پیام ویژه

آخرين مطالب

تسویه حساب‌های بی‌حاصل نمایندگان با روحانی ویژه سایر رسانه ها

تسویه حساب‌های بی‌حاصل نمایندگان با روحانی
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - شرق /متن پیش رو در شرق منتشر شده و بازنشرش به معنای تاییدش نیست
رئیس دیوان‌عالی کشور گفته است: تاکنون هیچ گزارشی درباره تخلفات رؤسای جمهور واصل نشده است. این سخنان رئیس دیوان‌عالی کشور می‌تواند نقطه پایانی باشد بر ادعای پرسروصدای نمایندگان مجلس مبنی بر شکایت‌های مکرر از روحانی که بارها از تریبون رسمی مجلس عنوان شده است که بیش از آنکه مبتنی بر ادله محکمه‌پسند باشند، به تسویه حساب سیاسی با دولت قبل شباهت داشتند و حداقل تاکنون مشخص شده مدرکی دال بر محکومیت روحانی در پرونده‌های ارسالی مجلس به قوه وجود نداشته و پرونده‌ای برای رسیدگی نهایی به دیوان‌عالی کشور از داستانی به دیوان ارسال نشده است. ‌مجلس یازدهمی‌ها که از ابتدای شروع به کار خود شمشیر را از رو برای دولت دوازدهم بسته بودند و از گفتن اینکه برای پایین‌کشیدن روحانی از هیچ اقدامی ابایی ندارند، حمله به دولت دوازدهم را سرلوحه کار خود قرار دادند. اصولگرایان حاکم بر مجلس یازدهم رسما کارزاری علیه دولت حسن روحانی به راه انداختند و حتی بحث استیضاح او را نیز مطرح کردند. با پایان دولت هم شاهد قرائت گزارش‌های تحقیق و تفحص مجلس با محتوای محکومیت روحانی و کابینه‌اش در صحن علنی بودیم و همچنان هم تلاش برای تحقیق و تفحص از دفتر نهاد ریاست‌جمهوری روحانی باز است. نمایندگان مجلس در جلسه علنی روز 21 دی سال 1400 بود که با تحقیق و تفحص از «عملکرد نهاد ریاست‌جمهوری دولت یازدهم و دوازدهم» موافقت کردند. این تفحص چهار محور دارد. اینکه «معاونان و مدیران نهاد ریاست‌جمهوری در تخلفات این نهاد به‌ویژه عملکرد مالی و مداخله در مذاکرات هسته‌ای و سلطه بر گلوگاه‌های تولید رانت چه نقشی داشته‌اند».
دبیر هیئت تحقیق و تفحص از نهاد ریاست‌جمهوری در دولت‌های یازدهم و دوازدهم گفت: کار هیئت معطوف به عملکرد دولت سابق در حوزه مالی و حتی مصوباتش است، با استقرار هیئت تحقیق و تفحص از عملکرد نهاد ریاست‌جمهوری دولت یازدهم و دوازدهم در نهاد ریاست‌جمهوری، این هیئت قصد دارد به تخلفات دولت روحانی در موضوع سوءاستفاده‌ها از ارز چهارهزارو 200 تومانی ورود کند.‌البته پیش‌از‌این هم چندین نوبت انواع تحقیق و تفحص‌ها از روحانی و کابینه در صحن علنی قرائت و گزارش با قید متهم‌دانستن روحانی و کابینه او به قوه‌ قضائیه ارسال شده است؛ ازجمله فروردین سال گذشته که با موافقت اکثریت نمایندگان مجلس پرونده شکایت از روحانی به اتهام اجرائی‌نکردن برخی مصوبه‌ها به دستگاه قضائی فرستاده شد. این در حالی بود که از 13 مصوبه‌ای که روحانی متهم شده در دولت‌های یازدهم و دوازدهم از ابلاغ آنها خودداری کرده، فقط سه مصوبه به مجلس یازدهم و بقیه به دو مجلس قبلی مربوط می‌شوند. سه مصوبه نخست این فهرست مربوط به سال 94 و دوران کار مجلس نهم است. ماده یک قانون مدنی همچنین به رئیس مجلس اختیار داده در صورت خودداری رئیس‌جمهوری از ابلاغ قانون این کار را انجام دهد. این اتفاقی است که مطابق جدول کمیسیون قضائی برای تمام این مصوبه‌ها از‌جمله آخرین آنها افتاده است. قانون موسوم به «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران» 12 آذر به تصویب مجلس و تأیید شورای نگهبان رسید و شش روز بعد محمد‌باقر قالیباف آن را ابلاغ کرد. حتی در برهه‌ای حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، در نامه‌ای به رئیس قوه قضائیه خواستار برخورد قضائی با حسن روحانی به دلیل سهل‌انگاری و پیشگیری‌نکردن از شیوع موج چهارم پاندمی کرونا در ایران شد. اردیبهشت 1400 هم حسینعلی حاجی‌دلیگانی، نماینده شاهین‌شهر در مجلس، از شکایت تعدادی از نمایندگان از حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور و محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه درباره فایل منتشرشده از وزیر امور خارجه به قوه قضائیه خبر داد و با بیان اینکه این شکایت در قالب ماده 234 آیین‌نامه داخلی مجلس انجام شده است، ادامه داد: در صورت تصویب این طرح در صحن علنی پارلمان برای بررسی بیشتر به قوه قضائیه ارجاع می‌شود. ادله قانونی شکایت هم این‌گونه عنوان شده بود «براساس اصل صد‌و‌سی‌و‌چهارم (134) قانون اساسی «ریاست هیئت وزیران با رئیس‌جمهور است که بر کار وزیران نظارت دارد و با اتخاذ تدابیر لازم به هماهنگ‌کردن تصمیم‌های وزیران و هیئت دولت می‌پردازد و با همکاری وزیران، برنامه و خط‌مشی دولت را تعیین و قوانین را اجرا می‌کند، در موارد اختلاف نظر یا تداخل در وظایف قانونی دستگاه‌های دولتی درصورتی‌که نیاز به تفسیر یا تغییر قانون نداشته باشد، تصمیم هیئت وزیران که به ‌پیشنهاد رئیس‌جمهور اتخاذ می‌شود، لازم‌الاجرا است.
رئیس‌جمهور در برابر مجلس مسئول اقدامات هیئت وزیران است»، با توجه به اتفاقات پیش‌آمده در نهاد ریاست‌جمهوری، عدم حفاظت و نگهداری از اسناد سرّی و محرمانه و هم رعایت‌نکردن شئونات و نقض قوانین از سوی مقامات نهاد ریاست‌جمهوری، با توجه به اصل مذکور رئیس‌جمهور به وظیفه قانونی خود عمل نکرده است و نقض اصل 134 قانون اساسی از سوی آقای حسن روحانی آشکار و مسلم است». تا جایی حملات مجلس به دولت ادامه داشت که با تذکر مقام معظم رهبری همراه شد و مقام معظم رهبری در حاشیه نامه‌ای که در آن رسانه‌ای‌شدن گزارش یکی از کمیسیون‌های مجلس پیش از بررسی و صدور حکم در دادگاه صالحه اعتراض شده، مرقوم فرمودند «شکایت بجاست و نباید پیش از اثبات جرم، موضوع را رسانه‌ای می‌کردند، دنبال کنید و به نحوی جبران شود». ‌این تذکر بعد از قرائت گزارش کمیسیون اصل 90 درباره پرونده بورسیه‌ها بود که نام جهانگیری و روحانی در آن گزارش به‌عنوان متهم مطرح شده بود.‌ گزارشی جنجالی که با گلایه‌ای از سوی رهبر انقلاب هم روبه‌رو شد و قالیباف تذکر رهبری به نمایندگان درباره این اقدام نمایندگان در اعلام اسامی پیش از اثبات‌شدن ادعاها از تریبون باز مجلس را اعلام کرد. ‌نقدعلی نماینده اصولگرای مجلس مهر‌ماه سال گذشته از ارسال شکایتی با 500 هزار امضا به کمیسیون اصل 90 خبر داده بود. در آن نامه با 18 بند به مواردی مانند «افزایش نرخ ارز و بی‌ارزش‌کردن پول ملی و نابودی سرمایه‌های مردم، نابودی اشتغال و تولید با تقویت واردات و قاچاق و حمایت‌نکردن از تولید داخلی، به‌کارگیری عوامل جاسوس دشمن و دارای تابعیت دوگانه در سمت‌های کلیدی دولت و نیز زمینه‌سازی برای افزایش مرگ‌ومیر ناشی از کرونا از طریق ممانعت از ترویج طب سنتی-ایرانی و تبعیت بی‌چون‌وچرا از WHO، همکاری با تحریم‌کنندگان ملت از طریق اجرای غیرقانونی قراردادهای استعماری پالرمو و سی‌اف‌تی و افشای راه‌های دور‌زدن تحریم‌ها و عدم استقبال از پیشنهادهای کشورهای دوست جهت خلاصی کشور از حاکمیت دلار و...» وجود داشت که گویا بران آنها نیز مدارک و ادله‌ای وجود نداشته و فقط با تعداد بالای امضا در کمیسوین اصل 90 اعلام وصول و مورد رسیدگی قرار گرفته است. ‌به هر حال موضوع شکایت مجلس از روحانی و البته جهانگیری و سایر اعضای کابینه دولت با صرف وقت و هزینه بسیار تاکنون منجر به رسیدگی قضائی خاصی نشده و فقط بیت‌المال است که در‌این‌بین قربانی تسویه حساب‌های سیاسی بی‌حاصل شده است.‌ حال فارغ از هیاهو و فضا‌سازی‌های سیاسی تندروهای مجلس اکنون، حجت‌الاسلام مرتضوی‌مقدم در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه رسیدگی به تخلفات رئیس‌جمهور از وظایف دیوان‌عالی محسوب می‌شود، در دهه اخیر و با توجه به تغییر چندین دولت آیا گزارشی درباره تخلفات رؤسای جمهور در دیوان‌عالی رسیدگی شده است یا خیر، گفته است: اگر چنانچه گزارشی به دیوان عالی کشور ارسال شود، رسیدگی می‌کنیم؛ اما تاکنون هیچ گزارشی درخصوص تخلفات رؤسای جمهور واصل نشده است. او تأکید کرده است: البته قانون، تکمیل این نوع پرونده‌ها را بر‌عهده دادستانی کل کشور قرار داده است که با کیفرخواست به دیوان‌عالی کشور ارسال می‌کند.‌دراین‌بین لازم به توضیح است که دادستانی کل بر‌اساس مدارک و مستندات ارسالی از مجلس به بررسی ادعا و اتهام مطرح‌شده می‌پردازد و در صورت وارد‌بودن اتهامات رسیدگی به دیوان‌عالی واگذار خواهد شد. نبود مستندات محکمه‌پسند از مهم‌ترین نکات مشترک گزارش‌های تحقیق و تفحص مجلس از روحانی بوده است؛ زیرا تاکنون منتج به رسیدگی قضائی نشده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/850803/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

متکی هیچ تماسی با ابوترابی برای ریاست مجلس نداشته است

کاهش 14 درصدی جانباختگان حوادث رانندگی در سفرهای نوروزی

شیائومی نیامده رکورد زد!

شاهکار ایرانی در سریلانکا

اقدام شیطانی مرد شیاد به زنان در نقش شرکت در مراسم ترحیم

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

مرگ دردناک مرد تبریزی زیر چرخ های قطار مسافربری

بررسی گوشی Redmi 10 5G؛ اقتصادی و پرطرفدار

مهاجرت با ویزای جعلی

"کینه خونین" کارگر قهوه‌خانه شهر ری را قربانی کرد

آتش سوزی گسترده در هند؛ شش نفر کشته شدند

«طوفان اقصی» کار این ژنرال اسرائیلی را ساخت

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

سردار رادان: موضوع حجاب اصلا موضوع امنیتی نیست

آخرین وضعیت سیل در سیستان‌وبلوچستان؛ راه‌ ارتباطی 70 روستا همچنان مسدود است

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان؛ مبنا کدام قانون باید باشد؟

مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا

تردز حالا 150 میلیون کاربر ماهانه دارد

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تصادف زنجیره‌ای عجیب در ارومیه

هشدار هواشناسی نسبت به رگبار باران و وزش باد شدید در برخی استان‌ها

آبگرفتگی خیابان‌های شهر کرمان پس از بارش شدید باران

انتقاد از مصوبه مجلس در مورد مالیات طلا؛ دیگر مردم سمت خرید طلا هم نمی‌آیند

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

لاجوردی: مماشات کنیم مقابله با بی حجابی سخت‌تر می‌شود

قیمت تخم‌مرغ در سراشیبی افتاد؟

مایکروسافت حجم آپدیت‌های ماهانه ویندوز 10 را به‌شدت کاهش داد

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

پایان ماراتن داوطلبان کنکور ریاضی، انسانی و فرهنگیان

سایه‌روشن سهام سرخابی‌ها

رونمایی از نخستین موتور بنزینی شش سیلندر ایرانی

تقاضا برای هدست ویژن پرو اپل رو به کاهش است

همسر سید مصطفی خمینی درگذشت

قالیباف: بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد

غرق شدن دو کودک در رودخانه ماشکید سراوان

ارز حج 1403 تامین شد

قیمت HDD سیگیت و وسترن دیجیتال افزایش یافت

پیش‌بینی هوای تابستان امسال

دلایل کاهش تمایل شرکت‌ها برای ورود به بورس

نخستین برات الکترونیکی صادر شد

جو بایدن لایحه «فیلترینگ یا فروش تیک تاک» را امضا کرد؛ مدیرعامل پلتفرم چینی: جایی نمی‌رویم

قرنطینۀ مطلق برای طراحان سؤالات کنکور

دفترچه سوالات ریاضی و انسانی نوبت اول کنکور 1403 منتشر شد

پیش‌بینی جدید درباره قیمت طلا و سکه در بازار

بارندگی‌های سیل آسا در زیرکوه خراسان جنوبی؛ داوطلبان کنکور نتوانستند در جلسه امتحان حاضر شوند

تعرض به زنان به بهانه شرکت در مراسم ترحیم

بازداشت 70 زورگیر و سارق موبایل در تهران