«آلبرتا» ایالت پنجاه و یکم آمریکا میشود؟
بين الملل
بزرگنمايي:
پیام ویژه - ایرنا / «دنیل اسمیت» نخستوزیر استان نفت خیز «آلبرتا» در کانادا پیشنهاد برگزاری همهپرسی جدایی از این کشور را در بحبوحه تنشهای دولت اتاوا بر سر تعرفههای «دونالد ترامپ» و تبدیل آن به ایالت پنجاه و یکم امریکا را داد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، نخستوزیر استان نفتخیز «آلبرتا» در کانادا دیروز دوشنبه گفت که اگر طوماری که توسط شهروندان ناراضی فراهم شده به امضاهای مورد نیاز برسد، سال آینده همه پرسی جدایی از کانادا را برگزار خواهد کرد.
وی که این اظهارات را در یک سخنرانی زنده ارائه می کرد، خاطرنشان نمود که از جدایی این استان از کانادا حمایت نمیکند. اما نسبت به مسیر پیش رو برای یک آلبرتای قوی و مستقل در چارچوب کانادای متحد ابراز امیدواری کرد.
اسمیت تاکید کرد: «اگر اتاوا به هر دلیلی، به حمله به استان ما ادامه دهد، همانطور که در دهه گذشته انجام داده است، در نهایت تصمیم با آلبرتاییها خواهد بود. من قضاوت آنها را خواهم پذیرفت».
اظهارات این مقام استانی تنها یک هفته پس از آن صورت میگیرد که مارک کارنی نخست وزیر حزب لیبرال در انتخابات جدید کانادا به پیروزی رسیده است. سخنان اسمیت به ویژه در گرماگرم تهدیدهای تعرفه ای دونالد ترامپ و همچنین تبدیل کانادا به ایالت پنجاه و یکم ایالات متحده صورت می گیرد.
براساس گزارش ها، قرار است کارنی و ترامپ امروز سهشنبه در کاخ سفید دیدار کنند.
اسمیت دولتهای لیبرال فدرال قبلی را به ارائه قوانین مختلف متهم کرده که توانایی آلبرتا در تولید و صادرات نفت را مختل میکند و به گفته او میلیاردها دلار برای این استان هزینه داشته است. او همچنین خواستار عدم دخالت دولت فدرال در مسائل استانی شده است.
نخست وزیر استان آلبرتا گفت: «ما درخواست رفتار ویژه یا کمکهای مالی نداریم. ما فقط میخواهیم آزاد باشیم تا ثروت باورنکردنی که از منابع بدست می آوریم را توسعه دهیم و صادر کنیم. ما به دنبال آزادی انتخاب در نحوه ارائه مراقبتهای بهداشتی، آموزش و سایر خدمات اجتماعی مورد نیاز به مردم خود هستیم، حتی اگر متفاوت باشد از آنچه اتاوا در نظر دارد».
اسمیت همچنین خاطرنشان کرد که دولتش یک تیم مذاکرهکننده برای پایان سیاستهای فدرال که مدتهاست استان را آزار میدهد، تعیین خواهد کرد.
جان سوروسکی دانشمند علوم سیاسی در «دانشگاه مک ایوان» در «ادمونتون» (مرکز استان آلبرتا) با بیان اینکه خشم در استان وجود دارد، نسبت به رای گیری منجر به جدایی این استان از کانادا ابراز تردید کرد.
وی افزود: «اعتراض ها جدی است، اما به نظر من احتمال جدایی بسیار بعید است».
استان عمدتا فرانسوی زبان «کِبِک» نیز در سالهای 1980 و 1995 همهپرسیهایی برای جدایی از کانادا برگزار کرد و هر دو منجر به شکست شدند.
سوروسکی با اشاره به همین همه پرسی ها گفت: «ممکن است اسمیت نیز از سیاستمداران کبکی پیروی کند و در برخورد با دولت فدرال از تهدید به جدایی استفاده کردهاند».
وی افزود: «من فکر نمی کنم اسمیت خواهان جدایی باشد، اما فکر میکنم برای استان بسیار مفید باشد که این ایده را در آستین داشته باشد که تعداد زیاد آلبرتایی ناراضی وجود دارد.»
بازار ![]()
-
سه شنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۸:۳۶
-
۶ بازديد
-

-
پیام ویژه
لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1587438/