پیام ویژه

آخرين مطالب

آیت‌الله اراکی: انتخاب یک غیرایرانی به عنوان رهبر توسط مجلس خبرگان تقریبا غیر ممکن است فرهنگی و اجتماعی

آیت‌الله اراکی: انتخاب یک غیرایرانی به عنوان رهبر توسط مجلس خبرگان تقریبا غیر ممکن است
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - فارس / عضو هیأت‌رئیسه مجلس خبرگان رهبری درباره معیار انتخاب رهبر برای یک جامعه توسط مجلس خبرگان یادآور شد: باید سوابق آن شخص اثبات کند که فرد مورد نظر در مسائل مدیریتی، سیاسی و... کشور نقش اساسی و مهمی داشته و توانایی مدیریت و مقابله با این موضوعات را دارد و سپس براساس این سوابق امتیاز لازم به فرد داده می‌شود؛ در قانون اساسی به غیر ایرانی بودن نامزدهای انتخاباتی برای انتخاب رهبر مطلبی ذکر نشده، بنابراین نمی‌توان گفت که یک غیرایرانی نیز می‌تواند به عنوان رهبر توسط مجلس خبرگان انتخاب شود و این امر تقریبا غیرممکن است.
آیت‌الله محسن محمدی‌اراکی عضو هیأت‌رئیسه مجلس خبرگان رهبری در برنامه «بدون توقف» که از شبکه سه سیما روی آنتن رفت، در پاسخ به این سؤال که چرا ملاقات مردم با نمایندگان مجلس خبرگان دشوار است، گفت: دشمن از اوایل انقلاب تاکنون به حذف فیزیکی مهره‌های اصلی کشور پرداخته است که تاکنون نیز ادامه دارد، لذا بر این اساس سازمان شورای امنیت ملی تشخیص داده است که تعدادی از نمایندگان و افرادی نیاز به محافظت دارند، بنابراین اینطور نیست که دیدار مردمی بین نمایندگان و مردم صورت نگیرد، چون 90 درصد خبرگان اصلا محافظ ندارند، اما برخی از افراد به نقش و امنیت نمایندگان مجلس خبرگان توجهی ندارند.
وی همچنین در پاسخ به این سؤال که چرا اینطور به نظر می‌رسد که طیف نظریات خبرگان در مجلس خبرگان دیده نمی‌شود، و این مجلس به لحاظ تفکر یک دست هستند، اغلب آن‌ها نماینده ولی‌فقیه بوده و هیچ جنب و جوش خاصی هم ندارند، اظهار کرد: نمایندگان ولی‌فقیه که از ائمه جمعه هستند در کل حدود بین 30 تا 35 نفر مجلس خبرگان را تشکیل می‌دهند، در این مجلس همه نمایندگان به ارائه نظریات خود می‌پردازند و تکثر افکار وجود دارد و این طور نیست که بین نمایندگان تک‌نظری رخ دهد، در پایان هم پس از بیان نظرات متفاوت از نمایندگان رأی‌گیری می‌شود و طبق رأی و نظر اکثریت نمایندگان، تصمیم‌گیری صورت می‌گیرد.
بازار
عضو هیأت‌رئیسه مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: برای انتخابات هم باید بگویم در برخی از امتحانات مجلس خبرگان افرادی امتیاز نمی‌آورند که خود ما هم تعجب می‌کنیم، چون فقط تأیید مراجع برای انتخاب افراد کافی نیست و موفقیت در آزمون خبرگان مهم است.
آیت‌الله اراکی همچنین تأکید کرد: فردی که برای خبرگان انتخاب می‌شود باید فقیه‌شناس باشد و با مسائل روز کشور از جمله اقتصادی، سیاسی و اجتماعی آگاه باشد، نیاز به تخصص در این حوزه‌ها نیست، اما فرد باید اشراف کلی داشته باشد، قید ایرانی بودن و شیعه بودن نیز جود دارد.
وی درباره معیار انتخاب رهبر برای یک جامعه توسط مجلس خبرگان نیز، یادآور شد: باید سوابق آن شخص اثبات کند که فرد مورد نظر در مسائل مدیریتی، سیاسی و... کشور نقش اساسی و مهمی داشته و توانایی مدیریت و مقابله با این موضوعات را دارد و سپس براساس این سوابق امتیاز لازم به فرد داده می‌شود؛ در قانون اساسی به غیر ایرانی بودن نامزدهای انتخاباتی برای انتخاب رهبر مطلبی ذکر نشده، بنابراین نمی‌توان گفت که یک غیرایرانی نیز می‌تواند به عنوان رهبر توسط مجلس خبرگان انتخاب شود و این امر تقریبا غیرممکن است.
عضو هیأت‌رئیسه مجلس خبرگان رهبری در زمینه ضعف رسانه‌ای مجلس خبرگان رهبری، توضیح داد: یک مسأله این است که دستگاه‌های رسانه‌ای ما چقدر برای این امر انگیزه دارند، چون اغلب انگیزه‌ای وجود ندارد، در دبیرخانه این مجلس مرکز تحقیقات داریم، سال‌ها پیش توافق‌نامه‌ای در خصوص همین موضوع رسانه‌ای شدن، با صداوسیما انجام دادیم، اما همیشه برای صداوسیما اولویت‌هایی وجود داشته که اصلا به مجلس خبرگان نمی‌رسیده؛ خُب، رسانه هم اولویت‌های خودش را دارد، ‌لذا رسانه‌های ما هم کمتر انگیره دارند به سراغ این مجلس بیایند، اما اینکه خودِ مجلس خبرگان چرا متصدی نمی‌شود، دو سبب دارد، یکی اینکه وظایف زیادی که درباره زندگی روزمره مردم باشد ندارد و اساسا کار مجلس خبرگان به‌گونه‌ای است که شاید سالی یک بار نیاز باشد گزارش دهد.
آیت‌الله اراکی اضافه کرد: از طرفی با سالی یک بار گزارش دادن وظایف آن برای مردم جا نمی‌افتد، اما موضوع دیگر این است که برخی از مسائل این مجلس را نمی‌شود عمومی و برملا کرد، مثل اینکه اگر بخواهید شما بین علما تحقیقی در خصوص دارا بودن معیارهای رهبری برای خدای نکرده، زمان بعد از رهبر انقلاب بکنید، رسانه‌های دشمن و مغرض همه نیروهای خودشان را در مسأله‌دار کردن وی انجام داده و حتی تهدید امنیتی برای این فرد وجود دارد، ما هم این ایراد را به مدیریت مجلس خبرگان داریم که باید بیشتر در عرصه رسانه حضور پیدا کند و باید حضور خبرگان در رسانه قوی‌تر و پررنگ‌تر باشد.
عضو هیأت‌رئیسه مجلس خبرگان رهبری در پایان درباره ارتباط نمایندگان مجلس خبرگان با مردم، اظهار کرد: نمایندگان مجلس خبرگان در بین مردم حضور دارند شاید ارتباط با تعداد انگشت‌شماری از آنان برای مردم مشکل باشد، اما طبق گفته حضرت علی (ع)، نباید فاصله‌ای وجود داشته باشد و اکثر نمایندگان نیز در بین مردم حضور دارند و یا ائمه جمعه یا استاد دانشگاه و سخنران هستند و با مردم ارتباط دارند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1434874/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خطر ابتلای کودکان به سرطان از اجاق گاز تقریبا دو برابر بزرگسالان است!

پیش بینی قیمت دلار 20 اردیبهشت 1404

اسلام‌آباد: هند منبع تأمین مالی ترورها در پاکستان است

شمار شهدای نوار غزه به 52 هزار و 787 نفر رسید

روسیه: ایجاد رابطه با طالبان برای منافع ما ضروری است

تصادف سواری و ون، حادثه آفرید

اپراتور آمریکایی با تحویل‌گرفتن گوشی‌های شکسته، دستگاه نو به مردم تحویل می‌دهد

350 میلیون متر مکعب ناترازی گاز در زمستان گذشته

رسانه عبری: تنها در صورت تحقق معامله تبادل اسرا احتمالا ترامپ به اسرائیل سفر می‌کند

زوایای پنهان قتل دکتر زهرا میرزایی

نماینده مجلس: باید قواعد بازی مدیریت منابع آبی را اصلاح و به روز کنیم

لهستان به دنبال پیمان دفاع مشترک با فرانسه

توافق روسیه و چین برای کمک به ثبات افغانستان

سیگار گران می‌شود

آمریکا: قصد مداخله در مناقشه هند و پاکستان را نداریم

ترامپ مجری «فاکس نیوز» را به عنوان دادستان فدرال پایتخت آمریکا معرفی کرد

نگاهی به قتل خانم مجری صدا و سیما دکتر زهرا میرزایی

حکم اعدام تتلو تایید شد؟

تلاش خاموش هند و پاکستان برای تنش زدایی در میانه‌ی موشک‌پراکنی

انتقاد «بیل گیتس» از «ایلان ماسک»

پیش‌بینی آب و هوای کشور در روزهای آینده

مشخصات کلیدی سری وان پلاس Ace 6 لو رفت: تراشه اسنپدراگون و باتری 7800mAh

رسانه های عبری: سفر وزیر دفاع آمریکا به اسرائیل لغو شد

فشار شدید دولت آمریکا بر تل آویو برای رسیدن به توافق با حماس

آخرین آمار ورود زائران‌ایرانی به سرزمین وحی

استقبال چین از انتخاب پاپ جدید

سفیر آمریکا: تل آویو مسئول توزیع کمک‌ها در غزه نخواهد بود

از متن تا حاشیه‌های نمایشگاه کتاب

بی‌قانون‌ترین شهر دنیا را بشناسید

انگلیس سنگین‌ترین بسته تحریمی علیه روسیه را اعمال کرد

نصری: هدف آشکار منافقین، تخریب اقدامات دیپلماتیک ترامپ با ایران است

آغاز عملیات اجرایی حفاری اکتشافی نفت در دریای خزر پس از سه دهه وقفه

مدیر سابق اپلیکیشن فیسبوک به استخدام OpenAI درآمد

8 هزار کیلومتر اسب‌سواری برای احیای مسیر حج مسلمانان اندلسی

دستیار ویژه ریگان: آیا ترامپ به جنگ با ایران «نه» می‏‌گوید؟

صادارات چین به آمریکا در ماه فروردین امسال 17.6 درصد کاهش یافت

وزیر نیرو: هر ماینر به اندازه یک کولرگازی برق مصرف می‌کند

فناوری نمایشگر آیفون تاشو اپل استانداردهای جدیدی را تعیین خواهد کرد

الجولانی در ازای لغو تحریم‌ها، پیشنهادهایی به آمریکا داده است

رژه هوایی جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش روسیه بر فراز میدان سرخ

بیت‌کوین به کانال 100 هزار دلار بازگشت

پرنده‌های آهنین چینی بازار هواپیماهای نظامی را به هم ریخت؛ داستان چیست؟

افشای دیدار نامتعارف وزیر امور راهبردی اسرائیل با ترامپ در کاخ سفید

نیوزویک نظر پاپ جدید در مورد سیاست‌های مهاجرتی ترامپ را اعلام کرد

فرونشست زمین تهدیدی جدی برای آینده تهران

وزیر نفت از تسریع فرآیند جذب سرمایه‌گذاری در بخش بالادستی صنعت نفت خبر داد

پوتین در میدان سرخ: روسیه سدی شکست‌ناپذیر در برابر نازیسم خواهد بود

در بحبوحه درگیری با پاکستان؛ هند «اس-400» مستقر کرد

استفاده از دوربین‌های چهره‌خوان تکذیب شد

قصد ترکیه برای افزایش مبادلات با عراق تا 30 میلیارد دلار