پیام ویژه

آخرين مطالب

هیجان نقدینگی در بازار سرمایه يادداشت

هیجان نقدینگی در بازار سرمایه
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و بازنشر آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
ندا جعفری/ بازار سرمایه این روزها در نزدیکی مقاومت مهمی قرار دارد که از نظر بسیاری از تکنیکالیست‌ها در صورت عبور از این مقاومت، یعنی کانال یک میلیون و 600 هزار واحدی، پتانسیل رسیدن به قله 2 میلیون واحدی را نیز دارد. شاخص کل بورس روز گذشته (27 اردیبهشت ماه 1401) با 22 هزار و 225 واحد افزایش تا رقم یک میلیون و 606 هزار واحد صعود کرد. این در حالی است که شاخص کل با معیار هم‌وزن 1411 واحد کاهش یافت و در رقم 447 هزار و 812 واحد ایستاد. در این بازار 922 هزار معامله به ارزش 73 هزار و 405 میلیارد ریال انجام شد، پتروشیمی پارس، معدنی و صنعتی گلگهر، فولادمبارکه اصفهان، معدنی و صنعتی چادرملو، ملی صنایع مس ایران، پالایش نفت تبریز و فولاد خوزستان نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی بورس گذاشتند.
به گفته کارشناسان بورسی نیمی از سهم‌های بازار سرمایه، این روزها ارزنده بوده و پتانسیل رشد هم دارند اما این رکوردهای بورس تا چه اندازه می‌تواند واقعی باشد یا تا چه میزان حباب دارند؟
رد پای نهاد ناظر در بازار سرمایه
فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه در واکنش به اینکه شاخص بورس بالاخره پس از 20 ماه به یک رکورد جدید رسید، اظهار داشت: در اغلب موارد بنا به یک رویه سنتی حرکاتی از سوی نهاد ناظر یا سازمان بورس صورت می‌گیرد که این حرکات روندی را شکل می‌دهند که به‌طور کل اغلب تحلیلگران بازار سرمایه این نوسانات را ناشی از اراده نهاد ناظر می‌دانند و هرازگاهی این ردپا را هم می‌توانیم ببینیم و قابلیت اثبات هم دارد.
آقابزرگی در ادامه به «اعتماد» گفت: به عنوان مثال در روز گذشته نحوه بازگشایی نماد معاملات شرکت پتروشیمی پارس می‌تواند یکی از این مصادیق باشد که اگر چه یک رویه استاندارد در معاملات اجرایی است، اما بر این موضوع حکم می‌کند که حداقل یک ساعت پیش از پایان معاملات ‌باید معاملات پیوسته سهام شکل گیرد اما تنها 20 دقیقه مانده به پایان معاملات این فعل و انفعالات صورت گرفت و منتهی شد به اینکه شاخص کل با اختلاف قابل توجه نسبت به شاخص هم‌وزن بالا رفت و شاخص کل 1.1 درصد مثبت شد و شاخص هم‌وزن حدود 25 درصد منفی بود و این حرکات باعث می‌شود تا یک رویه غیراستاندارد و غیرحرفه‌ای در این بازار شکل گیرد.
انتظارات مسوولان از بورس زیاد است
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه برخی مسوولان که در بیرون از بورس و فرابورس هستند انتظارات بالایی از این بازار دارند، افزود: این قضیه به عنوان یک وظیفه روی دوش نهاد ناظر گذاشته شده و هر از گاهی این عملیات انجام می‌شود.
آقابزرگی تصریح کرد: البته بر اساس متغیرهای اثرگذار روی وضعیت بازار سرمایه همانند نرخ بهره و مقایسه سود عملیات شرکت‌ها نسبت به مدت مشابه در سال قبل و حرکت سایر بازارها به واسطه افزایش نرخ ارز یا افزایش حجم نقدینگی و عدم تداوم و امیدواری نسبت به منابع حاصل از صادرات ارز و فرآورده‌های نفتی و ... باید گفت که بازار سرمایه ‌باید سهمی در جذب نقدینگی در اقتصاد به منظور پیشگیری از کاهش نقدینگی در کشور را داشته باشد.
این کارشناس بورس تصریح کرد: این عطش تقاضا باعث شده تا ما شاهد چنین رکوردها و تقاضایی در بازار باشیم، البته هر چند به اعتقاد بنده اسم این موضوع را نمی‌توان رکورد گذاشت، زیرا یک زمانی در تیر و مرداد ماه سال 1399 شاخص کل تا 2 میلیون و 62هزار واحد بالا رفت و برخلاف متغیرهای اثرگذار در وضعیت اقتصادی این اتفاق رخ داد، اما در حال حاضر فاصله ارزش ذاتی و ارزش روز معاملاتی شرکت‌ها تناسب معقول و توجیه‌پذیرتری دارند بنابراین گذر از شاخص 2 میلیون و 62 هزار واحدی در سال جاری به راحتی امکان‌پذیر است، زیرا صورت مساله ما و ساختار نقدینگی اقتصاد، بازار سرمایه و عواملی که باعث چنین هیجانی می‌شود به‌طور کل با سال 1399 مغایر است هر چند مقام ناظر بنا بر دلایلی بازار را تحت کنترل گرفته است و به این دلیل شاهد رشد شاخص‌های بورس هستیم.
شاخص‌ها تا دو ماه آینده صعودی هستند
او در ادامه خاطرنشان کرد: هر چند تکنیکالیست‌ها نمی‌توانند نتیجه دقیقی از وضعیت فعلی را توصیف کنند، اما اعتقاد دارند که این نقطه مقاومتی به کندی گذر می‌کنند، اما به راحتی می‌توان پیش‌بینی کرد که ظرف دو ماه آینده شاخص کل به 2 میلیون واحد خواهد رسید و توجیه اقتصادی هم دارد و به هیچ عنوان شبهه‌ای از حباب در این خصوص وجود ندارد.
آقابزرگی در پاسخ به این پرسش که چه میزان حذف ارز 4200 و رشد قیمت‌ها در بازارهای مختلف روی افزایش شاخص‌های بورس تاثیرگذار بوده است، افزود: نه تنها در بخش مواد غذایی بلکه اغلب صنایع و شرکت‌ها سود و زیان‌شان نسبت به دوره مشابه سال قبل (حداقل در سال‌های 1400 و 1399)، به دلیل افزایش نرخ فروش محصولات بوده و لذا آثار تورم توام با افزایش نقدینگی در کشور این فضا را رقم زده است و باید گفت شتاب در تقاضا و شاخص‌های بورس به نوعی اجتناب‌ناپذیر است و تورم رکن اصلی افزایش قیمت سهام شرکت‌ها و صنایع غذایی است.
این کارشناس بازار سرمایه در مورد حذف ارز 4200 تومانی و تاثیر آن بر بورس نیز گفت: این حرکت شاید از سالیان گذشته باید صورت می‌گرفت که این میزان قیمت‌های دستوری در اقتصاد وجود نداشت و اگر چنین فضایی را به صورت پلکانی و خزنده به اجرا درمی آوردیم این شبهه یا شکل به وجود نمی‌آمد که مانند یک فنر جمع شده امروز خود را نشان دهد که به اجبار برخی مسوولان به این فکر باشند که با کنترل قیمت سهام یک شرکت مواد غذایی، دارویی و... سعی بر پوشیده نگه داشتن آثار تورم در اقتصاد کشور باشند.
او تصریح کرد: هر چند بازار ما به معنای واقعی کارا نیست، اما واکنش بازار ما نسبت به این موضوع کاملا صحیح بوده و هست و این قضیه کاملا توجیه‌پذیر است و بر این اساس منطق حکم می‌کرد که چنین رشدهایی را تجربه کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/833076/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کاش کاظم صدیقی را هم مثل حسینی، دروازه بان استقلال یک جلسه محروم می کردید!

اپل احتمالاً با قراردادی یک میلیارد دلاری، حق پخش مسابقات جدید فیفا را به‌دست می‌آورد

چرا رئیس سازمان آمان استعفا کرد؟

واکنش شورای رقابت به افزایش 150 میلیونی قیمت پژو پارس

بوسه‌ای که سانسور نشد

مورخ مشهور اسرائیلی: در یک قدمی شکست هستیم

توافقی که از دست رفت؛ پشت‌ پرده مذاکرات روسیه و اوکراین

ممنوعیت آیفون؛ اول کارمندان دولت چین، حالا پرسنل ارتش کره

روزنامه‌نگار اسرائیلی: باید چند رودخانه از خون اهالی غزه جاری کنیم

حسین انصاریان‌: نمازهای جماعت الان در کشور ما ورشکسته است

عزل یک مسئول به‌خاطر ورزش رزمی مختلط در لواسان

سخنگوی متا به 6 سال حبس در روسیه محکوم شد

پیورا 70 اولترا یکی از مشکلات بزرگ گوشی‌های هواوی را برطرف کرده است

جت شخصی چند؟

چالش اعتماد مصرف‌کنندگان به محصولات داخلی

تحریم ایران و شرایط شکننده بازار نفت

برای از ما بهتران؟

ضارب دانش‌آموزان آملی بازداشت شد

طوفان شن در لیبی

آغاز خرید و فروش مسکن از خرداد امسال در سامانه خودنویس

آپدیت بزرگ Tiny11 از راه رسید؛ نسخه سبک ویندوز 11 برای کامپیوترهای قدیمی

احتمالا خانواده آیفون 16 فاقد دکمه‌های فیزیکی خواهد بود

یکی از ساکنان روستاهای چابهار: دولت یک ریال از غرامت سیل را به ما نداده است

روزنامه‌نگار اسرائیلی: همه اهالی غزه مستحق شکنجه و مرگی دردناک هستند

7 ستونی که از اسرائیل فروریخت

عملیات ویژه نیروهای امدادی برای نجات سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان

مایکروسافت با همکاری متا، نسخه ایکس باکس هدست کوئست را می‌سازد

بیلی آیلیش به بازی فورتنایت می‌آید

نقشه تندروها برای «عبور از قالیباف»

جنگ غزه دانشگاه‌های آمریکا را به هم ریخت

چرا به سوالات اپراتورهای اورژانس باید پاسخ داد

هوای تهران گرم می شود!

گلایه‌ی رئیس پلیس راهور از ابلاغ نشدن قانون افزایش جرایم رانندگی

کدام بانک‌ها به تعهدات ارزی خود عمل نکرده اند؟

بورس صعودی می‌ماند؟

توضیح بهادری جهرمی در مورد طرح ساماندهی اجاره‌بها

پیدایش ابرقدرت اسلامی

عدم بیمه کارگران ساختمانی با وجود دستور فوری رئیس جمهور

میزو با گوشی «21 نوت» به بازار موبایل برمی‌گردد

پادوی سابق ترامپ علیه ترامپ

جنجال یک عروسی در هتل اسپیناس پارسیان!

وزیر بهداشت: عرضه اینترنتی دارو آزمایشی است

فروش 2.7 تن طلا در 20 حراج؛ 80 کیلو طلا امروز فروخته شد

پرداخت 16 میلیارد یورو ارز دولتی برای واردات هیچ در 8 سال!

گلکسی زد فلیپ 6 احتمالاً در 7 رنگ مختلف عرضه می‌شود

باران سنگین و وقوع سیلاب در شهرستان دلیجان

ماجرای تجمع مردم در مقابل فرمانداری بندرعباس چه بود؟

افزایش تعداد شرکت‌های دولتی از 300 به 2هزار!

اظهارات جدید وزیر کشور درباره گشت ارشاد و طرح نور

هشدار باران شدید در 21 استان