پیام ویژه

آخرين مطالب

صادرات پسته ایرانی در یک‌قدمی ممنوعیت اقتصادي

صادرات پسته ایرانی در یک‌قدمی ممنوعیت
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - هفت صبح / اتحادیه اروپا برخی محموله‌های پسته ایرانی را به دلیل آلودگی بالای آفلاتوکسین بازگرداند و به ایران برای بهبود کیفیت مهلت داد. در این شرایط، تهدید ممنوعیت صادرات پسته ایران به اروپا جدی‌تر شده است.
صادرات پسته ایران به یکی از مهم‌ترین بازارهای جهانی یعنی اتحادیه اروپا، با چالش‌های جدی روبه‌رو است. در ماه‌های اخیر، اخبار نگران‌کننده‌ای در مورد بازگشت محموله‌های پسته ایرانی به دلیل آلودگی بالای آفلاتوکسین منتشر شده است. صادرات پسته ایران به اتحادیه اروپا در آستانه یک بحران جدی قرار دارد و اگر اقدامات اصلاحی به‌سرعت انجام نشود، تهدید به ممنوعیت کامل واردات پسته ایرانی ممکن است به واقعیت تبدیل شود. 
برای حفظ این بازار مهم و اعتبار پسته ایران، همکاری جدی بین دولت، بخش خصوصی و انجمن‌های مربوطه ضروری است. در غیر این صورت، اقتصاد کشور و معیشت باغداران ایرانی آسیب‌های جدی می‌بیند.اتحادیه اروپا در ماه مارس 2025، پنج محموله پسته ایرانی را به دلیل آلودگی بالای آفلاتوکسین بازگرداند. این اقدام پس از هشدارهای مکرر اتحادیه اروپا در مورد استانداردهای ایمنی غذایی ایران صورت گرفت. سید محمدمهدی بورومندی، معاون وزیر جهاد کشاورزی ایران، اعلام کرد در صورت ادامه این روند، ممکن است پسته ایران ظرف دو سال آینده از بازارهای بین‌المللی حذف شود.
بازار



اتحادیه اروپا به تولیدکنندگان و صادرکنندگان پسته ایران مهلت شش‌ماهه‌ای برای بهبود کیفیت و حذف آلودگی آفلاتوکسین اعلام کرده است. در صورت عدم رعایت استانداردها، صادرات پسته ایران به اتحادیه اروپا ممنوع خواهد شد. ​در واکنش به این وضعیت، سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (FAO) در ماه مارس 2025 کارگاه‌های آموزشی تخصصی در ایران برگزار کرد تا ظرفیت ذینفعان در زنجیره تامین پسته را برای پیشگیری، شناسایی و کنترل آفلاتوکسین‌ها تقویت کند. 
دلایل افزایش آلودگی آفلاتوکسین در پسته ایران
آفلاتوکسین یک سم قارچی است که به ویژه در شرایط گرم و خشک رشد می‌کند. این سم در پسته‌ها و سایر محصولات کشاورزی به‌ویژه در صورت نبود مدیریت مناسب در فرآیند برداشت و نگهداری، می‌تواند به‌طور خطرناکی تجمع یابد. یکی از دلایل اصلی افزایش آلودگی آفلاتوکسین در پسته ایرانی، تغییرات اقلیمی و بحران کم‌آبی است. این تغییرات موجب شده تا پسته‌ها نارس و آسیب‌دیده شوند که باعث افزایش خطر آلودگی به آفلاتوکسین می‌شود. همچنین گرما و سرمای نابهنگام نیز به محصول آسیب می‌زند و کیفیت آن را پایین می‌آورد.
محسن جلال‌پور رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران، در چندین سخنرانی و مصاحبه تاکید کرده است که برای حفظ بازارهای صادراتی و اعتبار پسته ایرانی، لازم است نهادهای مسئول برنامه‌ریزی منسجمی برای بهبود کیفیت تولید، تقویت نظارت بر صادرات و مدیریت صادرات غیرمستقیم از طریق کشورهای ثالث تدوین کنند.
چالش‌های صادرات غیرمستقیم و مشکلات متعاقب آن
یکی از مشکلات دیگری که در ماه‌های اخیر مطرح شده، صادرات غیرمستقیم پسته ایران از طریق کشورهای ثالث مانند ترکیه است. برخی از محموله‌های پسته ایران که از طریق ترکیه به اتحادیه اروپا وارد می‌شوند، ممکن است به عنوان محصول ایرانی شناخته شوند و این مسئله می‌تواند مشکلات جدیدی برای اعتبار پسته ایران به وجود آورد. اتحادیه اروپا در این خصوص هشدار داده است که در صورت ادامه این روند، واردات پسته ایران از طریق کشورهای ثالث را نیز ممکن است محدود کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1583623/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خطر ابتلای کودکان به سرطان از اجاق گاز تقریبا دو برابر بزرگسالان است!

پیش بینی قیمت دلار 20 اردیبهشت 1404

اسلام‌آباد: هند منبع تأمین مالی ترورها در پاکستان است

شمار شهدای نوار غزه به 52 هزار و 787 نفر رسید

روسیه: ایجاد رابطه با طالبان برای منافع ما ضروری است

تصادف سواری و ون، حادثه آفرید

اپراتور آمریکایی با تحویل‌گرفتن گوشی‌های شکسته، دستگاه نو به مردم تحویل می‌دهد

350 میلیون متر مکعب ناترازی گاز در زمستان گذشته

رسانه عبری: تنها در صورت تحقق معامله تبادل اسرا احتمالا ترامپ به اسرائیل سفر می‌کند

زوایای پنهان قتل دکتر زهرا میرزایی

نماینده مجلس: باید قواعد بازی مدیریت منابع آبی را اصلاح و به روز کنیم

لهستان به دنبال پیمان دفاع مشترک با فرانسه

توافق روسیه و چین برای کمک به ثبات افغانستان

سیگار گران می‌شود

آمریکا: قصد مداخله در مناقشه هند و پاکستان را نداریم

ترامپ مجری «فاکس نیوز» را به عنوان دادستان فدرال پایتخت آمریکا معرفی کرد

نگاهی به قتل خانم مجری صدا و سیما دکتر زهرا میرزایی

حکم اعدام تتلو تایید شد؟

تلاش خاموش هند و پاکستان برای تنش زدایی در میانه‌ی موشک‌پراکنی

انتقاد «بیل گیتس» از «ایلان ماسک»

پیش‌بینی آب و هوای کشور در روزهای آینده

مشخصات کلیدی سری وان پلاس Ace 6 لو رفت: تراشه اسنپدراگون و باتری 7800mAh

رسانه های عبری: سفر وزیر دفاع آمریکا به اسرائیل لغو شد

فشار شدید دولت آمریکا بر تل آویو برای رسیدن به توافق با حماس

آخرین آمار ورود زائران‌ایرانی به سرزمین وحی

استقبال چین از انتخاب پاپ جدید

سفیر آمریکا: تل آویو مسئول توزیع کمک‌ها در غزه نخواهد بود

از متن تا حاشیه‌های نمایشگاه کتاب

بی‌قانون‌ترین شهر دنیا را بشناسید

انگلیس سنگین‌ترین بسته تحریمی علیه روسیه را اعمال کرد

نصری: هدف آشکار منافقین، تخریب اقدامات دیپلماتیک ترامپ با ایران است

آغاز عملیات اجرایی حفاری اکتشافی نفت در دریای خزر پس از سه دهه وقفه

مدیر سابق اپلیکیشن فیسبوک به استخدام OpenAI درآمد

8 هزار کیلومتر اسب‌سواری برای احیای مسیر حج مسلمانان اندلسی

دستیار ویژه ریگان: آیا ترامپ به جنگ با ایران «نه» می‏‌گوید؟

صادارات چین به آمریکا در ماه فروردین امسال 17.6 درصد کاهش یافت

وزیر نیرو: هر ماینر به اندازه یک کولرگازی برق مصرف می‌کند

فناوری نمایشگر آیفون تاشو اپل استانداردهای جدیدی را تعیین خواهد کرد

الجولانی در ازای لغو تحریم‌ها، پیشنهادهایی به آمریکا داده است

رژه هوایی جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش روسیه بر فراز میدان سرخ

بیت‌کوین به کانال 100 هزار دلار بازگشت

پرنده‌های آهنین چینی بازار هواپیماهای نظامی را به هم ریخت؛ داستان چیست؟

افشای دیدار نامتعارف وزیر امور راهبردی اسرائیل با ترامپ در کاخ سفید

نیوزویک نظر پاپ جدید در مورد سیاست‌های مهاجرتی ترامپ را اعلام کرد

فرونشست زمین تهدیدی جدی برای آینده تهران

وزیر نفت از تسریع فرآیند جذب سرمایه‌گذاری در بخش بالادستی صنعت نفت خبر داد

پوتین در میدان سرخ: روسیه سدی شکست‌ناپذیر در برابر نازیسم خواهد بود

در بحبوحه درگیری با پاکستان؛ هند «اس-400» مستقر کرد

استفاده از دوربین‌های چهره‌خوان تکذیب شد

قصد ترکیه برای افزایش مبادلات با عراق تا 30 میلیارد دلار