پیام ویژه

آخرين مطالب

مالیات بر عایدی سرمایه؛ سیاستی برای کاهش جذابیت دلالی اقتصادي

مالیات بر عایدی سرمایه؛ سیاستی برای کاهش جذابیت دلالی
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - تسنیم / مالیات بر عایدی سرمایه سیاستی است که قانونگذار برای کاهش جذابیت خرید و دلالی کالاهایی که به اصطلاح به آن ها کالاهای سرمایه‌ای می گویند، اتخاذ کرده است.
عده ای می گویند ما که کاری نکردیم که بر سرمایه مان، سودی مترتب شود و ارزش آن بالاتر برود، پس چرا باید مالیات بپردازیم. عده ای دیگر بر طبل رد آن می کوبند تا سرمایه ای که در این کالاها ذخیره کرده اند ، ارزش خودش را از دست ندهد و همچنان این بازار جذابیتش را حفظ کند.
از طرفی مختصری از اقتصاددانان با تحلیل های غیرعلمی و بدور از بررسی عوامل موثر شناختی(Cognitive) حاصل از عوامل رسانه ای در بازار، مجلس و دولت را بر سیاستگذاری نادرست، مخاطب قرارداده و از این دو می خواهند که این سیاست را اصلاح کند.
اما اگر با بررسی علوم شناختی و تاثیرات رسانه ای یا به اصطلاح تئوری تاثیر، به مسایلی که بُعد اجتماعی شناختی دارند نگاه کنیم خواهید دید که مسأله فقط در یک سیاست اقتصادی صرف، خلاصه نمی شود، بلکه اثر شناختی حاصل از اتفاقات یک دهه گذشته در اقتصاد ایران، باعث شده است تا مردم بر ارابه ای سوار شوند که با دست خودشان به حرکت درآورده اند یا حداقل بر سرعتش افزوده اند‌.
سرمایه گذاری مردم خارج از فضای تولید، مانند خرید کالاهای سرمایه ای همانند زمین، ملک، طلا، خودرو و ... از دیرباز در خانواده ایرانی باب بوده است اما نه برای افزایش عایدی یا پیشگیری از کاهش افت ارزش، بلکه برای نگهداری آن برای روز مبادا یا نسل های آتی.
لیکن در دهه اخیر این روند با تغییرات گسترده ای که از بابت سیاست های اقتصادی ناصحیح دولت ها، تحریم های ظالمانه دشمنان و تاثیر شناختی دشمن از طریق رسانه ها بویژه فضای بی دروپیکر مجازی بر مردم تحمیل نموده، شناختی را در ذهن مخاطب ایرانی ایجاد کرده و تغییرات شگرفی را به ضرر اقتصاد ایران باعث شده است، بطوریکه هر کالایی که قابلیت نگهداری بلند مدت داشته و در بازار، به راحتی به فروش برسد منجمله خودرو، مسکن، طلا, انواع ارز خارجی(بسته به نوع تقاضا)، سکه، ارز دیجیتال و امثال آن بعنوان کالای سرمایه ای توسط قشر متوسط به بالای جامعه خریداری، نگهداری و در شرایط خاص به فروش می‌رسد.
اولین مشکل این چرخه معیوب، این است که خرید این دست کالاها(بیشتر ارز های خارجی)، باعث می شود این اقلام که بیشتر جنبه تامین منابع مالی مواد اولیه خطوط تولید هستند و یا نیاز اولیه خانوارها(مسکن و خودرو) را تامین میکند، در بازار به شدت دچار کسری شده و طبیعتاً نیاز به تامین آنها به شدت افزایش یابد.
این کمبود نقدینگی وباعث بالارفتن قیمت ارز و در نتیجه افزایش هزینه های تولید شده و در مورد مسکن و خودرو نیز افزایش قیمت آنان ، تشکیل زندگی خانوار را با مشکل ایجاد کرده و یا هزینه آن را به شدت بالا می برد. ثانیا کاهش این اقلام در بازار باعث افزایش قیمت، ایجاد حباب قیمتی و در نتیجه راه افتادن واگنی برای ایجاد عطش عمومی و تحریک به خرید آن توسط باقی مردم می گردد و جذابیت خرید و سرمایه گذاری بر این کالاها را افزایش می دهد.
بعبارتی وقتی در عالم اقتصاد مردم به سمت خرید کالاهای سرمایه ای مثل طلا و دلار بروند، نتیجه اقتصاد خود به خود به شدت تورمی می‌شود... این دقیقاً شبیه تاکتیک ارابه در تکنیک‌های اقناعی است، بطوری که وقتی ارابه‌ای به راه می‌افتد (واگنی حرکت می‌کند) دیگر انسان‌هایی که سوار بر آن نشده اند، خود را بازمانده از آن واگن یا ارابه می‌دانند، لذا در تلاشند تا هر طور شده بر آن سوار شوند...
از منظر علوم شناختی، وقتی بخشی از مردم با ولع تمام برای خرید دلار طلا ارز سکه و امثال آن تلاش کنند و کاهش این کالا در بازار باعث ایجاد حباب قیمت شود طبیعتا باقی مردم نیز با ترس بازماندن از این قطار، همین راه را طی می‌کنند و با کمتر شدن این دست کالاهای سرمایه‌ای در بازار، قیمت آنها به شدت رشد کرده و حباب قیمتی متورم میگردد که خود، عامل ایجاد تورم در بسیاری کالاهای دیگر نیز میشود بویژه اگر این کالای سرمایه ای ارز و دلار باشد که برای تامین کالاهای دیگر مورد نیاز است در این حالت سیاست های تورم زدایی دولت همانند تزریق دلار به بازار و ... در تورم ایجاد شده تاثیرگذار نیست یا تاثیر مقطعی و کوتاه مدت دارد و کاهش تورم با سیاست گذاری یا قانونگذاری نیز به راحتی قابل حل نمی‌باشد.
از این رو اجرای قانون مالیات بر عایدی سرمایه باعث خواهد شد تا با بالارفتن هزینه خرید و نگهداری کالاهای سرمایه‌ای، تمایل مردم به خرید آنها کاهش یافته و ارابه مذکور جذابیت اقناعی خودش برای اقناع عمومی را از دست بدهد...
از این جهت، نه در کوتاه مدت، بلکه با صبر و در دراز مدت با کاهش اثر شناختی خرید و سرمایه گذاری در کالاهای سرمایه‌ای، این سیاست باعث کاهش تورم خواهد شد.
از طرفی خیلی طبیعی به نظر میرسه کسانی که عموما در قشر مرفه جامعه بوده و بیشتر سرمایه خودشان را به جهت پیشگیری از کاهش ارزش آن، از پول ملی به دلار، ارز، طلا، سکه، خودرو، مسکن و دیگر کالاهای سرمایه‌ای تبدیل کرده اند، از اجرای این قانون به شدت نگران و ناراحت باشند زیرا با اجرای این قانون، بایستی بخشی از بار تورمی که با ذخیره این قسم کالاها ، کاهش آنها و افزایش نیاز آن در بازار و افزایش تورم حباب قیمتی ایجاد کرده اند را به شکل مالیات بپردازند تا بخشی از هزینه های ایجاد شده برای دیگر اقشار جامعه تامین شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1479306/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کسب رتبه برتر روابط عمومی اداره کل بنیاد شهید در میان روابط عمومی های دستگاه های اجرایی در استان بوشهر

با انتشار تریلری سینمایی از Assassin’s Creed Shadows رونمایی شد

دکتر قاضی‌زاده هاشمی: پیام انقلاب اسلامی به عالم، بیداری اسلامی و فهم مستقل بود + فیلم

4 گزینه ریاست مجلس دوازدهم؛ «قالیباف» در مجلس آینده کار سختی دارد

عینک آفتابی جدید هواوی 11 ساعت موسیقی پخش می‌کند

صدور هشدار نارنجی هواشناسی برای برخی استان ها؛ شهروندان مراقب سیلاب باشند

دلار در کانال 58 هزار تومان؛ سکه 41 میلیون تومان شد

رائفی پور: چرا هر کسی منتقد شما است، حساب آن را پخش می‌کنید؟!

وضعیت منطقه سیل‌زده سیدی در مشهد

ویدئویی پربازدید از اقدام یک معلم جوان در سیل مشهد

کشف 147 هزار قرص غیرمجاز در نقطه صفر مرزی

اپل بخش تنظیمات سلامت باتری را به جدیدترین مدل‌های آیپد اضافه کرد

افزایش 54 درصدی تورم تولیدکننده بخش خدمات

حماس؛ ارتش در سایه

اعلام آخرین وضعیت ترافیکی شهر مشهد در 27 اردیبهشت

نسخه فیزیکی Assassin’s Creed Shadows نیاز به اتصال اینترنت برای نصب خواهد داشت

لحظه عجیب ورود سیل و حرکت خودرو ها در کوچه های سیدی مشهد

قدردانی رئیس سازمان بورس از وزیر اقتصاد و رئیس سازمان امور مالیاتی

دیپلمات پیشین: پرونده زنگزور برای همیشه بسته شده است

تولید بار اول لوله‌های RTP در کشور

قاتلی که مقتول را کف آشپزخانه دفن کرد

برای سرقت زیر 20 میلیون پرونده تشکیل نمی‌شود؛ مردم انتظار دارند اگر توانی وجود دارد صرف مبارزه با سارقان شود/ حجاب مطالبه عمومی نیست

تخلیه گل و لای در پل انقلاب مشهد در پی وقوع سیل روز گذشته

جزئیات ثبت نام پذیرفته شدگان بدون آزمون رشته‌های ارشد اعلام شد

وزیر جهاد کشاورزی: تولیدکنندگان برنج حمایت می‌شوند

ناوگان زمین‌گیر؟

برگزاری جشن الفبای پسران پایه اول دبستان الغدیر کیش

پیام تبریک سرپرست روابط عمومی و اموربین الملل سازمان منطقه آزاد کیش به مناسبت روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی

مدیرعامل بیمه دی: شبکه فروش نقطه عطف ارتباط با مشتریان است

فروش اقساطی بیمه نامه خودرو برای شبکه فروش بیمه دی مهیا شد

روزنامه حامی روحانی: سنگ خود را به سینه می‌زنی، نه سنگ جمهوریت را!

سیل و آبگرفتگی در 11 استان و امدادرسانی به بیش از 800 تن

گوشی جان سخت HMD XR21 عرضه شد؛ نسخه‌ای تغییر نام یافته از نوکیا XR21

وزیر کشور برای بررسی آسیب‌های سیل وارد مشهد شد

حسن روحانی حق دارد اعتراض کند؛ عصبانیت تندروها از نقدهای او به شورای نگهبان

تهران به‌دنبال کاهش تنش

نجات پیرزن 73 ساله از دست گروگانگیر در اصفهان

امدادرسانی مردمی به سیل‌زدگان مشهدی

گلکسی واچ 7 نخستین دستگاه سامسونگ با تراشه 3 نانومتری خواهد بود

سرعت طوفان در زابل به 94 کیلومتر بر ساعت رسید

گوشه ای از عملیات امدادی در پی سیل مشهد

جارو شارژی فندکی!! دیگه نگران نظافت ماشین نباشید

واکنش «کیهان» به انتقادها از رئیسی بر سر «پرونده چای»: اعلان‌جنگ به دستگاه قضائی؟

کارشناس هواشناسی: ممکن است در یک نقطه بارش 6 ماهه در چند ساعت اتفاق بی‌افتد

هشدار نارنجی هواشناسی به چه معناست؟

این افراد از مالیات معاف شدند

اظهارات رئیس انجمن شرکت‌های ریلی درباره فعالیت اقتصادی بخش خصوصی راه آهن

گوگل با کمک HP، پروژه تماس ویدیویی سه‌بعدی را به دنیای واقعی می‌آورد

روایت امروز فرمانده نیروی قدس سپاه از نقش رهبر انقلاب در عملیات وعده صادق

صدور هشدار نارنجی هواشناسی در برخی از نقاط کشور