پیام ویژه

آخرين مطالب

چرا بایدن عجله چندانی برای واکنش به کله‌شقی‌های نتانیاهو ندارد؟ يادداشت

چرا بایدن عجله چندانی برای واکنش به کله‌شقی‌های نتانیاهو ندارد؟
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - انتخاب / متن پیش رو در «انتخاب» منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست.
برای اسرائیل باید روشن باشد که وقتی حمایت چاک شومر را از دست می‌دهد، یعنی حمایت کل آمریکا را از دست داده است. با این حساب، همچنان به نظر می‌رسد که دولت بایدن تا حدودی نسبت به اقدامات اخیر دولت نیانیاهو بی تفاوت است و عجله چندانی برای واکنش نشان دادن به بی توجهی، کله شقی و بی اعتنایی وی نسبت به منافع آمریکا ندارد.
هاآرتص نوشت: جو بایدن رئیس جمهور آمریکا و تیمش اطمینان دارند که نتانیاهو را می‌شناسند و رای دهندگان یهودی را درک می‌کنند. اما حقیقت این است که آن‌ها باید یک جلسه توجیهی جدی درباره مواضع یهودیان آمریکایی و روند‌های سیاسی این جامعه اقلیت در حضور چاک شومر، رهبر اکثریت سنا بگذرانند.

پیام ویژه

برای اسرائیل باید روشن باشد که وقتی حمایت چاک شومر را از دست می‌دهد، یعنی حمایت کل آمریکا را از دست داده است. با این حساب، همچنان به نظر می‌رسد که دولت بایدن تا حدودی نسبت به اقدامات اخیر دولت نیانیاهو بی تفاوت است و عجله چندانی برای واکنش نشان دادن به بی توجهی، کله شقی و بی اعتنایی وی نسبت به منافع آمریکا ندارد. تیم بایدن به آنچه از ماه نوامبر در حال رخ دادن است با صبر و طمانینه نگاه می‌کنند: نتانیاهویی که مصمم به یک زورآزمایی تمام عیار با بایدن است.
شخص رئیس جمهور آمریکا اذعان کرده که دقیقا می‌داند نتانیاهو دارد چه می‌کند. اما واکنش‌های او نشان نمی‌دهد که وی درک خود از اقدامات نتانیاهو را وارد جهت گیری و سیاست گذاری دولت خود نکرده باشد.
3 انگاره به ظاهر منطقی، اما مخدوش و نادرست رویکرد همراه با خونسردی دولت بایدن در قبال نتانیاهو را شکل می‌دهد. اولین فرض این است که آن‌ها اطمینان دارند نتانیاهو را می‌شناسند و او را درک می‌کنند. هر چه باشد، او یک سیاستمدار شناخته شده با ویژگی‌های روحی و سیاسی آشناست و به زبان انگلیسی سخن می‌گوید، هرچند با لهجه غلیظ جمهوری خواهان.
شخص بایدن بیش از 30 سال است که نتانیاهو را می‌شناسد، اما به نظر می‌رسد که درباره اسرائیلی که دیگر وجود خارجی ندارد آنچنان نوستالژیک می‌اندیشد که در حال نادیده گرفتن تجربه‌های منفی متعدد اسلاف و دوستانش، یعنی بیل کلینتون و باراک اوباما و حتی شخص خودش است.
نتانیاهو تمام حقیقت را درباره اسرائیل‌ها و جنگ غزه به بایدن نگفت. آمریکا در نهایت متوجه شد. نتایناهو یک اتحاد غیرقابل گسست را در هم شکست. بله دولت آمریکا او را می‌شناسد، اما این تصور که می‌توان از افکار او رمزگشایی کرد، انچه در پس رفتار‌های ضد و نقیض او می‌گذرد را دید، جلوی اقدامات فریبکارانه او پیش دستی کرد و دروغ هایش را برملا نمود و نهایتا او را مدیریت کرد، خیال خام و خود فریبی است. به ویژه در مقطعی که وابستگی اسرائیل به ایالات متحده در بالاترین زمان خود است. دولت بایدن نمی‌تواند چنین کاری انجام دهد. استعداد نتانیاهور در فریبکاری و دورویی بسیار فراتر از توانانیی دولت بایدن برای خواندن دست نتانیاهو است.
تردیدی نیست که دلسوزی بایدن برای اسرائیل واقعی است، اما هرچند تمایز مصنوعی بین "اسرائیل" و "نتانیاهو" از نظر سیاسی و روانشانسی منطقی به نظر می‌رسد، اما این موضوع بر سیاست عملی آمریکا تاثیری نداشته، به خصوص زمانی که بایدن از رو کردن بلوف نتانیاهو و معرفی او به عنوان دشمن ایالات متحده امتناع می‌ورزد. شناختن او یک چیز است و رو کردن دست او در بلوف‌هایی که می‌زند امری دیگر.
فرض دوم این است که حسن نیت اسرائیل دوستانه بایدن قوی و غیر قابل خدشه است و این او را در برابر هرگونه برخورد نامطلوب دولت اسرائیل واکسینه می‌کند. دولت بایدن به اشتباه تصور می‌کند که محبوبیت رئیس جمهور در اسرائیل از 7 اکتبر به این طرف یک سرمایه سیاسی است که می‌توان آن را به یک اهرم فشار سیاسی تبدیل کرد. این تصور نیز اشتباه است. محبوبیت در دنیای سیاست یک مطاع رو به زوال است و از قضا نتانیاهو نیز سخت مشغول تضعیف این محبوبیت بایدن است. در حقیقت، وی در متقاعد نمودن بسیاری از شهروندان اسرائیلی به اینکه بایدن "در حال اعمال فشار بر اسرائیل است" موفق عمل کرده است. بر پایه کدام مدرک؟ با کدام شاهد؟ نیازی نیست. کافی است این گزاره را هر روز با صدای بلند اعلام کنید تا مردم شروع به باور کردن این ادعای ساختگی کنند.
نتانیاهو از ماه اکتبر با صبر و حوصله در حال ایجاد بنیان‌های یک شکاف آشکار با رئیس جمهور آمریکا بوده است. این اقدام از پیش طراحی شده بوده و ارتباطی با اقدامات بایدن ندارد. وی بار‌ها درخواست‌های امریکا در خصوص توقف جنگ را نادیده گرفته و علنا ایده‌های آمریکایی در مورد "غزه پس از جنگ" را مورد تمسخر قرار داد. این بی توجهی و حتی تقابل با نگاه منطقه‌ای کلی بایدن محسوب می‌شد و موضع آمریکا در قبال دولت آینده فلسطینی را به واقعیتی جایگزین تبدیل می‌کند که شخص نتانیاهو در برابر تحمیل آن قهرمانانه ایستادگی می‌کند. هرگز فشاری وجود نداشته و هیچ کس در واشنگتن حتی برای ثانیه‌ای تصور نمی‌کند که یک کشور فلسطینی در این مرحله قابل اجرا باشد یا بتواند بر اسرائیل تحمیل گردد.
سومین فرض نادرست این است که بایدن، به رغم دلسوز بودن در قبال اسرائیل، باید از رویارویی با اسرائیل و نتانیاهو امتناع کند و از این طریق در سال منتهی به انتخابات دل یهودیان آمریکا را به دست بیاورد. هیچ گزاره‌ای نمی‌تواند اشتباه‌تر از این باشد. 
روند‌های رای دهی یهودیان امریکا در انتخابات ریاست جمهوری این کشور از یک الگوی ثابت پیروی کرده است: از سال 1916 تقریبا 70 درصد از یهویدیان به کاندیدا‌های دموکرات از وودرو ویلسون گرفته تا جو بایدن رای داده اند. جمعیت یهودیان آمریکا حدود 6 میلیون نفر یعنی بین 1.8 تا 2.3 درصد کل جمعیت 335 میلیونی این کشور است. از این جهت وزن رای دهندگان یهودی در انتخابات سراسری نسبتا پایین است. یهودیان آمریکا عمدتا دارای وابستگی بالایی به اتحادیه‌های تجاری هستند و از الگو‌های رای دهی شهری تبعیت می‌کنند. 
در انتخابات‌های اخیر آرای اکثریت یهودیان به سبد دموکرات‌ها ریخته شده است. بیل کلینتون در سال‌های 1992 و 1996 به ترتیب 78 و 80 درصد آرای یهودیان را به خود اختصاص داد. اوباما نیز در دو انتخابات 2008 و 2012 به ترتیب 78 و 70 درصد رای رای دهندگان یهودی را جلب کرد. هیلاری کلینتون و جو بایدن هم در دو انتخابات اخیر 75 و 70 درصد آرای یهودیان را به خود اختصاص داده اند.
اعداد و ارقام مشخص است و حکایت از یک گرایش صریح و بدون ابهام دارد. اما این اعداد یک موضوع مهم را بیان نمی‌کند: یهودیان امریکا به اسرائیل رای نمی‌دهند. نظرسنجی‌ها و تحقیقات متعددی که انجام گرفته حکایت از ان دارد که یهودیان آمریکا به موضوعاتی همچون بهداشت و درمان، حق تولید مثل زنان، اقتصاد و مقابله با جرائم رای می‌دهند. اسرائیل هرگز جزء 5 اولویت این گروه اقلیت نبوده است. از این جهت تفاوتی میان ان‌ها و هیچ گروه دیگری در آمریکا نیست، اما آن‌ها وفادارترین و ثابت قدم‌ترین سبد رای دموکرات‌ها در بین گروه‌های مختلف رای دهنده را تشکیل می‌دهند. اگر بایدن و مشاورانش به این ارقام اعتماد ندارند، باید با جری نادلر، عضو مجلس نمایندگان آمریکا و رئیس انجمن حزبی یهودیان، یا چاک شومر صحبت کنند و در خصوص مواضع و روند‌های سیاسی جامعه یهودیان آمریکا از آن‌ها مشورت بگیرند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1472536/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تغییرات اساسی برای شغل های مربوط به وزارت نفت و برخی دیگر از دستگاه ها و تمدید مهلت ثبت نام و ویرایش دومین آزمون استخدامی خاص فرزندان شهداء و فرزندان جانبازان هفتاد درصد و بالاتر

امید آفرینی، سلامت روح و جسم با توسعه خدمات روانشناسی و مشاوره

مراسم اختتامیه نخستین جشنواره ملی کیش بهشت خانواده‌ها به میزبانی نگین خلیج فارس

رئیس قوه قضاییه: برخورد با متجاوزین به بیت‌المال باید بازدارنده باشد

هدایت نقدینگی به‌سمت صنایع پایین‌دست نفت، اشتغال‌زایی و سودآوری به‌ همراه دارد

دانشجویان دانشگاه‌ها بورسیه آموزش و پرورش می‌شوند

ریزش قیمت‌ها در بازار طلا و ارز؛ سکه به 41 میلیون تومان بازگشت

روبوسی کاظم صدیقی و وزیر ارشاد در نماز جمعه/ تصاویر

جنگ زودهنگام بر سر صندلی «شماره یک» مجلس دوازدهم؛ همه در مقابل یک نفر؛ قالیباف!

تشریح جزئیات بهره‌مندی از تسهیلات قرارگاه مهارت‌آموزی برای سربازان

گوشی محبوب پوکو به HyperOS آپدیت شد

دیدار سرپرست اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز با خانواده شهید راه قدس «بهروز واحدی»

جلسه ستاد شاهد استان گلستان با هدف بهبود وضعیت تحصیلی دانش آموزان جامعه ایثارگری برگزار شد

لزوم تقویت برنامه های فرهنگی و معنوی در بنیاد شهید استان ایلام

روشی جالب برای به دام انداختن رانندگان خاطی

خاندوزی: 150 همت از اموال مازاد بانک‌ها واگذار شد

کدام حساب‌های بانکی مشمول مالیات بر سوداگری است؟

بلومبرگ: اپل به مذاکره با گوگل و OpenAI برای تجهیز آیفون به هوش مصنوعی ادامه می‌دهد

هاله ابهام بر سر پروژه‌های ریاض

پرداخت وام صندوق شاهد به 9 هزار ایثارگر مازندرانی دردولت سیزدهم

نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه منابع انسانی صنعت نفت برگزار شد

نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه سرمایه انسانی صنعت نفت برگزار شد

امدادرسانی به بیش از 3 هزار نفر در سیل و آبگرفتگی 12 استان

خلبان نامداری که درخواستِ کم کردن درجه‌اش را داشت!

توضیح معاون علمی رئیس جمهور درباره سرنوشت پروژه هواپیمای 72 نفره ساخت ایران

تولیدکننده بی‌سروصدای نفت

منطقه آزاد ارس در ارزیابی مناطق آزاد کشور در رتبه اول ایستاد

منتخب مجلس دوازدهم: به راحتی دروغ می‌گویند که وقتی عبدالملکی دستمزد را 57 درصد گران کرد 20 درصد از کارگران اخراج شدند

برات الکترونیک زنجیره تامین مالی رونمایی شد

قیمت Xperia 1 VI لو رفت؛ گوشی پرچمدار 2024 سونی

عملکرد دولت سیزدهم قابل دفاع نیست

تیراندازی در عروسی 2 نفر را به کام مرگ فرستاد

سامانه بارشی جدید در راه ایران

آغاز عملیات ویژه پلیس علیه فروشندگان سلاح در فضای مجازی

گردباد ویرانگر در آمریکا

زمان برگزاری حراج جدید شمش طلا اعلام شد

هوش مصنوعی گوگل معلم زبان انگلیسی می‌شود

بازدید دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا از دستاوردهای پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس

قدردانی استاندار و مدیرکل میراث فرهنگی کردستان از سوخت‌رسانی نوروزی

گاف تاریخی جواد کریمی قدوسی چه بود؟

وکیل توماج صالحی: موکلم از فسادفی‌‌الارض تبرئه شده و شامل عفو رهبری می‌شد

جزئیات طرح وزارت بهداشت درباره «قلیان اکسیژن»

نجات خودروی گرفتارشده از رودخانه زمکان با 6 سرنشین

قبض برق 2 میلیون تومانی در صورت استفاده از کولر گازی

مکرون خواستار نظارت والدین بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی شد

بهره‌برداری از یک جایگاه عرضه سوخت در کهگیلویه و بویراحمد

ریزش 100 دلاری طلای جهانی

مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران

فارن افرز: خبری از ظهور اتحاد ضد ایرانی در خاورمیانه نیست

برگزاری نشست علمی "خلیج فارس هویت ملی و تاریخی" در کیش