بزرگنمايي:
پیام ویژه - رسانه فرانسوی نوشته مقامهای رژیم صهیونیستی اذعان کردهاند این رژیم حمایت از اقلیت قومی-مذهبی دروزیها در سوریه را دستمایه توجیه حملات متجاوزانه خود به این کشور برای تحقق یکی از اهداف بلندمدت راهبردی خود، یعنی تضعیف سوریه قرار داده است.
برخی مقامهای رژیم صهیونیستی اذعان کردند هدف تعهد ادعایی این رژیم نسبت به حمایت از دروزیهای سوریه مطابق با یکی از اهداف بلندمدت راهبردی آن، یعنی تضعیف سوریه است.
رژیم اشغالگر که از سال 1967 بخشی از قلمرو سوریه را اشغال کرده، مدعی حمایت از اقلیت دروزیها شده تا به این وسیله، حملات متعدد خود به سوریه را در پی درگیریهای داخلی این کشور توجیه کند.
بهانهای برای توجیه اشغال سرزمینهای سوریه
خبرگزاری فرانسه در گزارشی با این مقدمه درباره حملات متجاوزانه رژیم صهیونیستی به سوریه به بهانه حمایت از دروزیها، یکی از اقلیتهای قومی-مذهبی سوریه نوشت: اسرائیل در مارس تهدید کرد که اگر دولت جدید حاکم بر سوریه آسیبی به دروزیها بزند، مداخله خواهد کرد. اگرچه به گفته «آندرس کریگ» سخنران ارشد «کینگز کالج» لندن دلیل مطرح شدن این گونه تهدیدها از سوی رژیم صهیونیستی «نگرانیهای نوعدوستانه» نبوده و «مشخصا در حال حاضر، از این گروه اقلیت به عنوان بهانهای برای توجیه اشغال نظامی بخشهایی از سوریه استفاده میکند.»
«بتسلئیل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی در یک سخنرانی در ماه گذشته به مقاصد کابینه این رژیم اشاره کرده و گفت که جنگ غزه علیه حماس با «فروپاشی سوریه» پایان مییابد.

اعضای مسلح دروزیها در مراسم خاکسپاری هفت تن از اعضای این گروه قومی-مذهبی سوری که در درگیریها با نیروهای امنیتی سوریه کشته شدند
«احمد الشرع» رئیس هیات حاکمه سوریه تایید کرد که سوریه با رژیم صهیونیستی مذاکرات غیرمستقیمی به منظور «کنترل وضعیت» داشته است. اگرچه دیپلماتهای اسرائیلی پاسخی به پرسشهای خبرگزاری فرانسه در این باره ندادهاند.
«افرایم اینبار» پژوهشگر اندیشکده «مطالعات امنیت ملی» در اراضی اشغالی در این باره گفت: دفاع اسرائیل از دروزیها بخشی از چشمانداز ژئوپولتیک جدید پس از اسد است که در آن اسرائیل تلاش میکند تا اقلیتهای دروزی و کُرد را در برابر اکثریت سنی محافظت و از گسترش نفوذ ترکیه به سوریه جلوگیری کند.
در مقابل، آنکارا که درگیر مسئله خود با کردها است، از مقامهای جدید دمشق حمایت میکند و مایل است از تحکیم مواضع کردها در شمال شرق سوریه، در امتداد مرزهای خود جلوگیری کند.
پیشینه تلاش رژیم صهیونیستی برای تجزیه سوریه از طریق حمایت از دروزیها
خبرگزاری فرانسه نوشت: «گدعون ساعر» وزیر امور خارجه اسرائیل در سال 2015 از تجزیه سوریه به نهادهای متعدد قومی-مذهبی حمایت کرده و تشکیل «حکومت خودمختار دروزی در جنوب سوریه» را ترسیم کرده بود.
این طرح یادآور تقسیم سوریه بود که فرانسه در زمان بین دو جنگ جهانی به عنوان دولت دارای اختیارات قیمومیت، آن را بر این کشور تحمیل کرد. پاریس در نهایت تحت فشار ملیگرایان سوریه، از جمله در میان دروزیها مجبور به صرفنظر کردن از این طرح شد.
سوریه که بزرگترین همسایه اراضی اشغالی است، در سه جنگ اعراب و اسرائیل در سالهای 1949-1948، ژوئن 1967 و اکتبر 1973 شرکت کرد. جنگ آخر به تثبیت کنترل رژیم صهیونیستی بر بیشتر بلندیهای جولان منجر شد، سرزمینی که در سال 1967 اشغال و در 1981 الحاق شد.

اعضای اقلیت دروزیها در سوریه
پس از سرنگون شدن دولت «بشار اسد» رئیسجمهوری پیشین سوریه، رژیم صهیونیستی نیروهای خود را به منطقه غیرنظامیسازیشده تحت نظارت سازمان ملل در جولان منتقل و صدها حمله علیه اهداف نظامی در سوریه انجام داد.
این رژیم مدعی شد که هدف آن جلوگیری از انتقال تسلیحات به دولت جدید دمشق است که آشکارا با آن خصومت دارد.
دروزیها گروهی قومی-مذهبی و عمدتا ساکن سوریه، لبنان و فلسطین اشغالی هستند.
رژیم صهیونیستی در آماری که ارائه داده، شمار دروزیها را 152 هزار نفر اعلام کرده که شامل 24 هزار نفر ساکن بلندیهای جولان تحت اشغال این رژیم است. کمتر از پنج درصد از جمعیت این منطقه اشغالی تبعه اراضی اشغالی محسوب میشوند.
بر اساس گزارش «دیدهبان حقوق بشر سوریه» در درگیریهای هفته گذشته با نیروهای امنیتی دولت حاکم بر سوریه در مناطق عمدتا دروزی و مسیحینشین نزدیک دمشق و در پایگاه دروزیها در سویدای جنوبی، 126 نفر کشته شدند.
پس از این درگیریها، «شیخ حکمت الحجری» رهبر مذهبی دروزهای سوریه خواستار استقرار یک نیروی حفاظتی بینالمللی شد و از بیانیه جامعه دروزیها حمایت کرد که تاکید میکرد دروزیها بخش جداییناپذیر سوریه هستند.