پیام ویژه

آخرين مطالب

رئیس تعزیرات: گزارشی از احتکار خودرو نرسیده است اقتصادي

رئیس تعزیرات: گزارشی از احتکار خودرو نرسیده است
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - تسنیم / رئیس سازمان تعزیرات حکومتی درباره احتکار خودرو در پارکینگ‌های خودروسازهای بزرگ کشور، گفت: پیگیری‌هایی از وزارت صمت در این موضوع داشتیم که به ما اعلام کردند؛ هنوز احتکار خودروسازهای برای این وزارتخانه احراز نشده و از طرفی تاکنون به سازمان تعزیرات گزارشی مبنی بر احتکار خودرو در پارکینگ‌های خودروسازها ارجاع نشده و سازمان بازرسی کل کشور هم در این خصوص گزارشی به ما ارسال نکرده است، بنابراین طبق قانون امکان ورود به موضوع را نداریم.
سامانه درج پرونده‌های قاچاق کالا و ارز (مرتبط با سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی) با حضور رئیس سازمان تعزیرات حکومتی رونمایی شد.
این سامانه به‌وسیله سازمان تعزیرات طراحی و راه‌اندازی شده است. این سامانه تحت وب، قابلیت هوشمندی مصنوعی دارد و مشتکل از 13 تب (بخش) است که امکان ثبت و درج بیش از 50 قلم اطلاعاتی را دارد که در کمترین زمان ممکن قابلیت بهره‌برداری دارد. مهم‌ترین ویژگی این سامانه ارتباط با سامانه سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی است که مغایرت‌های موجود بین داده‌های دو سازمان به حداقل خواهد رسید و در ادامه، راه تولید این خطا و مغایرت مسدود خواهد شد.
ساماندهی کالاهای موجود در سازمان اموال تملیکی
احمد اصانلو، رئیس سازمان تعزیرات حکومتی با بیان سخنانی در این مراسم درباره کارکرد این سامانه اظهار کرد: ریاست جمهور بعد از بازدید از انبارهای اموال تملیکی در استان بوشهر، دستوری به دستگاه‌های اجرایی و دولتی داد مبنی بر تعیین تکلیف و ساماندهی اموال انبارهای اموال تملیکی که بعد از این دستور بخشنامه‌ای به مدیران استانی تعزیرات ارسال کردیم با این محتوا که پرونده‌های تعیین تکلیف نشده و یا پرونده‌هایی که اموال آنها سریع‌الفساد است را سریعاً رسیدگی کنند.
وی افزود: در ادامه با مشکلی مواجه شدیم و آن این بود که سازمان اموال تملیکی ادعا می‌کرد؛ پرونده‌های زیادی مرتبط با قاچاق در سازمان تعزیرات حکومتی وجود دارد که تعیین تکلیف نشده و اموال مرتبط با این پرونده‌ها در انبارها انباشت شده است. اما بررسی اجمالی ما در شروع کار تعزیرات و گزارش‌هایی که دریافت می‌کردیم نشان می‌داد که این ادعا مطابق واقع نیست.
میانگین رسیدگی به پرونده‌ها در سازمان تعزیرات 35 روز است
اصانلو ادامه داد: میانگین رسیدگی در شعب رسیدگی سازمان تعزیرات حکومتی 35 روز است؛ بنابراین هر پرونده قاچاق کالا و ارز در سازمان تعزیرات تشکیل می‌شود در میانگین 35 روزه تعیین تکلیف می‌شود، پس این ادعا که پرونده‌های زیادی تعیین تکلیف نشده مطابق واقع نبود. بررسی بعدی ما نشان داد؛ مشکل این است که بین اموال موجود با انبارها که با شماره قبض مختص به خود ثبت شده با پرونده‌های مختومه در تعزیرات و محاکم انطباق ندارد و علیرغم قطعیت احکام، سازمان اموال تملیکی نتوانسته تعیین تکلیف اموال را انجام دهد.
وی ادامه داد: پیش از این سامانه‌ای وجود نداشت تا بتوانیم پرونده‌ها را به‌صورت سیستمی رصد و آمارگیری کنیم. پس به این نتیجه رسیدیم که سامانه‌ای را راه‌اندازی کنیم که هم تمام پرونده‌ها را به شکل سیستمی رصد کنیم و هم پیشگیری کنیم از اینکه دیگر این اتفاقات در سازمان اموال تملیکی رخ ندهد.
بارگذاری 180 هزار پرونده در 11 روز
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی ادامه داد: در یک کار جهادی و در طی حدود 11 روز اطلاعات 180 هزار پرونده مرتبط با قاچاق کالا و ارزِ در حال رسیدگی و یا حکم صادر شده، در این سامانه وارد و بارگذاری شده است.
وی تأکید کرد: چشم‌انداز ما این است که بتوانیم این سامانه را ارتباط دهیم و اطلاعات و خروجی آن را با اطلاعات موجود در سازمان اموال تملیکی تطبیق دهیم که نتیجه آن این خواهد بود که رسیدگی و تعیین تکلیف اموال انبارها سرعت خواهد گرفت و تعیین تکلیف اموالی که در سازمان اموال تملیکی وجود دارد از این به بعد منتظر ابلاغ فیزیکی دادنامه و تطابق آن با شماره قبض نخواهد بود و به محض قرار گرفتن رأی در سامانه، سازمان اموال تملیکی رأی و اطلاعات آن را خواهد گرفت و اموال را تعیین تکلیف خواهد کرد.
اصانلو ادامه داد: هدف بعدی ما از فعالیت سامانه این است که عملکرد دستگاه‌هایی مانند گمرک و ... که برای تعیین تکلیف کالاها مجوز اعطا می‌کنند را رصد کنیم که آیا این مجوزها به موقع صادر می‌شود. این تصمیم به این علت گرفته شده که عدم اعطای مجوز و تعیین تکلیف نشدن اموال و کالاها در زمان مناسب، منتهی به اطاله فرایند می‌شود و به دنبال این هستیم که بتوانیم آنها را هم به‌روزرسانی کنیم.
وی همچنین گفت: اموال تملیکی پیش از این ادعا می‌کرد که در استان تهران 2 هزار پرونده تعیین تکلیف نشده وجود دارد؛ اما بررسی‌های ما نشان می‌داد که برای تمام آنها رأی صادر و ابلاغ هم شده است، فقط به لحاظ عدم ارتباط این پرونده‌ها با شماره قبض اموال تملیکی، این ارتباط پیدا نشده و کار انجام نشده است. با فعالیت این سامانه از این معضل پیشگیری خواهد شد.
موجودی پرونده‌های در حال رسیدگی در تعزیرات 4500 پرونده
وی با اظهار اینکه میانگین موجودی پرونده‌های در حال رسیدگی در شعب تعزیرات حدود 4 هزار و 500 پرونده است، گفت: در سامانه 180 هزار پرونده‌ ثبت شده که اکثر آنها رسیدگی شده‌اند و آرای آنها هم ابلاغ شده است. تعدادی از آنها هم در حال رسیدگی و یا در حال ابلاغ رأی است.
اصانلو در پاسخ به این سؤال که چرا تاکنون این سامانه راه‌اندازی نشده بود تا انبارهای سازمان اموال تملیکی دچار نابسامانی کنونی نباشند، گفت: در سال‌های قبل هر کسی کار خودش را انجام می‌داد و مثلاً سازمان تعزیرات فقط به‌دنبال رسیدگی بود و کاری به این نداشت که اموال تملیکی چه می‌کند و چه نمی‌کند؛ بنابراین عدم ارتباط بین سازمان‌ها به انباشت کالا منتهی ‌شد ولی با این سامانه می‌توان خیلی از مشکلات قبلی را رفع کرد.
قانون دست و پای تعزیرات برای نظارت بر بازار را بسته است
وی همچنین درباره انتظارات از تعزیرات در بحث گرانفروشی گفت: در خصوص بازار 4 محور نظارت، بازرسی، کشف تخلف و رسیدگی به تخلف وجود دارد که با تصویب قانون نظام صنفی، سازمان تعزیرات فقط وظیفه رسیدگی را به‌عهده دارد؛ اما باید توجه داشت که زمان تصویب این قانون، بازار عادی بود و با جنگ اقتصادی و تورم مواجه نبودیم. نگاه ما این است که در چارچوب قانونی فعلی، سازمان تعزیرات نمی‌تواند حضور مؤثری در بازار داشته باشد؛ زیرا با موانع قانونی متعددی مواجه هستیم.
پیشنهاد به سران قوا برای افزایش اختیارات تعزیرات
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی ادامه داد: بر این اساس متنی را آماده کرده و آن را به سران قوا پیشنهاد دادیم تا مصوبه آن را بگیریم که از این به بعد خود قضات شعب تعزیرات بتوانند به‌صورت مستقیم، نظارت و رسیدگی و اجرا را توأمان در بازار داشته باشند.
وی تأکید کرد: آمارها نشان می‌دهد که نسبت به گذشته عملکرد خوبی در حوزه گشت‌ها داشته‌ایم. ما سامانه گشت‌های سیار را راه‌اندازی کردیم که به‌صورت لحظه‌ای اطلاعات درباره گشت‌ها در استان‌ها و شهرها را به ما ارائه می‌دهد.
رسیدگی به 141 هزار پرونده مرتبط با گرانفروشی در سال جاری
اصانلو در ادامه درباره آمار رسیدگی به پرونده‌های گرانفروشی در تعزیرات گفت: از ابتدای سال 141 هزار و 458 پرونده وارده داشتیم که 137 هزار و 673 فقره پرونده رسیدگی و منتهی به صدور رأی شده است.
وی افزود: همچنین در حوزه قاچاق کالا و ارز عملکرد خوبی از تعزیرات شاهد بودیم. در این حوزه 79 هزار و 277 پرونده ورودی داشتیم که 76 هزار و 827 فقره پرونده مختومه شده است. در حال حاضر هم موجودی ما 3 هزار و 715 فقره پرونده است که نشان‌دهنده به‌روز بودن رسیدگی است. همچنین میزان مالی پرونده‌های قاچاق بیش از 90 هزار میلیارد ریال بوده است.
احتکار خودرو از سوی خودروسازان برای وزارت صمت احراز نشده است
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی درباره احتکار خودرو در پارکینگ‌های خودروسازهای بزرگ کشور، گفت: پیگیری‌هایی از وزارت صمت در این موضوع داشتیم که به ما اعلام کردند؛ هنوز احتکار خودروسازهای برای این وزارتخانه احراز نشده است. از طرفی تاکنون به سازمان تعزیرات گزارشی مبنی بر احتکار خودرو در پارکینگ‌های خودروسازها ارجاع نشده و سازمان بازرسی کل کشور هم در این خصوص گزارشی به ما ارسال نکرده است، بنابراین طبق قانون امکان ورود به موضوع را نداریم.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/804164/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تاخیر در پرداخت الکترونیکی بیمه‌های تکمیلی

این عینک، زبان اشاره را ترجمه می‌کند

خواب آشفته اسرائیل برای منطقه

جزئیاتی تکان دهنده از قتل یک جوان توسط 4 برادر

دنیای اقتصاد: در سال 1403 نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم

دست یاری صنعت هسته‌ای به صنعت نفت

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

هوش مصنوعی متن‌باز جدید اپل معرفی شد؛ پردازش بدون نیاز به اینترنت

آخرین آمار توزیع کارت کنکور اعلام شد

با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید

ایران دفعه بعد 3 هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند یا 30 هزار؟!

کشف سکه‌های دوره اشکانی از مسافر قطار

سرمقاله آفرینش/ از دست رفتن سرمایه های مردم در طرح های بی بازده

بازیگر زیاده‌طلب منطقه

اعلام محدودیت‌های ترافیکی آخر هفته جاده‌های کشور

مسیر طلای جهانی عوض می‌شود؟

قوه قضاییه: حکم اعدام توماج صالحی بدوی و قابل فرجام خواهی در دیوان عالی است

دو گوشی قدیمی به پایان چرخه عمر رسیدند و دیگر آپدیت نمی‌شوند

استفاده هکرها از دستگاه‌های سیسکو برای جاسوسی

رییس سازمان سنجش: برخی ابزارهای جاسوسی کنکور را در بدن کار گذاشتند

غزه‌ای‌ها زیر آوار گرسنگی

ترافیک پرحجم و روان در کندوان و هراز

89 درصد فقرا از شاغلین سابق و امروز هستند/ ماجرای تحمیل ایمان با زور را کنار بگذارید

کیهان مطرح کرد: اصلاح‌طلبان در کنار دلالان و رانت جویان

گوشت آفریقایی و تانزانیایی در راه است

اصولگرایان منتقد «گشت ارشاد»، تغییر موضع داده اند؟

ادب از که آموختی؟... از روزنامه اعتماد!

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

جزئیات آزمون سراسری از زبان وزیر علوم

وضعیت شهر حاجی آباد زیرکوه در پی شکسته شدن 2 سد خاکی

واتس‌اپ به ارسال پیام به شماره‌های ذخیره نشده و ورود با فیس‌آی‌دی مجهز می‌شود

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

مهلت انتخاب رشته دکتری تمدید شد

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

سقوط ین رکورد 34 ساله را شکست

پیش‌بینی جدید یک کارشناس درباره قیمت خودرو

زمان اعلام نتایج اولیه آزمون سراسری مشخص شد

سرمقاله ایران/ تجویز اصولی در برابر آدرس غلطِ «ان‌شاءالله خیرخواهان» چیست؟

سرمقاله دنیای اقتصاد/ انتخابات آمریکا؛ روشنی‌ها و ابهام‌ها

سرمقاله تعادل/ تصویرسازی مطالبات کارگران

سرمقاله همشهری/ نگاه ویژه رهبرمعظم انقلاب به فرهنگ کار

گلکسی زد فلیپ 5 از یک قابلیت هوش مصنوعی One UI 6.1 محروم است

سرمقاله فرهیختگان/ ضرورت ترویج گفتمان مقاومت برای خانواده دانشگاه آزاد

سرمقاله شرق/ محیط زیست به‌مثابه تمام دولت

سرمقاله اعتماد/ پدیده‌های اجتماعی و جبر مستقیم

کنایه مهاجری به ذوالنور: اگر می‌خواهید همین مجلس ضعیف، ضعیف تر نشود از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب کشی کنید

کنکور 1403 با آزمون «علوم ریاضی» و «انسانی» آغاز شد

اینترنت برای کنکور امسال قطع نمی‌شود؟

سرمقاله کیهان/ اوضاع این رژیم حسابی بیخ پیدا کرده است

سرمقاله وطن امروز/ حزب‌الله و تعبیر مقاومت هوشمند