يکشنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۴
بین الملل

چین و آمریکا بر سر ایجاد کانال ارتباط نظامی توافق کردند

چین و آمریکا بر سر ایجاد کانال ارتباط نظامی توافق کردند
پیام ویژه - تسنیم /پیت هگست وزیر جنگ آمریکا به دنبال دیدارهای هفته گذشته مقام‌های ارشد چین و ایالات متحده، اعلام کرد که پکن و واشنگتن بر سر ایجاد کانال‌های ارتباطی نظامی ...
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - تسنیم /پیت هگست وزیر جنگ آمریکا به دنبال دیدارهای هفته گذشته مقام‌های ارشد چین و ایالات متحده، اعلام کرد که پکن و واشنگتن بر سر ایجاد کانال‌های ارتباطی نظامی بین خود توافق کردند.
وزیر جنگ ایالات متحده، گفت که چین و آمریکا پس از دیدار «تاریخی» دونالد ترامپ و شی جین پینگ سران دو کشور، توافق کرده‌اند که کانال‌های ارتباطی نظامی-نظامی را برای «کاهش درگیری و تنش‌زدایی از هرگونه مشکل» ایجاد کنند.
پیت هگست روز شنبه در بیانیه‌ای در شبکه اجتماعی ایکس عنوان کرد که او و دونگ جون، همتای چینی‌اش، این تصمیم را پس از تماس تلفنی شب قبل از دیدار اتخاذ کرده‌اند. پکن هنوز در این مورد اظهار نظری نکرده است.
هگست گفت که این دو وزیر که پس از نشست ترامپ-شی در کره جنوبی در مالزی نیز با هم دیدار کردند، «موافقند که صلح، ثبات و روابط خوب بهترین بخش برای دو کشور بزرگ و قوی» باشد.
وی افزود: من و دریاسالار دونگ همچنین توافق کردیم که باید کانال‌های ارتباطی نظامی-نظامی برای کاهش درگیری و تنش‌زدایی از هرگونه مشکلی که پیش می‌آید، ایجاد کنیم.
کارشناسان مدت‌هاست که از تماس‌های نظامی مستقیم بین دو ابرقدرت که نیروی دریایی آنها به طور گسترده در آسیا و اقیانوسیه فعالیت دارند، حمایت کرده و می‌گویند که خطوط تلفن اضطراری بهترین راه برای جلوگیری از تشدید ناخواسته تنش‌ها است.
بازار
با این حال، با افزایش یا کاهش تنش‌ها بین دو کشور، چنین تماس‌هایی نامنظم باقی مانده است.
مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی (CSIS)، یک اندیشکده مستقر در ایالات متحده، در ماه مه اعلام کرد که بیشتر 90 کانال ارتباطی بین دولت‌های ایالات متحده و چین در طول دوره اول ریاست جمهوری ترامپ، از سال 2017 تا 2021، غیرفعال شده است.
چین در سال 2022، در زمان ریاست جمهوری جو بایدن، زمانی که نانسی پلوسی، رئیس وقت مجلس نمایندگان، به تایوان سفر کرد، معدود ارتباطات خود با ارتش ایالات متحده را قطع کرد. پس از این تحولات، مجموعه‌ای از رویارویی‌های نزدیک بین ارتش‌های چین و ایالات متحده در دریای چین جنوبی و همچنین در تنگه تایوان رخ داد.
تنش‌ها پس از دیدار بایدن و شی در نوامبر 2023 کاهش یافت و دو رهبر همچنین توافق کردند که ارتباطات نظامی سطح بالا را از سر بگیرند.
مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی (CSIS) در ماه مه اعلام کرد که چنین ارتباطاتی از زمان بازگشت ترامپ به قدرت در ژانویه امسال «محدود» شده است.
این اندیشکده همچنین خاطرنشان کرد که ایالات متحده و چین هیچ کانال مدیریت بحران ندارند و این امر خطر تشدید تنش را افزایش می‌دهد، زیرا ترامپ جنگ تجاری علیه پکن را تشدید کرده است.


نظرات شما