چهارشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۴
سیاسی

واکنش سیدحسن خمینی به انتخاب شهردار جدید نیویورک

واکنش سیدحسن خمینی به انتخاب شهردار جدید نیویورک
پیام ویژه - جماران / یادگار امام با بیان اینکه بن‌مایه انقلاب ما یک حرکت فرهنگی است، گفت: دو سال و نیم پیش واقعه اکتبر در منطقه ما ...
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - جماران / یادگار امام با بیان اینکه بن‌مایه انقلاب ما یک حرکت فرهنگی است، گفت: دو سال و نیم پیش واقعه اکتبر در منطقه ما اتفاق افتاد و بعد از آن چه جنایت‌ها و جنگ‌ها شد، اما آثارش امروز در یک بیداری دیده می‌شود که یک نمونه آن انتخابات اخیر شهرداری نیویورک است. اصلا مهم نیست که چه کسی آمده؛ مهم این است که یک روزگاری در افکار عمومی آمریکا نمی‌شد در رابطه با اسرائیل سخن گفت، به خاطر اینکه فضا به نفع آنها بوده، اما امروز بنابر آماری که می‌دهند، دو سوم جمعیت زیر 30 سال در نیویورک مخالف سیاست‌های حمایتی آمریکا از اسرائیل هستند و لذا به این آقای مخالف اسرائیل رأی داده‌اند.
حجت‌الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی طی سخنانی در دیدار مدیران و کارکنان نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: لغت «کتاب» از ریشه «کتب» است. ممکن از در فرهنگ‌ها نوشتن باشند که معنای کتب «نوشتن» است. اما اهل فن می‌گویند نوشتن یکی از مصادیق کتابت است؛ کتابت به معنای تثبیت چیزی است که باید تثبیت شود. به این بیان هرچیز تثیبت شده و ثبات داری کتاب معنا می‌شود.
بازار
یادگار امام افزود: قدما می‌گویند الفاظ برای روح معنا وضع شده است. یعنی وقتی می‌گویید سلاح به معنای شمشیر یا تفنگ نیست؛ سلاح هر چیزی است که با آن می‌جنگید. یا قفل یعنی چیزی که می‌بندد؛ می‌تواند آهن یا قفل نرم‌افزاری باشد. «کتاب» یعنی چیزی که مطالب در آن تثبیت می‌شود. با این حساب کتابخانه‌ها فضای نگهداری برخی کتاب‌ها را شامل می‌شود، ولی باید فراتر برود.
وی یادآور شد: واقعیت این است که امروز با توجه به نرم‌افزارهایی که آمده شاید چندان احتیاج به کتاب کاغذی نباشد. یک روزگاری اصلا دسترسی به خود کتاب بسیار کم بود. تمدن‌هایی که شکل می‌گرفتند، کتابخانه درست می‌کردند و دانشمندان دور آن جمع می‌شدند. چون دسترسی به کتاب بسیار نایاب، سخت و گران بود. اما این امروز تغییر کرده و با یک فلش و یا حتی اتصال به فضای وب می‌توانید به تمام کتاب‌های کنگره دسترسی داشته باشید؛ و دسترسی‌ها خیلی بیشتر می‌شود.
سید حسن خمینی تأکید کرد: کتابخانه فقط محیطی برای قرائت یا تحویل گرفتن کتاب نیست و یک محیط فرهنگی برای تجمیع افرادی است که می‌خواهند پیرامون یک مسأله همدل و همراه شوند؛ به همین جهت باید پیرامون این مسأله یک بازتعریف مهم کرد. نقش کتابخانه‌ها از سابقا نگهداری کتب، بعد تحویلش و بعد آرام آرام تبدیل شدن به قرائت‌خانه باید به نقش‌های دیگری تغییر پیدا کند. کتابخانه باید محیطی شود برای فعالیت‌هایی غیر از آنچه که ممکن بود سابقا افراد به آن نیاز داشته باشند. کتابخانه باید محیطی برای فعالیت‌های فرهنگی باشد
وی با بیان اینکه اصلا بن‌مایه انقلاب ما یک حرکت فرهنگی است، گفت: دین ما هم تنها دینی است که معجزه آن «کتاب» است. اگر سایر ادیان مرده زندگی می‌کردند، این کتابی است که قرار است در تاریخ مرده زنده کند. این هم کار بسیار مهمی است که باید به بحث دمیدن روح از حیث فرهنگ توجه کرد. البته سایر حوزه‌ها مثل بحث معیشت حتما در جای خودش اهمیت دارد.
یادگار امام در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بیداری که در جهان غرب مشاهده می‌کنیم، تصریح کرد: دو سال و نیم پیش واقعه اکتبر در منطقه ما اتفاق افتاد و بعد از آن چه جنایت‌ها و جنگ‌ها شد، اما آثارش امروز در یک بیداری دیده می‌شود که یک نمونه آن انتخابات اخیر شهرداری نیویورک است. اصلا مهم نیست که چه کسی آمده؛ مهم این است که یک روزگاری در افکار عمومی آمریکا نمی‌شد در رابطه با اسرائیل سخن گفت، به خاطر اینکه فضا به نفع آنها بوده، اما امروز بنابر آماری که می‌دهند، دو سوم جمعیت زیر 30 سال در نیویورک مخالف سیاست‌های حمایتی آمریکا از اسرائیل هستند و لذا به این آقای مخالف اسرائیل رأی داده‌اند.
وی افزود: این به معنای «بیداری فرهنگی» است؛ که البته ممکن است خیلی وقت‌ها از ریشه خون بگذرد. اینکه روزگاری قاطبه قدرتمندی از جامعه آمریکا صهیونیسم را حمایت می‌کردند و امروز در جامعه آمریکا این قدرت به مراتب پایین آمده و پایین‌تر هم می‌آید؛ طبق پیش‌بینی‌هایی که خودشان در نظرسنجی‌هایشان می‌کنند. این کاری است که کتاب می‌تواند انجام بدهد؛ البته خیلی وقت‌ها خونی که بر زمین ریخته می‌شود، یک امر مقرر را تثبیت می‌کند.
سید حسن خمینی در پایان با بیان اینکه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور جای بسیار ارزشمندی برای خدمت است، گفت: خود ما هم از بچگی به نوعی با کتابخانه‌ها حشر و نشر داشته‌ایم و محیط کتابخانه را می‌شناسیم. شما در این محیط می‌توانید منشأ اثرات بسیار زیادی بشوید؛ با توجه به نسل‌های بعدی و کارکردهای بعدی که نهاد کتابخانه‌ها می‌تواند داشته باشد. بسیار هم خوشحال هستیم که یکی از خانم‌ها مدیریت مجموعه را بر عهده دارند؛ ان شاء الله منشأ روزهای بهتری برای همه شما و مجموعه کتابخانه‌ها باشد؛ و کتابخانه‌های سیار و روستایی بتواند خدمات را به نقاط کمتر برخوردار برساند.


نظرات شما