پیام ویژه

آخرين مطالب

شهرداری و سیل‌های فراوان شهرداری تهران

شهرداری و سیل‌های فراوان
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - سیل امامزاده داوود را تکه‌های پازلی به راه انداختند که طی 2دهه اخیر تشکیل شده‌اند و با قرار گرفتن در کنار هم، باعث جاری شدن آن شدند. ساخت‌وسازها و عملیات عمرانی غیرمجاز، نخستین و اصلی‌ترین تکه از این پازل متهم به سیل هستند.

درواقع تغییر بستر رودخانه کن، احداث آپارتمان‌های فراوان در حریم رودخانه و استحصال بی‌قاعده شن و ماسه باعث شده تا بارش نامتعارف شدید در فصلی نامتعارف، جاری شدن سیل را در پی داشته باشد. البته پازل سیل اخیر، تکه‌های دیگری مثل گرم شدن دمای زمین و افزایش میزان بخار آب، بی‌توجهی راننده‌ها به پارک خودرو در جاهای خطرناک و... را هم دارد.
نکته مهم اما اینکه در سال‌های اخیر بارها هشدار داده شده تا همه ارگان‌های مسئول (وزارت راه‌وشهرسازی، فرمانداری، شهرداری، شورای‌عالی شهرسازی و معماری، شورای شهرستان تهران، سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، سازمان آب و...) در کنار هم قرار گیرند و نسبت به ساماندهی وضعیت پیش آمده، احیای رودخانه‌ها و جلوگیری از ساخت‌وسازهای غیرمجاز اقدامات لازم را انجام دهند.
با وجود این، به همه‌چیز از زاویه دید مسئولیت شهرداری نگاه شده و سرانجام نیز شرایطی شکل گرفته که باز هم سیل در بخش شمال غربی تهران، خسارت‌بار شود. نکته دیگر اینجاست که شرکت خاکریزآب شهرداری تهران نقاط گلوگاهی سیلاب در تهران را شناسایی کرده و از قرار معلوم، به‌دلیل عدم‌توسعه زیرساخت‌های موردنیاز برای مدیریت و هدایت آب‌های سطحی در بخش غربی تهران و غرب رودخانه کن، انجام پروژه‌های‌ مرتبط را دنبال می‌کند، اما کار در برخی از جاها گره می‌خورد و از دست شهرداری خارج است. 
نشان به آن نشان که سه‌شنبه هفته پیش (دقیقا 2روز قبل از سیل امامزاده داوود)، همشهری آنلاین گفت‌وگویی با سیدعبدالمهدی حسینی، مدیرعامل سازمان خاکریزآب شهرداری تهران با عنوان «تهرانی‌ها گوش به زنگ باشند» منتشر کرد که در آن او بارها نسبت به وقوع سیل در حوزه‌های غربی تهران هشدار داده و گفته بود: «مناطق غربی تهران و غرب رودخانه کن در جریان بارندگی‌ها بیش از دیگر نقاط شهر در معرض خطر سیلاب قرار دارند. موضوعی که باید به آن توجه کرد، تأثیرگذاری حوزه‌های مختلفی است که زیرنظر مدیریت شهری تهران نیست؛ مثلا وزارت راه‌وشهرسازی در حوزه زمین شهری و همچنین دیگر بخش‌های مرتبط می‌توانند کمک زیادی به ما در اجرا و تحقق برنامه‌ها بکنند. مثلا در منطقه22 در حوزه منابع طبیعی، نیاز به زمینی داریم که بتوانیم جریان سیل کوهستان را در آن محل آرام و از طریق مجاری هدایت آب به‌سمت جنوب تهران منتقل کنیم.»
این موارد نشان می‌دهد که شهرداری تهران با وجود همه هشدارها و اقداماتی که در زمینه کنترل و هدایت سیل انجام می‌دهد، نیازمند تعامل دیگر دستگاه‌ها برای پیشگیری از حادثه است.
با این حال، با رخداد حادثه‌های اینچنینی، شهرداری بیش از دیگر نهادها، در معرض سیل انتقاد قرار می‌گیرد و حتی هجمه‌هایی را هنگام انجام وظایف شاهد است؛ آنچنان که به‌خاطر بازدید علیرضا زاکانی، شهردار تهران از وضعیت امامزاده داوود پس از سیل، خیلی‌ها به پوشش او خرده گرفته‌اند و به‌جای تحلیل، کلمات نامناسبی را به ماجرا گره زده‌اند، اما در باب همین موضوع یادآوری چند نکته خالی از لطف نیست:
شهردار تهران نقش اصلی را در مدیریت بحران شهر ایفا می‌کند و البته که در دولت و مدیریت شهری فعلی، وزیر کشور طی حکمی، شهردار تهران را به‌عنوان جانشین رئیس ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران کلانشهر تهران منصوب کرد تا این نقش پررنگ‌تر هم شود.
به موجب این حکم، اقدامی که به غلط در دوره‌های پیشین رقم نمی‌خورد، شهردار نفر نخست در فرماندهی مدیریت بحران‌ها به‌حساب می‌آید. پس طبیعی است که به فوریت خود را با هر وضعیتی به محل برساند.
قرار بود که شهردار تهران صبح روز پنجشنبه در نخستین رویداد «مردمی‌سازی در مدیریت شهری» حاضر شود؛ رویدادی با حضور مدیران ارشد شهرداری که در برج میلاد برگزار شد، اما علیرضا زاکانی به‌واسطه بازدید از محله امامزاده داوود، یکباره تغییر مسیر داد و به محل سیل‌زده مراجعه کرد. طبیعی است که شهردار برای حضور در رویداد، کت و شلوار به تن داشته باشد و تغییر برنامه فرصت تعویض لباس را به او نداده باشد. از سوی دیگر، امروزه انتشار عکس از هرکسی در هر شرایطی منوط به بردن عکاس همراه خود نیست.
اینکه شهردار با چنین لباسی در محل حاضر شود، در وهله اول به تیم همراه او و تشریفاتش بازمی‌گردد. این موضوع یادآوری می‌کند که همیشه باید تیم و خودروی او، کیفی حاوی وسایل اضطراری را همراه داشته باشند تا درصورت لزوم مورد استفاده قرار گیرد. چکمه، لباس ضدآب، کلاه ایمنی، چراغ قوه، دستکش و... از این دست وسایل به‌حساب می‌آیند که جزو ابتدایی‌ترین الزامات برای فرماندهی بحران هستند.
سیل آمد و باید امیدوار باشیم که دیگر نهادها برای تکمیل پروژه‌های هدایت سیلاب‌ها، نیازهای پیشگیری و عملیات بحران‌ها و جلوگیری از برداشت‌ها و ساخت‌وسازهای‌ غیرمجاز در خواب غفلت نمانند و تعامل حداکثری داشته باشند.
باز هم بسیاری از رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی به جای آنکه میز مدیریت بحران را تشکیل دهند تا اطلاع‌رسانی درست داشته باشند، حواشی را مورد توجه قرار دادند. وجود میز مدیریت بحران نه‌تنها کمک می‌کند تا مردم از توصیه‌ها و اخبارهای صحیح آگاه شوند، بلکه سبب می‌شود کمبودها و نیازهای فوری نیز اطلاع‌رسانی شود.
منبع: همشهری
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/846784/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نشست هم اندیشی با تشکل‌های ایثارگر استان کرمانشاه

ارسال مواد غذایی به سیل‌زدگان سیستان‌وبلوچستان توسط نیروی هوایی ارتش

هشدار وزارت بهداشت به مادران باردار درباره زایمان تقویمی

دستگاه های صدرنشین و قعر نشین تبدیل مجوزهای کاغذی را بشناسید

مشاهده 4 قلاده خرس قهوه‌ای در منطقه حفاظت شده اشترانکوه

ویژگی احتمالی بعدی اندروید، در آیفون وجود ندارد

به‌کارگیری توانمندی داخلی در تعمیر تجهیزات خط میبد - نائین

امدادگران آمریکایی در حال آزمایش لباس های جت گرانشی

گروگان‌گیری دختر 16 ساله در تهران

قاضی زاده هاشمی: بنگاه های اقتصادی بنیاد شهید واگذار می شود

پورعباس: سازمان ملی سنجش در مرحله ابلاغ توسط شورای انقلاب فرهنگی قرار دارد

سعدی‌خوانی مرحوم آیت‌الله مجتهدی تهرانی

روز خوش بورس؛ جهش 78 هزار واحدی شاخص

اسنپ تخفیف ویژه مؤسسات نیکوکاری را تمدید کرد

صدور و تمدید 3259 مجوز سرمایه گذاری در سال 1402 در قشم/ 54 طرح جدید اقتصادی به بهره برداری رسید

هاوینگ چهارم بیت کوین انجام شد؛ آیا شاهد پرواز قیمت پادشاه رمزارزها خواهیم بود؟

پیکسل 9 پرو در اولین تصاویر زنده درکنار آیفون 14 پرو مکس فاش شد

توزیع بیش از 4 میلیون لیتر سوخت در ناوگان حمل‌ونقل زمینی و هوایی خراسان جنوبی

توپکرانی 137 هزار متر خط لوله در نفت و گاز مسجدسلیمان

اظهارات خانواده شهیدی که در اولین ماموریتش به شهادت رسید

آغاز ثبت‌نام پشت کنکوری‌ها جهت ایجاد سابقه تحصیلی و ترمیم نمره

فعال سیاسی: بدون تغییر در تیم اقتصادی دولت نباید منتظر بهبود اوضاع بود

خط فقر 150 هزار تومانی در سال 84

ثبت تصویر پلنگ ایرانی در رودبار

سرورهای بازی LittleBigPlanet 3 برای همیشه خاموش شد

افت محسوس قیمت سکه امامی؛ عقبگرد دلار به کانال 65 هزار تومانی

سهام انویدیا سقوط کرد؛ بدترین روز غول سازنده تراشه از مارس 2020

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

افزایش نرخ سود بین بانکی در هفته پایانی فروردین ماه

بازی/ Evil Lands؛ نبردی میان قهرمانان و شیاطین

آمار نهایی داوطلبان نوبت دوم کنکور اعلام شد

رئیس سامسونگ ثروتمندترین فرد در کره جنوبی شد

جامعه ایثارگری از بنیاد شهید و امور ایثارگران انتظاری جز تکریم ندارند

آزار و قتل زن جوان توسط مرد همسایه؛ متهم: جسد مقتول را به آتش کشیدم

جولان گرانی در کالاهای اساسی؛ حبوبات 30 درصد گران شد

انتشار آپدیت HyperOS برای این گوشی‌ محبوب شیائومی آغاز شد

جامعه ایثارگری از بنیاد شهید و امور ایثارگران انتظاری جز تکریم ندارد

دستگیری روانشناس روانی که با اسلحه و بی‌سیم از زنان اخاذی می‌کرد!

جزئیاتی تازه درباره حذف اسم پدر و مادر از کارت ملی

لحظه انفجار مهیب بر اثر نشت گاز

واکنش نماینده مجلس به ادعای دولت درباره قیمت دلار 100 هزار تومانی

آپدیت جدید بازی Marvel’s Spider-Man 2 منتشر شد

رد حمله موشکی توسط تحلیلگر نظامی شبکه ایران اینترنشنال!/ ویدئو

برگزاری اولین همایش حقوق شهروندی و ایثار استان کرمان با حضور مدیرکل حقوقی و معاضدت قضایی بنیاد شهید و امور ایثارگران

دستگیری یکی از سرکردگان تبلیغ و فروش کوکائین در فضای مجازی

وعده مقام وزارت نیرو برای رفع مشکلات فنی انتقال برق ایران، آذربایجان و روسیه

شروع یک انقلاب در درمان طاسی سر

ایران و اسرائیل در منطقه خاکستری

افزایش 2 میلیون تومانی حقوق سرایداران مدارس

تصاویری عجیب از خسارت سیل امارات