضان و سال نو خورشیدی، آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی عصر روز سه‌شنبه (هشتم فروردین) با جمعی از این اساتید و دانشمندان یک درصد پراستناد جهان دیدار کرد و در حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و وزیر بهداشت‌، درمان و آموزش پزشکی و رئیس دانشگاه ‌آزاد اسلامی پای صحبت‌ها، پیشنهادها، نظرها و گلایه‌های آنها نشست.
علی شمسی‌پور روز چهارشنبه در مورد این جلسه اظهار داشت: جلسه دیدار آقای رئیس‌جمهور با جمعی از منتخبان دانشمندان ایرانی یک‌درصد پراستناد دنیا بود. فهرست این دانشمندان که بیش از 800 دانشمند هستند، اخیرا اعلام شد و از این تعداد حدود 100 نفر از دانشگاه‌های مختلف وزارت علوم، وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد در این جلسه حضور داشتند و از این تعداد 10 نفر سخنانی را بیان کردند.
بیشتر بخوانید:
دانشمندان علاوه بر تلاش‌های علمی برای رفع مشکلات کشور راهکار ارائه کنند
وی با اشاره به اهمیت دانش و جایگاه دانشمند از نظر رئیس‌جمهور گفت: دیدار رئیس‌جمهور با این دانشمندان روز هشتم فروردین، جزء اولین دیدارهای ایشان در سال جدید است و همین اهمیت علم را برای ایشان نشان می‌دهد. دولت و شخص رئیس‌جمهوری اهمیت زیادی برای دانشمندان قائل است و از روز اولی که مستقر شده‌، به طور متوسط ماهانه یک جلسه با جمع دانشگاهیان به اشکال مختلف مانند حضور در دانشگاه‌ها، شرکت در اجلاس روسای دانشگاه‌ها، مراسم تقدیر از دانشجویان یا استادان نمونه کشوری و آیین تجلیل از منتخبان جشنواره‌هایی مانند فارابی یا خوارزمی داشته‌ و جامعه دانشگاهی هم از این موضوع استقبال کرده اند.
دغدغه‌ها و مسائل پژوهشگران پراستناد کشور
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مورد محورهای اصلی مطرح شده در این جلسه توسط دانشمندان گفت: خروج نخبگان و ضرورت حمایت از استادان جوان و دانشجویان مقطع دکتری، مساله اشتغال دانش‌آموختگان با توجه به ظرفیت‌های بزرگ صنعتی، کشاورزی، انرژی و غیره از موارد مطرح شده بود.
شمسی پور ادامه داد: همچنین یکی از دانشمندان حاضر پیشنهادی مبنی بر تشکیل بنیاد یا مجموعه‌ای را داد که دانشمندان یک‌درصد و دودرصد در این مجموعه شبکه‌سازی شده، همفکری کرده و برای کمک به کشور و دولت پیشنهاد ارائه دهند. مساله دیگر وجود ظرفیت زیاد علمی در اعضای هیات علمی است. با توجه به اینکه تعداد اعضای هیات علمی به چند ده هزار نفر می‌رسد، از این ظرفیت می‌توان برای حل مسائل صنعت و جامعه استفاده کرد.
یکی از دغدغه‌های مطرح شده در جلسه، موضوع دانشگاه فرهنگیان بود؛ از این جهت که دانشگاه فرهنگیان معلم‌ پرورش می‌دهد و آنها با جامعه دانش‌آموزی در تعامل هستند و بسیار مهم است. پیشنهاد شد ظرفیت‌هایی برای این دانشگاه دیده شود که بتوان از دانش‌آموخته‌های علوم پایه مانند فیزیک، شیمی، ریاضی وغیره در این دانشگاه کمک گرفت.
وی ادامه داد: همچنین مساله مسکن استادان جوان مطرح شد؛ با میانگین فعلی حقوق استادان جوان حتی اگر حقوق 10 سال یکباره و در همان بدو خدمت به استاد پرداخت شود به سختی می‌تواند منزلی تهیه کند یا اصلا ممکن نیست. این افراد از نخبگان هستند و در صورت سختی‌های معیشتی احتمال مهاجرت آنها بیشتر می‌شود. بر این اساس قرار شد با تفاهم‌نامه‌هایی که با وزارت راه، مسکن و شهرسازی منعقد شده است، برای حل و فصل مسکن استادان و دانشجویان دکتری تا حد امکان تلاش کنیم.
سخنگوی وزارت علوم ادامه داد: موضوع دیگر تقویت تجهیزات آزمایشگاهی بود؛ زیرا یکی از پایه‌های مهم تولید علم تجهیزات آزمایشگاهی است که اگر در دست دانشمند نباشد یا اگر به‌روز نباشد تولید علم سخت می‌شود. رئیس‌جمهور در این مورد قول دادند کمک ویژه‌ای برای نوسازی تجهیزات به دانشگاه‌ها شود. لزوم ارزشمندی دانشگاهیان در نگاه عامه نیز در این جلسه عنوان شد. مساله حذف مالیات پلکانی نیز از دغدغه‌های استادان بود که با توجه به وضعیت فعلی حقوق اعضای هیات علمی مالیات بیشتری از آنها کسر می‌شود. فضای روانی در مورد استادان دانشگاه که در مقاطعی در برخی رسانه ها تحت عنوان «نجومی‌بگیر» مطرح شد، از موضوعاتی بود که در این جلسه بیان شد و استادان از این موضوع شکایت داشتند.
تاکید رئیس‌جمهور بر دستیابی به نظام مسائل کشور
وی ادامه داد: در پایان این دیدار و بعد از سخنرانی 10 نفر از پژوهشگران پراستناد، رئیس‌جمهور بازهم بخشی از وقت خود را به افرادی دادند که مایل بودند خارج از فهرست سخنرانان اصلی مراسم نکاتی را مطرح کنند و نظرهای کوتاه 10 نفر دیگر از استادان حاضر نیز مطرح شد. ایشان تاکید داشتند صحبت‌های این دانشمندان را حتما بشنوند.
شمسی‌پور گفت: رئیس‌جمهور در نهایت تاکید کرد هر بودجه‌ای که برای دانش و در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها مصرف شود، هزینه نیست بلکه سرمایه‌گذاری برای کشور است؛ زیرا نتیجه آن به دولت و کشور برمی‌گردد. با این بودجه نیروی انسانی خوب تربیت می‌شود و مشکلات جامعه و صنایع را حل می‌کند.
وی ادامه داد: رئیس‌جمهور تاکید کرد که به نظام مسائل کشور باید دست یابیم و دولت باید در این زمینه همکاری کند. البته این یک موضوع دوطرفه است و دانشگاه هم می‌تواند در احصای این نظام مسائل کمک کند ولی دولت بهتر به مسائل مختلف واقف است و می‌تواند مسائل را در اختیار دانشگاه‌ها قرار دهد تا برای مشکلات راه حل ارائه دهند.
سخنگوی وزارت علوم گفت: رئیس‌جمهور قول پیگیری مسائل معیشتی و دغدغه‌های آنها را داد و از تشکیل شبکه‌ای برای پژوهشگران پراستناد کشور استقبال کرد تا از این ظرفیت بهتر برای کشور استفاده شود. اظهار علاقه و تاکید ایشان بر دانش و دانشمندان هم از ابتدا تا انتهای سخنان وی مشخص بود.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1142273/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چاپ اسکناس 500 هزار تومانی از سوی بانک مرکزی واقعیت دارد؟

سی‌ان‌ان مطرح کرد: بازدارندگی ربوده شده تل‌آویو

ایران از تمام ظرفیت موشکی خود در پاسخ به اسرائیل استفاده نکرد

مرغ ارزان شد

شکست برنامه‌های فرزندآوری

ادعای روزنامه شهرداری تهران: درآمد هر زباله‌گرد 50 میلیون تومان

دعوای درون جریانی و مجلس تندروها

آیفون‌های سرقت شده سر از چین درآوردند!

طراحی جلویی شیائومی Civi 4 در کنسول گوگل پلی مشاهده شد

حمله به جان وحدت

ساخت تصویر متحرک 3 ثانیه‌ای در پیام‌رسان پیش‌فرض اندروید امکان‌پذیر می‌شود

تاریخ سازی جعلی

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش: رتبه‌بندی 100 هزار معلم اصلاح شد

سیل برای دبی گران تمام شد

موضع‌گیری دو پهلو

سقوط کامیون نفت‌کش در آب‌نمای کنخ مسیر بندر خمیر

وزیر ارتباطات: تا پایان سال 50 درصد به سرعت اینترنت افزوده می شود

وزیر ارتباطات: یک‌سوم کشور به زیرساخت‌های فیبرنوری مجهز شدند

انتقاد نظامیان اسرائیلی از ضعف ارتش برابر حملات حزب الله لبنان

انقلابیون انتقادی

توضیحات وزیر کشور در مورد آخرین وضعیت امداد رسانی به 5 استان درگیر سیل در کشور

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

خسارت زلزله 5.6 ریشتری در شمال ترکیه

رییس سازمان برنامه و بودجه: کشور در مدار رشد اقتصادی قرار دارد

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

آیفون 16 پرو به پوشش ویژه لنز دوربین برای بهبود کیفیت تصویر مجهز خواهد شد

غیور مردان بوشهری در بِستر غیور زنان بوشهری شکوفا شدند

انتقاد حسین عبده تبریزی به مالیات مضاعف علیه سرمایه‌گذاری

بیشترین و کمترین بازدهی نمادهای بازار سهام هفته چهارم فروردین

غربت مرتضی

اعتماد: طعم قدرت‌نمایی ایران را با رویارویی در برابر زنان تلخ نکنیم

تاریخ رونمایی گوشی پرچمدار 2024 سونی لو رفت

معاون مدیریت پسماند: عرضه کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای ممنوع می شود

اپل بیش‌از 250 میلیون دلار در پردیس سنگاپور سرمایه‌گذاری می‌کند

حق‌شناس: تنش اخیر میان ایران و اسرائیل تأثیری بر نرخ ارز نمی‌گذارد

از چاله به چاه؟

بزرگ‌ترین ریسک اقتصاد ایران در سال 1403

تغییر جایگاه مردان و زنان در اتوبوس‌های بی.آر.تی

اندروید 15 احتمالاً برای افزایش امنیت اقدام به قرنطینه اپلیکیشن‌های مشکوک می‌کند

فرش قرمز برای اسکناس درشت؟

رئیس سازمان سنجش: رئیس جدید سازمان سنجش به زودی معرفی می‌شود

قیمت گوشت مرغ و گوشت گوساله امروز پنجشنبه 30 فروردین

رفتار موذیانه همسایه شمالی زیر ذره‌بین

متحدان اسرائیل در برزخ

رئیس پلیس فتا: فروشندگان سوال‌های جعلی آزمون سراسری بازداشت شده‌اند

آنر 200 لایت به زودی برای عرضه در بازار جهانی رونمایی می‌شود

تقابل نظامی اسرائیل و ایران؛ پیامدها و راه‌حل‌ها

رشد هزار میلیاردی خروج سرمایه از بورس

آشیانه سری

گوشی پرچمدار 2024 هواوی از اندروید 12 استفاده می‌کند