پیام ویژه

آخرين مطالب

امام مقابل کسانی که می خواستند به انحای مختلف جمهوریت نظام را به مسلخ ببرند ایستادگی کردند؛ ایشان با تمرکز قدرت صرفا در دست نهادهای انتصابی مخالف بودند/ نهادهای انتخاباتی به دلیل محدود شدن دایره انتخاب مردم، از کارویژه اصلی خود دور شده اند سياسي

امام مقابل کسانی که می خواستند به انحای مختلف جمهوریت نظام را به مسلخ ببرند ایستادگی کردند؛ ایشان با تمرکز قدرت صرفا در دست نهادهای انتصابی مخالف بودند/ نهادهای انتخاباتی به دلیل محدود شدن دایره انتخاب مردم، از کارویژه اصلی خود دور شده اند
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - محمدرضا عارف عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در یادداشتی نوشت: شورای نگهبان در زمان امام اجازه نداشت به واسطه گزارش نهادهای امنیتی و بعضاً به دلیل سلایق شخصی، افراد را از گردونه انتخابات خارج کرده و انتخاباتی فرمایشی برگزار کند.

به گزارش جماران؛ محمدرضا عارف طی یادداشتی به مناسبت سالگرد ارتحال امام خمینی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، با تاکید بر اینکه نباید با قدسی سازی مانع نقد تحولات دهه 60 شد ،تاکید کرد: امام با تمرکز قدرت صرفا در دست نهادهای انتصابی مخالف بودند.
متن این یادداشت به شرح زیر است:
بازخوانی اندیشه ها و شیوه حکمرانی رهبر فقید انقلاب ، قاعدتاً می بایست متناسب با شرایط و ویژگی های زمان حیات ایشان مورد ارزیابی قرار گیرد. آنچه اما مشخص است، این است که امام خمینی(ره) چه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و چه بعد از رخداد عظیم بهمن 57، نظر و رأی مردم را برای چگونگی اداره کشور بسیار حائز اهمیت می دانستند. گواه این مدعا ، برگزاری سه دوره همه پرسی بعد از پیروزی انقلاب ، یعنی از اواخر دهه 50 و همچنین در دهه 60 است. گرچه سومین و آخرین همه پرسی صورت گرفته در جمهوری اسلامی ایران، اندکی پس از ارتحال رهبر فقید انقلاب و درخصوص بازنگری در قانون اساسی بود، ولی مقدمات برگزاری آن در زمان حیات شان و با دستور امام راحل صورت گرفت.
از سوی دیگر روایت امام (ره) از دین اسلام نه تنها به گونه‌ای نبود که در مقابل رای مردم قرار گیرد و چه بسا از منظر دین و فقه سنتی ، بر رای و نظر مردم در اداره ی جامعه تاکید داشته و در مقابل کسانی که می خواستند به انحای مختلف جمهوریت نظام را به مسلخ ببرند ایستادگی می کردند.
برگزاری سه دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در زمان حیات امام که گرایش های مختلف سیاسی امکان رقابت با یکدیگر را داشتند (که خود یکی از شاخص های مهم توسعه سیاسی محسوب می شود)،نشان از این دارد که نگاه رهبر فقید انقلاب بر حضور تکثر اجتماع و دیدگاه های مختلف برای اداره کشور بود. به تازگی نیز اسناد منتشر شده از برگه رای امام در انتخابات های برگزار شده اعم از انتخابات مجلس و خبرگان رهبری(تنوع افکار مختلف که کاندیداهای آن زمان نمایندگی می کردند ) صحت این ادعا را نمایان می سازد.
شورای نگهبان در زمان حیات امام اجازه نداشت به واسطه ی گزارش های نهادهای امنیتی و بعضاً به دلیل سلایق شخصی، افراد را از گردونه ی انتخابات خارج کرده و انتخاباتی فرمایشی برگزار کند. رهبر فقید انقلاب در همین راستا بر تمرکز قدرت صرفا در دست نهادهای انتصابی مخالف بودند و نهادهای برآمده از رای مردم را مورد اهتمام ویژه قرار می دادند. صدافسوس که در مقطع فعلی نهادهای انتخاباتی به دلیل آنکه دایره انتخاب مردم محدود شده است، از کارویژه اصلی خود دور شده اند . البته مطمئناً نقدهایی هم درخصوص تحولاتی که در دهه 60 درخصوص مسایل مختلف از جمله رعایت حقوق شهروندی مطرح می‌شود وجود دارد و باید زمینه ی نقد آزادانه و البته با رعایت انصاف و همه جانبه‌نگری بویژه در محافل علمی و نخبگانی فراهم کرد و با قدسی‌سازی‌های بلاموضوع از نقدهایی که می‌تواند از تکرار برخی تجارب تلخ جلوگیری کند، ممانعت بعمل نیاید .به هر صورت باید در مقطع فعلی هوشیار باشیم و نگذاریم نظریه امام راحل درخصوص جایگاه رای و نظر مردم در اداره کشور که در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بعنوان میثاق ملت و حاکمیت، متجلی است ، توسط کسانی که حیات و ممات خود را در به محاق رفتن جمهوریت می دانند به حاشیه رانده شود.
بازخوانی روزآمد سیره رهبر فقید انقلاب به گونه ای که جمهوریت در جمهوری اسلامی را بسان سایر جمهوری ها می دانستند، میزان را رأی ملت می دانستند، اسلامیت را مقید کننده جمهوریت نمی خواستند و جمهوری اسلامی را نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد تعریف می کردند، می تواند مبنای مورد توافق ملت و حاکمیت برای عبور از بحران ها و نقشه های شوم دشمنان باشد. 
تجارب تاریخی ملت شریف ایران، همراستا با دستاوردهای بشریت در عرصه حکمرانی ، می تواند حول محکمات اندیشه ی بنیانگذار انقلاب و اصول ، مبانی و آرمان های انقلاب اسلامی ایران ، نقطه ی عزیمت مردم و حاکمیت برای ورود به فصلی جدید از حیات سیاسی ایران اسلامی باشد. 
مصلحت مردم و کشور ایران عزیز به وقت اکنون ،نه استمرار کنارگذاردن مردم از صحنه های سیاسی و نه افراطی گری هایی است که با اتکاء به نقشه های بدخواهان ، در سر خیال براندازی خواهی دارد. فردای بهتر برای ایران اسلامی ، از ترمیم شکاف مردم و حاکمیت امکان پذیر است.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1367534/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وزیر نیرو: هر ماینر به اندازه یک کولرگازی برق مصرف می‌کند

فناوری نمایشگر آیفون تاشو اپل استانداردهای جدیدی را تعیین خواهد کرد

الجولانی در ازای لغو تحریم‌ها، پیشنهادهایی به آمریکا داده است

رژه هوایی جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش روسیه بر فراز میدان سرخ

بیت‌کوین به کانال 100 هزار دلار بازگشت

پرنده‌های آهنین چینی بازار هواپیماهای نظامی را به هم ریخت؛ داستان چیست؟

افشای دیدار نامتعارف وزیر امور راهبردی اسرائیل با ترامپ در کاخ سفید

نیوزویک نظر پاپ جدید در مورد سیاست‌های مهاجرتی ترامپ را اعلام کرد

فرونشست زمین تهدیدی جدی برای آینده تهران

وزیر نفت از تسریع فرآیند جذب سرمایه‌گذاری در بخش بالادستی صنعت نفت خبر داد

پوتین در میدان سرخ: روسیه سدی شکست‌ناپذیر در برابر نازیسم خواهد بود

در بحبوحه درگیری با پاکستان؛ هند «اس-400» مستقر کرد

استفاده از دوربین‌های چهره‌خوان تکذیب شد

قصد ترکیه برای افزایش مبادلات با عراق تا 30 میلیارد دلار

هشدار درباره کلاهبرداری از مسافران حج و عتبات

سامسونگ برای مقابله با تعرفه‌ها ظرفیت تولید گلکسی S25 را افزایش می‌دهد

برنامه پوتین و شی برای تضعیف دلار

آزار جنسی خاخام صهیونیست به دخترانش رسوایی به بار آورد

طلای جهانی افزایشی ماند

چرا یک توافق هسته‌ای جدید به نفع مسکو است؟

107

نرخ مالیات و عوارض ارزش افزوده انواع سیگار اعلام شد

به اتمام رساندن داستان Death Stranding 2 ممکن است 75 ساعت طول بکشد

استقبال پوتین از رؤسای جمهور چند کشور در مراسم رژه «روز پیروزی»

جزئیات تاثیر سوابق تحصیلی در گروه‌های آزمایشی کنکور اعلام شد

متقاضیان واحدهای مسکن ملی بخوانند

تولید بمب گرما-هسته‌ای جدید در آمریکا علیرغم شعارهای ترامپ

رایزنی‌های جدید روسیه و آمریکا برای عادی‌سازی روابط

حملات موشکی هند به پاکستان از دریای عرب

رشد 12 درصدی ارزش سهام در بورس تهران

ضربه کاری اپل به گوگل؛ عرضه گزینه‌های جست‌وجوی هوش مصنوعی در سافاری

چشم‌پوشی آمریکا از پیش‌شرط عادی‌سازی روابط عربستان با تل‌آویو

رهگیری موشک‌ها و پهپادهای پاکستان توسط هند

باران و رعد و برق در برخی استان‌های کشور

آموزش و پرورش: از کنکور 1406 به بعد ساختار امتحانات نهایی تغییر نخواهد کرد

گفتگوی زلنسکی و ترامپ درباره آتش‌بس 30 روزه در جنگ اوکراین

آپدیت One UI 7 برای Galaxy S22 Ultra سامسونگ به ایران رسید

کشته شدن 5 پاکستانی درپی درگیری‌های مرزی با هند

امروز جاده چالوس یک‌طرفه می‌شود

وعده یک و نیم ساله برای تکمیل راه‌آهن چابهار ـ زاهدان

ساعت کاری جدید بانک‌ها اعلام شد

افشای تجارت مقامات اوکراینی با پیکر سربازان کشته‌شده

هیولای گیمینگ با نمایشگر سه‌بعدی و بدنه فیبر کربن؛ این لپ‌تاپ جدید لنوو است

بازی تهران و ترامپ با تحریف احتمالی نام خلیج فارس به هم می‌خورد؟

سردرگمی در آمریکا بر سر جنگ اوکراین

توئیت رئیس‌جمهور پزشکیان درباره خلیج فارس

سخنان نتانیاهو درباره عملیات بزرگ نظامی در غزه

احتمال یک اشتباه محاسباتی

عینک هوشمند با توانایی تشخیص چهره؛ متا پروژه بزرگی در سر دارد

سی‌ان‌ان: درگیری هند و پاکستان یکی از بزرگترین نبردهای هوایی تاریخ مدرن است