پیام ویژه

آخرين مطالب

یک فعال سیاسی:

دبه خالی است، سفرهای استانی رئیسی فقط گفتاردرمانی است ویژه سایر رسانه ها

دبه خالی است، سفرهای استانی رئیسی فقط گفتاردرمانی است
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - یک فعال سیاسی گفت: آقای رئیسی که به شهرستان ها می روند پای درد و دل مردم می نشینند و قول هایی می دهند. قول هایی که در سفرهای قبلی به مردم دادند هنوز اجرایی نشده است. این اجرایی نشدن قول ها نوعی بدبین کردن مردم نسبت به دولت است.

اگر چه سفرهای استانی و نظارتی به یک سنت در میان مسئولان دولتی تبدیل شده است اما، محمود احمدی نژاد با نوع رویکرد پوپولیستی که در این سفرها داشت پرحاشیه ظاهر شد. سفرهای استانی البته مورد استقبال روسای جمهور بعد از او نیز قرار گرفت و در دولت روحانی نیز پیگیری شد.ابراهیم رئیسی نیز روی کار آمده تا اکنون که به یک‌سالگی دولت رسیده‌ایم، او از 31 استان کشور بازدید کرده است.
رکوردی که ابراهیم رئیسی زد، هشداری که باهنر داد
سید محمد حسینی، معاون پارلمانی ابراهیم رئیسی، با اشاره به سی و یکمین سفر استانی رئیس جمهور گفت:« این یک رکورد محسوب می شود. دولت نهم و دهم در دو سال به همه استان ها رفت اما در این دولت، رییس‌جمهور در یکسال به همه استان ها سفر کرد.»
اما، در این میان، محمدرضا باهنر، ضمن انتقاد از وزرای دولت سیزدهم به ایلنا گفته:« دولت نباید فکر کند فقط سر زدن به مردم مشکلات را حل می‌کند، یکی از کارهای اشتباه وزرا این است که در هر سفر کلی وعده و وعید می‌دهند. در صورتی که امکانات وجود ندارد که وعده می‌دهند، مشکلات با شیوه دستوری حل نمی‌شود. یک سری لوازم و مقدمات می‌خواهد. دولتمردانم بروند سربزنند و همدردی کنند، برنامه تعریف کنند برای حل مشکلات اما وعده و وعید ندهند.»
مقایسه ابراهیم رئیسی با مکرون
منصور حقیقت پور، فعال سیاسی اصولگرا، از سفرهای استانی رئیسی تلویحا دفاع می کند و البته توصیه هایی نیز به دولتمردان دارد.
او با اشاره به دستاوردهای سفرهای استانی رئیس جمهور گفت: سفرهای استانی پر برکت است و رهبر انقلاب نیز بر آن و اثرات مثبت این سفرها تاکید کردند. این که هئیت دولت خود را در معرض انواع مشکلات و مسائل مختلف مناطق قرار بدهد، باید به این منتج شود که تصمیمات اساسی قابل اجرا هم گرفته شود. یعنی تصمیمات به گونه‌ای نباشد که در ستادها گرفته شود اما، اجرا نشود.
وی گفت: اگر این این سفرها که با زحمت هم انجام می شود، با تصمیمات منطقی و اصولی همراه شود، نتایج پربرکتی را خواهد داشت. در هفته‌ای گذشته رئیس جمهور به منطقه‌ای رفتند که فضا خاک بود اما، در آن سوی دنیا که مردم در آتش سوزی قرار دارد، آقای مکرون جت اسکی سوار می شود. این قابل مقایسه نیست.
قصد فریب مردم را نداریم
این سیاستمدار اصولگرا در پاسخ به این سوال که سفرهای استانی چقدر در پیشرفت استان ها تاثیرگذار بوده است، بیان کرد: با توجه به اینکه مسئولان مشکلات مردم را از نزدیک مشاهده می کنند و تصمیم می گیرند، در حل مسائل رسوب شده استان ها موثر است.
وی با اشاره به پوپولیستی شدن این سفرها گفت: نباید به این سمت برویم، چرا که ما نباید قصد فریب مردمی که ولی نعمت ما هستند را داشته باشیم. شعارها، اهداف و برنامه هایی را انتخاب کنیم که قابلیت اجرایی داشته باشد. شعاری ندهیم که قابلیت اجرایی نداشته باشد و ایجاد سرخوردگی کند. کشور نیاز به اخذ تصمیمات صحیح داردو امیدوارم که در قالب سفرهای استانی و نشست های تخصصی امکان پذیر باشد.
اقدام عجیب احمدی نژاد در سفرهای استانی
اما، محمدرضا خباز، فعال سیاسی اصلاح طلب، انتقادهای به سفر استانی دولت احمدی نژاد و همچنین دولت رئیسی داشت. او گفت:« سفرهای استانی که در زمان آقای احمدی نژاد اتفاق افتاد، با نوعی نگاه پوپولیستی بود، چرا که از نظر اعتباری اتفاقی نمی‌افتاد، فقط سازمان برنامه بودجه کشور با رئیس سازمان برنامه بودجه هر استانی هماهنگ می کردند تا بودجه های مصوب مجلس را نگه می داشتند تا آقای احمدی نژاد به آن استان مراجعه کند. بعد از مراجعه آقای احمدی نژاد به استان ها می گفتند که ما امکانات را در اختیار شما قرار می دهیم. در صورتی که آن امکانات و اعتباراتی ایشان به مردم اختصاص می داد، بودجه‌ی مصوب مجلس هفتم بود. فقط چون مردم در جریان نبودند فکر می کردند اعتبار جدیدی به شهرشان آمده است. اما، به دلیل تبلیغات همسوی صدا و سیما و رسانه های همسوی آقای احمدی نژاد، طبیعتا برای مردم این سفرها جذبه داشت.»
سفر استانی رئیسی، گفتاردرمانی است
خباز با اشاره به سفرهای استانی روحانی و رئیسی نیز گفت:« در زمان آقای روحانی این موضوع فروکش کرد و او به جای آن که به تک تک شهرستان ها برود، در مرکز استان می ماند و وزرا به شهرستان های مختلف می رفتند سپس یک جلسه هئیت وزیران در مرکز استان تشکیل می شد و مصوباتی را در آن جا داشتند. در زمان آقای رئیسی که به قولی کف گیر به تهِ دیگ خورده است و اعتبارات بسیار کاهش بافته است، رفتن رئیس دولت به شهرستان ها، نوعی گفتار درمانی و هم‌نوایی با مردم است.»
در این سفرها اتفاق خاصی نمی‌افتد چرا که اعتباری نیست تا به مردم بدهند. رفتارهای رئیس سازمان برنامه بودجه‌ی آقای احمدی نژاد به دلیل رو شدن دست ها و نبود اعتبار، نمی توانند انجام بدهند
دبه خالی است
وی ادامه داد:« در این سفرها اتفاق خاصی نمی‌افتد چرا که اعتباری نیست تا به مردم بدهند. رفتارهای رئیس سازمان برنامه بودجه‌ی آقای احمدی نژاد به دلیل رو شدن دست ها و نبود اعتبار، نمی توانند انجام بدهند. سازمان برنامه بودجه تخصیص اعتبار را خودش انجام می دهد و از مکانیسم تخصیص برای توزیع بودجه استفاده می کند و رفتن آقای رئیسی هیچ بار مالی برای استان ها ندارد یا بسیار کم است. آقای رئیس جمهور با هواپیمای اختصاصی می روند، از یک هفته قبل تیم آقای رئیسی به استان رفته و با توجه به در نظر گرفتن جایگاه و مسائل امنیتی یک هزینه‌ی سطحی برای استان درست می کنند . چیزی گیر مردم نمی افتاد. چرا که بودجه‌ای نیست و دبه خالی است.»
قول های قبلی رئیسی اجرایی نشده است
این سیاستمدار اصلاح طلب، با بیان آن که با دبه خالی نمی توان سر مردم را چرب کرد، گفت:« آقای رئیسی که به شهرستان ها می روند پای درد و دل مردم می نشینند و قول هایی می دهند. قول هایی که در سفرهای قبلی به مردم دادند هنوز اجرایی نشده است. این اجرایی نشدن قول ها نوعی بدبین کردن مردم نسبت به دولت است. مردم در حال حاضر سرخورده شدند و بهترین نمونه آن، شرکت در انتخابات است. این سفرها خاصیتی ندارد مگر آن که آقای رئیس جمهور تحت عنوان سرکشی از ادارات و نهادها به این سفرها بروند و ببینند رفتارشان با مردم چگونه است. چون آقای رئیسی دوست دارند به صورت مستقیم با مردم رو به رو شوند، باید بروند و ببینند زیر مجموعه‌شان با مردم چه رفتاری دارند.»
این دولت به دنبال کار علمی نیست
همچنین خباز، با ارائه پیشنهاداتی برای پیشرفت استان ها گفت:« بهترین راه برای پیشرفت استان ها، آمایش سرزمین است که سال ها در سازمان برنامه و بودجه ان را انجام ندادند، آمایش سرزمین یعنی، خداوند متعال هر مزیتی را که به هر استان داده است، همان مزیت را رشد بدهند. به طور مثال، فرض بگیریم که استان های غرب کشور با استان های شرق کشور متفاوت است. در یک جا معادن قوی است و در جای دیگر کشاورزی. برای کشاورزی چه نوع کشتی انجام بدهند؟ ما در خشکسالی قرار داریم و برخی کشت ها مضر است. البته این دولت به دنبال کار علمی نیست و بیشتر دنبال کار پوپولیستی است، اما اگر یک روز دست از کارهای پوپولیستی برداشتند باید به دنبال آمایش سرزمین که در جهان اجرا می شود، بروند.»
وی گفت: «از طریق آمایش سرزمین می توانند پتانسیل های هر استان را بگیرند و بیشترین کار را روی آن انجام بدهند. به طور مثال، من استاندار سمنان بودم و می دانم در این استان معادن بسیار قوی، وجود دارد. گاهی در سخنرانی هایم می گفتم استان سمنان جدول مندلیف است که در شیمی طراحی شده و اکثریت قریب به اتفاق معادن آن هم از نوع قوی در این استان است. یا در استان خراسان رضوی، می توان روی بحث گردگشری تمرکز کرد.»

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/849949/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برنامه امسال دولت سیزدهم برای عبور موفق از اوج بار تابستان

بیت‌ کوین کمیاب‌ترین دارایی دنیا شد

جریان گاز در مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی و کرمان پایدار است/ اعزام تیم‌های امداد برای خدمت‌رسانی

کمپانی TSMC از فرآیند تولید 1.6 نانومتری خود برای نیمه‌هادی‌ها رونمایی کرد

از «گشت ارشاد» تا «طرح نور» فقط دو نوروز فاصله افتاد؛ برای زنان پرونده قضایی تشکیل می‌شود؟

گجت عجیب سونی معرفی شد؛ عملکردی شبیه به آن چیزی که در فیلم Dune دیدید

تسلیحات، واجب تر از نان شب

ضرب و شتم پرستار در بیمارستان

سرنوشت قمه‌کش‌هایی که در ارومیه خیابان بستند چه شد؟

طلای جهانی جهش کرد

«جف بزوس» و مدیرعامل آمازون به حذف پیام‌های تجاری متهم شدند

گزیده‌های نفتی هفته

موافقت وزارت خارجه با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه

آرامکوی عربستان حامی مالی فیفا شد

جزئیات بیشتر از درگذشت یک پزشک زن

اجرای شگفت‌انگیز بازی Cyberpunk 2077 روی گوشی‌های قدیمی اندرویدی!

هاآرتس مطرح کرد: اسرائیل در تله‌ای استراتژیک

عیادت معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید از حادثه دیده واقعه تروریستی کرمان

تحقق وعده صادق نشان از اقتدار سپاه بود

قیمت بیت کوین تا 63 هزار دلار کاهش یافت

آمریکا می‌خواهد دار و ندار هواوی را تحریم کند!

غوغا در گوشی‌های آیفون با مدل‌های هوش مصنوعی OpenELM اپل

کیش؛ الگوی ایران آینده/ سرمایه‌گذاری کشورهای عربی در کیش

وضعیت جاده‌ها؛ ترافیک سنگین در محور چالوس

آماده‌سازی نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری برق در تابستان

ادعایی درباره ضرر مرغداران؛ تولیدکننده 10 هزار تومان ضرر می‌کند

ورود سامانه‌ بارشی جدید به کشور از روز سه‌شنبه

حضور دو بازی ایرانی در مراسم MENA Games Industry Awards 2024

پیگیری حل مشکلات جامعه ایثارگران استان ایلام در سطح ملی

شهدا سرمایه اصلی نظام هستند

رقابت بیش از 500 داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری در کیش

آیا می‌توان اقتصادی به آفریقا سفر کرد؟

به‌روزرسانی نسل بعدی Fallout 4 منتشر شد

عروس بزرگ امام: نمی خواستم ازدواج کنم اما.. / آقا مصطفی، روحانیِ مدرنی بود و در حجاب سختگیری نداشت/ علاقه امام به بچه‌هایم غیرقابل توصیف بود

آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟

واکنش بغض‌آلود وزیر اسبق بهداشت به مهاجرت بهترین شاگردانش از ایران

اشک‌های سردار رادان در اجتماع مردم قم در حمایت از فراجا

عضو انجمن حمل‌ونقل ریلی: باید کفش آهنین بپوشیم و پولمان را از راه آهن بگیریم

هشدار بانک جهانی درباره نفت 100 دلاری

ایمیل اشتباه اپل به مشتریان آیفون، خبرساز شد

کشف مکان دقیق دفن افلاطون

پیش‌بینی وضعیت آب و هوا؛ سامانه بارشی جدی سه شنبه وارد کشور می‌شود

منتظر پیکسل تبلت 2 گوگل نباشید!

رفتارهای رادیکال در برخورد با کم حجابی، مردم را به دین بدبین می‌کند / چرا جلوی دزدی و اختلاس را نمی گیرید

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

به کار گیری منشی های خانم در ادارات کرمانشاه ممنوع شد

قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست

وعده حل مشکل کمبود ناوگان جاده‌ای اربعین 1403 با واردات

داستان عجیب گم شدن حلقه ازدواج

ماجرای قمه‌کشی در ارومیه