پیام ویژه
سودان؛ آتش‌بسی که هست و نیست + تصاویر
چهارشنبه 3 خرداد 1402 - 12:57:57
پیام ویژه - شاهدان می‌گویند که درگیری‌ها و حملات هوایی دقایقی پس از اجرای آخرین تلاش برای توقف درگیری‌ها آغاز شد.

به گزارش جماران به نقل از الجزیره، حملات هوایی و درگیری‌های شبانه امیدها برای آتش‌بس هفت روزه در سودان را کاهش داده است. شاهدان در خارطوم، پایتخت سودان، به خبرگزاری فرانسه گفتند که درگیری ها و حملات هوایی دقایقی پس از آخرین تلاش برای توقف درگیری ها در ساعت 21:45 (19:45 به وقت گرینویچ) روز دوشنبه آغاز شد. در همین حال، غیرنظامیان به رویترز گفتند که صدای تیراندازی را در اُم‌درمان و خارطوم شمالی شنیده‌اند، بدون اینکه گزارشی از نقض عمده آتش‌بس بدهند. تلاش‌های متعدد قبلی برای آتش‌بس ، متزلزل یا شکست خورده‌اند و نگرانی‌ها در مورد کاهش مواد غذایی و از بین رفتن خدمات ضروری پزشکی را تشدید کرده‌اند.
کارل شمبری از شورای پناهندگان نروژی در توییتر نوشت: فراتر از اعلامیه‌های رسمی، سودان همچنان شاهد حمله و بمباران است و جان میلیون‌ها غیرنظامی در خطر است.
درگیری بین ارتش به فرماندهی عبدالفتاح البرهان و نیروهای قدرتمند پشتیبانی سریع شبه نظامی (RSF) به فرماندهی محمد حمدان دقلو در 15 آوریل آغاز شد. در نتیجه این درگیری ها تاکنون حداقل 1000 نفر کشته و صدها هزار نفر مجبور به فرار از کشور شده اند.
هرچند که آتش بس رسمی آغاز شده اما زمانی که صبح روز دوشنبه از ساکنان خارطوم درباره آن سوال می شود همگی نسبت به دوام آن تردید دارند.
محمود صلاح الدین، ساکن خارطوم، ساعاتی قبل از اجرای آتش بس، به خبرگزاری فرانسه گفت: «جت های جنگنده محله ما را بمباران می کنند.»
علیرغم شکست آتش‌بس‌های قبلی، ایالات متحده و عربستان سعودی که میانجی‌گر این توافق بودند، می‌گویند که آخرین تلاش متفاوت بود زیرا متن آن «توسط طرف‌ها امضا شد» و «مکانیسم نظارت بر آتش‌بس» برای آن تعریف شده است. در یک توافقنامه هفت صفحه ای که توسط ایالات متحده منتشر شد، آمده است که طرف های متخاصم باید از دو روز قبل از اجرایی شدن آتش بس برای "اطلاع رسانی به نیروهای مربوطه" در مورد آن و "به آنها دستور دهند تا مفاد آتش بس را رعایت کنند".
اما نماینده سازمان ملل در سودان، ولکر پرتس، به شورای امنیت سازمان ملل گفت که «جنگ و تحرکات نیروها حتی امروز ( دوشنبه) نیز علی‌رغم تعهد هر دو طرف مبنی بر عدم دستیابی به مزیت نظامی قبل از اجرای آتش‌بس ادامه دارد. »
محمد حمدان دقلو پیش از آتش بس، پیامی صوتی در شبکه های اجتماعی منتشر کرد و گفت که نیروهایش «تا زمانی که به این کودتا پایان ندهند» عقب نشینی نخواهند کرد و خطاب به نیروهایش گفت: «این یا پیروزی است یا شهادت، و پیروزی از آن ما خواهد بود.»
او همچنین به تخلفات گزارش شده توسط نیروهایش که متهم به غارت خانه های غیرنظامیان و حمله به کلیساها هستند، پرداخت در حالی که بسیاری از مردم سودان این حوادث را در رسانه های اجتماعی گزارش کردند، محمد حمدان دقلو عامل این حوادث را "کودتاچیان" در ارتش دانست.
از زمان آغاز جنگ داخلی در سودان غیرنظامیان در انتظار آتش بس بوده اند و امیدوارند که کمک های ضروری به کشور برای تقویت ذخایر رو به کاهش مواد غذایی، دارو و سایر موارد ضروری صورت بگیرد.
سواد الفتح، یکی از ساکنان خارطوم، به خبرگزاری فرانسه گفت: ما همه گرسنه ایم، بچه ها، سالمندان، همه از این جنگ رنج می برند. از هر دو طرف می‌خواهم که برای پایان جنگ تلاش کنند.
به گفته سازمان ملل بیش از نیمی از جمعیت سودان به کمک های بشردوستانه نیاز دارند. روز دوشنبه، اتحادیه پزشکان سودان از بسته شدن تنها بیمارستانی که در دو منطقه در شرق پایتخت مشغول خدمت رسانی بوده خبر داد. این اتحادیه سربازان محمد حمدان دقلو را مسئول این تعطیلی دانست و گفت که این نیروها برای روزها به بیماران، خانواده ها و کارکنان پزشکی در داخل بیمارستان حمله کرده و آنها را ترسانده اند.
این مناقشه امیدها برای پیشرفت به سمت دموکراسی در سودان را از بین برده و احتمال باز شدن پای همسایگان به بحران را هم باعث شده است. همچنین این بحران می‌تواند به رقابت منطقه ای بین روسیه و ایالات متحده دامن بزند. سودان در یک منطقه استراتژیک بین مصر، عربستان سعودی، اتیوپی و منطقه ناآرام ساحل آفریقا قرار دارد.
بیش از 200 نفر مفقود شده‌اند
« ابتکار گمشدگان» ، یک گروه مدنی فعال در سودان اعلام کرده که از زمان وقوع درگیری ها بین ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع در این کشور ، مجموعاً 229 مفقود گزارش شده‌اند. بسیاری از خانواده ها برای یافتن عزیزان مفقود شده خود که پس از ترک خانه برای خرید لوازم ضروری ناپدید شده اند، درخواست کمک کرده اند. سارا حمدان، یکی از داوطلبان این کمیته ، به سودان تریبون گفت: «این کمیته 229 مفقود شده را که شامل غیرنظامیان، پرسنل نظامی و خارجی‌ها هستند، ثبت کرده است. این تعداد ممکن است به دلیل اطلاعات محدود، ارتباطات صوتی ضعیف، خدمات اینترنتی ناکافی، مشکل در گزارش و جستجوی مفقودان و گسترش درگیری ها متغیر باشد.
به گفته او نیروهای پشتیبانی سریع متهم به دستگیری خودسرانه و دخالت در ناپدید شدن اجباری غیرنظامیان است.
به گفته کمیته راهبری سندیکای پزشکی، درگیری مداوم بین ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع منجر به کشته شدن 863 غیرنظامی شده است. علاوه بر این، سازمان ملل تخمین می زند که حدود 1.1 میلیون نفر از خانه های خود آواره شده اند.

پیام ویژه


پیام ویژه


پیام ویژه


پیام ویژه


پیام ویژه



http://www.Yazd-Online.ir/Fa/News/1364278/سودان؛-آتش‌بسی-که-هست-و-نیست---تصاویر
بستن   چاپ