انگلیس ماکتهای تسلیحاتی به اوکراین فرستاد
بين الملل
بزرگنمايي:
پیام ویژه - ایسنا /نشریه انگلیسی گزارش داد ارتش این کشور مدلهای غیرواقعی فریبنده پیشرفتهای از تانکها و سامانههای پدافند هوایی را برای ارتش اوکراین فرستاده تا از آنها برای فریب دادن ارتش روسیه برای اینکه این مدلهای بدلی را به جای تسلیحات واقعی اشتباه بگیرد، استفاده کند.
به گزارش ایسنا، نشریه «تایمز» گزارش داد یکی از اهداف انگلیس از فرستادن این ماکتهای واقع گرایانه سامانههای تسلیحاتی برای اوکراین این بوده که در ظاهر به نظر برسد که انگار کییف حجم تسلیحاتی بیشتر از آنچه که هماکنون دارد از لندن دریافت کرده است. هدف دیگر این برنامه نیز فریب دادن قوای ارتش روسیه بوده است تا منابع ارزشمند خود را برای از بین بردن این مدلهای غیرواقعی ارزان قیمت به جای حمله به تجهیزات نظامی واقعی، استفاده کنند.
«لاوری سیمنر»، یکی از فرماندهان نیروی هوایی انگلیس گفت: «ما حجم تسلیحات زیادی اهدا نکردهایم بنا بر این هر کاری که بتوان برای وانمود کردن به استقرار تعداد تسلیحات بیشتری در خط مقدم جنگ انجام داد برای ما سودمند است.»
بازار ![]()
بر اساس این گزارش همچنان که نیروهای روسیه هر چه بیشتر از تصاویر ماهوارهای و پهپادها برای شناسایی اهداف استفاده میکنند کارشناسان انگلیسی به توسعه و تولید شیوههای فریب جدید و پیچیدهتری دست زدهاند.
در حالی که در زمان جنگ جهانی دوم ماکتهای بادی از تانکها در راستای اجرای استراتژی فریب دشمن استفاده میشد اما به نوشته تایمز، بریتانیا اکنون از مدلهای بدلی که تشخیص آنها از تسلیحات واقعی سختتر است استفاده میکند.
تیمی در وزارت دفاع انگلیس تحت عنوان گروه ضربت Kindred که درخواستهای اوکراین برای دریافت تسلیحات جدید را مدیریت میکند، با کارشناسان صنایع در راستای تولید و استقرار این ماکتهای فریبنده تسلیحات در جبهه جنگ اوکراین همکاری کرده است. سربازان اوکراینی با کمک تصاویر دیجیتال مربوط به نمونههای واقعی تسلیحات انگلیسی که روی قطعات چاپ شده میتوانند سریعا این نمونههای بدلی را سرهم کرده و سپس آنها را در خطوط مقدم به منظور سردرگم کردن سامانههای روسیه کار بگذارند.
سرهنگ «آلی تاد»، یک افسر ارشد لجستیک در نیروی ضربت Kindred توضیح داد که این تیم به روی تولید و ارسال ماکتهای واقعگرایانه از تسلیحات مختلفی شامل تانکهای چلنجر-2 و سامانههای توپ زرهیAS-90 که در سطحی محدود به اوکراین داده شدهاند کار کرده است.
تاد اظهار کرد: «آنها کاملا شبیه به نمونههای واقعی به نظر میرسند و به آسانی با دیدن آنها فریب میخورید.»
در این گزارش درباره نسبت اهدای نمونههای بدلی به اوکراین در مقایسه با نمونههای واقعی ذکر شده است: «وزارت دفاع بریتانیا به ازای هر پنج خودروی واقعی که به اوکراین اهدا کند، ممکن است بالغ بر 30 ماکت جعلی از آنها را هم بدهد. تشخیص این ماکتها از نمونههای واقعی از فاصله حدودا 25 متری سخت بوده و این ماکتها نقشی بنیادین در تاکتیکهای میدان نبرد اوکراین پیدا کردهاند.»
«کاترینا چورنوهورنکو»، معاون وزیر دفاع اوکراین عنوان کرد روسیه نیز در این جنگ ماکتهای قلابی تسلیحات خودش را مستقر میکند.
او گفت: «ماکتهای تسلیحات یک عنصر بسیار ضروری از جنگهای امروز هستند.»
او خاطرنشان کرد هر چند که روسیه از پهپادها برای حمله کردن به سربازان اوکراینی استفاده میکند اما خیلی از پهپادهایش نمونههایی «جعلی» با حجم کمی از مواد منفجره هستند که اوکراین را مجبور میکنند منابع ارزشمند خود را برای سرنگون کردن آنها به هدر بدهد.
در سال 2023 گزارش شد شرکت «اینفلاکتک» متعلق به جمهوری چک، که در زمینه تولید نمونههای فریبنده بادی از تجهیزات نظامی تخصص دارد شروع به تولید نمونههای جعلی از سامانههای پرتاب موشک HIMARS به منظور استفاده از آنها برای فریب نیروهای نظامی روسیه در جنگ اوکراین کرده است.
-
دوشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۸:۵۷
-
۶ بازديد
-

-
پیام ویژه
لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1589299/