پیام ویژه

آخرين مطالب

قالیباف بازنده مشارکت حداقلی يادداشت

قالیباف بازنده مشارکت حداقلی
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - شرق /متن پیش رو در شرق منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
داوود حشمتی| آتش در سیاست بین‌الملل گرم است؛ آن‌قدر که حتی حملات ریزپرنده‌ها در اصفهان هم به چشم نمی‌آید. اما تنور انتخابات داخلی سردتر از همیشه است. بازنده این سردی بار دیگر محمدباقر قالیباف و جریان اصلی اصولگرایان خواهد بود. این جریان به خاطر عبور از مشارکت حداکثری بازنده شد و بازنده خواهد ماند. شورای ائتلاف اصولگرایان همان‌طور که در دور اول نیز بدون توجه به رأی‌دهندگان تلاش کرد تا در درون جلسات ائتلافی شکل دهد که لیست پیروز باشد، این بار هم با همان دست‌فرمان در حال حرکت هستند. اما پاجوش‌ها نشان دادند که «دوران حرف‌گوش‌کنی» پایان یافته است. وابستگان فکری سعید جلیلی «چنارها» را کنار می‌زنند تا راه برای قدکشیدن او فراهم شود.
اشتراک صفر
خبرها حاکی از تلاش پاجوش‌ها برای دور دوم انتخابات است. یکی از فعالان جوان نزدیک به پاجوش‌ها که قبلا هم در دفتر سعید جلیلی مشغول به کار بود، در توییتی نوشت: «مسیری که با پیروزی در انتخابات دور اول مجلس شورای اسلامی آغاز شد، ادامه پیدا خواهد کرد. تغییر ریاست و ترکیب هیئت‌رئیسه مجلس و در ادامه آن اصلاح آیین‌نامه داخلی، تا حد زیادی می‌تواند مسیر تحول را هموار کند. کار بزرگی که شروع شده باید به سرانجام برسد». در عین حال نشانه‌ها حاکی از عقب‌نشینی شورای ائتلاف (شانا) در مقابل اَمنا (لیست پاجوش‌ها) است. سخنگوی شورای ائتلاف دو ماه بعد از شکست انتخاباتی در مقابل رسانه‌ها حاضر شد و از استراتژی ائتلاف با کاندیداها سخن گفت. آنها نمی‌توانند برای دور دوم تهران یک لیست کامل ارائه کنند‌ و مشکل از جایی آغاز می‌شود که در دور اول استراتژی آنها «اشتراک صفر» با سایر لیست‌ها بود. اما حالا عقب‌نشینی کردند. در چنین وضعیتی باخت قالیباف و تیم او در انتخابات به نظر حتمی است.
چرا قالیباف بازنده شد؟
برای درک این سؤال بهتر است نگاهی کنیم به اینکه چطور قالیباف بعد از دو دوره حضور در انتخابات‌های سال‌های 84 و 92 توانست در انتخابات سال 98 با یک‌میلیون‌و 200 هزار رأی پیروز شود.
روایت‌های زیاد و عجیبی از حمایت و بعد دست‌کشیدن‌ از حمایت او در سال 84 نقل می‌شود. آن سال ستاره اقبال محمود احمدی‌نژاد ناگهان درخشید. جریان اصلی از او حمایت کردند و قالیباف ناراحت و افسرده به «خلوتی تلخ» پناه برد؛ خلوتی که در نهایت با دادن کلید شهرداری پایتخت به او پایان یافت.
روایت سال 92 اما واضح‌تر است. در آن سال جریان انقلابی میان محسن رضایی، سعید جلیلی، ولایتی و قالیباف سردرگم ماند. اما بیشترین آرا را به حساب قالیباف و سعید جلیلی ریخت. جریان اصلی در آن سال حاضر نشد سعید جلیلی را به نفع قالیباف کنار بزند تا او به مرادش برسد.
اما در سال 98 اوضاع فرق داشت. روایت حمید رسایی از اینکه چطور در شب آخر جریان اصولگرا به ائتلاف با پایداری رسید، با عنوان «شورای وحدت‌خوابگی» سال‌هاست روایت شده است. کسی که ادعا کرده بود پیامی را برای وحدت آورده بعدها گفته بود که «من گفتم در خواب دیدم» (روایت این ماجرا را در روزنامه شرق با عنوان «بررسی نقش یک فرد در فرایند لیست‌بندی اصولگرایان‌/ نقش «ح.ف» از ساختمان شماره 51، مورخ7 شهریور 1402 ‌بخوانید).
به عبارت روشن‌تر، قالیباف به این دلیل توانست در سال 98 پیروز شود که جریان اصلی از او حمایت کرد. اما در سال 1402 بدنه رأی علیه دیگر به حرف آنها گوش نداد. از همین رو رأی قالیباف همان 400 هزاررأیی بود که خودش کسب کرد.
مشارکت حداقلی
در نتیجه این رفتارها قالیباف در اسفند 1402 باخت. او باخت چون به مشارکت حداکثری باور نداشت؛ درست مانند سایر اصولگرایان. آنها سبد رأی را روز به روز خالی‌تر می‌خواهند. به انواع مختلف تلاش می‌کنند تا مردم از صندوق رأی دلزده و افسرده شوند. این بازی البته بیشتر مربوط به تهران است نه شهرستان‌های دیگر. فقط در تهران است که آنها می‌دانند از یک سبد رأی حداقلی 800 هزارتایی برخوردارند. رأیی که البته این انتخابات نشان داد به خاطر پراکندگی و اختلاف در میان آنها و ناکارآمدی دولت، به 600 هزار رأی کاهش یافته و از طرف دیگر آرای باطله را افزایش داده است.
در صورتی که قالیباف (و مجموعه اصولگرایان) برای مشارکت حداکثری تلاش کرده بودند، این‌گونه به راحتی حذف نمی‌شدند. اگر فضای رقابتی شکل گرفته بود، صدای «پاجوش‌ها» مانند همیشه به خاطر اندک‌بودن نمی‌توانست خودنمایی کند. رأی‌ آنها به چشم آمد، چون‌ اکثریت در صحنه حاضر نبودند. بازنده این وضعیت هم همان بانیان اصلی شکل‌دادن چنین وضعیتی در انتخابات هستند.
در نهایت انتخابات دور دوم تهران در چنین شرایطی سرد و بی‌رمق برگزار می‌شود. اصلاح‌طلبان هیچ گزینه‌ای در انتخابات دور اول نداشتند. حتی روزنه‌گشاها هم هیچ گزینه‌ای برای این دور از انتخابات ندارند. طبیعتا حاضر نخواهند بود برای راه‌نیافتن جریان «پاجوش‌ها» به مجلس، برای قالیباف و تیمش کمپین انتخاباتی تشکیل دهند. بدنه اصلی اصولگرا که رأی تکلیفی می‌داد هم یک بار در اسفند‌ دست به شناسنامه برده و این بار به خاطر بی‌رمق‌بودن فضا کمتر پای صندوق رأی حاضر می‌شود. اما از میان رأی‌دهندگان متصلب «جریان پاجوش‌»، اگر نیمی از آنها هم پای صندوق رأی حاضر شوند، بار دیگر پیروزی چشمگیری‌ علیه «چنارها» رقم خواهد خورد. این پیروزی البته مقدمه‌ای است برای رسیدن به کرسی‌های اصلی در کمیسیون‌ها و هیئت‌رئیسه مجلس.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1477847/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصویر دیده نشده از فرمانده شهید ابراهیم عقیل

تایید شهادت ابراهیم عقیل از سوی حزب الله لبنان

تاریخچه فیلترینگ اینترنت در ایران؛ چرا پلتفرم‌ها یکی پس از دیگری فیلتر شدند؟

کدام دستگاه‌ها از تعطیلی پنجشنبه‌ها مستثنی شدند؟

گزارش جدید FTC «نظارت گسترده» شبکه‌های اجتماعی بر کاربران خود را نشان می‌دهد

نشست فوق‌العاده شورای امنیت درباره انفجارهای لبنان

همتی عامل رشد بورس را معرفی کرد

دوپینگ کنترل سنتر اپل

آواربرداری و شناسایی شهدا و مجروحین تجاوز رژیم صهیونیستی در منطقه ضاحیه

به محض توقف ویدیو در یوتیوب، تبلیغات برای شما نمایش داده می‌شوند

گزیده‌های نفتی هفته

گزارشی از جشن باشکوه میلاد پیامبر(ص) در تهران

لحظه هولناک و شوکه‌کننده قتل مادر توسط دختر نوجوان 14 ساله‌ مقابل دوربین

روایت غیردولتی از اقتصاد ایران

نکات برجسته رویداد TruSense System هواوی را تماشا کنید

مخلان امنیت در کارگذاری تله انفجاری در خاش ناکام ماندند

روایت تجارت نیوز از پشت پرده گرانی مسکن

بلندگو گوشی‌تان خیس شده است؟ این ویدئو را پخش کنید

واکنش سازمان ملل به حملات اسرائیل به ضاحیه

واکنش جهاد اسلامی به تجاوز صهیونیست‌ها به جنوب بیروت

بایدن: در تلاش برای بازگرداندن غیرنظامیان آواره شمال اسرائیل هستیم

وزیر آموزش‌ و پرورش: کارگروه بررسی تأثیر معدل بر کنکور تشکیل شد

چشم‌انداز قیمت دلار تا پایان سال کجاست؟

انویدیا با همکاری شرکت اماراتی G42 مرکز اختصاصی پیش‌بینی آب‌و‌هوا راه‌اندازی می‌کند

آسمان‌ها و زمین امشب نورباران است

روزی که سن بازنشستگی 65 سال شد

هشتگ کلنا حزب‌الله در فضای مجازی داغ شد

رژیم صهیونیستی مدعی شهادت فرمانده حزب‌الله شد

شهر مکه میلاد آخرین سفیر الهی و رسول حق و رحمت را انتظار می‌کشد

سارق مسلح دستگیر شد

واریزی فوق العاده به حساب این مستمری بگیران

صورتحساب دخل و خرج خانوارها منتشر شد

اوپو Find X8 در یک زمینه اصلی از آیفون 16 پرو اپل پیشی خواهد گرفت

رسانه انگلیسی: واشنگتن و لندن به دنبال ارائه مجوز حمله به خاک روسیه هستند

تحلیل از اثر انفجارهای لبنان بر بازار دلار

3 هزار کیلومتر مسیر ریلی در دست ساخت است

جزئیات باتری آیفون‌های جدید مشخص شد؛ افزایش 10 درصدی ظرفیت آیفون 16 پرو

جزئیات سرعت شارژ شیائومی 15 لو رفت

رمز و راز ناکامی اسرائیل در رهگیری ارتباطات سنوار

سوریه تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان را محکوم کرد

ارتش اسرائیل مدعی شهادت تعدادی از فرماندهان یگان رضوان شد

اسامی معرفی‌شدگان چند برابر ظرفیت بورسیه و شرایط خاص کنکور اعلام‌ شد

ورود حجم عظیم 1.26 میلیارد دلاری به اتریوم

روسیه: اوراسیا باید سهم خود را اقتصاد جهان به 5 درصد برساند

قانون جدید بانک مرکزی صدای فرزین را درآورد

حماس: حمله به بیروت جنایت جنگی است

انصار الله یمن: همه ملت‌های منطقه در برابر صهیونیست‌ها بایستند

محورهای چالوس و آزادراه تهران-شمال یکطرفه شد

تحلیل یک اقتصاددان اسم رمز دولت برای مداخله در بازار

جزییات پیگیری مجلس درباره ساماندهی نیروهای آموزش و پرورش