پیام ویژه

آخرين مطالب

پستونشینی برنج‌های ایرانی اقتصادي

پستونشینی برنج‌های ایرانی
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - باشگاه خبرنگاران /در حالیکه کشت برنج در شالیزار‌های شمال 3 ماه دیگر آغاز می‌شود شالیکاران هنوز برنج‌های برداشت شده خود را نفروخته اند.
برنجکاری شغلی است مشقت بار همراه با رنج‌های فراوان که ماه‌ها کشاورز را در طول سال درگیر خود می‌کند، رنجی‌هایی که با خون و دل کشاورز به بار می‌نشیند و دلال یک شبه تمام مزیت‌هایش را مال خود می‌کند و روز به روز بر پینه‌های دست کشاورزان در مقابل ماشین و خانه‌های لوکس دلالان اضافه می‌شود، رنج‌هایی که هر ساله با فرا رسیدن فصل برداشت و چشیدن طعم شیرین دست‌رنجشان، مدتی به دست فراموشی سپرده می‌شود؛ تا آغازی دوباره.
اما این روز‌ها که همان فصل برداشت و زمان چشیدن طعم خوش دست‌رنج می‌باشد به دلیل استقبال نکردن در خرید و کاهش محسوس قیمت برنج شاهد تلخی کام این قشر از زحمت‌کشانیم، موضوعی که با کاهش 35 درصدی قیمت برنج نسبت به زمان برداشت محصولات و عدم خرید دسترنج‌هایشان با گذشت دو ماه از فصل برداشت زمینه‌ساز تبدیل مزارع یا فروش آن‌ها گردیده است.
رمضانی یکی از شالیکاران بابلی است می‌گوید: محصول کشت اول خود را دو ماه قبل برداشت کردم و کشت دوم هم اکنون برداشت شده است، اما هنوز یک کیلو برنج نفروختم.
او افزود: سه الی چهار ماه دیگر برای آغاز کشت برنج دوباره باید روانه شالیزار‌ها شویم و برای شروع و آماده سازی زمین باید پول داشته باشیم تا هزینه تراکتور و کارگر و سموم کشاورزی را پرداخت کنیم.
محسنی یکی دیگر از کشاورزان بابلی است می‌گوید: وقتی قیمت نهاده‌های کشاورزی در یک سال چند برابر افزایش یافته است، قیمت برنج باید با این هزینه‌های تولید همخوانی داشته باشد.
او می‌گوید: پارسال هر کیلوگرم برنج را در آغاز فصل برداشت 30 هزار تومان از کشاورز خریدند و کمتر از یک ماه بعد قیمت برنج را به 120 هزار تومان رساندند.
این کشاورز ادامه می‌دهد: امسال هم برخی دلالان با این بهانه که واردات در راه است و قیمت برنج‌های داخلی کاهش خواهد یافت می‌خواهند برنج طارم را 70 هزار تومان بخرند، مگر می‌شود وقتی قیمت همه اجناس بالا رفته است قیمت برنج نسبت به پارسال کاهش داشته باشد.
او به فروش نرفتن برنج را ترفند دلالان دانست و گفت: آن‌ها می‌خواهند با این اقدام کشاورز را مجاب به فروش برنج با نرخی کمتر از پارسال کنند تا خودشان آن را بعدا با قیمت بالاتر بفروشند.
عمو رجب یکی دیگر از کشاورزان بابلی است می‌گوید: مسئولان جهاد کشاورزی در ابتدای فصل کشت با حضور در مزارع کشاورزان را ترغیب به کشت ارقام پرمحصول می‌کردند و کشاورزان هم به این خواسته عمل کردند، اما اکنون هیچ اهمیتی به آینده کشاورزان نمی‌دهند.
او افزود: قیمت برنج‌های پرمحصول ایرانی مانند فجر و ندا تفاوت چندانی با برنج‌های خارجی ندارد، اما دولت بجای اینکه تولید داخل را از کشاورزان بخرد، در پی واردات برنج است.
این شالیکار می‌گوید: چند تن برنج طارم هاشمی دارم و با قیمت هر کیلوگرم 80 هزار تومان هم خریدار ندارد در حالیکه دوماه قبل قیمت همین برنج 110 هزارتومان بود.
او با بیان اینکه پارسال کود 69 هزارتومان بود و امسال 154 هزار تومان شده است، افزود: آیا نظارت فقط برای برنج‌های داخلی باید باشد و نهاده‌های کشاورزی و هزینه‌های کشت از این قاعده مستنثی هستند؟
جولان برنج های خارجی در سرزمین برنج های داخلی
طاهری رئیس اتحادیه برنج‌فروشان بابل در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه ورود برنج‌های خارجی یکی از دلایل کاهش قیمت برنج‌های ایرانی است، افزود: مصرف سرانه هر ایرانی بین 36 الی 40 کیلو است یعنی چیزی حدود 3 میلیون و 200 هزار تن مصرف سالانه برنج در کشور است که حدود 2 میلیون تا 2 میلیون و 200 تن در کشور تولید می‌شود و دولت کسری آن را با واردات تامین می‌کند.
او افزود: بر اساس آمار امسال حدود یک میلیون تن برنج که خیلی بیشتر از کسری است وارد کشور شده است.
طاهری ادامه داد: ده‌ها کامیون برنج خارجی فقط وارد شهر بابل شده است تا بخشی از آن در فروشگاه‌های تعاونی مصرف توزیع شود، آیا ورود برنج‌های خارجی به مرکز تولید برنج هدفی جز ضربه زدن به تولید داخل است؟
رئیس اتحادیه برنج فروشان بابل گفت: روزانه بیش از 20 کشاورز برای فروش برنج‌های خود به من مراجعه می‌کنند و می‌خواهند برنج هایشان را بفروشند، اما بازار کاملا راکد است.
او افزود: خرید تضمینی برنج یکی از اقداماتی است که دولت می‌تواند انجام دهد و با این اقدام بخش زیادی از محصولات به فروش می‌رسد و یخ بازار برنج هم آب می‌شود.
90 درصد برنج‌ها فروش نرفته است
قربان زاده رئیس اتحادیه شالیکوبی‌داران شهرستان بابل در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه 90 درصد برنج کشت اول در شالیکوبی‌ها وجود دارد و فروخته نشده است، گفت: چند ماه از برداشت کشت اول برنج گذشته است، اما تاجران تمایلی به خرید ندارند.
او افزود: در برخی شالیکوبی‌ها آنقدر برنج برای فروش عرضه شده است که جا برای تردد افراد هم وجود ندارد.
قربان زاده ادامه داد: برخی تجار در ابتدای فصل برداشت شروع به خرید کرده بودند، اما با افت یک باره خرید و فروش برنج امروزه در مرز ورشکستگی قرار گرفتند.
رئیس اتحادیه شالیکوبی داران بابل افزود: به نظر می‌رسد برخی‌ها به دنبال کاشه قیمت برنج حتی به قیمت از بین رفتن اقتصاد کشاورزی هستند.
او با بیان اینکه خرید تضمینی برنج‌های پرمحصول یکی از راهکار‌های رهایی کشاورزان از انباشت برنج هایشان است، گفت: دولت تا دیر نشده باید فکری به حال کشاورز‌های زحمتکش کند، چونکه با ادامه این روند بدون شک شاهد تبدیل مزارع کشاورزی به سایر کاربری‌ها خواهیم بود.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/863579/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چاپ اسکناس 500 هزار تومانی از سوی بانک مرکزی واقعیت دارد؟

سی‌ان‌ان مطرح کرد: بازدارندگی ربوده شده تل‌آویو

ایران از تمام ظرفیت موشکی خود در پاسخ به اسرائیل استفاده نکرد

مرغ ارزان شد

شکست برنامه‌های فرزندآوری

ادعای روزنامه شهرداری تهران: درآمد هر زباله‌گرد 50 میلیون تومان

دعوای درون جریانی و مجلس تندروها

آیفون‌های سرقت شده سر از چین درآوردند!

طراحی جلویی شیائومی Civi 4 در کنسول گوگل پلی مشاهده شد

حمله به جان وحدت

ساخت تصویر متحرک 3 ثانیه‌ای در پیام‌رسان پیش‌فرض اندروید امکان‌پذیر می‌شود

تاریخ سازی جعلی

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش: رتبه‌بندی 100 هزار معلم اصلاح شد

سیل برای دبی گران تمام شد

موضع‌گیری دو پهلو

سقوط کامیون نفت‌کش در آب‌نمای کنخ مسیر بندر خمیر

وزیر ارتباطات: تا پایان سال 50 درصد به سرعت اینترنت افزوده می شود

وزیر ارتباطات: یک‌سوم کشور به زیرساخت‌های فیبرنوری مجهز شدند

انتقاد نظامیان اسرائیلی از ضعف ارتش برابر حملات حزب الله لبنان

انقلابیون انتقادی

توضیحات وزیر کشور در مورد آخرین وضعیت امداد رسانی به 5 استان درگیر سیل در کشور

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

خسارت زلزله 5.6 ریشتری در شمال ترکیه

رییس سازمان برنامه و بودجه: کشور در مدار رشد اقتصادی قرار دارد

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

آیفون 16 پرو به پوشش ویژه لنز دوربین برای بهبود کیفیت تصویر مجهز خواهد شد

غیور مردان بوشهری در بِستر غیور زنان بوشهری شکوفا شدند

انتقاد حسین عبده تبریزی به مالیات مضاعف علیه سرمایه‌گذاری

بیشترین و کمترین بازدهی نمادهای بازار سهام هفته چهارم فروردین

غربت مرتضی

اعتماد: طعم قدرت‌نمایی ایران را با رویارویی در برابر زنان تلخ نکنیم

تاریخ رونمایی گوشی پرچمدار 2024 سونی لو رفت

معاون مدیریت پسماند: عرضه کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای ممنوع می شود

اپل بیش‌از 250 میلیون دلار در پردیس سنگاپور سرمایه‌گذاری می‌کند

حق‌شناس: تنش اخیر میان ایران و اسرائیل تأثیری بر نرخ ارز نمی‌گذارد

از چاله به چاه؟

بزرگ‌ترین ریسک اقتصاد ایران در سال 1403

تغییر جایگاه مردان و زنان در اتوبوس‌های بی.آر.تی

اندروید 15 احتمالاً برای افزایش امنیت اقدام به قرنطینه اپلیکیشن‌های مشکوک می‌کند

فرش قرمز برای اسکناس درشت؟

رئیس سازمان سنجش: رئیس جدید سازمان سنجش به زودی معرفی می‌شود

قیمت گوشت مرغ و گوشت گوساله امروز پنجشنبه 30 فروردین

رفتار موذیانه همسایه شمالی زیر ذره‌بین

متحدان اسرائیل در برزخ

رئیس پلیس فتا: فروشندگان سوال‌های جعلی آزمون سراسری بازداشت شده‌اند

آنر 200 لایت به زودی برای عرضه در بازار جهانی رونمایی می‌شود

تقابل نظامی اسرائیل و ایران؛ پیامدها و راه‌حل‌ها

رشد هزار میلیاردی خروج سرمایه از بورس

آشیانه سری

گوشی پرچمدار 2024 هواوی از اندروید 12 استفاده می‌کند