پیام ویژه

آخرين مطالب

مهاجری: رئیسی پروژه‌هایی را افتتاح می‌کند که یک بخشدار هم می‌تواند افتتاحش کند يادداشت

مهاجری: رئیسی پروژه‌هایی را افتتاح می‌کند که یک بخشدار  هم می‌تواند افتتاحش کند
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - آرمان ملی /متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
حمید شجاعی| دولت سیزدهم با وعده‌ها و قول‌های بسیاری روی کار آمد و حداقل انتظار جریان حامی و هوادار دولت این بود که سیدابراهیم رئیسی و دولتمردانش بتوانند به آنچه گفته‌اند و وعده داده‌اند، عمل کنند. به همین جهت نیز تمام امکانات از حمایت‌های بی‌بدیل حاکمیت گرفته تا مجلس و... بسیج شدند تا دولت رئیسی بتواند طی این 4 سال موفقیتی حاصل کند و به اهدافی که از پیش تعیین و ترسیم شده، دست یابند. حتی موافق‌ترین مجلس بعد از انقلاب نیز با دولت رئیسی همراه شد تا به جامعه و جریان مقابل بفهمانند که جریان ارزشی و جهادی می‌توانند با نوع رویکردها و برنامه‌های خاص خود در حوزه‌های مختلف موفقیت حاصل کند.
لذا مجموعا بر مبنای حاکمیت یکدست و با بسیج تمامی امکانات به پیش رفتند تا وعده‌های گفته شده را عملیاتی سازند. اما دیری نپایید که مشخص شد دولت از آن توانایی لازم برای تحقق این مهم برخوردار نیست. از گزینش و انتخاب مدیران و وزرای دولت گرفته تا سیاست‌ها و برنامه‌هایی که دولت در پیش گرفت معلوم بود که قرار نیست عملکرد فوق‌العاده یا خارق‌العاده از این دولت شاهد باشیم. چه اینکه در بسیاری از شاخص‌های اقتصادی پس از گذشت قریب به 3 سال از این دولت همچنان دولت حسن روحانی دست بالا را دارد و این دولت در برخی مسائل به‌ویژه مسائل اقتصادی در حوزه تورمی که قرار بود نصف و بعد تک‌رقمی شود، نرخ ارز که بنا بود تک رقمی گردد، نرخ رشد اقتصادی، نرخ بیکاری و... حتی به دولت قبل نیز نرسیده است. در حوزه سیاست خارجی نیز گرچه هر روز صحبت از توافقات و تفاهمات با کشورهای مختلف است و رئیس‌جمهور محترم در سفر به کشورهای مختلف به همکاری اقتصادی و تعامل سازنده اشاره می‌کند؛ اما هنوز تاثیر اینگونه روابط بر کشور عیان و مشخص نشده است و اگر هم دارایی بلوکه شده‌ای از ایران در کشوری آزاد می‌شود مشخص نمی‌گردد که این پول در چه زمینه‌ای هزینه می‌شود. در حوزه مبارزه با فساد نیز که از مسائل مورد اشاره و تاکید رئیس‌جمهور بود و از گشت ارشاد مدیران سخن می‌گفت مشاهده کردیم که با پرونده‌هایی مثل «چای دبش» چه نوع برخوردی صورت گرفت و نهایتا به قول جلال محمود‌زاده، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس لاپوشانی شد تا گشت ارشاد مدیران در حد حرف بماند لذا شاید چیزی به گزافه نرفته باشد که دولت رئیسی را حداقل در آستانه چهارمین سال عملکردی دولت کمتر موفق قلمداد کنیم. هر چند که برخی منتقدان در قبال دولت سیزدهم از کلمه ناموفق استفاده می‌کنند و دلایل خاص خود را نیز دارند.
دولت‌ها و سفرهای استانی
معمول است که سفرهای استانی را به محمود احمدی‌نژاد رئیس دولت‌های نهم و دهم منتسب می‌کنند و از او به‌عنوان مبدأ آن سفرها یاد می‌کنند. اما واقعیت امر بر آن است که سفرهای استانی البته نه به‌گونه فعلی که بر مبنای درست آن در دوره ریاست جمهوری سیدمحمد خاتمی و دولت اصلاحات رواج پیدا کرد و رئیس‌جمهور در سفری به یک استان و بازدید از آن استان و امکانات و کاستی‌ها مصوبات مربوطه را تصویب و در بازگشت به مرکز دستور پیگیری می‌داد و تحقق آن را نیز به دست مدیران استانی و دولت می‌سپرد. بر همین مبنا نیز بر پایه کار اصولی و دقیق نه تنها مصوبات استانی که مصوبات کلی در هیأت دولت در حوزه‌های مختلف نیز با دقت بررسی و به سرانجام می‌‌رسید و نهایتا نیز به رشد اقتصادی 8 درصد و رشد صنعتی 11 درصد که در تاریخ جمهوری اسلامی بی‌سابقه است را به‌بار آورد. اما پس از آن دیدیم که محمود احمدی‌نژاد با سفر‌های متعدد استانی و مصوبات بسیار که اکثرا هم به جایی نرسید و همچنین تصمیمات هیجان‌زده و بی‌پشتوانه کارشناسی و فکر شده رشد اقتصادی 6/6- را به‌بار آورد و عملکرد درخشان اقتصادی دولت اصلاحات و درآمد افسانه‌ای از فروش نفت را چگونه صرف مصارف نه چندان قابل توجیه نمود. او نیز معتقد به حضور میدانی در سفرهای استانی و تصمیمات لحظه‌ای در همان محل بود اما هیچوقت مشخص نشد چند صد مصوبه‌ای که در هراستانی به صورت حضوری تصویب کرد در نهایت به کجا ختم شد. با این حال با روی کارآمدن دولت حسن روحانی و تغییر سیاست‌های حاکم بر دولت و رویکردها شرایط تغییر کرد و با مدیریت کارشناسی استراتژی میدانی کنترل از مرکز با استان‌ها توانست رشد اقتصادی را ارتقا ببخشد و شرایط جامعه را حداقل تا پایان دولت نخست خود نسبتا مطلوب نگه دارد. اما روحانی نیز دقیقا یکبار به سفرهای استانی می‌رفت و در ادامه پیگیری کار را به مدیران استانی و دولتی می‌سپرد و در نهایت کسر قابل‌توجهی از مصوبات استانی دولت تدبیر و امید نیز محقق شد. از طرفی دولت سیزدهم سیدابراهیم رئیسی نیز اعتقاد راسخی به سفرهای استانی دارد و طی 3 سال گذشته نیز بارها به استان‌های مختلف سفر کرده و به روایت رسانه‌های دولتی و حامی دولت مصوبات به تصویب رسیده در برخی از این سفرها به سرانحام رسیده است. با این حال این درست که رئیس‌جمهور معتقد به حضور میدانی در سفرها استان‌ها است اما بهتر آن است که به جای اینکه هر ماه یک سفر به استانی صورت بگیرد و هزینه‌هایی نیز در برداشته باشد در تهران نشسته و دستورات را صادر کند و مدیران استانی پیگیری کارها را داشته باشند تا روند بهتری بر کارها حاکم شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1479132/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اعطای نشان فرهنگی هنری "فردوسی" به سردار حاجی زاده

سیدمحمد خاتمی: می‌شود بدون آشوب، اعتراض و ابراز وجود کرد/ حکمرانی خوب یعنی داشتن برنامه برای تامین معیشت جامعه و ارتباط با کل دنیا

معاون وزیر دادگستری: 8 هزار زندانی خارجی داریم که بسیاری از آنها حاضر نیستند به کشورشان بروند

آخرین قیمت انواع گوشت و مرغ اعلام شد

آپدیت One UI 6.1 هوش مصنوعی را وارد گلکسی S21 FE نکرد

وزیر صمت: برنامه ویژه‌ای برای شیرین‌سازی آب دریا و انتقال آن به کویر مرکزی ایران داریم

خشکاندن عمدی 16 هزار درخت در تهران

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد مازندران با 105 ایثارگر

سهمیه سوخت کامیون‌داران شارژ نمی‌شود

چرا تصرف خارکیف برای پوتین مهم است؟

عباس‌ عبدی: طبقه متوسط را فقیر کردید اما انتظار نداشته باشید از نظر فکری هم خوار شود و مطابق الگوی شما فرزندآوری کند

بازارهای زیرزمینی خرید و فروش عقرب در ایران

تغییر محدود قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار ثابت ماند

رئیسی: در کیفیت اینترنت واقعاً اختلال نداشته باشیم، سرعت داشته باشیم

افکار عمومی و زیباکلام

دزدان سرگردنه زیادی در مصادر قدرت قرار گرفته‌اند/ مافیا‌های خودرو و مسکن و دارو و دلار و طلا را به جان مردم انداخته اند/ دیگر چه می‌خواهند بر سر این انقلاب بیاورند، حجاب را به قربانگاه مصلحت اندیشی خود برده اند

کارت آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش منتشر شد

طرح راه اندازی رشته دکترای امر به معروف و نهی از منکر

کلید معجزه در بافت‌فرسوده

امضای 3 میلیارد دلار تفاهم‌نامه دریاپایه بین شرکای ایرانی و خارجی

هم میهن گزارش داد: بزرگان علیه شورای نگهبان

راهکار جدید اینتل به افزایش سرسام‌آور مصرف انرژی CPU منجر می‌شود

باد و باران شدید در حرم مطهر رضوی

سهم خانوار از سفره اعتبارات بانکی افزایش یافت

گوشی اقتصادی جدید اوپو شارژ 80 وات و دوربین 50 مگاپیکسلی دارد

عادی‌سازی بدون نقشه راه

نبرد بزرگ شاهنامه اینجا رخ داد

پلمب یک کارخانۀ ماکارونی در تهران

رئیس مرکز مکانیزاسیون کشاورزی: 70 هزار نفر در کشور در صف دریافت تراکتور هستند

پرشدگی سدها به 67درصد رسید؛ پُرشدن کامل مخازن 9 سد مهم

همزمان‌ با قدرت‌نمایی ChatGPT، قابلیت جدید گوگل جمنای به‌نمایش درآمد

ریسک قالیباف و امیدواری ذوالنوری

رئیس‌جمهور قانون ساماندهی بازار مسکن را ابلاغ کرد

هاآرتص: اسرائیل به 100 سالگی می‌رسد؟

یارانه دهک اول تا سوم واریز شد

مشخصات فنی گوشی Galaxy F55 سامسونگ در آستانه رونمایی لو رفت!

روزنامه اصولگرا: تغییر معاون پارلمانی بخشی از پروژه تسخیر مجلس از سوی دولت است

یک کارخانه ماکارونی در تهران پلمب شد

عرضه 80 درصدی سهام صندوق ذخیره فرهنگیان در بورس

آیپد و مک مکمل یکدیگر هستند، نه رقیب

جزئیات تازه از بازداشت و صدور کیفرخواست برای زورگیران بزرگراه صدر تهران

شهریه مدارس غیردولتی متناسب با عملکرد مدرسه

کلاهبرداری با نفوذ به پیام‌رسان‌ها

ادعای یک کارشناس اقتصادی: طلافروشان در 1401 به طور متوسط اندازه 1.5 سکه یک گرمی مالیات پرداخته‌اند!

گوشی جدید ریلمی با 10 دقیقه شارژ یک روز کامل دوام می‌آورد

پیش‌بینی اوپک درباره تقاضای جهانی نفت ثابت ماند

کاهش سرمایه‌گذاری، پاشنه آشیل گذار جهانی انرژی پاک

پاساژ «داد» در تهران پلمب شد

بخشدار گوهرکوه تفتان به قتل رسید

نفت سنگین ایران گران‌تر شد