پیام ویژه

آخرين مطالب

مشکل سازی تحریم ها و عدم تصویب اف ای تی اف برای شرکت های ایرانی در عراق/ دبیر اتاق بازرگانی دو کشور: شرکت‌های ایرانی نمی‌توانند ضمانت‌نامه بانکی در عراق بگیرند/ بغداد به دلیل FATF از ارتباط مستقیم با ما پرهیز می‌کند فرهنگی و اجتماعی

مشکل سازی تحریم ها و عدم تصویب اف ای تی اف برای شرکت های ایرانی در عراق/ دبیر اتاق بازرگانی دو کشور: شرکت‌های ایرانی نمی‌توانند ضمانت‌نامه بانکی در عراق بگیرند/ بغداد به دلیل FATF از ارتباط مستقیم با ما پرهیز می‌کند
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - سنجانی دبیر اتاق کل مشترک ایران و عراق گفت: تحریم‌ها باعث شده است که ایرانیان در عراق نتوانند ضمانت نامه بانکی دریافت کنند و طبیعی است که در این شرایط اگر به عنوان شرکت ایرانی به شبکه بانکی عراق مراجعه کنند به دلیل هویت ایرانی نمی‌توانند ضمانت‌نامه بانکی برای پیمان‌کار ایرانی دریافت کنند پس وقتی ضمانت‌نامه در مناقصه نداشته باشند نمی‌توان در پروژه‌های عمرانی در عراق را قبول کنند.

به گزارش جماران؛ به نقل از ایلنا، دبیر اتاق کل مشترک ایران و عراق خاطر نشان کرد: عراق علیرغم علاقه قلبی تجارش برای همکاری و تجارت با ما به دلیل تحریم‌ها، عدم عضویت ایران در FATF و مشکلات شبکه پولی و بانکی از ارتباط مستقیم با ما پرهیز می‌کند.
جهانبخش سنجابی در پاسخ به این پرسش که آیا این خبر را تایید می‌کنید که ایرانیان در مناقصات عمرانی بغداد حذف شده‌اند؟ گفت: درآمدهای نفتی عراق باعث شد که حجم پروژه‌های عمرانی در 2022 افزایش قابل قبولی داشته باشد و در قانون بودجه عراق دولت نزدیک به 20 میلیارد دلار برای پروژه‌های عمرانی، فنی و مهندسی تخصیص داده است. دولت عراق نیز به‌صورت رسمی برای شرکت‌های پیمانی ایران ممنوعیتی ابلاغ نکرده است اما فضا و محیط کسب‌وکار در حوزه‌های عمرانی در عراق به‌گونه‌ای که همه شرکت‌های ایرانی نمی‌توانند به دلیل عدم توانایی در تامین ضمانت‌های بانکی در مناقصات شرکت کنند.
وی با اشاره به راهکارهایی شرکت‌های ایرانی برای دریافت ضمانت‌های بانکی، اذهان کرد: شرکت‌های ایرانی می‌توانند تابعیت و ماهیت عراقی پیدا کنند و اینگونه امکان دریافت اکانت بانکی برای آنها فراهم می‌شود.
سنجابی با بیان اینکه واگذاری پروژه‌های عمرانی از طریق مناقصه میسر می‌شود، گفت: مطابق با قوانین بانکی شرکت در مناقصه، مناقصه‌کننده برای خرید اسناد مناقصه باید نسبت به اعطای ضمانت‌نامه بانکی برابر با درصدی از رقم پیشنهادی را پرداخت کند که در صورت برنده شدن در مناقصه اگر نتوانست شروط را اجرا کند آن عدد به مناقصه گذار وصول شود؛ این نوع ضمانت‌نامه مورد قبول بانک‌های عراقی است.
دبیر اتاق کل ایران و عراق اضافه کرد: تحریم‌ها باعث شده است که ایرانیان در عراق نتوانند ضمانت نامه بانکی دریافت کنند و طبیعی است که در این شرایط اگر به عنوان شرکت ایرانی به شبکه بانکی عراق مراجعه کنند به دلیل هویت ایرانی نمی‌توانند ضمانت‌نامه بانکی برای پیمان‌کار ایرانی دریافت کنند پس وقتی ضمانت‌نامه در مناقصه نداشته باشند نمی‌توان در پروژه‌های عمرانی در عراق را قبول کنند.
به گفته سنجابی؛ در هنگام عقد قرارداد پیمانکار باید ضمانت‌نامه حسن انجام کار به کارفرما بدهد یعنی معادل 10 درصد حجم قرارداد است و اگر بانکی پیدا شود که ضمانت‌نامه برای ایرانیان صادر کند بیش از مبلغ یعنی حداقل 30 درصد مبلغ را به عنوان ضمانت‌نامه دریافت می‌کند.
وی با اشاره به مذاکرات پنجمین کمیته اقتصادی مشترک ایران و اقلیم کردستان، گفت: هیات ایرانی در این مذاکرات این موضوع را طرح کرد که تجار ایرانی بتوانند ضمانت‌نامه‌های صادر شده وزارت اقتصاد جمهوری اسلامی را جایگزین ضمانت‌نامه‌های بانکی مورد مطالبه طرف‌های عراقی کنند؛ در حوزه اقلیم کردستان موافقت‌های اولیه انجام شد اما این مهم مستلزم یکسری توافقات بین ایران و انجمن وزیران اقلیم است که پیگیری‌ها لازم در حال انجام است. ما همین پیشنهاد را می‌خواهیم با دولت مرکزی عراق نیز طرح کنیم که اگر این تصویب شود بسیاری از موانع پیشروی این موضوع رفع می‌شود.
بنا به اظهارات سنجابی؛ عراقی‌ها پروژه‌های عمرانی ایرانیان را از نزدیک دیده‌اند و عملکرد ایرانیان را در این زمینه تایید می‌کنند.
دبیر کل اتاق مشترک ایران و عراق در پاسخ به این پرسش که این گمانه زنی‌ها مطرح می‌شود که بعد از روی کار آمدن دولت جدید در عراق و نزدیکی این دولت به ایران ما شاهد رونق تجارت بین این دو کشورباشیم آیا شما این احتمال را تایید می‌کنید؟ گفت: من نسبت به آینده خوشبین هستیم و تحلیل من از روندی که طی خواهیم کرد مثبت است و امیدواریم که در تعاملات اقتصادی کشور وضعیت نسبت به 4 سال گذشته بهتر شود منتها نباید این واقعیت را فراموش کنیم که پیشرفت در این زمینه مستلزم حل مشکلات ما در صحنه بین‌المللی است. معنای سخن من این است تا زمانی‌که تحریم‌ها آمریکا علیه ما اعمال می‌شود در حوزه عراق هم نباید چندان به توسعه و رابط اقتصادی امیدوار بود.
سنجابی در پایان بیان کرد: عراق به دلیل تحریم‌ها و عدم عضویت ایران در کنوانسیون FATF متاسفانه باوجود علاقه قلبی تجار و به دلیل بورکراسی و شبکه پولی و بانکی از ارتباط مستقیم با ما پرهیز می‌کنند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/862977/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ویدیوی کاظم صدیقی درباره استغفار که پربیننده شد

گوگل حالا دارایی والت‌های بیت‌کوین را هم نمایش می‌دهد

بازی‌های رایگان بعدی فروشگاه اپیک گیمز مشخص شدند

کاظم صدیقی سخنران مراسم شب قدر دانشگاه امام صادق خواهد بود

این گوشی ارزان و ارزشمند مخصوص پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها است

پوکو F6 با اسنپدراگون 8 اس نسل 3 در راه است؛ قدرت پرچمدار با قیمتی ارزان‌تر

وزیر ارتباطات: به‌هیچ‌عنوان وعده سرعت اینترنت 100 برابری ندادیم

توضیحات وزیر ارتباطات درباره لایحه امنیت کاربران

افزایش 10 درصدی تولید تجمعی آریاساسول در 1402

سکوتِ خبرساز محمود احمدی نژاد/ او منتظر انتخابات 1404 است؟

آیفون 12 با iOS 17.4 به قابلیتی مدرن و کاربردی مجهز شد

این ویدیو با هوش مصنوعی OpenAI Sora ساخته شده است

یک تروریست بلندپایه داعش در مرز عراق و سوریه کشته شد

جنایت جدید صهیونیست‌ها؛ بیش از 200 آواره فلسطینی در بیمارستان شفا اعدام شدند

تالاب زیبای ایران پس از 3 سال دوباره زنده شد

اولین تصاویر از گوشی Redmi Note 13 Turbo را اینجا ببینید؛ طراحی آشنای قاتل پرچمداران

تغییرات بازار طلا از ابتدای سال تاکنون

مقام سابق دولتی: کاظم صدیقی از من خواست ملک بهزیستی را به هم مدرسه او ملحق کنیم!

احمدی‌نژاد منتظر انتخابات 1404 است؟

درگیری خونین در قبرستان یاسوج؛ 2 نفر کشته شدند

سود تقلب در بازار پوشاک

بازدهی هفتگی دلار چقدر شد؟

شیائومی ساعت هوشمند جدیدی برای کودکان عرضه کرد

پس‌لرزه‌های جنگ در دو گوشه جهان

پزشکان متخصص در تعطیلات نوروزی حضور دارند؟

تولیدکنندگان محتوا در تیک‌تاک چقدر درآمد دارند؟

سخاوت آسمان، «آق گل» را زنده کرد

3 برنامه صنعت برق برای کاهش ناترازی

بررسی معطلی 10 ساله برخی توافقات کلان در حوزه‌های نفتی و حمل و نقل

اگر بازی پاندای کونگ فو کار جهان باز برای پلتفرم‌های نسل بعدی ساخته شود

انتقاد امام جمعه شیراز: اگر نمی‌توانید مدیریت کنید، به سبک خودم مدیریت کنم/ ویدئو

پیشنهاد یک استاد دانشگاه درباره حواشی ماجرای صدیقی و پسران: فهرست اموال 100 روحانی مشهور و آقازاده ها منتشر شود

پوتین در کمین ناتو

آمار ساخت و ساز در کف تاریخی خود قرار گرفت

جز آرزوی مرگ یکدیگر را در سر نمی‌پروریم

برج میلاد، 13 فروردین تعطیل است

با پول کوئیک امکان خرید کدام خودروها در سال 1390 وجود داشت؟

اگزینوس 1480 رسماً رونمایی شد؛ پردازنده گلکسی A55 با گرافیک پرسرعت

وزیر ارتباطات: در سال 1403 رویدادهای فضایی متعددی خواهیم داشت

برنامه/ یادگیری لغات مفید و پرکاربرد انگلیسی

اگه گوشیمون خیس شد، چی‌کار کنیم؟  ‌

زهرا شجاعی، زنی که «زنان» و «بانوان»‌ را جانشین «خواهران» کرد

کدام استان‌ ها بیشترین و شدیدترین تصادفات نوروزی را داشتند؟

سامسونگ جزئیات بیشتری درباره باتری گوشی‌هایش ارائه می‌دهد

یوزپلنگ‌های شناسنامه‌دار توران کمتر از 20 قلاده هستند

چرا بایدن عجله چندانی برای واکنش به کله‌شقی‌های نتانیاهو ندارد؟

آرژانتین فقیرتر شد

رندرهای جدید سری پیکسل 9 گوگل افشا شد

برگزاری محفل انس با قرآن ویژه دهه سوم ماه مبارک رمضان در کیش

قاتل فراری به دام افتاد