پیام ویژه

آخرين مطالب

کرسی پرحاشیه ریاست! يادداشت

کرسی پرحاشیه ریاست!
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - آرمان ملی /متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
مطهره شفیعی| مجلس دوازدهم پس از برگزاری دور دوم انتخابات و اعلام نتایج آن آغاز می‌شود، اما آنچه پیش از دور دوم انتخابات می‌توان درباره آن به گمانه‌زنی پرداخت بحث ریاست مجلس است! چرا که نمایندگان اصلی اصولگرایان در دور اول توانستند به مجلس راه پیدا کنند و نیازی به انتظار برای تعیین رئیس پس از دور دوم انتخابات نیست.
روز گذشته فعال سیاسی اصولگرا درباره گزینه‌های مطرح برای ریاست مجلس دوازدهم افزود: آقای قالیباف مدعی ریاست است، علاوه بر او، آقایان متکی و آقاتهرانی نیز مطرح هستند. مواضع و اظهارنظرها نشان می‌دهد که پایداری، شریان و مصاف عزم جدی دارند تا گزینه نزدیک به آنها بر کرسی ریاست مجلس آینده بنشیند. سیدحسین نقوی حسینی درباره دورخیز حمید رسایی برای تصدی کرسی ریاست مجلس، اظهار کرد: حمید رسایی شانسی برای ریاست در مجلس دوازدهم ندارد، حتی صحبت‌هایی درباره رد اعتبارنامه او این روزها مطرح می‌شود. وی درباره احتمال ائتلاف پایداری و قالیباف برای انتخاب اعضای هیأت رئیسه مجلس و اداره کمیسیون های تخصصی ادامه داد: این امکان وجود دارد. البته در گذشته چنین نگاهی به پایداری وجود نداشت و همه تصور می‌کردند پایداری هر اتفاقی هم بیفتد روی اصول، ارزش‌ها و باورهای خود می‌ایستد ولو اینکه رأی کمی‌ بیاورد اما امروز این ذهنیت از پایداری فرویخته است. نماینده ادوار مجلس گفت: پایداری قبل از انتخابات خیلی ادعا کرد که براساس معیارها و ارزش‌های خود لیست مستقل می‌دهد و کاری با تعداد آرا ندارد اما هفته آخر برای کسب چند کرسی معامله کرد بنابراین این احتمال وجود دارد که با گرفتن ریاست برخی کمیسیون‌های تخصصی با آقای قالیباف کنار بیاید و از ریاست او حمایت کند.
نظرسنجی درباره ریاست مجلس
«عصر ایران» در اسفندماه اقدام به برگزاری یک نظرسنجی کرد و نوشت: «در پی مشخص شدن ترکیب کلی مجلس دوازدهم و آغاز رایزنی‌ها درباره رئیس بعدی مجلس شورای اسلامی، در یک نظرسنجی پرسیدیم که از بین 8 گزینه مطرح برای ریاست مجلس، کدام‌شان بر کرسی ریاست تکیه خواهند زد. از بین این 8 نفر، 2 چهره بالاترین آرا را به خود اختصاص دادند: محمدباقر قالیباف و منوچهر متکی.» به‌رغم اینکه قالیباف نفر چهارم لیست پیروزان انتخابات مجلس بود اما نامش به‌عنوان یکی از گزینه‌های اصلی مطرح است. او از 8 خرداد 99 بر کرسی ریاست مجلس نشست و تا پایان این مجلس یازدهم این کرسی را ترک نکرد و تا پیش از برگزاری مجلس دوازدهم داعیه‌دار ادامه ریاست مجلس بود، اما در همان هنگامه نام‌های دیگری به میان آمد که خود را در اندازه ریاست مجلس می‌دانستند و البته کدورت و درگیری‌های درون اردوگاهی با قالیباف هم بی‌تاثیر نبود.

متکی داعیه ریاست مجلس دارد
منوچهر متکی هم هر چند به‌واسطه تصدی وزارت امور خارجه در دولت نهم، در افکار عمومی ‌به‌عنوان یک دیپلمات شناخته می‌شود، اما او سابقه نمایندگی مجلس در دوره اول و هفتم را نیز در کارنامه دارد و در نوع خود با روندهای پارلمانی، غریبه نیست. متکی که سخنگوی شورای وحدت نیروهای انقلاب اسلامی ‌است و توانست به عنوان تنها عضو لیست شورای وحدت تهران، در دور اول انتخابات به مجلس دوازدهم راه یابد. او که از سوی برخی رسانه‌ها به‌عنوان یکی از گزینه‌های احتمالی ریاست مجلس یاد می‌شود، تاکید دارد که «انتخاب رئیس مجلس به یک ساعت زمان نیاز دارد و این مدت زمانی است که صرف شمارش آرای نمایندگان می‌شود. یک هفته هم برای تبلیغات نامزدها کافی است. بر این اساس در ارتباط در خصوص نامزدی اینجانب برای ریاست مجلس ان‌شاءا... پس از افتتاح مجلس جدید رسما پاسخ خواهم داد.» متکی در نظر دارد فراکسیون ویژه‌ای را در مجلس دوازدهم تشکیل دهد که نامش فراکسیون وحدت است و درباره آن توضیح داده که «خوشحالیم که به اطلاع همگان برسانیم 90 نفر از نامزدهایی که مورد حمایت شورای وحدت در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ‌بودند در دور اول توانستند به مجلس راه پیدا کنند و 60 نفر از این 90 نفر نامزدهای اختصاصی شورای وحدت هستند. اولین گام ما در مجلس جدید همانگونه که قبلا هم گفتیم تشکیل فراکسیون وحدت در مجلس خواهد بود. ما در این فراکسیون با اولویت‌بندی مسائل کشور، مشکلات و مطالبات مردم چگونگی کمک به حل این مشکلات را در دستور کار فراکسیون قرار خواهیم داد.» برخی این اظهارات متکی را نوعی تبلیغات برای کسب کرسی مجلس می‌دانند.
ورود مداح به بحث هیات رئیسه مجلس
نکته قابل تامل ورود مداحان به انتخابات هیات رئیس مجلس است. 13 فروردین سال‌جاری سایت رجانیوز به نقل از منصور ارضی نوشت: «ما در انتخابات اخیر از این لیست امنا که حالا به قول اینها درخت و چنار نیست اما پاجوش است و انقلابی‌ است حمایت کردیم تا وارد مجلس شود و هیات رئیسه را تغییر دهد تا مجلس از دست این باندبازی نجات پیدا کند. این جوان‌های انقلابی باید وارد شوند و وضعیت را تغییر دهند، باقی کارها که کفایت نمی‌کند. به امید خدا برای دور دوم هم یا اواخر رمضان یا پس از آن، 16 نفر منتخبان‌‌مان را معرفی می‌کنیم.» البته منصور ارضی هنور دل پری از دولت روحانی دارد و گفت: «باید با توجه به شعار سال که مشارکت مردم است، در حوزه اقتصاد ورود کنیم و باعث بهبود اوضاع شویم؛ متاسفانه دولت محترم هنوز نتوانسته خرابی‌ها و اشکالات بزرگی را که دولت قبل در زمینه اقتصادی به‌جای گذاشته به اندازه کافی جبران کند و وضعیت معیشتی مردم خوب نیست.»

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1473586/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تشییع پیکر شهید گمنام عملیات خیبر

کشف 800 مگاوات ماینر غیرمجاز؛ ممنوعیت تبلیغ کولرهای گازی در کشور

دستگیری 4 متهم اصلی پرونده مفقودی یسنا، کودک کلاله‌ای

آلمان درباره حملات سایبری به روسیه هشدار داد

دیپلمات پیشین: موضع چین در مورد فلسطین از موضع روسیه منصفانه‌تر است

کاهش 9 درصدی بارش‌ها در کشور

آخرین خبرها از مناطقی که شب گذشته دچار سیلاب شدند

قیمت جهانی موادغذایی بالا رفت

گوشی اقتصادی ویوو Y100 4G با پشتیبانی از شارژ سریع 80 واتی معرفی شد

اندروید امن‌تر است یا iOS؟ وب‌سایت Cybernews به این سوال قدیمی پاسخ می‌دهد

نقش نفت در رشد اقتصادی و توسعه زیرساخت‌ها مشهود است

برگزاری مراسم عزای صادق آل محمد در کیش

کاهش 10 درصدی تلفات جاده‌ای در تعطیلات جاری

پلمب‌ تالاری که باعث لغو پروازهای فرودگاه خرم‌‌آباد می‌شد

واکنش همتی به اعلام نرخ تورم نقطه به نقطه فروردین از سوی بانک مرکزی

عضو هیات رئیسه اتحادیه املاک مدعی شد: معاملات مسکن در تهران از طریق بیت‌کوین!

مصرف کولرها در ایران معادل مصرف برق یک کشور 120 میلیون نفری است!

رخ‌نمایی پرچمدار پرقدرت و مورد انتظار سونی؛ اکسپریا 1 مارک 6 را ببینید

سازمان مدیریت بحران کشور: بیشترین بارش‌ها در شمال استان خوزستان بوده است

تیراندازی در عروسی پروازهای خرم‌آباد را لغو کرد

6 علامت که نشان می‌دهند وقت خرید گوشی جدید فرا رسیده است

بی احتیاطی راننده منجر به فوت پاکبان مشهدی شد

تصاویری از شاهزاده ابراهیم گیلان بعد از آتش‌سوزی

آخرین وضعیت آب و هوا و وضعیت جاده‌های کشور

21 استان کشور متأثر از سیل و آبگرفتی

معاملات مسکن در تهران از طریق بیت‌کوین!

سیل در استان «سولاوِسی» اندونزی؛ 7 نفر جان باختند

آفتاب داغ غزه و چادرهای سوزان

ادای احترام جمعی از مسئولان البرزی به مقام شهدای فرهنگی

توزیع محموله‌های بزرگ وارفارین در بازار

تخصیص ارز تاکسی‌های برقی تهران توسط بانک مرکزی

تدفین دو شهید گمنام در مسجد جمکران

بازار نابسامان اجاره مسکن در شهرهای جدید

چهار استیکر جدید به بخش استوری‌های اینستاگرام اضافه شدند

لحظه بلعیده‌ شدن خودروها در سیل تسوج

آغاز ثبت‌نام آزمون جهش تحصیلی دانش‌آموزان

بهره‌مندی 123 شهر و 2469 روستای استان فارس از گاز

گرفتار شدن 3 خودرو در گل و لای اتوبان شهید خرازی

میوه‌های نوبرانه ارزان می‌شود

مایکروسافت، امنیت را به اولویت اول تمامی کارمندان تبدیل کرد

بازی هم‌زمان قدرت هسته‌ای منطقه با تهران و ریاض

مردم چه گناهی کردند فردی که 40 سال کار کرده را تحمل کنند؟

سوالات امتحانات نهایی چگونه طراحی می‌شود؟

طلای جهانی پس رفت

جزئیات طرح تقسیم تهران از زبان استاندار

چند دامنه فارسی به ثبت رسیده است؟

تصاویری از دیدار محمد خاتمی و حافظ اسد

تداوم بارندگی در برخی استان‌های کشور

جزئیات و نحوه دریافت ارز دانشجویی

پزشک بریتانیایی: غزه شبیه هیچ‌کدام از مناطق جنگی که قبلا دیده بودم نیست