پیام ویژه

آخرين مطالب

سرمقاله آرمان ملی/ سفر ترامپ به خاورمیانه یادداشت

سرمقاله آرمان ملی/ سفر ترامپ به خاورمیانه
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - آرمان ملی / «سفر ترامپ به خاورمیانه» عنوان یادداشت روز در روزنامه آرمان ملی به قلم حشمت‌الله فلاحت پیشه است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
سفر ترامپ به منطقه و قراردادهایی که بسته می‌شود، همه مصادیقی از شکل‌گیری یک جهان جدید است؛ جهانی که کاملا ملی‌گرایانه تعریف شده.
ما می‌بینیم که هم ترامپ و هم سه کشور عربی میزبان او، مهم‌ترین هدفشان منافع ملی است و هیچ ابایی هم ندارند که قراردادهای اقتصادی گرانقیمتی با هم ببندند. نکته مهم‌تر این است که نقش‌ها و کارویژه‌های سیاسی و بین‌المللی که برای همدیگر تعریف می‌کنند را بر بنیان این قرارداهای اقتصادی شکل دهند. لذا این نشان می‌دهد که دنیا کاملا ملی‌گرایانه دارد حرکت می‌کند برخلاف یک جریان آرمانی اینترنشنال یا بین‌المللی‌گرایی که از دهه 1990 شروع شده بود، الان دنیا کاملا دارد ملی‌گرایانه عمل می‌کند و در دنیای امروز کشورهایی موفق‌تر هستند که منافع ملی را در دستور کار قرار دهند. حال در برخی از این کشورها به اسم آمریکا، ترامپ شعار «اول آمریکا» را شعار انتخاباتی اش قرار می‌دهد و رای بی سابقه‌ای هم از آمریکایی‌ها می‌گیرد. این امر نشان می‌دهد که مردمان در دنیا هم به دنبال منافع ملی هستند. از این رو معتقدم به این سفر می‌توان از زاویه‌ای دیگر نگاه کرد. تجربه چنددهه اخیر نشان داده که متاسفانه ما آنقدرها نتوانسته‌ایم منافع ملی را در همه ابعاد در نظر بگیریم و کاستی‌هایی در مواردی وجود داشته است. بسیاری از فرصت‌هایی که الان کشورهای منطقه دارند استفاده می‌کنند، در واقع فرصت‌های ایران بوده است و آنها شاید بتوان گفت از غفلت ما استفاده کرده و فرصت‌ها را ربوده‌اند. هنوز هم در بین برخی چهره‌های تندرو دیده می‌شود که بدون در نظر گرفتن منافع ملی وارد بلوف و زیاده‌گویی می‌شوند. در سوی دیگر برخی از رسانه‌ها به جای در پیش‌گیری سیاست توهین باید به خود بیایند و بدانند مردم ایران با آگاهی کامل دنبال سیاستی مبتنی بر منافع ملی هستند. تردید نیست که اگر منافع ملی در دستور کار سیاست خارجی کشور قرار نگیرد، گله‌مند خواهند شد. اینها واقعیت دنیای امروز است، اما اینکه چقدر به موضوع ایران ربط دارد، معتقدم آمریکا، موضوع ایران را از همین زاویه نگاه می‌کند. دیگر طرف‌های برجامی با اراده آمریکا از مذاکرات کنار رفته‌اند، چون ترامپ از تنش‌زدایی با ایران دنبال رسیدن به سود اقتصادی است. به عنوان مثال مجموع قراردادهایی که ترامپ با عربستان و دو کشور دیگر عربی می‌بیندد، بیش از یک تریلیون و ششصد میلیارد دلار خواهد شد. هدف او از تنش‌زدایی با ایران این است که مانع شکل‌گیری یک فضای ناامن برای قراردادهای خودش شود. لذا اگر قصد استفاده از فرصت پدید آمده باشد، می‌توان با نظر به تنش‌زدایی پایدار، گام اول را برداشت و بعد از آن یک برنامه همکاری اقتصادی را با همه طرف‌ها و البته با همگرایی منطقه‌ای در قالب امنیت منطقه‌ای، تعریف کرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1590167/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وحشت در تل‌آویو

نیویورک تایمز: ترور رهبران حماس تاثیری بر بقای این گروه ندارد

ساعت کاری شعب کشیک بانک‌ها در روز پنجشنبه از چه ساعت تا چه ساعتی است؟

شگفتی اقتصادی در شمال اروپا؛ جهش تاریخی اقتصاد نروژ در آغاز 2025

فرصت توافق، اندک اما جدی

جست‌وجوی همسر روی دیوارهای شهر!

اکبر ترکان؛ مشاور بی‌تعارف دولت‌ها

حمله موشکی یمن؛ فرار شهرک نشینان در شهرک بیت شمش

پایگاه هسته‌ای آمریکا زیر یخ‌های گرینلند؛ افشای دخالت دیرینه واشنگتن در جزیره قطبی

شهید جمهور و دیگر همراهانش در خدمت خالصانه به جامعه خستگی‌ناپذیر بودند

دلارهای نفتی اعراب چگونه ستون سلطه آمریکا شد؟

شکستن تابوها؛ دیدار با رهبر سابق القاعده

سفری به رنگ دلار‌های نفتی؛ ترامپ در خلیج فارس به دنبال چیست؟

شهید جمهور و دیگر همراهانش نیز در خدمت خالصانه به جامعه خستگی‌ناپذیر بودند

شهدا با نثار خون‌شان آثار گران قیمت در جامعه ایجاد کردند

ناقوس مرگ در کمین فرودگاه مهرآباد

کارشناس اقتصاد: بانک‌های خصوصی مقصر اصلی افزایش پایه پولی هستند

خوب، بد، زشت آزادسازی نرخ‌ بلیت هواپیما، مردم عادی از مسافرت هوایی محروم شدند

افزایش شدید هزینه ساخت‌وساز؛ بهای مصالح در زمستان 1403 رکورد شکست

احتمال طراحی فشار همه‌جانبه از سوی ترامپ

نخست وزیر پاکستان: آماده ایم با هند درمورد صلح گفت‌وگو کنیم

ترامپ رئیس‌ امارات را به کاخ سفید دعوت کرد

رئیس هیئت مذاکره کننده روسیه: مذاکرات استانبول را ادامه روند صلح 2022 می‌دانیم

صنعت فولاد خواستار ورود فوری رئیس‌جمهور به موضوع توقف قطعی برق صنایع شد

چرخش دیپلماسی در صحرا!

حماس خطاب به ترامپ: غزه فروشی نیست

روز خونین غزه؛ 107 فلسطینی از بامداد پنجشنبه تاکنون شهید شدند

رونمایی پلیس از جیب‌بران حرفه‌ای پایتخت

فرشاد مومنی: شوک درمانی عامل بحرانهای امروز است

جیب‌بری 300 میلیارد دلاری از مردم ایران

برنامه پخش مستند آخرین سفر شهید جمهور در مصلی ساری

شینا انصاری: ادامه مسیر گذشته در حوزه محیط زیست ممنوع

رئیس‌جمهور آمریکا در ریاض تغییر فاز داد؟

دیپلمات پیشین: باید به توافق جامع با آمریکا فکر کنیم

زلزله استانبول، هشداری برای ایران

حماس: آماده همکاری برای توقف جنگ هستیم

ادعای تل‌آویو درباره ترور یکی از نیروهای حزب‌الله

شوک ترامپ به قیمت نفت؛ طلای سیاه عقب نشست

تغییر مسیر طلای جهانی

باید به توافق جامع با آمریکا فکر کنیم

ترامپ: صلح اوکراین در گروی دیدار من و پوتین است

نگرانی نهادهای جاسوسی آمریکا از هواپیمای اهدایی قطر

اروپا نیز دست دوستی به سمت سوریه دراز کرد

لاوروف: آمریکا در حال اختلاف‌افکنی بین هند و چین است

پهپاد اسرائیلی در جنوب لبنان سرنگون شد

غول PVC خاورمیانه، 1.3 میلیارد دلار ارزش جایگزینی دارد

کام کشاورزان گندمکار شیرین شد

تصویر سازی در بیابان

طرح فشار افزایی پارس جنوبی به طور رسمی کلید خورد

گرانی دوباره برنج در سال جدید