پیام ویژه

آخرين مطالب

مهم‌ترین سناریو در تنش هند و پاکستان بين الملل

مهم‌ترین سناریو در تنش هند و پاکستان
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - پژوهشگر ارشد روابط بین‌الملل معتقد است نه اسلام‌آباد خواهان گسترش تنش چند بعدی است و نه دهلی‌نو به دلیل توجه به منافع و امنیت ملی تمایل دارد که دامنه تنش آنچنان گسترده شود.
پس از گذشته 2 هفته از آغاز تشدید تنش‌ها میان هند و پاکستان که بر اثر حمله تروریستی در نزدیکی شهر «پهلگام» در جامو و کشمیر تحت کنترل هند رخ داد و منجر به کشته شدن 26 نفر شد، دهلی‌نو چهارشنبه شب حمله موشکی خود به پاکستان را آغاز کرد. در واقع ارتش و نیروی هوایی هند ماموریت مشترکی به نام «عملیات سندور» را علیه آنچه زیرساخت‌های «تروریستی» در پاکستان و کشمیر تحت کنترل پاکستان خواندند، آغاز کردند.
این در حالی است که اسلام‌آباد می‌گوید نقاطی که هدف حمله قرار گرفتند، مناطق غیرنظامی بودند و حق واکنش را برای خود «در زمان و موقعیت مناسب» محفوظ دانست.
همچنین وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیه‌ای تصریح کرد: «پاکستان حق دارد مطابق با ماده 51 منشور سازمان ملل متحد و مطابق با قوانین بین‌المللی، در زمان و مکان دلخواه خود به طور مناسب به اقدام هند پاسخ دهد.»
وزارت امور خارجه پاکستان در ادامه افزود: «اقدام تجاوزکارانه هند منجر به شهادت غیرنظامیان، از جمله زنان و کودکان شده است. این اقدام تجاوزکارانه همچنین تهدیدی جدی برای ترافیک هوایی تجاری ایجاد کرده است.»
در این بیانیه آمده است: «ما اقدام هند را که نقض آشکار منشور سازمان ملل، قوانین بین‌المللی و هنجارهای تعیین شده روابط بین دولتی است، به شدت محکوم می‌کنیم. در پی حمله پاهالگام، رهبری هند بار دیگر از هیولای تروریسم برای پیشبرد روایت ساختگی خود از قربانی بودن استفاده کرده و صلح و امنیت منطقه‌ای را به خطر انداخته است. اقدام بی‌ملاحظه هند، 2 کشور مسلح به سلاح هسته‌ای را به یک درگیری بزرگ نزدیک‌تر کرده است.»
همچنین وزیرخارجه آمریکا در گفت‌وگو با مشاوران امنیت ملی هند و پاکستان از دو کشور خواست خطوط ارتباطی بین خود را باز نگه دارند و از تنش اجتناب کنند.
«مارکو روبیو» در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «من از نزدیک اوضاع بین دو کشور را رصد می‌کنم. صحبت‌های دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا را بازگو می‌کنم و امیدوارم این درگیری به سرعت پایان یابد و روسای دو کشور به سمت یک راه حل صلح‌آمیز پیش بروند.»

پیام ویژه

حملات هند به پاکستان
جنگ همه‌جانبه محتمل نیست
«فرزاد رمضانی بونش» در گفت‌وگو با ایسنا در تحلیل خود از درگیری و افزایش تنش میان هند و پاکستان اظهار داشت: اگر به دقت مساله را بررسی کنیم و موضوع را از دیدگاه هند و پاکستان ببینیم؛ هند پاسخ و حمله شب گذشته را نوعی پاسخ به اقدامات پاکستان می‌داند و به نوعی خود را آغازگر درگیری و جنگ تلقی نمی‌کند. در واقع هند خود را محق می‌داند تا از منافع و امنیت ملی خودش دفاع کند. 
وی تصریح کرد: با این رویکرد هند با توجه به سیاست خارجی «نارندرا مودی» نخست‌وزیر این کشور و اهداف و امنیت ملی خود و برنامه‌هایی که در اقیانوس هند به اجرا گذاشته است، خود را بازیگر مسلط و برتر در برابر پاکستان ارزیابی می‌کند. 
این پژوهشگر ارشد روابط بین‌الملل همچنین بیان کرد: در مقابل پاکستان با توجه به نوع ائتلاف و اتحادی که با چین دارد، معتقد هستند نباید در مقابل هند کوتاه آمد و در برابر حملات آن‌ها به منافع و امنیت ملی در کشمیر به ویژه در حوزه آبی نگاه آفندی هند ایستاد،‌ از این منظر اگر به آینده نگاه کنیم با توجه به پیشینه رویکرد گذشته دو کشور و وقوع جنگ‌های متعدد به نظر نمی‌رسد در کوتاه مدت و یا میان مدت شاهد جنگ همه‌گیر و یا همه جانبه میان هند و پاکستان باشیم. 

پیام ویژه

حمله هند به کشمیر
هند و پاکستان به دنبال تنش بیشتر نیستند
رمضانی بونش در ادامه اظهار کرد: حملاتی که شب گذشته در کشمیر اتفاق افتاد بیانگر افزایش تنش در روابط دو کشور است اما واقعیت این است که نه اسلام آباد خواهان گسترش تنش چند بعدی است و نه هند به دلیل توجه به منافع و امنیت ملی تمایل دارد که دامنه تنش آنچنان گسترده شود.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین مهم‌ترین سناریویی که می‌تواند مد نظر باشد تداوم تنش در مرزهاست که هندی‌ها به نوعی می‌خواهند با پاسخ خود توپ را در زمین پاکستان بیاندازند، اما اگر این حملات ادامه یابد پاکستان نیز دست به حملات گسترده در خاک هند می‌زند و هندی‌ها در مقابل عمل انجام شده قرار می‌گیرند و ناچار به پاسخ خواهند بود. 
این پژوهشگر ارشد روابط بین‌الملل با بیان این‌که بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی در شرایط فعلی مایل نیستند که تنش میان هند و پاکستان ادامه یابد، گفت: تنش در روابط هند و پاکستان از حوزه مناطق مرزی به تمام کشور و حتی به منطقه برسد. 
رمضانی بونش درباره پیامدها و آسیب‌های ناشی تداوم تنش میان هند و پاکستان به ویژه در سطح منطقه اظهار داشت: این مساله پیامدهای چندلایه و چند بعدی سیاسی، امنیتی، ژئوپلیتیکی،‌ مهاجرتی و...را در بر خواهد داشت و چه بسا تمام کشورهای منطقه، ایران،‌ کشورهای عربی، چین، آسیای مرکزی و جنوبی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. علاوه بر این‌که با توجه به جمعیت بالای هند و پاکستان مساله مهاجرت می‌تواند اتفاق بیافتدو کشورهای منطقه متاثر از این موضوع باشند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1587889/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

توضیحات بنیاد شهید درباره تخریب سنگ قبر شهدای گمنام اراک

سرمقاله سازندگی/ ترامپ در خاورمیانه

مدیر اندیشکده آمریکایی: ترامپ نمی‌تواند غنی‌سازی را در ایران متوقف کند

سمنان لرزید

ماجرای مردی که خودروی دزدی خود را خرید!

سامسونگ تاریخ رونمایی از گلکسی S25 اج را اعلام کرد

بازار خودرو در سراشیبی رکود؛ نوسان محدود قیمت‌ها

پای تاجیک‌ها بعد از پایتخت به چابهار باز شد

وقوع یکی از بزرگ‌ترین نبردهای هوایی جهان میان هند و پاکستان

ساعت کاری قوه قضاییه تغییر می‌کند

جنایت هولناک درکشاکش طلاق!

سرمقاله دنیای اقتصاد/ در دفاع از هویت ایرانی

صهیونیست‌ها به‌دنبال بهره‌برداری از سفر ترامپ به منطقه

کیفیت هوای تهران قابل قبول است

قاتل «شیرین ابوعاقله» لو رفت

درگیری هند و پاکستان؛ کدام ارتش برتر است؟

مشخصات گلکسی Z Flip 7 FE سامسونگ مشابه زد فلیپ 6 خواهد بود

روسیه و ونزوئلا شریک استراتژیک شدند

حریم هوایی پاکستان بسته شد

کنسرو ماهی و رب گوجه‌فرنگی گران شد؛ جدول قیمت کالاهای اساسی

سرمقاله خراسان/ مقدمه «زیارت متعالی»

پلیس آمریکا 78 حامی فلسطین را در دانشگاه کلمبیا بازداشت کرد

بی‌ادبی توسط کودکان؛ تقلید، جلب توجه یا زنگ خطر؟

وضعیت جوی ارتفاعات کشور در روزهای پایانی هفته

ترامپ بیخیال چین نشده است

پلی‌استیشن روی بازی جدید چندنفره و اکشن کار می‌کند

افشای هویت اصلی قاتل شیرین ابوعاقله

88 درصد از ارزش بازار سهام در دست 10 صنعت بزرگ

وقوع انفجارهایی در لاهور پاکستان

اشتباه در کتاب‌ درسی!

تعیین تکلیف بانک آینده؛  تصمیمی سیاسی یا ضرورتی اقتصادی؟

وفاق ملی و یوسف فرزند پزشکیان

ارائه خدمات نسل پنجم تلفن همراه با امکان پهنای باند بیشتر برای مشترکان ایرانی

چرا ترامپ تغییر نام خلیج فارس را مطرح کرد؟

توافقِ در سایه آمریکا و یمن با تسهیل‌گری ایران

گلکسی A56 آپدیت جدید با ادغام Gemini را دریافت کرد

پاکستان: هند در حمله دیروز زنان و کودکان بی گناه را هدف گرفت

تیک‌تاک پس از اظهارات ترامپ: قصد خروج از آمریکا نداریم

پیشنهادهای بی‌شرمانه!

اشغالگری در روز روشن

فرزندآوری معکوس؛ بررسی رشد منفی موالید در سال 1403

ارتش یمن: ضربات سختی به اهداف آمریکایی و صهیونیستی وارد کردیم

هند جنگ به پا کرد

روایت پاکستان از سرنگون ساختن جنگنده‌های هندی (زیرنویس فارسی)

همدستی 4 زن برای دزدی 8 میلیاردی آجیل

آغاز پرداخت معوقه‌های فرهنگیان بازنشسته از ماه آینده

مدیر ارشد اپل: شاید تا 10 سال آینده، دیگر نیازی به آیفون نداشته باشید

ایرلند ادامه حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه را بشدت محکوم کرد

حاجی‌ها را تا فرودگاه بدرقه نکنید!

وعده‌های سرخرمن یک خودروساز مونتاژی