پیام ویژه

آخرين مطالب

دلار دوباره افسار پاره کرد؛ مسئول بالا و پایین رفتن دلار و طلا کیست؟ اقتصادي

دلار دوباره افسار پاره کرد؛ مسئول بالا و پایین رفتن دلار و طلا کیست؟
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - مهر / نوسانات شدید ارزی، وابستگی کامل به اخبار خارجی و نبود برنامه مدون از سوی دولتمردان تصویر آشفته‌ای از سیاست‌گذاری ارزی کشور ترسیم کرده که اعتماد عمومی به مدیریت کشور را مخدوش می کند.
علی فروزان فر؛ بازار ارز ایران روزهای پرتلاطم و پرابهامی را تجربه می‌کند؛ نوسانات شدید، وابستگی کامل به اخبار خارجی و نبود برنامه مدون از سوی دولت و بانک مرکزی، تصویر آشفته‌ای از سیاست‌گذاری ارزی کشور ترسیم کرده است؛ تصویری که نه تنها اقتصاد، بلکه اعتماد عمومی را نیز دستخوش تلاطم کرده است. بازار ارز ایران به معنای واقعی کلمه در وضعیت «رهاشدگی» قرار دارد. نوسانات پرشتاب نرخ دلار و واکنش‌های هیجانی به کوچک‌ترین اخبار خارجی، نشان‌دهنده فقدان راهبرد، بی‌تدبیری و بی‌ثباتی در سیاست‌های ارزی کشور است.
بازار


در چند ماه گذشته، دلار سه پرش پیاپی را تجربه کرد؛ در گام نخست، پس از انتخاب ترامپ در میانه آبان 1403، نرخ دلار که زیر 70 هزار تومان بود، به سرعت وارد کانال 70 هزار تومان شد و طی کمتر از دو ماه با رشدی نزدیک به 20 درصد، به آستانه 82 هزار تومان رسید.
در گام دوم، با آغاز رسمی دوره جدید ریاست‌جمهوری آمریکا و بازگشت تهدیدها و فشار حداکثری، نرخ ارز با رشدی بیش از 17 درصد از کانال 80 هزار تومان خداحافظی کرد و به بالای 94 هزار تومان رسید.
اما اوج بی‌ثباتی در گام سوم رخ داد؛ با افزایش تهدیدات نظامی آمریکا، دلار در کمتر از یک ماه به کانال 100 هزار تومانی وارد شد و حتی تا 106 هزار تومان هم بالا رفت.
نکته عجیب‌تر، سقوط ناگهانی قیمت ارز تنها با اعلام خبر آغاز مذاکرات بود؛ قیمتی که در دو هفته، بیش از 25 درصد کاهش یافت و از 106 هزار تومان به زیر 80 هزار تومان رسید. حال دوباره، صرفاً با یک تغییر در زمان مذاکرات، نرخ دلار از مرز 85 هزار تومان عبور کرده است.


این فراز و فرودهای حیرت‌انگیز، یک واقعیت تلخ را فریاد می‌زنند: بازار ارز ایران به جای آن‌که تابع منطق اقتصادی یا مبتنی بر سیاست‌گذاری شفاف باشد، به‌شدت شرطی و وابسته به اخبار سیاسی است. این وضعیت، عملاً اقتصاد را گروگان بی‌عملی دولت و بی‌ثباتی ساختاری کرده است.
در این میان، بانک مرکزی و دولت نه تنها هیچ برنامه مشخصی برای مدیریت انتظارات و آرام‌سازی بازار ندارند، بلکه با انفعال خود، مسئولیت را به گردن «انتظارات تورمی» و فضای روانی جامعه می‌اندازند؛ گویی هیچ ابزار و اراده‌ای برای کنترل بازار ندارند.
سوال بنیادین اینجاست: وقتی نرخ ارز در عرض دو هفته با یک خبر، 25 درصد نوسان می‌کند، اساساً جایگاه و نقش نهاد سیاست‌گذار اقتصادی چیست؟ اگر بازار قرار است با شنیدن و نشنیدن اخبار اداره شود، پس جای کارشناسی، سیاست‌گذاری هدفمند و مدیریت علمی کجاست؟
بازار ارز به حال خود رها شده و عملاً در دستان بازیگران بیرونی و اخبار فضای مجازی می‌چرخد؛ واقعیتی تلخ که می‌تواند پایه‌های اقتصادی کشور را بیش از پیش سست کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1586644/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرقت موتورسیکلت توسط یک گاو!

رد درخواست متقاضیان پروانه کسب، بدون اعلام دلیل، جُرم است

بانک‌مرکزی: مطالبه بیش از کسری چک تخلف است

‌تظاهرات گسترده در تل‌آویو برای پایان جنگ در غزه و امضای توافق تبادل اسرا

محل سقوط موشک یمنی که حفره بزرگی ایجاد کرد

وحشت صهیونیست‌ها از موشک های یمن

پزشکیان: هنر این نیست که نخبه تربیت کنیم و به آمریکا بفرستیم

گل آرایی روضه منوره و ضریح امام رضا(علیه‌السلام) توسط خدام در ایام دهه کرامت

آغاز آزمایشی اصلاح نظام بانکی در یک بانک از فروردین

افزایش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار درجا زد

مقام انصارالله: هیچ خط‌قرمزی برای حمله به اسرائیل نداریم

اینترنت پرسرعت به 176 روستای محروم کرمان رسید

سرمقاله شرق/ فعالیت سیاستی استادان دانشگاه

شلیک یمن به قلب تل‌آویو؛ فرودگاه بن‌گوریون هدف قرار گرفت

فهرست داروهای ممنوعه در سفر حج

برجای ماندن حفره‌ای به عمق 25 متر در بن گوریون؛ علت موج مهیب انفجارها

قاتل بی رحم اینستاگرام، دانشجوی هنر بود

صنعتگر سیمان: از فروردین ماه هم هشدار قطع برق را دریافت کردیم و هم قطع گاز!

آیت‌الله مکارم‌شیرازی: مردم از نظر مسکن در رنج هستند

وان پلاس نورد CE5 برای اولین‌بار در وب‌سایت BIS رویت شد

سرمقاله همشهری/ آشفتگی در راهبرد واشنگتن

رویداد ملی استارتاپی «نوآفرین» با محوریت ترویج و ارتقای نوآوری‌های اجتماعی برگزار می‌شود/ مهلت ارسال ایده تا 31 خردادماه

تجلیل از معلمان نمونه کشور توسط رئیس‌جمهور

7 سد کمتر از 10 درصد آب دارند؛ کاهش 33 درصدی بارش‌ها

مدیرعامل شرکت زیرساخت: غواص‌های ارتش اینترنت خارک را برگرداندند

زخمی شدن چندین صهیونیست در حمله موشکی یمن

قرائتی: مدرک مثل کش شلوار است، واجب است ولی ارزش ندارد

دستگیری 79 نفر به دلیل فروش تجهیزات پنهان‌ساز برای تقلب در کنکور

سرمقاله جام جم/ چند صدایی در آمریکا عامل اخلال در مذاکرات

عامل شهادت ماموران انتظامی کرمان دستگیر شد

گوشی‌های سری آیفون 18 قرار نیست همزمان معرفی شوند

امکان استفاده کارمندان از مرخصی استعلاجی ساعتی

مجلس در مدار استیضاح

سناریوهای انفجار اتومبیل‌ها در بندر شهید رجایی

طوفان وحشتناک در کرج

روایت مدیر عامل آتشنشانی تهران از حادثه بندر رجایی: دمای انفجار اسکله 1400 درجه بود

بازار مصرف گوشت منقبض شد

عضو اتاق بازرگانی: ارزش دلار بیش از 75 هزار تومان نیست

هواداران از قیمت 80 دلاری عناوین ایکس‌ باکس خشمگین هستند

سرمقاله کیهان/ لیبی، سوریه، اوکراین؛ سه صحنه، یک کارگردان

حامیان انتخاباتی دولت، نگران بی‌برنامگی و بی‌تحرکی دولت

زخمی شدن کودکان در حمله هوایی به خان‌یونس

مبادلات پستی هند و پاکستان به حالت تعلیق درآمد

نوای زیبای لبیک حجاج بیت‌الله‌الحرام در ابتدای دیدار کارگزاران حج با رهبر انقلاب

جزئیاتی از دستگیری سارقان گوشی دانشجو

مقایسه قیمت بلیط هواپیما عمان در پروازهای مستقیم با غیرمستقیم

سازمان غذا و دارو: آمپول مونجارو برای لاغری خطرناک است

بیش از 8 هزار تن برنج در حادثه بندر شهید رجایی دچار آسیب شد

دولت غیر از مذاکره چه برنامه‌ای برای اداره کشور دارد؟

تاکید بر فراگیر کردن آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در مدارس شاهد