پیام ویژه

آخرين مطالب

یادداشت؛

ریشه حرام خواری تاریخی در پرونده واردات چای نتیجه‌ی «حرام خواری سیاسی» است سياسي

ریشه حرام خواری تاریخی در پرونده واردات چای نتیجه‌ی «حرام خواری سیاسی» است
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - تا در معرض «آپارتاید سیاسی» و نظام «تبعیض صنفی وسیاسی» هستیم و تا عمده ی نگاه های نظارتی، متوجه کنترل مردم و انتخابات و سوء استفاده از قانون و منکوب کردن مخالف و محدودسازی رسانه باشد، نتیجه همین است که می بینیم. این سیاست ها، فساد آفرین و خانمان سوز است و نباید غافل بود که همین بلیه بزرگترین امپراتوری های جهان را نیز بی آبرو و مضمحل کرده است.

خبر تخلفات سه میلیارد دلاری، همچون زلزله ای پیکره جامعه ایران را متاثر ساخته و تا مغز استخوان را سوزانده است، و خدا می داند این گونه کژروی ها، چه بر سر اعتماد عمومی و دین و ایمان مردم خواهد آورد. این فساد، معادل یک دهم درآمد نفتی حال حاضر ایران، و نصف مبلغ مذاکرات اخیر با آمریکا، و دو برابر کل بودجه آموزش عالی و دانشگاه ها، در کشوری است که میلیونها نفر از درآمد روزانه ی یک دلار هم محروم هستند. ابعاد این فساد و بازی با سلامت و امنیت غذایی و امانت مردم، شوک آور است. چای فاسد را توزیع کرده، یا چای داخلی را به خارج برده و با بسته بندی خارجی به عنوان واردات و چندین برابر قیمت به مردم فروخته و انبوهی از دلارهای بیت المال را در بازار آزاد به نرخ بالاتر عرضه کرده اند و این همه در زیر چشم نهادهای نظارتی عریض و طویل صورت گرفته یا بر آن مهر تایید زده اند!
اصل اعلام رسیدگی به این تخلف، ارزشمند و شایسته ی تقدیر است، اما، مهم به نتیجه رساندن و عبرت گرفتن است و الا، فساد های کلان دیگری هم بوده، که با سرو صدا و بگیر و ببند همراه شده و هنوز اندر خم یک کوچه است. علاوه، تاخیری غیر قابل توجیه صورت گرفته است. سال 99 پرونده تخلف این شرکت که چای فاسد بیست سال پیشتر را از فلان بانک خریده و به مردم فروخته، رسما در یکی از رسانه های امنیتی کشورعلنی شده بود. نهادهای نظارتی از آن روز تا کنون کجا بوده اند؟ این میزان تخلف، اختصاص به صنعت چای دارد، در جای دیگر و تحت عنوان دور زدن تحریم ها چه می گذرد؟
خبرگزاری ها و روزنامه های مطرح و «تریبون های کفن پوش» را مرور کردم. آنقدر مبادی آداب و حقوق و قانون شده اند، که نامی از این شرکت و متخلفان به میان نیاورده اند. جل الخالق! رسما بزرگترین خیانت به کشور و مردم صورت گرفته است، اما هنوز مشغول مماشات و پاسکاری تخلفند. این خود ممد فساد و عین فساد و ترحم بر پلنگ تیز دندان است که در فضای عدم شفافیت، رشد و اشاعه پیدا می کند. این ها چه کسانی هستند که از چنین قدرتی در فساد و کتمان برخوردارند؟ مگر صنعت موشک سازی است که نگران ابعاد امنیتی آن باشید؟ کجایند کسانی که سال ها در حذف وحصر و بی آبرو کردن و بهتان زدن به رقبای سیاسی و نخبگان منتقد خود، سر از پا نشناخته و مرزهای اخلاقی و انسانی را در دادگاه های آنچنانی و اعترافات تلویزیونی و استصواب و … درنوردیدند؟
این حرام خواری تاریخی، ریشه در حرام خواری سیاسی و دستکاری در نظام توزیع قدرت سیاسی و اقتصادی این سالها دارد. این فقدان شفافیت، دشواری گردش آزاد اطلاعات و محدودیت رسانه های مستقل است، که فساد پوشی و فساد پروری را آسان و مبارزه با فساد را به مراتب دشوار و «اسرائیل درون ما» را برساخته است. در بی قانون ترین کشورهای جهان هم، شاهد این اندازه از فساد نسبت به حجم اقتصادشان نبوده و نیستیم. سالهاست که دم از مبارزه با فساد زده می شود، ولی هر دم از این باغ بری می رسد.
تا در معرض «آپارتاید سیاسی» و نظام «تبعیض صنفی وسیاسی» هستیم و تا عمده ی نگاه های نظارتی، متوجه کنترل مردم و انتخابات و سوء استفاده از قانون و منکوب کردن مخالف و محدودسازی رسانه باشد، نتیجه همین است که می بینیم. این سیاست ها، فساد آفرین و خانمان سوز است و نباید غافل بود که همین بلیه بزرگترین امپراتوری های جهان را نیز بی آبرو و مضمحل کرده است. جهان معاصر، راهبردهای علمی و آزموده ای برای شفافیت و مبارزه با فساد و انحصار دارد. چرا، از تجربه ی جهان غافلیم و ساز خود را می زنیم؟ دریغا، «نصیحت بی ثمر باشد زمین گیران غفلت را».
این رخداد، نقطه ی آزمون شعارها و وعده های چهل ساله است. اشک شهیدان از این غفلت ها جاری است و همه را به محاکمه خواهد کشید. تا فرصتی هست بیدار شویم، خانه را بتکانیم، طرحی نو دراندازیم و آب رفته را به جوی بازگردانیم. همین فساد را برای خودمان، اتمام حجت بدانیم. تردید نباید کرد، این ره که می رویم به ناکجاآباد است و با این سیاق و جماعتی که خود با رانت سیاسی یا اقتصادی به قدرت رسیده اند، به جایی نمی رسیم. اگر قدرت اصلاح نداریم، کنار برویم و حق مردم را به مردم واگذاریم! به علی (ع) و نهج البلاغه رحم کنیم. در غیر این صورت، خدای ناکرده، تاریخ برای همه ما ثبت خواهد کرد که انسان هایی کم سواد، مدعی و کارنابلد، کشوری با تمدن چند هزار ساله و مذهبی مفتخر به علی (ع) را به خاک سیاه نشاندند و شرم نکردند.
حقیقتا، این علی (ع) بود که از درآوردن خلخال از پای آن زن دق می کرد! ما گرفتار نقش ایوانیم! راه حل پیش روی همه ماست، اگر حکمت علی (ع) را باور کنیم که؛ اذا تغیر السلطان، تغیر الزمان! تا اندیشه و شیوه ی حکمرانی تغییر نکند، در بر همین پاشنه خواهد چرخید.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1436650/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

350 میلیون متر مکعب ناترازی گاز در زمستان گذشته

رسانه عبری: تنها در صورت تحقق معامله تبادل اسرا احتمالا ترامپ به اسرائیل سفر می‌کند

زوایای پنهان قتل دکتر زهرا میرزایی

نماینده مجلس: باید قواعد بازی مدیریت منابع آبی را اصلاح و به روز کنیم

لهستان به دنبال پیمان دفاع مشترک با فرانسه

توافق روسیه و چین برای کمک به ثبات افغانستان

سیگار گران می‌شود

آمریکا: قصد مداخله در مناقشه هند و پاکستان را نداریم

ترامپ مجری «فاکس نیوز» را به عنوان دادستان فدرال پایتخت آمریکا معرفی کرد

نگاهی به قتل خانم مجری صدا و سیما دکتر زهرا میرزایی

حکم اعدام تتلو تایید شد؟

تلاش خاموش هند و پاکستان برای تنش زدایی در میانه‌ی موشک‌پراکنی

انتقاد «بیل گیتس» از «ایلان ماسک»

پیش‌بینی آب و هوای کشور در روزهای آینده

مشخصات کلیدی سری وان پلاس Ace 6 لو رفت: تراشه اسنپدراگون و باتری 7800mAh

رسانه های عبری: سفر وزیر دفاع آمریکا به اسرائیل لغو شد

فشار شدید دولت آمریکا بر تل آویو برای رسیدن به توافق با حماس

آخرین آمار ورود زائران‌ایرانی به سرزمین وحی

استقبال چین از انتخاب پاپ جدید

سفیر آمریکا: تل آویو مسئول توزیع کمک‌ها در غزه نخواهد بود

از متن تا حاشیه‌های نمایشگاه کتاب

بی‌قانون‌ترین شهر دنیا را بشناسید

انگلیس سنگین‌ترین بسته تحریمی علیه روسیه را اعمال کرد

نصری: هدف آشکار منافقین، تخریب اقدامات دیپلماتیک ترامپ با ایران است

آغاز عملیات اجرایی حفاری اکتشافی نفت در دریای خزر پس از سه دهه وقفه

مدیر سابق اپلیکیشن فیسبوک به استخدام OpenAI درآمد

8 هزار کیلومتر اسب‌سواری برای احیای مسیر حج مسلمانان اندلسی

دستیار ویژه ریگان: آیا ترامپ به جنگ با ایران «نه» می‏‌گوید؟

صادارات چین به آمریکا در ماه فروردین امسال 17.6 درصد کاهش یافت

وزیر نیرو: هر ماینر به اندازه یک کولرگازی برق مصرف می‌کند

فناوری نمایشگر آیفون تاشو اپل استانداردهای جدیدی را تعیین خواهد کرد

الجولانی در ازای لغو تحریم‌ها، پیشنهادهایی به آمریکا داده است

رژه هوایی جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش روسیه بر فراز میدان سرخ

بیت‌کوین به کانال 100 هزار دلار بازگشت

پرنده‌های آهنین چینی بازار هواپیماهای نظامی را به هم ریخت؛ داستان چیست؟

افشای دیدار نامتعارف وزیر امور راهبردی اسرائیل با ترامپ در کاخ سفید

نیوزویک نظر پاپ جدید در مورد سیاست‌های مهاجرتی ترامپ را اعلام کرد

فرونشست زمین تهدیدی جدی برای آینده تهران

وزیر نفت از تسریع فرآیند جذب سرمایه‌گذاری در بخش بالادستی صنعت نفت خبر داد

پوتین در میدان سرخ: روسیه سدی شکست‌ناپذیر در برابر نازیسم خواهد بود

در بحبوحه درگیری با پاکستان؛ هند «اس-400» مستقر کرد

استفاده از دوربین‌های چهره‌خوان تکذیب شد

قصد ترکیه برای افزایش مبادلات با عراق تا 30 میلیارد دلار

هشدار درباره کلاهبرداری از مسافران حج و عتبات

سامسونگ برای مقابله با تعرفه‌ها ظرفیت تولید گلکسی S25 را افزایش می‌دهد

برنامه پوتین و شی برای تضعیف دلار

آزار جنسی خاخام صهیونیست به دخترانش رسوایی به بار آورد

طلای جهانی افزایشی ماند

چرا یک توافق هسته‌ای جدید به نفع مسکو است؟

107