پیام ویژه

آخرين مطالب

رئیس جمهور: هر برنامه‌ای برای توسعه باید به قید پایدار مقید شود اقتصادي

رئیس جمهور: هر برنامه‌ای برای توسعه باید به قید پایدار مقید شود
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - رئیس جمهور در نشستی با وزیر و مسئولان وزارت جهادکشاورزی بر ضرورت تهیه نظام داده‌های دقیق بخش کشاورزی و آب و خاک کشور، تهیه الگوی کشت بر اساس ظرفیت‌ها و اقلیم مناطق مختلف کشور و میدان دادن به مردم و خود کشاورزان برای حل مشکلات این بخش تأکید کرد.
مسعود پزشکیان پیش از ظهر امروز شنبه با حضور از پیش اعلام نشده در وزارت جهادکشاورزی، نشستی با وزیر و مدیران این وزارتخانه داشت.
در این نشست که روسای سازمان‌های جهادکشاورزی سراسر استان نیز به شکل برخط در آن حضور داشتند، مسئولان بخش‌های مختلف این وزارتخانه گزارش‌هایی از آخرین وضعیت اقدامات و برنامه‌های خود ارائه دادند.
بازار
رئیس جمهور در بخش پایانی این نشست، با قدردانی از گزارش‌های ارائه شده، با بیان اینکه مباحث مطرح شده را حتما با مشورت وزیر جهادکشاورزی جمع‌بندی می‌کنیم تا به اقدامات عملی لازم برای رفع مشکلات برسیم، اظهارکرد: در زمینه آب و خاک و کشاورزی مشکلات زیادی داریم و اقدامات لازم باید به موقع و موثر طراحی و اجرا شوند تا بتوانیم از تبدیل مشکلات به بحران جلوگیری کنیم.
پزشکیان افزود: شما مسئولان بخش کشاورزی و تأمین مواد غذایی کشور باید کمک کنید به نگاهی جامع و دقیق نسبت به وضعیت آب و خاک کشور دست یابیم تا در قدم اول ببینیم با منابع و ظرفیت‌های موجود چه باید تولید کنیم؟ آیا الگوی کشت فعلی ما با منابع آب و خاک موجود هم‌خوانی دارد یا نه و آیا اصول بهره‌وری رعایت می‌شود یا خیر؟
رئیس جمهور بررسی اینکه آیا با منابع آب موجود، اساسا تولید هر محصول کشاورزی برای صادرات منطقی و به صرفه است یا نه را سوالی بسیار مهم عنوان و تصریح کرد: صادرات محصولات کشاورزی به نوعی صادرات پنهان آب است و باید به دقت و با وسواس بررسی شود که تولید و صادرات چه محصولاتی با منابع آب موجود کشور به صرفه و منطقی محسوب می‌شود.
پزشکیان با بیان اینکه باید از خود بپرسیم که استخراج آب زراعی از منابع زیرزمینی تا چه زمانی می‌تواند ادامه داشته باشد، گفت: اگر بدون پاسخ به این سوال در زمینه توسعه کشاورزی و حتی حفظ وضعیت موجود سرمایه‌گذاری کنیم، اقدامی غیرمنطقی است. ما امروز با استخراج بیش از حد منابع آب زیرزمینی به شدت در حال آسیب رساندن به محیط زیست هستیم و باید هر چه سریع‌تر با کمک دانشگاهیان این فرآیند را اصلاح کنیم.
رئیس جمهور با اشاره به گزارش‌هایی که نشان می‌دهند در سال‌های اخیر با وجود تداوم حفر و تعمیق چاه‌های موجود، آب استخراج شده در برخی مناطق کشور افزایش قابل توجهی نداشته است، خاطرنشان کرد: هر برنامه‌ای برای توسعه باید به قید پایدار مقید شود؛ آیا محصولات کشاورزی که امروز تولید می‌کنیم، بهترین و به‌صرفه‌ترین محصولات هستند؟ آیا نمی‌شود با منابع آب محدود کشور، محصولاتی با کیفیت و ارزش افزوده بیشتر تولید کرد؟
 پزشکیان اضافه کرد: اینکه بدون نگاه به آینده از چاه‌ها آب بکشیم و محصولات آب‌بر تولید کنیم، اما به کاهش منابع آب، فرونشست شدید زمین و تخریب خاک توجه نکنیم، عاقلانه است؟
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه متاسفانه نظام داده‌های جامع و دقیقی نیز از ظرفیت‌ها و نیازهای بخش کشاورزی کشور نداریم که بتوانیم بر اساس آن برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشیم، اظهار داشت: باید معطوف به نظام داده‌های بخش کشاورزی، برای اراضی کشور الگوی کشت تعریف شود. اگر شما به کشاورز نگویید بهترین کار کدام است، او کاری را می‌کند که خودش بلد است! در این صورت دیگر کشاورزان مقصر نیستند، بلکه ما مقصریم که برنامه‌ریزی مناسب نداشته‌ایم.
 پزشکیان افزود: زندگی کشاورز به زمین و زراعتش گره خورده و لذا به دنبال بهره‌برداری از آن است، این ما هستیم که باید با تکیه بر نظام داده‌های کشاورزی و منابع آب و خاک، او را راهنمایی کنیم که کدام کار بهترین است؛ چه بکارد، کجا بکارد، چقدر بکارد و کجا توزیع کند؟ الگوی کشت باید بر اساس نظام داده‌ها و متناسب با ظرفیت‌ها و اقلیم مناطق مختلف کشور تهیه و در اختیار کشاورزان قرار گیرد و متناسب با آن حمایت‌های لازم نیز از آنها صورت گیرد.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه در این زمینه باید از دانشگاه‌ها، اساتید و صاحب‌نظران و به خصوص افراد صاحب تجربه و سابقه و ذینفع در مناطق مختلف کمک گرفته شود، تصریح کرد: اعتماد به خود کشاورزان و نیز تعاونی‌های کشاورزی در این زمینه می‌توانند نتایج موثر و مفیدی داشته باشند.
 پزشکیان با قدردانی از تلاش‌ها و اقدامات صورت گرفته در مدت سپری شده از فعالیت وزارت جهادکشاورزی دولت چهاردهم، گفت: مهمترین اقدامی که باید به سرانجام برسد، احصای دقیق نظام داده‌های کشاورزی و آب و خاک کشور است؛ باید بدانیم که دقیقا چه داریم و برای توسعه پایدار باید چگونه از آنها به بهترین شکل استفاده کنیم؛ رویکرد عادلانه، تقویت و ارتقای روابط بین بخشی، بهره‌گیری حداکثری از مشارکت مردمی و استخدام تجهیزات و تکنولوژی‌های نوین و مناسب می‌توانند به ما در تحقق اهداف‌مان کمک کنند.
رئیس جمهور با تأکید بر تسریع در نصب پنل‌های خورشیدی برای تأمین برق مورد نیاز چاه‌های کشاورزی خاطرنشان کرد: برای کشاورزان روشن کنید که برداشت آب بی‌رویه از منابع زیرزمینی آینده شغل و معیشت آنها را به مخاطره خواهد انداخت و البته در کنار آن هر نوع کمک و حمایت لازم برای ارتقای بهره‌وری آب را از آنها به عمل آورید؛ دانشگاه‌ها و کارشناسان و حتی ذینفعان این بخش را به مشارکت بطلبید تا بر مشکلات این مسیر سریع‌تر و راحت‌تر غلبه کنید.
 پزشکیان همچنین با برشمردن مزایای تأمین مواد پروتئینی از دریا از جمله سلامت، هزینه تولید پایین‌تر و پایداری تولید اظهار داشت: در چارچوب توسعه اقتصاد دریامحور، باید ظرفیت‌های توسعه کشاورزی و تأمین امنیت غذایی در مناطق مستعد نزدیک دریا نیز به دقت بررسی و احصا شوند.
رئیس جمهور همچنین با اشاره به بخش‌هایی از گزارش‌های ارائه شده مبنی بر ساماندهی بازار توزیع محصولات کشاورزی، با محوریت حذف واسطه‌ها و رسیدن سود بیشتر به تولیدکنندگان، افزود: این اقدام بسیار مناسبی است که اقتصاد کشاورزی را تقویت کرده و زمینه را برای اقدامات اصلاحی در این عرصه بیش از پیش فراهم می‌کند.
 پزشکیان با تأکید بر ضرورت به کارگیری ظرفیت‌های مردمی تصریح کرد: بنده به شخصه به ظرفیت‌های مشکل‌گشای مردم باور دارم و از شما هم می‌خواهم که به این ظرفیت‌ها باور داشته باشید و تلاش کنید به مردم برای نقش‌آفرینی میدان دهید. تجربه به ما نشان می‌دهد که اگر مردم و به خصوص ذینفعان به میدان بیایند، مشکلات خیلی راحت‌تر، سریع‌تر و بنیادی‌تر رفع خواهند شد.
پیش از سخنان رئیس جمهور وزیر، معاونین، مدیران و روسای بخش‌های مختلف تابعه وزارت جهادکشاورزی و نیز دو تن از مدیران کل استانی جهادکشاورزی در سخنانی به تشریح اقدامات، برنامه‌ها و نیز مطالبات خود پرداختند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1588613/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نتایج هجدهمین طرح نیکوکاری کلاب اسنپ / 187 هزار و 500 مرتبه مشارکت کاربران اسنپ در خرید دستگاه ماموگرافی

ثبات نسبی بازار سکه و طلا؛ دلار 10 تک تومانی گران شد!

چرا استقلال به مدیر ورزشی نیاز دارد

آینده بانک پرحاشیه

اولین گروه زائران ایرانی امشب به مکه اعزام می‌شوند

رسانه ترکیه‌ای: بازار فولاد ایران در آستانه خروج از رکود است

ناتوانی 24 درصد از نظامیان اسرائیلی برای بازگشت به ارتش

اوکراین برای برقراری آتش بس اعلام آمادگی کرد

هشدار نیویورک تایمز: آمریکایی‌ها برای روزهای سخت آماده شوند

شرط عربستان برای کنسل شدن ویزای حج

رئیس اتحادیه املاک: خانه اولی‌ها عطای وام 1.28 میلیاردی مسکن را به لقایش می‌بخشند

هواشناسی هشدار داد؛ وزش باد شدید در تهران

17 اردیبهشت 1402؛ روز سیاه رانت و اعتمادی که بازنگشت

ادامه تنش‌ آبی میان هند و پاکستان به‌رغم اعلام آتش‌بس

تعرفه گمرکی واردات خودرو در 1404 اعلام شد

پارس‌جنوبی امسال باید روزانه 722 میلیون متر مکعب گاز تولید کند

منم همون هوادار قدیمی

اردوغان: درباره پ ک ک بزودی مژده را خواهید گرفت

حمله به جشن میلاد امام رضا (ع) در پارک؛ عامل حمله دستگیر شد

نمایشگاه کتاب؛ فروش از 127 میلیارد تومان گذشت

پارس‌جنوبی امسال باید روزانه 722 میلیون متر مکعب گاز از تولید کند

سیل عظیم در خیابان های ویتنام

کارمندان «مایکروسافت» حق ندارند از «دیپ‌سیک» استفاده کنند

یک سفر و چند هدف

قتل جوان 22 ساله در نزاع؛ قاتل متواری دستگیر شد

آذربایجان با تقویت ظرفیت بندر باکو به 25 میلیون تن به دنبال چه می‌گردد؟

سایپا به جمع 10 خودروساز برتر جهان وارد شد

2 راهکار برای جلوگیری از تکرار فاجعه مشابه بندر رجایی

اتحاد شرقی

آتش تازه در مرز هند و پاکستان؛ جنگ ناتمام کشمیر دوباره شعله‌ور شد

تاکید قاهره بر تلاش برای ازسرگیری آتش‌بس در غزه

دیدار مهندس اوحدی با خانواده خلبانان شهید پرواز اردیبهشت

برخورد مرگبار سمند و پراید؛ 8 نفر کشته شدند

یارانه 200 میلیارد تومانی برای خرید کتاب اساتید، طلاب و دانشجویان

عصبانی و معترض؛ تاثیر قطعی مکرر برق بر زندگی روزمره

رایزنی‌های سوری-اسرائیلی و انتقال پیام‌هایی از طریق میانجی‌ها

واکنش طالبان به ادعای پاکستان درباره حمله هند به افغانستان

راز قتل نگهبان 74 ساله بر ملا شد

برخورد سمند و پراید 9 کشته و زخمی بر جا گذاشت

اساتید، طلاب و دانشجویان با یارانه کتاب می‌خرند

جامعه اطلاعاتی آمریکا هم از دست ترامپ عاصی شد

حملات جنون‌آمیز اسرائیل؛ 147 فلسطینی شهید و زخمی شدند

تماس دسته‌جمعی رهبران اروپایی و زلنسکی با ترامپ

پاکستان، توافق آتش‌بس با هند را تایید کرد

پرداخت خسارت بیمه دی به خودروهای آسیب دیده در بندر شهید رجائی

بورس روی موج نوسان

مصرف شیره خرما و داروهای گیاهی کولیک نوزادان را برطرف نمی‌کند

رسوایی اخلاقی، کار دست فرمانده نیروی دریایی انگلیس داد

ترامپ: خوشحالم اعلام کنم که هند و پاکستان با آتش‌بس فوری موافقت کرده‌اند

افتتاح مرکز تجاری ازبکستان در ایران