پیام ویژه

آخرين مطالب

یکصد‌ و یازدهمین کنفرانس بین‌المللی کار، تدارک گفت‌و‌گوی جهانی برای عدالت اجتماعی / سلیمان پاک‌سرشت، نماینده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سازمان بین‌المللی کار وزارت رفاه

یکصد‌ و یازدهمین کنفرانس بین‌المللی کار، تدارک گفت‌و‌گوی جهانی برای عدالت اجتماعی /  سلیمان پاک‌سرشت، نماینده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سازمان بین‌المللی کار
  بزرگنمايي:

پیام ویژه -

کنفرانس بین‌المللی کار پس از یک دوره‌ تعلیق به‌ دلیل همه‌گیری کووید 19 در سال 2020 و یک دوره برگزاری به صورت مجازی در سال 2021، امسال فعالیت متعارف و سالانه‌ خود را از سر گرفته و یکصد و یازدهمین دوره‌ آن از تاریخ 15 تا 26 خردادماه سال‌جاری در ژنو به صورت تماماً حضوری برگزار خواهد شد.
کنفرانس‌های بین‌المللی کار، یکی از سه رکن اصلی سازمان بین‌المللی کار و واجد بالاترین جایگاه نهادی در تصویب، اصلاح، ابطال و یا لغو استانداردهای بین‌المللی دنیای کار بوده و از این رو به پارلمان جهانی کار معروف است. علاوه بر این کارکرد مقررات‌گذارانه‌ بین‌المللی، کنفرانس بین‌المللی‌ کار، فضایی را برای تحلیل و پایش تحولات در دنیای کار در چارچوب رویدادی دو روزه تحت عنوان گردهمایی دنیای کار (World of Work Summit) فراهم می‌کند. در نهایت این کنفرانس فرصت ارزشمندی برای تعامل و تبادل تجربه درون گروه دولت‌ها، کارفرمایان و کارگران به عنوان سه ضلع تشکیل‌دهنده‌ سازمان به‌‌ شمار می‌رود.
موضوع محوری کنفرانس سال‌جاری، بازسازی دنیای کار از تبعات کووید 19 و ارتقای عدالت اجتماعی‌ است. داده‌های گردآوری‌شده توسط نهادهای معتبر بین‌المللی مانند صندوق بین‌المللی پول و همچنین مطالعات سازمان بین‌المللی کار حاکی از آن است که بحران کووید 19، روند رو به رشد در بسیاری از شاخص‌های توسعه پایدار تا سال 2019 یعنی پیش از همه‌گیری کرونا را در جهان متوقف کرده و در مواردی حتی موجب شکل‌گیری یک روند معکوس در این شاخص‌ها شده است. از جمله مهم‌ترین این شاخص‌ها، برابری و عدالت اجتماعی در جهان است. مطابق شواهد مطالعاتی انکارناپذیر، بحران کووید 19 به نابرابری اجتماعی و اقتصادی در درون کشورها و در بین کشورهای جهان دامن زده است. به بیان بهتر، دنیای پساکووید، نابرابرتر و ناعادلانه‌تر از دنیای پیش از کووید است. این واقعیت اکنون بیش از همه برای سازمان بین‌المللی کار که بیش از یکصد سال پیش با هدف ارتقای عدالت اجتماعی در جهان از طریق صلح تأسیس شد، موضوعیت پیدا کرده است. در همین راستا در کنفرانس سال‌جاری، موضوع محوری گزارش مدیر‌کل سازمان به مجمع عمومی کنفرانس و نیز رویداد گردهمایی عالی‌رتبه‌ دنیای کار، توسعه‌ عدالت اجتماعی قرار داده شده است. بنابراین به طور خلاصه سؤال محوری این کنفرانس چگونگی ارتقای عدالت اجتماعی از طریق کار شایسته در جهان است.
کنفرانس سال‌جاری در بخش استانداردگذاری در دنیای کار به‌عنوان مأموریت ذاتی کنفرانس‌های بین‌المللی کار، به موضوع کارآموزی خواهد پرداخت. حوزه‌ مهارت‌آموزی از جمله قلمروهای موضوعی دنیای کار است که کمترین استانداردهای بین‌المللی در آن توسط سازمان بین‌المللی کار تأسیس شده است. نظر به اهمیت رفع این خلاء مقررات‌گذارانه، در سال ٢019 موضوع بررسی امکان تأسیس مقررات و استانداردهای بین‌المللی مؤثر در حوزه‌ کارآموزی در دستور کار سازمان بین‌المللی کار قرار گرفت و مقرر شد طی یک فرآیند بررسی دو شوری در کنفرانس بین‌المللی کار، استاندارد مورد اشاره تأسیس گردد. شور اول بحث در این موضوع در کنفرانس سال قبل تحت عنوان کارآموزی کیفی انجام و مقرر شد این استاندارد به شکل یک توصیه‌نامه‌ بین‌المللی تنظیم و تصویب شود. شور دوم بحث در محتوای این توصیه‌نامه در کمیته‌ استانداردگذاری کنفرانس سال‌جاری انجام و در نهایت جهت تصویب به مجمع عمومی کنفرانس ارجاع خواهد شد.
موضوع دیگری که در کنفرانس امسال مورد بحث قرار خواهد گرفت، پایش وضعیت حمایت از کارگران در جهان به‌عنوان یکی از چهار هدف استراتژیک مصوب در اعلامیه سال 2008 سازمان با عنوان عدالت اجتماعی برای یک جهانی‌شدن عادلانه است. در این راستا کمیته‌ بحث مکرر کنفرانس، موضوعاتی چون فراگیری، کفایت و اثرگذاری نظام حمایت اجتماعی از کارگران را در جهان را با تمرکز بر گروه‌های خاصی چون کارگران مهاجر، کارگران دارای معلولیت، کارگران خانگی، کارگران شاغل در مشاغل غیررسمی، اقتصاد پلتفرمی، دورکاری و مشاغل خانگی و در قلمروهایی چون دستمزد، ساعات و سازماندهی کار، حمایت از حق مادری کارگران، ایمنی و بهداشت شغلی، حمایت از داده‌ها و حریم خصوصی کارگران مورد بحث قرار خواهد داد.
کمیته‌ بحث عمومی کنفرانس به‌عنوان یکی دیگر از کمیته‌های ثابت آن، به موضوع گذارهای عادلانه به جوامع و اقتصادهای به لحاظ زیست‌محیطی پایدار خواهد پرداخت. طبق برآورد صندوق بین‌المللی پول، بحران‌های اقلیمی و طبیعی در یک دهه‌ گذشته بالغ بر 1/3 تریلیون دلار خسارت اقتصادی برجای گذاشته است و تغییرات اقلیمی در ده سال آینده، 130 میلیون نفر را در جهان درگیر فقر خواهد کرد. در همین راستا طی سال‌های اخیر بحث در مورد تأثیر تغییرات اقلیمی و زیست‌محیطی بر افزایش فقر، کار شایسته، توسعه‌ پایدار و عدالت اجتماعی در سازمان بین‌المللی کار گسترش زیادی پیدا کرده است. کمیته‌ بحث عمومی در این کنفرانس به بررسی راهبردهای گذار عادلانه به جوامع و اقتصادهای پایدار از حیث محیط‌زیستی با تمرکز بر نقش اقتصاد غیررسمی، مهارت‌آموزی، تأمین منابع مالی و تکنولوژی‌های جدید خواهد پرداخت و انتظار می‌رود در خاتمه‌ کار خود به یک نقشه‌ راه برای هدایت گذارهای عادلانه دست پیدا کند.
یکی دیگر از موضوعات مهم در دستور کار این کنفرانس، تصویب بودجه‌ سازمان برای دوره‌ دوساله‌ 25-2024 است. اهمیت این دستور کار از آن‌روست که برای اولین‌بار در تاریخ سازمان، سند برنامه و بودجه بدون حصول اجماع در نشست هیئت مدیره و از طریق رأی‌گیری تصویب شده و در دستور کار کنفرانس قرار گرفته است و انتظار می‌رود این اختلاف‌نظر در کنفرانس نیز تداوم پیدا کرده و به رأی‌گیری بر سر تصویب این سند منتهی شود. این موضوع اختلافی، پیرامون استفاده از ادبیات و مفاهیم غیراجماعی و دارای حساسیت‌های فرهنگی در پاراگراف 161 این سند است که در صورت عدم‌حصول اجماع، اختلال جدی در فعالیت‌های سازمان از ابتدای سال 2024 میلادی به دلیل عدم امکان تأمین و تخصیص بودجه، ایجاد خواهد کرد. برنامه و بودجه‌ مورد اشاره از جهت دیگری نیز حائز اهمیت است و آن، این‌که اولین برنامه و بودجه‌ پیشنهادی مدیرکل جدید سازمان، آقای «ژیلبرت هونگبو» قلمداد می‌شود که از آبان‌ماه سال 1401 و به عنوان اولین مدیرکل سازمان از قاره آفریقا، مسئولیت سازمان را برعهده گرفته است و از این منظر آزمون مهمی برای توان و ظرفیت اجماع‌سازی در سازمان در دوره مدیریت او به شمار می‌آید.
20 خرداد 1402 14:14
کد خبر : 311,452
نظرات بینندگان

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1369947/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گفت‌وگوی حافظ، مولانا، فردوسی و پروین اعتصامی با مردم در نمایشگاه کتاب

یارانه گوشت حذف شد؛ هشدار وزارت جهاد به تصمیم سازمان برنامه

سرمقاله شرق/ سرمایه‌گذاری فقط مالی نیست

بازداشت 6000 نظامی اسرائیلی در طول طوفان‌الاقصی

دیگه ماشینو کارواش نبر ... اونم با 228 تومن

ژاپن: گفتگوهای روسیه و اوکراین باید به صلح ختم شود

پرواز جنگنده‌های رژیم صهیونیستی در قلب سوریه

چین برای اولین بار از هوش مصنوعی برای رادارگریزی ناو خود استفاده کرد

جولانی با ولیعهد سعودی و رئیس امارات تلفنی گفتگو کرد

احتمال انتقال گرد و خاک از عراق به جنوب و غرب کشور

علت محکوم شدن اسنپ فود در شکایت تپسی فود از آن چه بود؟

در حاشیه بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش ایران؛ امضای تفاهم‌نامه همکاری میان پتروشیمی جم و شرکت سرمایه‌گذاری صنایع پتروشیمی

سرمقاله جام جم/ رویدادی تاریخی که مبدأ تحول‌ شد

احتمال تحریم‌های بیشتر روسیه قوت گرفت

الهندی: توقف دائمی جنگ شرط آزادی همه اسرای اسرائیلی است

ورود ویتکاف به تل‌آویو برای آزادی زندانی دو تابعیتی در غزه

ویتکاف با نتانیاهو دیدار کرد

دیدار مدیرکل آموزش با دانش‌آموزان، دانشجویان، معلمان و اساتید مدارس و دانشگاه‌های استان سیستان و بلوچستان

اضافه شدن هفته خدمت به تقویم رسمی کشور

سرنوشت نامعلوم 8 مفقودی انفجار بندر شهید رجایی

آیا کرونا دوباره جان می‌گیرد؟

عقب‌نشینی قیمت‌ها در بازار طلا و سکه

رشد 79 هزار واحدی شاخص بورس

ویندوز فون هنوز زنده است؛ انتشار اولین نرم‌افزار هوش مصنوعی برای سیستم‌عامل خاطره‌انگیز

کرملین: برای آتش‌بس، مذاکرات مستقیم با اوکراین ضروری است

اخراج 2 عنصر امنیتی فرانسه از الجزایر

نتانیاهو تمایل دارد از کمک های امنیتی آمریکا دست بکشد

سرمقاله همشهری/ فناوری هسته‌ای؛ مرز اقتدار و انقیاد

واشنگتن‌پست: ترامپ در سفر به عربستان فقط دنبال پول است

سازمان‌ ملل: گرسنگی جان 2 میلیون نفر را در غزه تهدید می‌کند

اینفوگرافیک برنامه‌های بزرگداشت هفته خدمت

واکنش سخنگوی دولت به گرمای هوا حین سخنرانی؛ «من گرمم شده، اینجا نمی تونم صحبت کنم»

آتش‌بس تعرفه‌ای 90 روزه بین چین و آمریکا؛ طلا ریخت

برگزاری تظاهرات سراسری ضد اسلام‌هراسی در فرانسه

هیچ خط قرمزی برای یمن وجود ندارد؛ مناطق صنعتی اسرائیل در تیررس موشک‌ها

ویتکاف: اختلاف میان ترامپ و نتانیاهو ساخته رسانه‌هاست

وزارت بهداشت: تعداد موالید در کشور 7 درصد کاهش یافت

گروگانگیری همکار همسر برای دریافت دلار

فرزین: امسال حذف 4 صفر از پول ملی را دنبال می‌کنیم

ازسرگیری مذاکرات صلح اوکراین، موضوع نشست امروز کابینه ترکیه

رسانه‌های عبری: تل‌آویو پس از آزادی عیدان الکساندر، اجازه ورود کمک‌ها به غزه را می‌دهد

نشست صمیمانه مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان با مدیران صندوق قرض‌الحسنه شاهد

سفر یک روزه مدیر کل بنیاد مازندران به شهرستان بهشهر

سرمقاله کیهان/ سرمایه امید و تاجران یأس و ترس

تحرکات مشکوک نیروهای امنیتی فرانسه در لبنان و سوریه

ترکیه بر فرایند انحلال پ‌ک‌ک‌ و تمام شاخه‌های آن به دقت نظارت می‌کند

پکن میزبان رهبران آمریکای لاتین؛ اتحاد در سایه جنگ تجاری با آمریکا

گزارش دیوان محاسبات کشور از آخرین وضعیت تعهدات دولت بابت اوراق مالی اسلامی

انگلیس و اتحادیه اروپا پیمان نظامی امضا می‌کنند

سرمقاله ایران/ سامانه «فواد 128»؛ نسخه اصلاح نظام اداری برپایه نظر مردم