پیام ویژه

آخرين مطالب

تعویق مبهم، تغییر مهم یادداشت

تعویق مبهم، تغییر مهم
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
رضا رئیسی| حوالی شامگاه پنج‌شنبه، پس از شایعات جسته و گریخته، بالاخره وزیر خارجه عمان به‌عنوان میانجی و مسئول برگزاری مذاکرات هسته‌ای میان ایران و آمریکا، در حساب کاربری شبکه ایکس خود، از تعویق مذاکرات هسته‌ای در دور چهارم، که قرار بود امروز شنبه به میزبانی مسقط برگزار شود، خبر داد. با اعلام رسمی خبر تعویق مذاکرات روتین میان ایران و آمریکا که هر شنبه میان دو طرف طی یک‌ماه اخیر برگزار شده بود، موجی از واکنش‌ها و شایعات رسانه‌ای به‌خصوص از سوی طیف‌های منتقد مذاکرات طنین‌انداز شد و مشغول فضاسازی در خصوص به بن‌بست رسیدن مذاکرات شدند تا جایی که حتی در همان ساعت شامگاه روز تعطیل مدعی افزایش قیمت دلار در بازار بسته تهران شدند.
ساعاتی از پست البوسعیدی نگذشته بود که عباس عراقچی، ابتکار عمل رسانه‌ای را در دست گرفت و بلافاصله در همان شبکه اجتماعی ایکس، ترمز شایعه‌سازان را کشید و نوشت: «ما به همراه طرف‌های عمانی و آمریکایی، تصمیم گرفتیم دور چهارم مذاکرات را به دلایل تدارکاتی و فنی به تعویق بیندازیم.» عراقچی ضمن اشاره به اینکه تعویق مذاکرات دلایل فنی داشته و با اجماع و اتفاق نظر طرفین انجام پذیرفته، در ادامه هم نوشت: «از طرف ایران، هیچ تغییری در عزم ما برای دستیابی به یک راه‌حل مذاکراتی ایجاد نشده است.»
این اظهارنظر رسمی عراقچی مبنی بر اینکه از سوی طرف ایرانی هیچ مشکلی در زمینه ادامه روند دیپلماسی وجود ندارد، بدان معنی و مفهوم بود که اگر طرف آمریکایی و تندروهای ضدمذاکراتی در آن سوی اقیانوس بخواهند از این فعل و انفعال غیرمترقبه بهره‌برداری سیاسی کنند و توپ را به زمین ایران بفرستند و افکارعمومی را به انحراف ببرند، امکان و بستر چنین صحنه‌آرایی را نداشته باشند.
به‌خصوص که دونالد ترامپ همان پنج‌شنبه راجع به مراودات نفتی ایران با کشورهای خارجی اخطار داد و از تحریم‌های تازه سخن گفت و اعلام کرد که هر کشوری از ایران نفت بخرد، امکان تجارت با آمریکا نخواهد داشت. گفتاری که البته هیچ موضوع تازه‌ای نداشت؛ اما اظهاراتی غیردوستانه و ناهمسو با مذاکرات ارزیابی می‌شد. موضع‌گیری ترامپ در چنین موقعیت حساسی با برداشت‌های خاص و تعابیر مختلف توأم شد و برخی آن را نشان نامثبت بودن جو مذاکرات در این برهه تلقی کردند.
برکناری خبرساز
فضای کلی، چنین حال و هوای مبهم و پیچیده‌ای داشت که خبر مهم و تعیین‌کننده برکناری مایک والتز، مشاور امنیت‌ملی آمریکا، به‌مثابه بمب خبری در رسانه‌های آمریکایی ترکید. این ژنرال ارتش ایالات‌متحده از ٢٠ژانویه عهده‌دار سمت مشاور امنیت ملی آمریکا شده بود و در یکی از کلیدی‌ترین پست‌های امنیتی و سیاسی و دیپلماتیک به نقش‌آفرینی می‌پرداخت. مایک والتز از اعضای برجسته حزب جمهوریخواه محسوب می‌شود و تا پیش از این پست نماینده حوزه‌ی شش فلوریدا در مجلس نمایندگان ایالات متحده بود که جزو الیت تندروهای این حزب موسوم به «شاهین‌ها» در دولت دوم ترامپ بودند.
والتز یکی از موافقان برخورد نظامی با ایران و از چند چهره تندرویی بود که همراه با مارک روبیو و چند نفر دیگر در این مدت، برخلاف ونس و استیو ویتکاف مواضع ضدایرانی داشت و او را در دسته مخالفان مذاکره با ایران و یکی از مهمترین چهره‌های ضدایرانی کابینه با توجه به سمت راهبردی‌اش ارزیابی می‌کردند. برکناری والتز، فارغ از رقابت‌های داخلی در دولت دوم ترامپ و میدان‌داری دو طیف بازها و شاهین‌ها در حزب جمهوری‌خواه، با توجه به اظهارات ضدایرانی و ضدمذاکراتی چند روز پیش والتز که مستقیم اصل مذاکرات و راهبرد ترامپ و نماینده ویژه او را زیر سوال برده بود، به وضوح ارسال پالس مثبت و عینی و عملی در مسیر مذاکرات با ایران ارزیابی می‌شود.
توئیت خبرساز
جونیور ترامپ، پسر دونالد ترامپ هم به مقاله نیویورک‌پست علیه ویتکاف، واکنش تندی در شبکه ایکس داشت و نوشت که تندروهای نئوکان در دولت پنهان در راستای تضعیف سیاست خارجی پدرش، به ویتکاف حمله می‌کنند. این فعل و انفعالات از یک طرف نشان می‌دهد، جنگ قدرت میان دو طیف موافق و مخالف مذاکره با ایران در هیئت حاکمه آمریکا جدی‌تر از هر زمان دیگری شده است و از طرف دیگر با برکناری والتز مشخص می‌شود که علی‌الحساب سمبه طرفداران مذاکره پرزورتر است و برخلاف اظهارات کلیشه‌ای اخیر ترامپ، شخص وی و نزدیکان به او، خواهان مذاکره با ایران و حل‌وفصل ماجرا هستند؛ چنان‌که فرزند رئیس‌جمهوری لازم می‌داند در تمجید از ویتکاف و تقبیح تندروها که اینجا آنان را دولت پنهان خوانده، به میدان بیاید و در حساب کاربری خود جوابیه صادر کند.
فرصت بی‌سابقه برای ایران و آمریکا
در هر صورت برخلاف رویداد تعویق مذاکرات که پالس مثبتی را علی‌الظاهر متبادر نمی‌کند، فعل و انفعالات اخیر در هیئت حاکمه ایالات متحده، پیام واضح و آشکاری دارد که حداقل در برهه فعلی عزم ترامپ و چهره‌های نزدیک به او بر پیگیری روند مذاکرات است تا جایی که حتی حاضر هستند در برابر لابی پرقدرت اسرائیل و طیف صاحب‌منصب و پرنفوذ شاهین‌ها در ارکان حزب جمهوری‌خواه و مجالس آمریکا و دولت، ایستادگی کنند و حرف خود را در پیگیری روند مذاکره با ایران بر کرسی بنشانند.
این نکته‌ای است که البته سیاستمداران داخلی ما هم نباید نسبت به آن بی‌توجه باشند و فرصت به‌وجود آمده را به ثمن بخس از کف بدهند؛ چراکه شاید دیگر و در هیچ برهه‌ای بستر و زمینه برای حصول توافق مبتنی بر اراده و عزم جدی دوطرف همانند این برهه، فراهم و مهیا نباشد. به‌خصوص که ترامپ با شخصیت منحصربه‌فردش شاید تنها کسی باشد که بتواند حریف تندروهای جمهوری‌خواه در مجلسین ایالات متحده شود و یک توافق را از این قلعه آلکاتراز گذر دهد.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1586642/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پنج مصدوم در آتش سوزی قم؛ حال 2 نفر وخیم است

بلیت پرواز تهران - مشهد در آستانه ولادت امام رضا(ع)

خاص‌ترین آیفون / مدل ویژه 20 سالگی موبایل اپل

آخرین وضعیت مصدومان حادثه بندر رجایی

دستگیری 79 متهمی که قصد فروش اقلام تقلب در کنکور را داشتند

چمران: یک نفر که می‌خواهد سرمایه گذاری کند را هم می‌خواهند او را اذیت کنند

یمن: فرودگاه بن گوریون را با یک موشک بالستیک مافوق صوت هدف قرار دادیم

جلسه عالی‌ترین فرماندهان یمنی بعد از حمله به «بن‌گوریون»

بازدید معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد از مرکز مشاوره ویژه ایثارگران

هشدار نسبت به وقوع طوفان و کاهش دما در تهران

مصوبه واردات خودروهای نو و کارکرده به گمرکات ابلاغ شد

سهم 30 درصدی قاچاق از بازار نساجی و پوشاک کشور

ازدید معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد از مرکز مشاوره ویژه ایثارگران

ثبت بیش از 32 هزار ازدواج برای افراد بالای 50 سال در سال 1403

مشخصات کامل لپ‌تاپ‌های جدید سرفیس مایکروسافت لو رفت

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، یمن را تهدید کرد

موج لغو پروازهای بین‌المللی به مقصد اراضی اشغالی

سرمقاله اطلاعات/ رویکرد چند جانبه؛ الزامی برای به فرجام رسیدن مذاکرات هسته ای

نتایج حمله موشکی یمن به فرودگاه بن گوریون از زبان «یحیی سریع»

حادثه‌ ای عجیب در پرواز تهران - مشهد

سارا فلاحی: دولت در قطعی‌های برق تبعیض قائل می‌شود

هشدار به سهام‌داران عدالت

دانشگاه‌ها در پاسداشت و تبیین ارزش‌های شهدا پیشگام باشند

شستن فرش در کوچه منجر به قتل یک زن توسط راننده پراید شد

وعده ثبت‌نام وام ودیعه در ابهامِ نبود سقف اجاره‌بها

اپل قوانین خرید خارج از اپ استور را اصلاح کرد

سرمقاله وطن امروز/ غافلگیری سوریه برای نقشه‌کش‌ها

لحظهٔ برخورد موشک یمن به فرودگاه بن‌گوریون رژیم‌صهیونیستی

ریزش 23 هزار واحدی شاخص بورس

سرمقاله جوان/ لزوم هوشمندی مضاعف

سرکوب تظاهرات حمایت از فلسطین در آلمان

سرقت موتورسیکلت توسط یک گاو!

رد درخواست متقاضیان پروانه کسب، بدون اعلام دلیل، جُرم است

بانک‌مرکزی: مطالبه بیش از کسری چک تخلف است

‌تظاهرات گسترده در تل‌آویو برای پایان جنگ در غزه و امضای توافق تبادل اسرا

محل سقوط موشک یمنی که حفره بزرگی ایجاد کرد

وحشت صهیونیست‌ها از موشک های یمن

پزشکیان: هنر این نیست که نخبه تربیت کنیم و به آمریکا بفرستیم

گل آرایی روضه منوره و ضریح امام رضا(علیه‌السلام) توسط خدام در ایام دهه کرامت

آغاز آزمایشی اصلاح نظام بانکی در یک بانک از فروردین

افزایش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار درجا زد

مقام انصارالله: هیچ خط‌قرمزی برای حمله به اسرائیل نداریم

اینترنت پرسرعت به 176 روستای محروم کرمان رسید

سرمقاله شرق/ فعالیت سیاستی استادان دانشگاه

شلیک یمن به قلب تل‌آویو؛ فرودگاه بن‌گوریون هدف قرار گرفت

فهرست داروهای ممنوعه در سفر حج

برجای ماندن حفره‌ای به عمق 25 متر در بن گوریون؛ علت موج مهیب انفجارها

قاتل بی رحم اینستاگرام، دانشجوی هنر بود

صنعتگر سیمان: از فروردین ماه هم هشدار قطع برق را دریافت کردیم و هم قطع گاز!

آیت‌الله مکارم‌شیرازی: مردم از نظر مسکن در رنج هستند