پیام ویژه

آخرين مطالب

عتاب دارویی رئیس جمهور به وزارت بهداشت فرهنگی و اجتماعی

عتاب دارویی رئیس جمهور به وزارت بهداشت
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - خراسان / رئیس کمیسیون بهداشت در پی وضعیت کمبود دارو در کشور از عتاب رئیس جمهور خطاب به مسئولان وزارت بهداشت خبر داد.
وضعیت کمبودهای دارویی و گزارش های احتمالا ناقص از شرایط کنونی عرضه دارو که به دولت می رسد، رئیس جمهور را برآشفته کرده است. روایت دکتر حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس، از ناراحتی آیت‌ا... رئیسی را که دیروز جمعه خبرگزاری صداوسیما منتشر کرده است، با هم مرور کنیم: «ششم مهرماه در ستاد کرونا اطلاعاتی که ما از کمبود دارو داشتیم، من در جلسه خدمت رئیس جمهور گفتم که کمبود دارو جدی است. مسئولان گفتند 50 قلم کمبود است، من هفته بعد یک لیست 450 قلمی را مستند بردم و گفتم 50 قلم نیست، 450 قلم کمبود دارو است. مرتب پیگیر بودیم، قبل از سال چندین بار راجع به شربت‌های آنتی بیوتیک به‌خصوص برای بچه‌ها و سرم ما در ستاد کرونا تذکر دادیم. مسئول سازمان غذا و دارو به رئیس جمهور گفت که ما یک ماه دیگر این مشکل را برطرف می‌کنیم. رئیس جمهور عصبانی شدند، گفتند مگر می‌شود به بیمار گفت که یک ماه دیگر من دارویت را فراهم می‌کنم، این اورژانس است اگر می‌توانید تولید کنید، تولید کنید، اگر نمی‌توانید وارد کنید.»
قصور سازمان غذا و از ماه ها قبل؟
جالب این جاست که هشدار کمبود دارو از ماه ها قبل توسط کارشناسان و نمایندگان به بخش های مسئول در دولت داده شد؛ اما آن مسئول و آن سازمان و وزارتخانه که باید توجه می کرد، نکرد. نمونه یکی از این بی‌توجهی‌ها، همین نقل قول شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت مجلس است که مربوط به اوایل مهرماه گذشته است.
نمونه ای دیگر از گزارش های ناقص
با تاسف و درد باید این مسئله را بیان کرد که هنوز برخی از مسئولان هستند که خواسته یا ناخواسته، گزارش های ناقص و بعضا غیرواقعی ارائه می کنند که بی‌شک بخش زیادی از مشکلات امروز دارو، ریشه در همین گزارش ها دارد. شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت، دیروز در یک برنامه تلویزیونی به چنین مصداقی درباره افزایش قیمت داروها برخلاف وعده های طرح «دارویار» اشاره کرد: «چندی پیش وزیربهداشت که گفته بود هم‌اکنون تقریباً افرادی که با نسخه الکترونیک تجویز می‌کنند، دارو می‌گیرند این کاملاً تحت پوشش دارویار است و مشکلی ندارند، اتفاقاً این صحبت را خدمت رئیس جمهور در ستاد کرونا مطرح کردند، من آن جا نمونه آوردم، گفتم این طور نیست که هرکس نسخه الکترونیک بنویسد حتماً طرح است، البته ایشان می‌گفت ما یارانه سلامت می‌دهیم، واقعیت این است این طور چیزی اتفاق نمی‌افتد.
چون به‌ویژه دارو‌های بیماران قلبی- عروقی، بیماران مزمن مثل دیابت، بیماران اعصاب و روان، ام‌اس و خیلی از بیماری ها، بیماران پیوند کلیه و ...​، علی‌رغم این که نسخه الکترونیک هم نوشته می‌شود، چون تحت پوشش نیست یک بیماری به من می‌گوید من قبلاً دارو‌های قلبی- عروقی ام 70 هزار تومان بوده با دفترچه بیمه و نسخه الکترونیک الآن شده 450 هزار تومان، این معنی اش این است تحت پوشش نیست. یا خیلی از دارو‌های بیماران دیابت اصلاً تحت پوشش نیست. این‌ها جزو همان 366 قلم است یعنی انجام نشده واقعاً. آقای وزیر احتمالاً اطلاعاتی که به او دادند اطلاعات واقعی نبوده. در آن جلسه راجع به این که بعضی دارو‌ها اصلاً در داروخانه هست یا نیست، راجع به کمبود‌ها هم وقتی ما گفتیم آقای رئیس جمهور به ایشان فرمودند شما هم بروید چند داروخانه، خودتان بروید به عنوان وزیر ببینید وقتی این‌ها می‌گویند دارو کم است یا نیست، ببینید کم است یا نیست.»
گزارش مرکز آمار؛ دارو درصدر گرانی ها
این که مسئولان وزارت بهداشت، گزارش‌هایی ارائه بدهند که مثلا، دارو گران نشده یا افزایش های احتمالی با طرح دارویار، جبران می شود، دردی دوا نمی کند. چون به احتمال زیاد، فقط این داروخانه های سرکوچه آن‌هاست که داروها را گران تحویل مردم نمی دهند. چراکه دیگر داروخانه‌ها به هر دلیلی داروها را گران تحویل مردم می دهند و مصداق این ادعا گزارش روز پنج‌شنبه تجارت نیوز است که نوشت: «گزارش جدید مرکز آمار ایران نشان می‌دهد، گروه بهداشت و درمان در آبان نسبت به ماه قبل از آن، بیشترین افزایش قیمت‌ها (4 درصد) را داشته است، حتی مسکن و اجاره در رتبه بعد از دارو است که مشخصا اجاره مسکن با 3.5 درصد، بیشترین افزایش قیمت را داشت. ضمن این که برای گروه بهداشت، نسبت به ماه مشابه سال قبل نیز، 41.5 درصد افزایش قیمت به ثبت رسیده است.»
شهریاری : از یک سال قبل مشکلات دارو را هشدار داده بودیم
امروز در حالی کشور به وضعیت کنونی در حوزه دارو رسیده است که درباره تمامی این موارد از ماه ها قبل هشدار داده شده بود و دست‌کم ما در روزنامه خراسان، در ماه های اخیر به ویژه پس از آغاز طرح حمایتی «دارویار» در چند نوبت به بیم و امیدهای این طرح و مسائل پیش روی دارو پرداختیم. انجمن داروسازان ایران و نمایندگان باتجربه مجلس در کمیسیون بهداشت، نمونه های دیگر این ارائه هشدارها بودند که ظاهرا هیچ کدام از این تذکرها برای این که مسئولان وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو به موقع، اقدام و عمل کنند، کارایی نداشت. شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در همین باره مدعی است که مسئله کمبود دارو را از یک‌سال قبل به وزارت بهداشت تذکر داده است. این در حالی است که وضعیت افزایش بی رویه قیمت های دارویی، که ظاهرا بخش های مسئول چندان از پس کنترل آن بر نمی آیند، به ویژه برای حدود یک میلیون نفر افراد فاقد بیمه دشواری های اساسی پدید می آورد که دولت باید در این زمینه تدبیری اساسی بیندیشد.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/863255/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان؛ مبنا کدام قانون باید باشد؟

مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا

تردز حالا 150 میلیون کاربر ماهانه دارد

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تصادف زنجیره‌ای عجیب در ارومیه

هشدار هواشناسی نسبت به رگبار باران و وزش باد شدید در برخی استان‌ها

آبگرفتگی خیابان‌های شهر کرمان پس از بارش شدید باران

انتقاد از مصوبه مجلس در مورد مالیات طلا؛ دیگر مردم سمت خرید طلا هم نمی‌آیند

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

لاجوردی: مماشات کنیم مقابله با بی حجابی سخت‌تر می‌شود

قیمت تخم‌مرغ در سراشیبی افتاد؟

مایکروسافت حجم آپدیت‌های ماهانه ویندوز 10 را به‌شدت کاهش داد

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

پایان ماراتن داوطلبان کنکور ریاضی، انسانی و فرهنگیان

سایه‌روشن سهام سرخابی‌ها

رونمایی از نخستین موتور بنزینی شش سیلندر ایرانی

تقاضا برای هدست ویژن پرو اپل رو به کاهش است

همسر سید مصطفی خمینی درگذشت

قالیباف: بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد

غرق شدن دو کودک در رودخانه ماشکید سراوان

ارز حج 1403 تامین شد

قیمت HDD سیگیت و وسترن دیجیتال افزایش یافت

پیش‌بینی هوای تابستان امسال

دلایل کاهش تمایل شرکت‌ها برای ورود به بورس

نخستین برات الکترونیکی صادر شد

جو بایدن لایحه «فیلترینگ یا فروش تیک تاک» را امضا کرد؛ مدیرعامل پلتفرم چینی: جایی نمی‌رویم

قرنطینۀ مطلق برای طراحان سؤالات کنکور

دفترچه سوالات ریاضی و انسانی نوبت اول کنکور 1403 منتشر شد

پیش‌بینی جدید درباره قیمت طلا و سکه در بازار

بارندگی‌های سیل آسا در زیرکوه خراسان جنوبی؛ داوطلبان کنکور نتوانستند در جلسه امتحان حاضر شوند

تعرض به زنان به بهانه شرکت در مراسم ترحیم

بازداشت 70 زورگیر و سارق موبایل در تهران

زمان حراج بعدی شمش طلا مشخص شد

تزریق ٥٠٠٠ میلیارد ریال نقدینگی به بورس انرژی

سامسونگ شارژر جدید 50 واتی USB PD خود با دو پورت Type-C را معرفی کرد

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

حمله سریالی به جنگلبانان!

هشدار اسحاق جهانگیری درباره مهاجرت رتبه های اول کنکور از ایران

تبدیل 400 هزار مجوز کاغذی به شناسه یکتا

بانک مرکزی: رشد نقدینگی تحت کنترل است

ماسه‌خواری؛ پرونده همیشه باز در سواحل مازندران

بازگشایی گردنۀ برف‌گیر تته پس از 5 ماه

10 امتیاز برای دانشجومعلمان در مرحله ارتقای رتبه‌بندی

آموزش و پرورش: 16 طرح عفاف و حجاب در مدارس در حال اجراست

صدور نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره تولید توسط شبکه بانکی

قتل تکان‌دهنده مادر و پسر با آتش‌سوزی عمدی مرد نقاش

گوشی خوش‌قیمت جدید اوپو از شارژ 100 وات پشتیبانی می‌کند

طلای 18عیار پایین آمد؛ بازگشت دلار به کانال 63 هزار تومان

اپل ظاهراً در تأمین نمایشگر OLED آیپد پرو 11 اینچی با محدودیت‌هایی روبه‌رو است

همکاری‌های ایران و پاکستان در حوزه انرژی با قوت ادامه می‌یابد