پیام ویژه

آخرين مطالب

اوکراین انبار تسلیحات آمریکایی/ در صورت حمله روسیه ناتو چه کار می کند؟/جنگ چه بلایی سر اقتصاد روسیه می آورد؟ بين الملل

اوکراین انبار تسلیحات آمریکایی/ در صورت حمله روسیه ناتو چه کار می کند؟/جنگ چه بلایی سر اقتصاد روسیه می آورد؟
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - طی روزهای آینده روند تحویل موشک های ضد تانک و مهمات و دیگر تجهیزات به ارزش 200 میلیون دلار به اوکراین آغاز می شود.

به گزارش جماران ،کشورهای اروپایی به اوکراین سلاح های آمریکایی متنوع می دهند.
این را نشریه پولیتیکو فاش کرد و نوشت: وزارت خارجه آمریکا با درخواست کشورهای بالتیک موافقت کرده و به آن ها اجازه داده است که به اوکراین سلاح های مرگبار آمریکایی بدهند.
وزارت خارجه آمریکا به سه کشور عضو ناتو اجازه داده است که به اوکراین موشک های ضد تانک و دیگر سلاح های ساخت آمریکا بدهند.
بر اساس توافقنامه ها و قوانین صادرات سلاح آمریکایی کشورهای لیتوانی،لتونی و استونی قبل از دادن سلاح های آمریکایی به اوکراین باید اجازه این کار را از آمریکا بگیرند.
بر اساس گزارشی های رسانه ای طی روزهای آینده روند تحویل موشک های ضد تانک و مهمات و دیگر تجهیزات به ارزش 200 میلیون دلار به اوکراین آغاز می شود.
در همین حال، «جیمس هیپی» معاون وزیر دفاع انگلیس نیز اعلام کرد که کشورش چند هزار موشک سبک ضد تانک را به اوکراین تحویل داده است.
از سوی یگر، خبرگزاری رویترز با انتشار گزارشی تحلیلی از بحران اوکراین و تنش‌های مرتبط با آن به نقش مکمل یا ثانویه ناتو در صورت تهاجم روسیه به همسایه غربی پرداخته است.
به اذعان دیپلمات‌ها و مقام های سابق، ناتو به احتمال زیاد در صورت حمله روسیه به اوکراین ضمن مقابله با حملات سایبری حضور نیروهای خود را در دیای سیاه و بالتیک تقویت خواهد کرد.
نویسنده یادآور می‌شود با توجه به اینکه اوکراین عضو ناتو نیست، ائتلاف نظامی غرب هیچ تعهدی برای دفاع از این کشور ندارد و سخت‌ترین مسئولیت‌ها و تصمیم‌ها در این راستا متوجه اتحادیه اروپا خواهد بود.
وی سپس به تحریم‌های اقتصادی جدید علیه مسکو، مواجه شدن با پیامد‌های ناشی از کم شدن یا قطع صادرات گاز طبیعی روسیه به اروپا و نیز پذیرش پناه‌جویان فراری از جنگ به عنوان بخشی از تصمیماتی که اتحادیه اروپا با آن دست به گریبان خواهد بود، اشاره کرده است.
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه گفته است که دیپلماسیِ هفته گذشته بر سر درخواست های امنیتی الزام آور از لحاظ قانونی به «بن بست» رسیده است.
رویترز در این گزارش تحلیلی می‌افزاید: فرستادگان دو طرف در این روند دیپلماتیک و کارشناسان در مورد اینکه آیا روسیه به اوکراین حمله خواهد کرد یا خیر اختلاف نظر دارند.
در ادامه می‌خوانیم: کرملین 100 هزار سرباز را در نزدیکی مرزهای اوکراین گرد هم آورده، اقدامی که غرب از آن به عنوان زمینه چینی برای تهاجمی تازه به اوکراین با هدف جلوگیری از پیوستن این کشور به ناتو یاد کرده است.
مسکو اما بارها این اتهام را رد کرده و به سران کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو نسبت به هرگونه گسترش این پیمان نظامی به سمت شرق هشدار داده‌‌اند.
ناتو از زمانی که روسیه شبه جزیره کریمه در اوکراین را در سال 2014 به خاک خود ضمیمه کرد با طرح‌های نظامی که قابلیت دفاعی بالایی دارند و نیز با راهبردهایی چون مدرن سازی ابزارهای بازدارندگی به حمایت و تقویت از کی‌یف و تقویت بیشتر این کشور برخاست.
پشتیبانی و کمک‌رسانی فنی به همراه تیم‌های متخصص در جنگ سایبری و نیز یافتن راه‌های دیپلماتیک از طریق گفتگو با مسکو از دیگر اقدامات ناتو برای جلوگیری از یک تهاجم نظامی دیگر به اوکراین بوده است.
نویسنده سپس این پرسش را مطرح می‌کند: از آنجایی که خطر سرایت هرگونه درگیری به قلمرو ناتو در اطراف دریای سیاه وجود دارد، ائتلاف نظامی غرب با این سوال کلیدی مواجه است که چقدر بیشتر باید آماده شود و چگونه از کی‌یف حمایت کند؟
وی در ادامه می‌نویسد: با وجود اینکه ناتو در نشست سال 2008 اعضا در بخارست موافقت کرد که اوکراین را روزی به عضویت درآورد اما این پیمان با توجه به اساسنامه بنیادین خود ملزم به دفاع از اوکراین نیست.
از سوی دیگر گفته شده که جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده اعزام نیروهای آمریکایی به اوکراین برای جنگ با سربازان روسی را رد کرده است.
نویسنده گزارش سپس به بخشی از سخنان ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در روز 30 نوامبر اشاره می‌کند که گفته بود: «مهم است که بین متحدان ناتو و اوکراین به عنوان یک شریک تمایز قائل شویم...اوکراین یک شریک و شریکی بسیار ارزشمند است.»
در این گزارش به نقل از دو دیپلمات ناتو آمده است که گام‌های غرب برای حمایت از اوکراین می‌تواند از تامین تسلیحات و پهپادهای بیشتر آمریکایی برای نیروهای مسلح اوکراین تا بالا بردن سطح آموزش نیروهای اوکراینی، به‌ویژه در زمینه واکنش به هرگونه حمله موشکی روسیه خلاصه شود.
در ادامه این مطلب همچنین آمده است که بریتانیا از هم اکنون تجیهز ارتش اوکراین به سلاح‌های ضد تانک را آغاز کرده است.
پس از حملات سایبری هفته گذشته به وب‌سایت‌های دولتی اوکراین، استولتنبرگ گفت که ائتلاف نظامی غربی در روزهای آینده بدون ارائه جزئیات بیشتر، توافقنامه همکاری نزدیک‌تر امنیت سایبری با کیف را امضا خواهد کرد.
ینس استولتنبرگ بدون دادن جزئیات بیشتر اعلام کرده است که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو طی روزهای آینده توافقنامه‌ای برای همکاری بیشتر و نزدیک‌تر با کی‌یف در زمینه امنیت سایبری به امضا خواهد رساند.
این سخنان در حالی ایراد می‌شود که کی‌یف به تازگی از حملات سایبری به وب‌سایت‌های دولت اوکراین خبر داده و مدعی شده است که این حملات از سوی هکرهای مرتبط با بلاروس سازماندهی شده بودند.
تمرکز ناتو بر بالتیک
از سوی دیگر رویترز به نقل از یک ژنرال بازنشسته آلمانی که تا سال 2016 یکی از بالاترین سطوح فرماندهی ناتو را رهبری می کرد، آورده است: اگر روسیه به اوکراین حمله کند، ناتو «سطوح هشدار را افزایش خواهد داد.»
وی در ادامه یادآور شده: «ناتو ممکن است جبهه شرقی را تقویت کند و واحدهای نظامی بزرگتری را به لهستان و کشورهای بالتیک بفرستد، چیزی که تاکنون زیر بار آن نرفته بود. ناتو همچنین ممکن است نیروهای خود را در جنوب شرقی اروپا مستقر کند.»
ناتو از سال 2014 تقویت کشورهای حوزه بالتیک را در اولویت قرار داده است و چهار گردان چند ملیتی به رهبری کانادا، آلمان، بریتانیا و ایالات متحده در لتونی، لیتوانی، استونی و لهستان مستقر کرده است.
دانمارک هفته گذشته موافقت کرد که چهار هواپیمای جنگی اف16 دیگر به لیتوانی و یک ناو برای کمک به گشت زنی در دریای بالتیک بفرستد.
تهدید آلمان: حمله به اوکراین بر فعالیت «نورد استریم2» تاثیر خواهد گذاشت
آلمان روز سه‌شنبه اعلام کرد که در صورت حمله مسکو به اوکراین ممکن است به همکاری در زمینه خط لوله نورد استریم2 پایان دهد.
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان پس از دیدار با ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو، در پاسخ به سوالی درباره این خط لوله گفت: «روشن است که هزینه زیادی باید پرداخت شود و در صورت مداخله نظامی در اوکراین، همه چیز باید مورد بحث قرار گیرد».
صدراعظم آلمان پیش‌تر گفته بود که کشورش در صورت حمله روسیه آماده تحریم است و همه چیز روی میز خواهد بود. این شامل نورد استریم 2 نیز می شود که ساخته شده اما هنوز مجوز افتتاح را دریافت نکرده است.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز سه شنبه پس از دیدار با آنالنا بربوک، همتای آلمانی خود گفت که خط لوله نورد استریم2 در صورت افتتاح، امنیت انرژی اروپا را افزایش می دهد و «تلاش برای سیاسی کردن این پروژه» نتیجه معکوس خواهد داشت.
تنش‌ها بر سر بحران اوکراین در حالی افزایش یافته است که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، پس از اتمام مذاکرات هفته گذشته میان کشورش و روسیه، روز سه‌شنبه عازم کی‌یف شد و قرار است روز پنجشنبه در سفر به برلین با مقامات آلمانی، بریتانیایی و فرانسوی در خصوص «تلاش های مشترک برای جلوگیری از تجاوز روسیه به اوکراین» دیدار و گفتگو کند.
گفتگوهای ناتو و روسیه
ینس استولتنبرگ در برلین گفته است که از متحدان ناتو و روسیه برای یک سری نشست‌های بیشتر در شورای موسوم به «ناتو-روسیه» دعوت کرده است تا راه‌های بهبود وضعیت امنیتی را مورد بحث و بررسی قرار دهند.
این گفتگوها قرار است پس از ناکامی و نشست در یک دورِ دوساله از مذکرات میان طرفین که آخرین جلسه آن هفته گذشته برگزار شد، شکل گیرد.
وی در کنفرانس خبری مشترک با اولاف شولتس، صدراعظم آلمان گفته بود: «متحدان ناتو آماده هستند تا درباره پیشنهادات مشخص درباره چگونگی کاهش خطرات و افزایش شفافیت در مورد فعالیت‌های نظامی و چگونگی کاهش تهدیدات فضایی و سایبری بحث کنند.»
دبیر کل ناتو همچنین گفته بود «ما همچنین آماده هستیم تا تبادل اطلاعات در مورد رزمایش‌ها و سیاست‌های هسته ای مربوطه را از سر بگیریم.»
وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد است که مذاکرات هفته گذشته با روسیه هیچ دستاوردی نداشته است. آنتونی بلینکن روز چهارشنبه در کی‌یف با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور و دیمیترو کوله‌با، وزیر امور خارجه اوکراین دیدار خواهد کرد.
یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا به خبرنگاران گفت: «ایالات متحده خواهان درگیری نیست. ما صلح می خواهیم.»
وزارت امور خارجه آمریکا نیز به طور جداگانه در بیانیه‌ای اعلام کرد که آقای بلینکن روز سه شنبه با لاوروف تلفنی صحبت کرده و خواستار کاهش تنش شده است.
وزیر امور خارجه کانادا روز چهارشنبه در سفر به اوکراین گفته است که اُتاوا در زمان مناسب درباره تامین تجهیزات نظامی به اوکراین تصمیم خواهد گرفت.
در انتهای گزارش رویترز آمده است که «بالا گرفتن تنش‌ها بر سر بحران اوکراین به کاهش ارزش روبل روسیه در برابر دلار آمریکا و سقوط ارزش سهام روسیه کمک کرده است.»
جنگ اوکراین چه بلایی سر اقتصاد روسیه می آورد؟
در حالی که وابستگی اروپا به گاز روسیه و نیز تولید روزانه 11 میلیون بشکه نفت در شرایط صعود قیمت‌ جهانی نفت به مرز 90 دلار، از سوی برخی تحلیلگران به عنوان نقطه قوت مسکو در مواجهه با غرب در جریان بحران اوکراین به شمار می‌رود ولی به نظر می‌رسد که سایه جنگ و تحریم تا کنون تبعات کمی برای اقتصاد روسیه در پی نداشته است.
مقام‌های روسی از بن‌بست در جریان مذاکرات ژنو و بروکسل با آمریکا و ناتو خبر می‌دهند و در مقابل، ایالات متحده و اتحادیه اروپا تهدید می‌کنند که در پاسخ به هر حمله‌ای از سوی روسیه به خاک اوکراین، تحریم‌های شدیدی علیه مسکو اعمال خواهند کرد. تحریم‌هایی که می‌تواند سیستم بانکی روسیه را متاثر کند و صادرات نفت و گاز این کشور را که نیمی از درآمد بودجه کرملین به آن وابسته است، کاهش دهد.
در مقابل، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه با وجود تکذیب برنامه‌ریزی برای حمله به اوکراین، تهدید کرده که اگر غرب به خواسته‌های امنیتی روسیه تن ندهد، «پاسخ فنی- نظامی» نامشخصی خواهد داد. البته روسیه افزون بر صف‌آرایی نظامی در مرز اوکراین، طی ماه‌های اخیر نیروهای خود را در بلاروس و قزاقستان نیز مستقر کرده؛ تحرکاتی پرهزینه که به نظر می‌رسد تبعات اقتصادی آن در حال نمایان شده است.
مطابق آمار رسمی، نرخ تورم روسیه در سال 2021 به 8.4 درصد رسیده که بالاترین سطح از اوایل سال 2016 محسوب می‌شود و دوبرابر نرخ هدف بانک مرکزی این کشور یعنی 4 درصد بوده است. این در حالی است که بانک مرکزی روسیه با هدف مهار افزایش سطح عمومی قیمت‌ها، ضمن اتخاذ سیاست انقباضی پولی طی 10 ماه گذشته، نرخ بهره را از 4.25 درصد به 8.5 درصد که بیشترین نرخ از سال 2017 به شمار می‌رود، افزایش داده بود.
تازه‌ترین گزارش اداره آمار فدرال روسیه که روز چهارشنبه منتشر شد، نشان می‌دهد که شاخص قیمت مصرف کننده در دوره 10 روز نخست ماه جاری میلادی(ژانویه) 0.56 درصد افزایش یافته است؛ نرخی که در هفته منتهی به 27 دسامبر 0.26 درصد گزارش شده بود. بر همین اساس، کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که با ادامه افزایش شتاب رشد نرخ تورم، این نرخ در دو ماه آینده به 8.8 درصد برسد و بانک مرکزی این کشور را ناگزیر به افزایش بیشتر نرخ بهره کند.
همزمان افت ارزش روبل روسیه نیز ادامه دارد. هر دلار آمریکا در جریان داد و ستدهای روز 23 دسامبر گذشته در مقابل 73.99 روبل روسیه مبادله شد. این نرخ طی مبادلات بعد از ظهر روز چهارشنبه(19 ژانویه) به 76.09 رسید. بدین ترتیب روبل روسیه طی 28 روز گذشته 2.8 درصد تضعیف شده است. نرخ برابری هر دلار آمریکا در مقابل روبل روسیه صبح روز چهارشنبه نیز تا 77.10 صعود کرده بود که بالاترین سطح از آوریل 2021 یعنی طی 9 ماه گذشته محسوب می‌شود.
با وجود تضعیف روبل، افزایش نرخ تورم و روند صعودی قیمت نفت، شاخص بورس روسیه(MOEX) طی خرید و فروش‌های روز سه‌شنبه 6.5 درصد افت کرد تا مجموع نزول این شاخص طی چهار روز معاملاتی منتهی به سه‌شنبه(18 ژانویه) به 13 درصد برسد. همچنین شاخص آر‌تی‌اس(RTS) که متوسط قیمت سهام 50 شرکت پیشرو بورس روسیه را بر پایه دلار می‌سنجد، روز سه‌شنبه 7.3 درصد پایین آمد و به پایین‌ترین سطح از اواخر سال 2020 رسید تا حدود 105 میلیارد دلار از ارزش جاری سهام این شرکت‌ها کاسته شود.
تحلیلگران افزایش نگرانی سرمایه‌گذاران خارجی از تبعات جنگ و تحریم‌های اقتصادی احتمالی بر اقتصاد روسیه را مهمترین دلیل کاهش شاخص‌های بورس روسیه می‌دانند و پیش‌بینی می‌کنند که این افت با ادامه بحران اوکراین تشدید شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/806441/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

موجودات فضایی‌ بازی Exodus نژادهای متنوعی خواهند داشت

تسلیت سید محمد خاتمی به سید حسین خمینی در پی درگذشت همسر شهید آیت‌الله سیدمصطفی خمینی

اطلاعیه مرزبانی درباره مشکل پیش آمده برای 6 مرزبان در مرز افغانستان

سناتو آمریکایی خواستار جلوگیری از فروش تمام کالاها به هواوی شد

تصاویری از 6 مرزبان ایرانی بازداشت شده توسط طالبان؛ مرزبانان آزاد شدند

گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود

تعطیلی پنج‌شنبه یا شنبه؛ در این یک فقره حق با بهروز افخمی بود!

ارتباط مغز و کامپیوتر؛ رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد

پالس‌های چراغ خاموش آمریکا

سرنوشت دلارهای نفتی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس

آقای ذوالنوری ممنون

دیگر خط لوله صلح بی‌معناست

بودجه شفاف و مجلس رأس امور

خطر از بین رفتن بینایی یک بازداشتی

انهدام باند فسا و قاچاق دختران در تهران

سیگنال مثبت به بورس تهران

جدال اپل و اسپاتیفای بر سر قوانین اپ استور همچنان ادامه دارد

کوالکام از تراشه اسنپدراگون X پلاس رونمایی کرد؛ سلاح اقتصادی ویندوزی‌ها برای نبرد با مک‌بوک‌ها

6 مرزبان ایرانی از دست طالبان آزاد شدند

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

واکنش همتی به سخنان قالیباف: زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

تخریب منازل مسکونی در زاهدان بر اثر طوفان

دستگیری 70 زورگیر و سارق موبایل در تهران

آمریکا برای اولین‌بار خلبان هوش مصنوعی را در یک آزمایش هوایی در مقابل انسان قرار داد

سردار رادان: در طرح نور، ما حمایت رئیس جمهور و قوه قضائیه را داریم

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

دبی هنوز در زیر آب!

استنشاق گاز شادی‌آور با طعم قلیان‌های مرگ‌آور!

دفترچه آزمون گروه‌های هنر و زبان‌های خارجی کنکور 1403 منتشر شد

سیلاب در گلزار شهدای کرمان

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

دردسر تیک‌تاک

سردار رادان در اجتماع مردم در حمایت از طرح حجاب: عقب‌نشینی نخواهیم کرد

تجاوز به چپ کامیون چهار کشته برجای گذاشت

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

اولین گوشی مون‌دراپ با 2 جک هدفون و نمایشگر اولد 120 هرتز رونمایی شد

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

تغییر مسیر پرواز تهران- زاهدان- مشهد

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

جبهه پایداری معامله‌گر است

آتش‌سوزی مهیب اطراف بیمارستان هفت‌تیر در منطقه شهرری

شناسایی و دستگیری داوطلبان متخلف آزمون‌های روز اول کنکور 1403

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

مدیر شرایط اضطراری و بحران پتروشیمی‌های منطقه ویژه پارس منصوب شد

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

لحظات حساس از نجات نوزاد سه روزه توسط اپراتور هلال احمر

گزارش درآمد سه ماهه متا اعلام شد؛ سقوط 16 درصدی سهام غول فناوری

نجات روسیه با اقتصاد موازی