پیام ویژه

آخرين مطالب

4پرسش بی پاسخ درباره کرونا بين الملل

4پرسش بی پاسخ درباره کرونا
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - در حالی که محققان قادرند به سرعت انواع مختلف جهش‌ها را شناسایی کنند ولی برای درک این که یک سویه جدید چقدر خطرناک است به زمان بیشتری نیاز دارند.

به گزارش جماران، در دسامبر 2019، گروهی از بیماران در «ووهان چین» به نوعی سینه پهلوی(ذات‌الریه) ناشناخته مبتلا شدند که سپس به عنوان بیماری جدیدی به نام کووید-19(COVID-19) شناخته شد. این بیماری در فاصله دو سال بیش از 279 میلیون نفر را در جهان به خود مبتلا کرد و جان افزون بر 5.4 میلیون نفر را نیز گرفت.
برخلاف بیماری‌های همه‌گیری که بشر در دوران مدرن تجربه کرده بود، کشف و ساخت واکسن‌های موثر علیه ویروس کرونا و بیماری کووید-19 بسیار سریع‌تر از دوره‌های 4 تا 10 ساله مرسوم و تنها در یک سال ممکن شد و اخیرا نیز شرکت‌ داروسازی فایزر قرص‌ موثر بر این بیماری را ارائه کرده است.
هر چند به نظر می‌رسد، متخصصان بیماری‌های عفونی در شناسایی سریع سویه‌های خطرناک و جهش‌های پیاپی ویروس کرونا موفق بوده‌ و بسیاری از ناشناخته‌های کووید-19 را شناسایی کرده‌اند ولی هنوز چهار پرسش اصلی وجود دارد که همچنان بی‌پاسخ مانده است.
چرا بیماری برخی مبتلایان سنگین‌تر است؟
ما می‌دانیم که ابتلا به ویروس کرونا باعث ایجاد علائمی از جمله سردرد، تب، حالت تهوع و استفراغ و حتی از دست دادن حس چشایی یا بویایی می‌شود. اما دانشمندان هنوز در مورد این که چرا برخی افراد نوع حاد و سنگین بیماری کووید-19 را تجربه می‌کنند و برخی دیگر حتی بدون بروز علائم مشخص دوره ابتلای خود را سپری می‌کنند، پاسخ دقیق و مشخصی ندارند.
«جیجی گرونوال» محقق ارشد دانشگاه جان هاپکینز در آمریکا می‌گوید که با وجود همبستگی بالا بین افزایش سن و ابتلا به نوع حاد بیماری کووید-19 ولی کم نیستند جوانان و کودکانی که جان خود را به دلیل سرایت ویروس کرونا از دست داده‌اند؛ در حالی که مطابق یافته‌های اولیه آنها باید نوع خفیف این بیماری را سپری کنند.
دانشمندان همچنین در تلاش هستند تا راز ابتلا به «کووید طولانی» را در برخی بیماران کشف کنند. کووید طولانی در قالب مجموعه‌ای از علائم از جمله خستگی، مشکل تنفسی، بی‌خوابی، مشکل در تمرکز، اضطراب و افسردگی می‌تواند هفته‌ها یا حتی ماه‌ها پس از ابتلای اولیه بیمار ادامه داشته باشد. علت بروز این وضعیت در برخی بیماران نیز هنوز به وضوح مشخص نیست.
خانم گرونوال در مواجهه با این ابهام و پرسش‌ها به گفتن این جمله اکتفا می‌کند که «ما زمان کافی برای یافتن پاسخ این سوال‌ها نداشتیم.»
ماندگاری ایمنی واکسن‌ها چه مدتی است؟
بررسی‌های متعدد نشان داده که واکسن‌های فایزر و مدرنا کارآیی بیشتری نسبت به سایر واکسن‌های کشف شده برای مقابله با سویه‌های مختلف ویروس کرونا دارند؛ به ویژه آن که با تزریق دُز سوم یا یادآور این دو واکسن در برابر سویه اومیکرون نیز کارآیی قابل قبولی دارند.
محقق ارشد دانشگاه جان هاپکینز می‌گوید که دانشمندان هنوز در حال کشف دقیق این واقعیت هستند که اثربخشی واکسن‌ها چه زمانی شروع به کاهش کند؛ البته شواهد نخستین نشان از کاهش آن پیش از شش ماهگی تزریق حکایت دارد و به همین دلیل هم تزریق دُز یادآور در شش ماهگی و حتی پیش از آن توصیه می‌شود ولی این که آیا با ظهور سویه‌های جدید همچون اومیکرون، دُز یادآور کارآیی بلندمدتی خواهد داشت یا نه هنوز مشخص نیست.
چند سویه خطرناک دیگر ظهور خواهد کرد؟
ویروس‌ها دائماً جهش می‌یابند البته گاهی در جهت تضعیف و گاهی در جهت تقویت. تا کنون جهش‌های نگران کننده آلفا، بتا، گاما، دلتا و اومیکرون برای ویروس کرونا شناسایی شده‌اند که دو سویه اخیر آن از نظر شدت بیماری حاصل و سرعت سرایت مهم‌تر بوده‌اند.
به گزارش یورونیوز، در حالی که محققان قادرند به سرعت انواع مختلف جهش‌ها را شناسایی کنند ولی برای درک این که یک سویه جدید چقدر خطرناک است به زمان بیشتری نیاز دارند.
خانم گرونوال می‌گوید: «ما هنوز توانایی پیش‌بینی تاثیر سویه‌ها را نداریم و هر چند نسبت به گذشته ابزارهای بهتری در اختیار داریم ولی قادر به پیش‌بینی زمان ظهور سویه جدید و جهت در آن در مسیر تقویت یا تضیف نیستیم.»
مقامات بهداشتی تنها به اعلام این هشدار اکتفا می‌کنند که هرچه همه‌گیری طولانی‌تر باشد و گروه‌های بزرگ جمعیتی واکسینه نشده باقی بمانند، ویروس زمان بیشتری برای انتشار و جهش در اختیار خواهد داشت.
کرونا از کجا آمد؟
کارشناسان هنوز مطمئن نیستند که بیماری کووید-19 و ویروس کرونا چگونه ظهور کرده است. نظریه غالب این است که این ویروس از حیوان به انسان منتقل شده است. اولین علائم بروز این ویروس در ووهان چین، در میان افرادی که در نزدیکی بازار عمده فروشی غذاهای دریایی کار و زندگی می‌کردند، ظهور کرده؛ بازاری که بررسی‌ها نشان داده که در آن گوشت حیوانات غیرمرسومی همچون گورکن و جوجه تیغی نیز عرضه می‌شده است.
با این حال، برخی دیگر ادعا می‌کنند که ویروس جدید در یک آزمایشگاه پدیدار شده و یک ویروس طبیعی یا مهندسی شده توسط محققی که آلوده شده بوده به دیگران منتقل شده است اما هنوز هیچ مدرک محکمی برای تایید این نظریه وجود ندارد.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/798554/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کاش کاظم صدیقی را هم مثل حسینی، دروازه بان استقلال یک جلسه محروم می کردید!

اپل احتمالاً با قراردادی یک میلیارد دلاری، حق پخش مسابقات جدید فیفا را به‌دست می‌آورد

چرا رئیس سازمان آمان استعفا کرد؟

واکنش شورای رقابت به افزایش 150 میلیونی قیمت پژو پارس

بوسه‌ای که سانسور نشد

مورخ مشهور اسرائیلی: در یک قدمی شکست هستیم

توافقی که از دست رفت؛ پشت‌ پرده مذاکرات روسیه و اوکراین

ممنوعیت آیفون؛ اول کارمندان دولت چین، حالا پرسنل ارتش کره

روزنامه‌نگار اسرائیلی: باید چند رودخانه از خون اهالی غزه جاری کنیم

حسین انصاریان‌: نمازهای جماعت الان در کشور ما ورشکسته است

عزل یک مسئول به‌خاطر ورزش رزمی مختلط در لواسان

سخنگوی متا به 6 سال حبس در روسیه محکوم شد

پیورا 70 اولترا یکی از مشکلات بزرگ گوشی‌های هواوی را برطرف کرده است

جت شخصی چند؟

چالش اعتماد مصرف‌کنندگان به محصولات داخلی

تحریم ایران و شرایط شکننده بازار نفت

برای از ما بهتران؟

ضارب دانش‌آموزان آملی بازداشت شد

طوفان شن در لیبی

آغاز خرید و فروش مسکن از خرداد امسال در سامانه خودنویس

آپدیت بزرگ Tiny11 از راه رسید؛ نسخه سبک ویندوز 11 برای کامپیوترهای قدیمی

احتمالا خانواده آیفون 16 فاقد دکمه‌های فیزیکی خواهد بود

یکی از ساکنان روستاهای چابهار: دولت یک ریال از غرامت سیل را به ما نداده است

روزنامه‌نگار اسرائیلی: همه اهالی غزه مستحق شکنجه و مرگی دردناک هستند

7 ستونی که از اسرائیل فروریخت

عملیات ویژه نیروهای امدادی برای نجات سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان

مایکروسافت با همکاری متا، نسخه ایکس باکس هدست کوئست را می‌سازد

بیلی آیلیش به بازی فورتنایت می‌آید

نقشه تندروها برای «عبور از قالیباف»

جنگ غزه دانشگاه‌های آمریکا را به هم ریخت

چرا به سوالات اپراتورهای اورژانس باید پاسخ داد

هوای تهران گرم می شود!

گلایه‌ی رئیس پلیس راهور از ابلاغ نشدن قانون افزایش جرایم رانندگی

کدام بانک‌ها به تعهدات ارزی خود عمل نکرده اند؟

بورس صعودی می‌ماند؟

توضیح بهادری جهرمی در مورد طرح ساماندهی اجاره‌بها

پیدایش ابرقدرت اسلامی

عدم بیمه کارگران ساختمانی با وجود دستور فوری رئیس جمهور

میزو با گوشی «21 نوت» به بازار موبایل برمی‌گردد

پادوی سابق ترامپ علیه ترامپ

جنجال یک عروسی در هتل اسپیناس پارسیان!

وزیر بهداشت: عرضه اینترنتی دارو آزمایشی است

فروش 2.7 تن طلا در 20 حراج؛ 80 کیلو طلا امروز فروخته شد

پرداخت 16 میلیارد یورو ارز دولتی برای واردات هیچ در 8 سال!

گلکسی زد فلیپ 6 احتمالاً در 7 رنگ مختلف عرضه می‌شود

باران سنگین و وقوع سیلاب در شهرستان دلیجان

ماجرای تجمع مردم در مقابل فرمانداری بندرعباس چه بود؟

افزایش تعداد شرکت‌های دولتی از 300 به 2هزار!

اظهارات جدید وزیر کشور درباره گشت ارشاد و طرح نور

هشدار باران شدید در 21 استان