پیام ویژه

آخرين مطالب

سرمقاله مردم سالاری/ سرنا نوازی برجامی تروئیکای اروپا یادداشت

سرمقاله مردم سالاری/ سرنا نوازی برجامی تروئیکای اروپا
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - مردم سالاری / « سرنا نوازی برجامی تروئیکای اروپا » عنوان سرمقاله روزنامه مردم سالاری به قلم طاهر جمشیدزاده است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
ادعای مرتبط بودن پیشرفت‌های ایران در برنامه هسته‌ای آن با اهداف تولید تسلیحات اتمی در حالی از طرف تروئیکای اروپایی مطرح می‌شود که ایران بارها تأکید کرده است که تولید و به کارگیری تسلیحات اتمی جایی در دکترین دفاعی آن ندارد و ماهیت برنامه هسته‌ای آن صرفا صلح آمیز است و رهبر معظم انقلاب نیز طبق فتوای داهیانه خویش در21 آذر1389 هجری شمسی کاربرد سلاح هسته‌ای و انواع دیگر سلاح‌های کشتارجمعی همانند سلاح‌های شیمیایی و میکروبی را حرام اعلام فرموده‌اند و تا کنون چندین مرتبه در سال‌های گذشته و طی سخنرانی‌های رسمی و عمومی خویش پیرامون حرام بودن تولید و به کارگیری از این نوع سلاح‌های اتمی اشاره کرده است؛سه کشور آلمان، انگلیس و فرانسه با مطرح کردن ادعاهایی درباره تعهدات هسته‌ای ایران و همکاری‌های آن با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، درخواست‌هایی را در این زمینه از ایران مطرح کرده اند؛ تروئیکای اروپایی در بیانیه‌ای مشترک در جلسه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با مطرح کردن ادعاهایی درباره اجرای تعهدات برجامی «توافق هسته‌ای» ایران گفته‌اند، متأسفانه گزارش مدیرکل باری دیگر تایید می‌کند که ایران فعالیت‌های هسته‌ای خود را با نقض بیشتر تعهدات برجامی پیش برده است؛ اقدامات اخیر ایران از جمله لغو انتصاب بازرسان آژانس در سپتامبر نشان دهنده خودداری ادامه‌دار و مصمم همکاری لازم با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است در حالی که ایران طبق حقوق قانونی خود در قبال اجرایی نشدن تعهدات طرف مقابل در توافق هسته‌ای دست به برخی اقدامات متقابل مطابق بند36 که به بند غروب تعهدات برجامی طرف مقابل اشاره کلیدی می کند زده است ولی تروئیکای اروپایی می‌خواهد نعل را وارونه بزند و این گزینه که به صراحت در برجام به آن پرداخته شده و ذکر شده است را نادیده بگیرد که ایران هم چنین رویکرد معکوس و وارونه ای که تعهداتش با کیاست و سیاست یک بام و دو هوای تروئیکای اروپا نادیده گرفته شود به شدت مخالف است و از حقوق حقه ملت نیک اندیش و دولت پای کار خویش تا لغو کامل تحریم‌ها ذره ای کوتاه نخواهد آمد و کنار نخواهد نشست.
 دقیقا به تازگی و پس از یک سال واگرایی و برجام و تلاش بی نتیجه پدرخوانده برجام بود که جوزپ بورل مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که بهار1401 با بسته پیشنهادی ویژه اش روی میز طرف‌های برجامی و ایران حسابی خبرساز شده بود تلاش وافری کرد تا به صورت منطقی و مسالمت آمیز قضیه برجام حل و فصل، مرتفع و احیا شود پس از اعلام نظرات طرفین متأسفانه خروجی شفافی در بر نداشت و ادامه این روند به محاق و سردی گرایید به جراید و رسانه‌ها اعلام کرده بود که زمان برای از سرگیری و احیای برجام رو به اتمام است و از سرگیری این مذاکرات اهمیت بسزایی دارد؛ بورل خاطرنشان کرده بود که درک می‌کند که این مذاکرات تا چه اندازه برای منطقه و به ویژه عربستان سعودی اهمیت دارد و ایران برای بررسی پرونده مذاکرات به زمان نیاز دارد ولی دیگر شرکای برجام نگران این تأخیر هستند.
در این خصوص کنعانی سخنگوی وزارت خارجه ایران هم گفته بود که شرایط جاری و اهمیت موضوع فلسطین و تأثیری که ایجاد کرده ممکن است در اولویت‌ها جا به جایی ایجاد کرده باشد و این تحولات می‌تواند در برخی از موضوعات تأثیرگذار باشد و تقدم یا تأخری را ایجاد کند؛ در همین راستا بعضی از کارشناسان و تحلیلگران سپهر سیاست و نظام بین‌الملل بر این عقیده مصر هستند که قطعا هیچ نگرانی راجع به فشارهای اروپایی‌ها و ایالات متحده آمریکا برای نقض قطعنامه2231 بوسیله ایران نیست و ما می‌توانیم از دومین بند افول برجام استفاده مؤثر و بهینه برده و در زمینه‌های موشکی و پهپادی با کشورهای مختلف البته با اتخاذ تدابیر، استراتژی درست، درایت و هوشیاری به دلیل تحریم‌ها و خروج یکجانبه آمریکا در18 اردیبهشت1397 از برجام همکاری کنیم و حالا قضیه برعکس شده و با تلاش مذبوحانه تروئیکای اروپایی می‌خواهند که به قول ما ایرانی‌ها« سرنا را از سر گشادش بنوازند.»
این مسأله اغراق آمیز راه به جایی نخواهند برد و آنها باید دوباره از نو به دقت مفاد تعهد شده در برجام بین ایران و 5 کشور برتر جهان که منتهی به منعقد شدن و امضای برجام شد را مطالعه کنند و بندهای افول برجام را بویژه بند36 را با دقت و اهتمام بیشتری مطالعه کرده و بازنگری کنند؛مذاکرات هسته‌ای بر سر احیای برجام از ابتدای سال2022 میلادی در وین میان ایران با شرکای اصلی توافق و آمریکا آغاز شد؛ ایران و آمریکا مذاکرات مستقیمی نداشتند و از طریق هیأت مذاکره کننده دیگر در جریان مواضع یکدیگر قرار می‌گرفتند؛ این مذاکرات طی یکسال گذشته به دلیل برخی مسائل حل نشده و با وقفه رو به رو شده و به محاق رفته است.
بازار
دستگاه دیپلماسی ایران در این مدت با اشاره به اینکه پیام‌های دیپلماتیک در این باره ادامه داشته و پنجره دیپلماسی بسته نشده است تأکید کرده است در صورتی که شرکای توافق اراده سیاسی لازم را نشان دهند، آماده نهایی کردن توافقی خوب برای لغو تحریم‌هاست که در راستای منافع ملت ایران باشد؛ مضاف بر این مقامات تهران و واشنگتن با وجود تأیید مذاکرات اخیر میان دو طرف از طریق کانال‌های دیپلماتیک بر سر موضوعاتی از جمله تبادل زندانیان و پول‌های بلوکه شده که یکی دو ماه پیش در تابستان انجام شد و اکنون تروئیکای اروپایی با مطرح کردن ادعاهای واهی تازه می‌خواهند ایران را به کم کاری و همکاری نکردن در خصوص برجام وا دارند که این اقدامی نادرست و غیرقابل توجیه و در واقع سرپوش گذاشتن برای عدم تعهدات برجامی خویش و پاک کردن صورت مسأله اصلی در برجام بین طرفین است و ایران هم به راحتی از کنار حقوق مسلم ملت و دولت خویش نخواهد گذشت.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1433477/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رازگشایی از فروش کودک در بیمارستان؛ نوزاد 2 ماهه صد میلیون تومان فروخته شد

پایان بورس 20 اردیبهشت 1404؛ فشار بازار سهام افتاد!

نماینده مجلس:‌ دو پتروپالایشگاهی که در دولت قبل قرار بود ساخته شود پیشرفت خاصی نداشت

وزیر خارجه چین سفر شی به مسکو را «موفقیت‌آمیز» خواند

وکالت رایگان مصدومان حادثهٔ بندر شهید رجایی

طرح‌های جذاب کارگران نخبه برای بهره‌وری تولید

انتظارات از سفر ترامپ به خلیج فارس

اسرائیل هیوم: ترامپ برای تحقق هرچه زودتر توافق مبادله اسیران فشار اصرار دارد

مرگ مرموز دختر جوان؛ متهم ادعای بی‌گناهی کرد

فاجعه برای گیمرها؛ قیمت کنسول بازی تا 70 درصد گران می‌شود؟

آتش‌بس بین هند و پاکستان دوام نیاورد

«عدم عضویت در ناتو»؛ شرط ویتکاف برای صلح اوکراین

پاکستان: اگر پاسخ نمی‌دادیم، هند تهاجمی‌تر می‌شد

دنا پلاس در بازار چقدر گران‌تر از کارخانه است؟

خیمه‌شب‌بازی برای به هم زدن مذاکرات هسته‌ای

سانحه شدید در جاده؛ پژو 207 له شد اما سرنشینان سالم ماندند!

قابلیت تجربه بین نسلی در نسخه پولی بازی Deltarune ارائه می‌شود

توهم ترامپ در مورد خلیج فارس

رئیس پارلمان لبنان: عادی سازی روابط با اسرائیل به هیچ وجه اتفاق نخواهد افتاد

پوتین: ممنوعیت کمک‌های بشردوستانه، وضعیت نوار غزه را بدتر می‌کند

سفیر آمریکا: نوه 4 ساله من از جروزالم‌پست قابل اعتمادتر است

ضرب و شتم پرسنل اورژانس؛ ضارب بازداشت شد

پاکستان و افغانستان، کریدورهای جدید در نقشه حمل‌ونقل منطقه‌ای ایران

توقف کانتینرها در گمرک بندر عباس به دلیل خرابی 2 ماهه سامانه جامع تجارت

برگزاری کنگره شهدای غریب در اسارت، کاری ارزشمند بود

آتش‌سوزی‌های گسترده در روسیه

نتانیاهو منزوی می شود

کشف یک دستگاه گنج‌یاب یک میلیاردی

شیوه عجیب خواستگاری در ایران؛ آگهی ازدواج رواج یافت

روز آرام بازار سکه و طلا؛ دلار ثابت ماند

برای رشد اقتصادی 8 درصدی چه مقدار سرمایه‌گذاری سالانه نیاز داریم؟

تابوی مذاکره با امریکا شکست

روزنامه‌نگار صهیونیست: نتانیاهو شکست خورده و اسرائیل را به فاجعه دیگری می‌کشاند

واشنگتن: زمان پایان جنگ اوکراین فرا رسیده است

رأی‌الیوم: ترامپ با غافلگیری‌های بزرگ به منطقه می‌آید

طلا کمتر از 20 هزار تومان گران شد

یوتیوب به پخش انحصاری بازی‌های لیگ فوتبال آمریکا فکر می‌کند

گره خوردن سرنوشت منطقه به مذاکرات ایران و آمریکا

پایان تلخ مراسم عروسی؛ 6 نفر مجروح شدند

سلاح شکاری در نزاع خونین 2 قربانی گرفت

نتایج هجدهمین طرح نیکوکاری کلاب اسنپ / 187 هزار و 500 مرتبه مشارکت کاربران اسنپ در خرید دستگاه ماموگرافی

ثبات نسبی بازار سکه و طلا؛ دلار 10 تک تومانی گران شد!

چرا استقلال به مدیر ورزشی نیاز دارد

آینده بانک پرحاشیه

اولین گروه زائران ایرانی امشب به مکه اعزام می‌شوند

رسانه ترکیه‌ای: بازار فولاد ایران در آستانه خروج از رکود است

ناتوانی 24 درصد از نظامیان اسرائیلی برای بازگشت به ارتش

اوکراین برای برقراری آتش بس اعلام آمادگی کرد

هشدار نیویورک تایمز: آمریکایی‌ها برای روزهای سخت آماده شوند

شرط عربستان برای کنسل شدن ویزای حج