پیام ویژه

آخرين مطالب

جنگ اوکراین باعث ناآرامی‌های مدنی در اروپا می شود بين الملل

جنگ اوکراین باعث ناآرامی‌های مدنی در اروپا می شود
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - جنگ اوکراین آسیب‌پذیری‌های موجود در سیستم غذایی اروپا را آشکار کرده است، درست مانند ماه‌های اولیه همه‌گیری بیماری کووید19 که پرده از ضعف‌های سیستم بهداشتی در اغلب کشورها برداشت.

به گزارش جماران ، یک کارشناس و متخصص امور مدیریت و ریسک در پاسخ به سوالی در باره سیستم غذایی اروپا و میزان خطرپذیری آن می‌گوید: «به طور کلی منابع غذایی پایدار نیست و مردم در مورد آن زیاد نمی‌دانند.»
پروفسور آلد جونز، کارشناس امور مالی، ریسک و مدیریت منابع، در واقع این چنین سیستم غذایی حاکم بر اروپا را که مردم هر روز برای امکان تامین تغذیه خود بر آن تکیه دارند، توصیف می کند.
پاسخ او همچنین درباره سیستمی است که با امکان رفتن به بازارها و سوپرمارکت‌ها برای تهیه مواد غذایی از قفسه‌ها در ارتباط است.
جنگ اوکراین آسیب‌پذیری‌های موجود در سیستم غذایی اروپا را آشکار کرده است، درست مانند ماه‌های اولیه همه‌گیری بیماری کووید19 که پرده از ضعف‌های سیستم بهداشتی در اغلب کشورها برداشت.
هنگامی که پوتین حمله خود را آغاز کرد، روس‌ها بر شهرهای جنوبی اودسا در دریای سیاه و خصوصا بندر استراتژیک ماریوپل متمرکز شدند.
بنادر جنوبی اوکراین که اکنون تحت اشغال و یا در محاصره نیروهای روسیه هستند برای صادرات مواد غذایی اوکراین ضروری و حیاتی است.
با گذشت سه ماه پس از آغاز تهاجم همه جانبه روسیه به خاک اوکراین در فوریه گذشته، سازمان ملل متحد نسبت به ناامنی غذایی، سوء تغذیه و گرسنگی در میان میلیون‌ها نفر از شهروندان ساکن در جهان هشدار داده است.
جدا از آن دسته کشورهایی که واردات زیادی از اوکراین دارند و یا گروهی از کشورها که به دلیل مواجه شدن با مشکل تامین مایحتاج غذایی مردم خود بیشترین آسیب را متحمل می‌شوند، باید گفت که شرایط موجود نگرانی‌های زیادی را نیز نسبت به افزایش قیمت‌ها در اقتصادهای توسعه یافته اروپا و آمریکای شمالی رقم زده است.
آیا افزایش قیمت ناشی از ضعف در سیستم غذایی جهانی می‌تواند به ناآرامی های مدنی در اروپا دامن بزند؟ یورونیوز انگلیسی در گزارشی به بررسی این موضوع پرداخته است و سعی کرده است به این سوال پاسخی ارائه دهد. 
مواد غذایی ما از کجا می‌آید؟
جنگ در اوکراین تنگناهایی بر عرضه و توزیع جهانی مواد غذایی ایجاد کرده است زیرا بسیاری از مواد اولیه غذایی از این کشور اروپای شرقی به دیگر اروپا و جهان صادر می شود.
اوکراین یک دهم گندم جهان، یک پنجم جو و کلزا و تقریباً نیمی از دانه های آفتابگردان مصرفی جهان را صادر می کند. این کشور از معدود کشت‌دهندگان و تولید کنندگان اکثر مواد اولیه غذایی برای مصرف کنندگان جهانی است. آیا این بدان معناست که سیستم غذایی جهانی ما در برابر شوک هایی مانند جنگ آسیب پذیر است؟
کدام کشورها بیشتر در معرض کمبود مواد غذایی هستند؟
بخشی از تولیدکنندگان اصلی مواد غذایی مانند هند و چین غلات را برای مصرف در کشورهای پرجمعیت خود کشت و برداشت می کنند. اما سایرین مانند برزیل، استرالیا و ایالات متحده آمریکا عمدتا صادرکننده هستند.
پروفسور جونز، مدیر موسسه جهانی پایداری در دانشگاه آنگلیا راسکین، در ادامه این گفتگو می گوید: «هر کشور وابسته به بازارهای جهانی به نوعی به تولید کنندگان و صادرکنندگان غلات و مواد غذایی متکی است؛ هر اتفاقی مانند خشکسالی، قحطی یا جنگ که در کشورهای تولید کننده رخ دهد می تواند تأثیر زیادی بر نحوه توزیع مواد غذایی در سیستم جهانی داشته باشد.»
کشورهای خاورمیانه ممکن است بیشترین آسیب را از شرایط موجود ببینند زیرا مصر و لیبی بیش از 40 درصد از مواد غذایی خود را از اوکراین وارد می کنند.
با این حال، باید اشاره کرد که اوکراین به کشورهای غرب آفریقا نیز غلات و دیگر مواد غذایی صادر می‌کند؛ نیجریه، سنگال و گینه از جمله کشورهایی هستند که واردات زیادی از اوکراین دارند.
حتی کشورهای مناطق دورتر مانند آسیای جنوب شرقی نیز می توانند بحران غذایی ناشی از تهاجم روسیه را احساس کنند؛ به نحوی که اندونزی و تایلند بیش از یک سوم مواد اولیه غذایی خود را از اوکراین وارد می کنند.
جنگ بر سیستم غذایی جهانی چه تاثیری می‌گذارد؟
حوادث کانال سوئز در سال گذشته نشان داد که مسدود شدن برخی از شریان‌های تجاری سبب اختلال گسترده در زنجیره تامین مواد غذایی می‌شود.
جنگ در اوکراین در ابتدا به نگرانی‌هایی در خصوص کاشت و برداشت محصولات دامن زد که منشا اغلب آنها محدود شدن دسترسی به زمین‌های کشاورزی، اختلال در تامین بذر و جابجایی و آوارگی شهروندان این کشور بود.
با این حال، با محاصره بنادر اوکراین در دریای سیاه توسط روسیه، موضوع اصلی در این زمینه اکنون زیرساخت‌های صادرات و مشکلات حمل و نقل است.
دیوید بیزلی، رئیس برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد هفته گذشته از ولادیمیر پوتین خواست که اگر «کم‌ترین توجه و دغدغه‌ای نسبت به مشکلات دیگر نقاط جهان دارد»، اجازه دهد محصولات غذایی تولید شده در اوکراین از بنادر این کشور به سوی جهان صادر شود
در همین راستا، لیتوانی، همسایه اوکراین در منطقه بالتیک، پیشنهاد اسکورت دریایی حمل‌کنندگان مواد غذایی را برای کاهش بحران موجود پیشنهاد کرده است.
وقتی بازار در معرض کمبود‌ مواد غذایی قرار می‌گیرد طبیعی است که قیمت ها بالا می رود. این امر واردات را گران‌تر می‌کند و باعث افزایش تورم و ایجاد موجی از بازخوردها می‌شود که دولت‌ها مجبورند به آن واکنش نشان ‌دهند.
این موضوع در حال حاضر در کشور هند قابل مشاهده است. دهلی‌نو که قبلاً قصد داشت تجارت بین المللی گندم را افزایش دهد، اکنون صادرات را ممنوع کرده است.
اندونزی نیز اخیراً برای مقطعی صادرات روغن پالم را در واکنش به افزایش قیمت‌های بین‌المللی ممنوع کرد، اما سپس این سیاست را نیز زیر پا گذاشت.
پیامدهای سیاسی کمبود مواد غذایی چیست؟
خشکسالی و آتش‌سوزی در استرالیا و سیل در ایالات متحده طی سال‌های 2009 و 2011 منجر به کاهش حجم صادرات از این کشورها شد. در نتیجه، وارد کنندگان عمده محصولات غذایی از استرالیا و ایالات متحده از جمله کشورهای خاورمیانه دستخوش تورم و گرانی شدند، مسئله‌ای که به ناآرامی‌های داخلی دامن زد.
پروفسور جونز در این خصوص به بهار عربی اشاره می‌کند و می‌گوید این دسته از ناآرامی‌های زنجیره‌ای با افزایش قیمت جهانی مواد غذایی مرتبط بود.
برای مصرف کنندگان غربی، قیمت مواد خام تنها بخش کوچکی از بهای محصولات غذایی را تشکیل می دهد، به این معنا که تورم قیمت مواد غذایی به دلیل محدود شدن صادرات اوکراین تنها حدود 10 درصد است. با این حال، در کشورهایی مانند سومالی یا تونس که بهای محصولات غذایی با قیمت مواد خام ارتباط تنگاتنگی دارد تورم می تواند به 100 تا 200 درصد افزایش یابد.
همزمان، سریلانکا از جمله کشورهایی است که در حال حاضر ناآرامی‌های سیاسی و مدنی موجود در آن با موضوع تورم ارتباط پیدا می‌کند.
بسیاری نیز از نزدیک تحولات کشورهایی مانند لبنان، پاکستان و سومالی را دنبال می کنند که رفاه و سطح زندگی شهروندان در آن‌ها به شدت تحت تاثیر مسائل اقتصادی قرار گرفته است.
آیا تورم در اروپا رو به افزایش است؟
علیرغم افزایش بهای مواد خام، این ارتباط تنگاتنگ قیمت مواد غذایی و بهای انرژی است که در حال حاضر زندگی را برای بسیاری از شهروندان در اروپا دشوار کرده است.
هر آنچه که به بحران مواد غذایی و یا بحران در بخش انرژی دامن زند می تواند به تورم عمومی در کشورهای اروپایی منجر شود.
به گفته پروفسور جونز اگر بحران همزمان به هر دو بخش یاد شده وارد شود، این مسئله باعث افزایش قیمت‌ها خواهد شد.
وی می‌گوید در چنین شرایطی طبقه متوسط با درآمد بسیار کمِ در دسترس مجبور به انتخاب خواهد شد در حالی که طبقه کارگر با دستمزد حداقلی شرایط بسیار سخت‌‌تری دارد و بیشتر تحت فشار است.
به اعتقاد پروفسور جونز این افراد هستند که باید مقصر را تشخیص دهند و تصمیم بگیرند که آیا می‌خواهند به خیابان بروند و اعتراض کنند؟
آیا اعتراض به افزایش هزینه‌های زندگی می‌تواند به خشونت تبدیل شود؟
اعتراض سیاسی به افزایش قیمت‌ها می‌تواند به راحتی به خشونت کشیده شود، همانطور که سال 2019 میلادی در فرانسه اتفاق افتاد.
گروه موسوم به جلیقه‌ زردها در آن زمان در واکنش به افزایش سوخت به خیابان‌ها آمدند و ساختمان‌ها و فروشگاه‌ها را تخریب‌ کردند و به آتش کشیدند.
با توجه به مشاهده صحنه‌های حمله به ساختمان کنگره آمریکا در سال گذشته، آیا اعتراضات مشابه ناشی از بحران هزینه زندگی در اروپا می‌تواند در دراز مدت به ناآرامی‌های مدنی یا حتی تغییر رژیم مانند آنچه در بهار عربی اتفاق افتاد، منجر می‌شود؟
پروفسور جونز اعتقاد زیادی به این فرضیه ندارد زیرا معتقداست که به رغم پایین بودن میزان اعتماد به نهاد‌های سیاسی در اروپا این بدبینی آنچنان که در مصر و تونس ریشه دواند و باعث تحولات سیاسی شد در اروپا ‌تحول‌ساز نخواهد شد.
به باور مدیر موسسه جهانی پایداری در دانشگاه آنگلیا راسکین، بدبینی و بی اعتمادی مردم در اروپا به ناکارآمدی نهاد‌ها و مسئولان دولتی، به جای واکنش‌های خشونت‌آمیز برای سرنگونی، بیشتر به شکل رای به سیاست‌ها و جریان‌های افراطی در انتخابات تجلی پیدا می‌کند.
انتخابات اخیر فرانسه نمونه‌ای از آن است که سطوح بالایی از حمایت از هر دو جناح راست و چپ افراطی را به نمایش گذاشت. مارین لوپن بیش از 40 درصد از آرا را در دور دوم در برابر امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فعلی این کشور به دست آورد؛ این در حالیست که ژان لوک ملانشون، رهبر جناح چپ افراطی تنها یک درصد نسبت به رقیب راستگرای خود برای ورود به دور دوم کم آورد.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/834971/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اقتصاد ژاپن خوش رنگ شد

واکنش واعظی به ادعای خیالی مشاور وزیر کشور درباره روحانی و ظریف

صادق قطب زاده، یک انقلابی که قصد کودتای نظامی داشت

توجه توئیتر فارسی به گشت ارشاد، بیش از جنگ ایران و اسرائیل!

برای دلار 20 هزار تومانی و تورم 30 درصدی فریاد وااسلاما سر دادند؛ الان دلار 65 هزار تومانی و تورم 45 درصدی را توجیه می‌کنند

گردهمائی بزرگ و صمیمی جانبازان 70 درصد همدان با مسئولان استان

اعتراض نمایندگان به رئیس جمهور برای پست دادن به جریان انحرافی در وزارتخانه ها / اوج گرفتن اوجی برای پست دادن به یار بقایی و مشایی!

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش: امنیت کشور مرهون حضور همه جانبه ارتش در کنار سایر نیروهای مسلح است

تولید در پتروشیمی غدیر به 120 درصد ظرفیت اسمی رسید

افزایش تولید برق کشور با یاری شرکت انتقال گاز

معرفی فرصت های سرمایه گذاری کیش از رسانه ملی

سرهنگی: اجرای دقیق قوانین مناطق آزاد باعث حفظ و جذب سرمایه گذاران و جلوگیری ازخروج آنان از کشور می شود

ادای احترام معاون رییس جمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران به مقام والای شهدای شهر بوشهر

سفر رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران به استان بوشهر

نخستین نشست ستاد شاهد شهرستان‌های استان تهران در سال جدید برگزار شد

افت قیمت نفت در پی نگرانی‌ها درباره عرضه جهانی

راه‌اندازی سامانه پایش درخواست‌های خرید کالا در شرکت نفت فلات قاره

تأکید شرکت نفت فلات قاره بر ارائه خدمات مناسب پروازی به کارکنان مناطق عملیاتی

توزیع 40 میلیون لیتر سوخت در بخش کشاورزی منطقه سبزوار

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان گرانقدر «انصاری رامندی»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان گرانقدر «فرشیدفر»

معلوم نبود اگر حسن روحانی یا ظریف بودند چه بلایی سرمان می آمد!

خاتمی: در دانشگاه افراطیون چپ را کوبیدم و ناراحتشان کردم، به رهبرى گفتم، ایشان هم افراطیون راست را محکوم کنند؛ نپذیرفتند

برنامه‌ریزی نفت و گاز کارون برای تحقق شعار سال 1403

گازسوزی حداقلی در نفت و گاز مارون

لایحه حجاب طوری دیده شده که برای کسانی که حجاب غیرکاملی دارند، داغ و درفش نمی‌شوند

جانباز گرانقدر 70 درصد «سلمان کلیوند عباسی» به خیل شهدا پیوست

تعظیم روز ارتش

اجرای 80 پروژه فنی و خدماتی در نفت و گاز آغاجاری

توزیع 1.5 میلیون لیتر سوخت میان ناوگان هوایی منطقه بوشهر در ایام نوروز

60 لیتر سهمیه بنزین اردیبهشت‌ماه 1403 امشب شارژ می‌شود

60 لیتر سهمیه بنزین اردیبهشت‌ماه 1403 بامداد شنبه شارژ می‌شود

پس از این دستاوردهای راهبردی و سرنوشت ساز، یک هواپیمای اوکراینی و مهسا امینی دیگر نسازید

مولدسازی یک ضرورت اجتناب ناپذیر است

تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام به ارزش بیش از 28 میلیارد دلار در سال 1402

پیگیری فشرده‌ی سازمان منطقه آزاد کیش برای تعیین تکلیف مالیات بر ارزش افزوده/ جلسه اختصاصی کمیسیون اقتصادی مجلس با سرهنگی

آتش زدن پرچم اسرائیل و آمریکا مقابل سفارت اردن در تهران/ تصاویر

همدلی همکاران در مسیر تحقق اهداف سازمانی ضرورت دارد

ارتش جمهوری اسلامی ایران افتخار و مایه سربلندی کشور

پیام تبریک بنیاد شهید وامور ایثارگران استان گیلان به مناسبت فرا رسیدن روز ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی زمینی

مدیرکل بنیاد استان آذربایجان شرقی به مشکلات 50 نفر از مراجعان رسیدگی کرد

سیدمحمد خاتمی به محسن مهرعلیزاده تسلیت گفت

سه‌شنبه‌های ایثارگری در مازندران

قدرت و اقتدار نیروهای مسلح ایران امروز در اوج است

پیام تسلیت نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان والامقام دهنوی

تمام تصورات این بود که این جنگ حداقل یک ماه تا 3 ماه طول می‌کشد/ تمام موشک‌های هایپر سونیک ما به هدف اصابت کرد

آقاتهرانی: انشالله شورای نگهبان فردا لایحه عفاف و حجاب را تایید کند

تازه‌ترین اوضاع شرکت‌های تولیدی صندوق‌ بازنشستگی صنعت نفت بررسی شد

مسیر تولید در صنعت نفت از ایجاد اوضاع مطلوب برای کارکنان می‌گذرد

بار اصلی تحقق شعار سال بر دوش صنعت نفت است