پیام ویژه

آخرين مطالب

نفوذ خزنده آذربایجان به همسایه شرقی ایران یادداشت

نفوذ خزنده آذربایجان به همسایه شرقی ایران
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - اقتصاد نیوز /متن پیش رو در اقتصاد نیوز منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
گروهی از ناظران با اشاره به سفر اخیر شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان به آذربایجان، در باب فصل تازه هم‌صدایی دو کشور در حوزه‌های انرژی، سرمایه‌گذاری و دفاعی سخن گفته و بر این باورند که نتایج این هم‌صدایی نه تنها بستر را برای تقویت جایگاه اسلام‌ آباد هموار می‌سازد، بلکه فواید آن می‌تواند برای قلب اسیا تا اروپا با اهمیت باشد.
 اوراسیا ریویو با انتشار یادداشتی نوشت: اخیرا پاکستان و آذربایجان چندین توافقنامه و یادداشت تفاهم (MoUs) را به‌منظور تقویت همکاری‌های دوجانبه در بخش‌های تجاری و انرژی امضا کرده‌اند. سفر شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان به باکو به‌عنوان نقطه عطفی در روابط دو کشور قلمداد می‌شود، سفری که در قابش او تبادل‌نظرهای سازنده‌ای با الهام علی‌اف، رئیس جمهوری آذربایجان داشت. این تحولات شروعی برای یک شراکت استراتژیک و خوب بین دو کشور هستند.
فصل تازه هم‌صدایی اسلام آباد - باکو
این نشریه در ادامه آورد: این توافقنامه‌ها نقطه‌عطفی در تحولات پاکستان و آذربایجان به‌سوی همکاری‌های اقتصادی عمیق‌تر از آن چیزی است که از طریق روابط دیپلماتیک سنتی محدود ممکن بوده است. با این حال، مهم‌ترین توافقنامه‌ها شامل افزایش سرمایه‌گذاری‌های دوجانبه به مبلغ 2 میلیارد دلار از طریق پروژه‌هایی است که برای هر دو بازیگر سودمند خواهند بود.
این تعهد مالی علاوه بر نشان دادن اعتماد آذربایجان به پتانسیل اقتصادی پاکستان، به تقویت آمادگی پاکستان به‌عنوان یک بازیگر دارای بازار سرمایه‌گذاری سودآور کمک می‌کند. تلاش‌های مشترک با امضای توافقنامه‌های رسمی در سفر علی‌اف به پاکستان بیشتر توسعه خواهد یافت. نکته قابل توجه در این زمینه، یادداشت تفاهمی است که بین شرکت نفت دولتی جمهوری آذربایجان (SOCAR) و سازمان کارهای مرزی پاکستان (FWO) و شرکت نفت دولتی پاکستان (PSO) امضا شد. این یادداشت تفاهم تلاش‌های مشترک در ارتباط با پروژه خط لوله نفت سفید ماچیکه تالیان تاروجابا را مشخص می‌کند؛ ابتکار استراتژیک برای تقویت امنیت انرژی پاکستان و کاهش هزینه‌های حمل و نقل. این پروژه اهمیت زیادی در اطمینان از حمل و نقل آسان نفت و استفاده از آن برای پیشرفت صنایع و اقتصاد پاکستان خواهد داشت.
در زمینه‌های گردشگری و آموزش، خارج از حوزه انرژی، سود بلندمدت بیشتری می‌توان از این همکاری‌ها به دست آورد. این بخش‌ها که یادداشت تفاهم‌هایی در آن‌ها امضا شده، باعث تقویت تبادل فرهنگی، همکاری‌های آموزشی و همچنین تقویت روابط مردمی بین دو کشور خواهند شد. هر دو کشور پاکستان و آذربایجان تاریخ فرهنگی غنی‌ و مناظر طبیعی زیبایی دارند و این توافقنامه‌ها راه‌های جدیدی برای دانشجویان، حرفه‌ای‌ها و سرمایه‌گذاران فراهم می‌کنند تا از این زیبایی‌ها بهره‌برداری کرده و همچنین در زمینه‌های همکاری‌های علمی و گردشگری مشارکت کنند.علاوه بر این، این توافقنامه‌ها بیشتر بر تقویت روابط دفاعی دوجانبه تمرکز دارند. پاکستان و آذربایجان توافق کرده‌اند که تجهیزات دفاعی را به‌صورت مشترک تولید کنند که از اهمیت اقتصادی و استراتژیک برخوردار است. فروش جنگنده تاندر-جی اف 17 به آذربایجان تحقق توانایی فزاینده پاکستان در تولید تجهیزات دفاعی و اعتماد جامعه بین‌المللی به توانایی‌های تولید دفاعی پاکستان است. علاوه بر افزایش صادرات دفاعی پاکستان، این توافق قدرت نظامی آذربایجان را تقویت می‌کند.
نفت؛ بهانه‌ای برای همکاری استراتژیک
در حقیقت، تلاش پاکستان برای غلبه بر کمبودهای انرژی بلندمدت یک مبارزه طولانی‌ مدت بوده است. اما توافقات اخیر با آذربایجان نقطه عطفی محسوب می‌شوند. جریان روان نفت در خط لوله نفت سفید و انعطاف‌پذیری بیشتر در تامین انرژی ماحصل توافقنامه‌هایی برای واردات گاز طبیعی مایع (LNG) است. در نتیجه، پاکستان قادر خواهد بود تا بار مالی ذخایر ارزی خود را کاهش دهد و انرژی را به‌شیوه‌ای پایدار و مقرون‌به‌صرفه تأمین کند.
همکاری‌های اقتصادی بین پاکستان و آذربایجان همچنین منعکس‌کننده بهبود شرایط تجاری در پاکستان است. برنامه آذربایجان برای سرمایه‌گذاری در پاکستان نتیجه جذابیت روزافزون این کشور به عنوان مقصد سرمایه‌گذاری است، زیرا دولت بر اصلاحات سیاستی و تسهیل فرآیندهای کسب‌وکار تمرکز دارد.
در حال حاضر، حجم تجارت دو کشور به 55 میلیون دلار می‌رسد، اما با توافقات جدید و پروژه‌های توسعه‌ای که امضا شده است، پیش‌بینی می‌شود که حجم تجارت میان این دو کشور در سال‌های آینده از 2 میلیارد دلار فراتر رود. این یک دستاورد بزرگ در رشد اقتصادی و یکپارچگی منطقه‌ای پاکستان است.
علاوه بر این، پاکستان و آذربایجان هر دو از اهمیت ژئو استراتژیک زیادی برخوردار هستند. پاکستان به عنوان دروازه‌ای به جنوب آسیا و خاورمیانه عمل می‌کند و آذربایجان نیز پل ارتباطی بین اروپا و آسیای مرکزی است. افزایش تجارت و ارتباطات میان این دو کشور، همکاری اقتصادی آنها را تقویت خواهد کرد و عملکرد اقتصادهای منطقه‌ای را در سطح وسیع‌تری بهبود می‌بخشد.
این شراکت الگویی برای همکاری اقتصادی منطقه‌ای، به ویژه میان کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (OIC)، پیش‌بینی می‌کند. این توافقات همچنین با آرزوهای بلندمدت پاکستان برای تنوع بخشیدن به منابع انرژی خود هم‌خوانی دارد. آذربایجان به عنوان یک بازیگر در بخش نفت و گاز، شریک مناسبی برای کمک به پاکستان در انتقال به آینده‌ای پایدار در زمینه انرژی است.
پروژه‌های مرتبط با گاز طبیعی و خط لوله به پاکستان این امکان را می‌دهند که تکنولوژی‌ها و تخصص‌های لازم را برای بهبود زیرساخت‌های انرژی وارد کند. علاوه بر این، صنعت تولیدی نوپای پاکستان در سطح جهانی شناخته شده است، چرا که آذربایجان همچنان محصولات دفاعی پاکستان را خریداری می‌کند. این نشان‌دهنده ظرفیت کشور برای تولید صادرات با کیفیت بالا و همچنین قدرت پاکستان در صنعت دفاعی و حوزه‌های صنعتی جهانی است. کریدور اقتصادی چین و پاکستان در ارتباط با این توافقات تجاری جدید، پاکستان را به یک هاب تجاری در جنوب و آسیای مرکزی تبدیل می‌کند. توافقات پاکستان و آذربایجان این موقعیت را با افزودن به زیرساخت‌ها و کانال‌های سرمایه‌گذاری و لجستیکی تقویت می نماید.
بازار
ساناز نفیسی

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1571787/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وکالت رایگان مصدومان حادثهٔ بندر شهید رجایی

طرح‌های جذاب کارگران نخبه برای بهره‌وری تولید

انتظارات از سفر ترامپ به خلیج فارس

اسرائیل هیوم: ترامپ برای تحقق هرچه زودتر توافق مبادله اسیران فشار اصرار دارد

مرگ مرموز دختر جوان؛ متهم ادعای بی‌گناهی کرد

فاجعه برای گیمرها؛ قیمت کنسول بازی تا 70 درصد گران می‌شود؟

آتش‌بس بین هند و پاکستان دوام نیاورد

«عدم عضویت در ناتو»؛ شرط ویتکاف برای صلح اوکراین

پاکستان: اگر پاسخ نمی‌دادیم، هند تهاجمی‌تر می‌شد

دنا پلاس در بازار چقدر گران‌تر از کارخانه است؟

خیمه‌شب‌بازی برای به هم زدن مذاکرات هسته‌ای

سانحه شدید در جاده؛ پژو 207 له شد اما سرنشینان سالم ماندند!

قابلیت تجربه بین نسلی در نسخه پولی بازی Deltarune ارائه می‌شود

توهم ترامپ در مورد خلیج فارس

رئیس پارلمان لبنان: عادی سازی روابط با اسرائیل به هیچ وجه اتفاق نخواهد افتاد

پوتین: ممنوعیت کمک‌های بشردوستانه، وضعیت نوار غزه را بدتر می‌کند

سفیر آمریکا: نوه 4 ساله من از جروزالم‌پست قابل اعتمادتر است

ضرب و شتم پرسنل اورژانس؛ ضارب بازداشت شد

پاکستان و افغانستان، کریدورهای جدید در نقشه حمل‌ونقل منطقه‌ای ایران

توقف کانتینرها در گمرک بندر عباس به دلیل خرابی 2 ماهه سامانه جامع تجارت

برگزاری کنگره شهدای غریب در اسارت، کاری ارزشمند بود

آتش‌سوزی‌های گسترده در روسیه

نتانیاهو منزوی می شود

کشف یک دستگاه گنج‌یاب یک میلیاردی

شیوه عجیب خواستگاری در ایران؛ آگهی ازدواج رواج یافت

روز آرام بازار سکه و طلا؛ دلار ثابت ماند

برای رشد اقتصادی 8 درصدی چه مقدار سرمایه‌گذاری سالانه نیاز داریم؟

تابوی مذاکره با امریکا شکست

روزنامه‌نگار صهیونیست: نتانیاهو شکست خورده و اسرائیل را به فاجعه دیگری می‌کشاند

واشنگتن: زمان پایان جنگ اوکراین فرا رسیده است

رأی‌الیوم: ترامپ با غافلگیری‌های بزرگ به منطقه می‌آید

طلا کمتر از 20 هزار تومان گران شد

یوتیوب به پخش انحصاری بازی‌های لیگ فوتبال آمریکا فکر می‌کند

گره خوردن سرنوشت منطقه به مذاکرات ایران و آمریکا

پایان تلخ مراسم عروسی؛ 6 نفر مجروح شدند

سلاح شکاری در نزاع خونین 2 قربانی گرفت

نتایج هجدهمین طرح نیکوکاری کلاب اسنپ / 187 هزار و 500 مرتبه مشارکت کاربران اسنپ در خرید دستگاه ماموگرافی

ثبات نسبی بازار سکه و طلا؛ دلار 10 تک تومانی گران شد!

چرا استقلال به مدیر ورزشی نیاز دارد

آینده بانک پرحاشیه

اولین گروه زائران ایرانی امشب به مکه اعزام می‌شوند

رسانه ترکیه‌ای: بازار فولاد ایران در آستانه خروج از رکود است

ناتوانی 24 درصد از نظامیان اسرائیلی برای بازگشت به ارتش

اوکراین برای برقراری آتش بس اعلام آمادگی کرد

هشدار نیویورک تایمز: آمریکایی‌ها برای روزهای سخت آماده شوند

شرط عربستان برای کنسل شدن ویزای حج

رئیس اتحادیه املاک: خانه اولی‌ها عطای وام 1.28 میلیاردی مسکن را به لقایش می‌بخشند

هواشناسی هشدار داد؛ وزش باد شدید در تهران

17 اردیبهشت 1402؛ روز سیاه رانت و اعتمادی که بازنگشت

ادامه تنش‌ آبی میان هند و پاکستان به‌رغم اعلام آتش‌بس