پیام ویژه
مدیریت انتخابات به سبک رجب طیب اردوغان
يکشنبه 7 خرداد 1402 - 19:25:08
پیام ویژه - برخی تحلیلگران می گویند که نتایج دور اول منعکس کننده جذابیت پایدار سیاست های پوپولیستی و ریشه های اسلامگرای اردوغان به ویژه برای مناطق روستایی ترکیه است که بسیار بیشتر از بزرگترین شهرهای کشور به حزب عدالت و توسعه وفادار مانده اند.

به گزارش جماران به نقل از پولیتیکو، مردم ترکیه روز یکشنبه ( امروز) در حالی برای شرکت در دومین دور انتخابات ریاست جمهوری این کشور به پای صندوق‌های رای رفتند که تمام نشانه‌ها حاکی از آن است که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور این کشور از موقعیت خوبی برای تمدید قدرت خود برخوردار است.
رقابت نهایی میان او و کمال قلیچداراوغلو، رهبر ائتلاف مخالفان بود که در دور نخست این انتخابات در 14 ماه مه، از پیش بینی های نظرسنجی ها ضعیف‌تر عمل کرده‌ بود. اردوغان، که از سال 2003 ابتدا به عنوان نخست وزیر و سپس به عنوان رئیس دولت خدمت کرده در رقابتی که به شدت قطبی شده و در سایه ویرانی های ناشی از زلزله عظیم ترکیه در فوریه انجام شد ، دست برتر را در اختیار دارد.
سونر چاگاپتای، مدیر برنامه تحقیقاتی ترکیه در موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک به پولیتیکو می‌گوید: «مزیت‌های ریاست‌جمهوری اردوغان به او اجازه داد تا در دور اول پیش بیفتد و همین مزیت‌ها به او کمک می‌کند تا به خط پایان برسد.»
موضوع اصلی این رقابت تنگاتنگ، مشکلات اقتصادی کشور به دلیل سیاست‌های غیرمعمول اردوغان است که منجر به تورم بالا و کاهش ارزش پول شد. منتقدان اردوغان همچنین می گویند که او دموکراسی کشورش را تضعیف کرده است و رای روز یکشنبه را به عنوان ایستگاهی برای تثبیت پایه های حکومتی به مراتب اقتدارگرایانه‌تر تفسیر می‌کنند.
رئیس جمهور در دور اول رای با 49.5 درصد ، 27 میلیون رای - 2.5 میلیون بیشتر از رقیب خود - به دست آورد. ائتلاف تحت رهبری حزب عدالت و توسعه نیز کنترل پارلمان ترکیه را از آن خود کرد.
پس از دور اول، که در آن قلیچداراوغلو 45 درصد امتیاز کسب کرد، رهبر اپوزیسیون به سمت سیاست های ملی گرایانه تر چرخید و با رئیس حزب پیروزی، سیاستمدار راست افراطی به توافق رسید و قول داد میلیون ها پناهنده سوری و افغان را از این کشور اخراج کند. البته در این میان قلیچداراوغلو نتوانست حمایت سینان اوغان، نامزد اصلی ملی گرایان را که با 5 درصد آرا در دور نخست رای گیری سوم شد را به دست آورد. علیرغم روند ناسیونالیستی مخالفان، صلاح الدین دمیرتاش، یک سیاستمدار کرد زندانی، از رای دهندگان خواست تا در دور دوم از قلیچداراوغلو حمایت کنند.
برخی تحلیلگران می گویند که نتایج دور اول منعکس کننده جذابیت پایدار سیاست های پوپولیستی و ریشه های اسلامگرای اردوغان به ویژه برای مناطق روستایی ترکیه است که بسیار بیشتر از بزرگترین شهرهای کشور به حزب عدالت و توسعه وفادار مانده اند. منتقدان نگران این هستند که تحت حکومت اردوغان، روابط ترکیه با غرب ممکن است بیشتر تضعیف شود و استقلال رسانه‌ها، قوه قضائیه و سایر نهادهای این کشور به شدت کاهش یابد.
کنترل کامل بر جریان اطلاعات سیاست اردوغان بود که اتفاقا به کمک او هم آمد. بسیاری از رسانه ها توسط گروه های تجاری نزدیک به رئیس جمهور کنترل می شود و حدود 80 درصد از ترک ها اخبار را فقط به زبان خود می خوانند.
سونر چاگاپتای می‌گوید: «اردوغان می‌تواند واقعیت را برای مردم وارونه جلوه دهد. او می‌تواند مخالفان خود را حامیان تروریست معرفی کند. من فکر می‌کنم این جایی است که بخشی از رای‌دهندگان گیر افتاده‌اند - آنها هرگز به این نکته نرسیدند که چه کسی بهتر ترکیه را اداره می‌کند.»

http://www.Yazd-Online.ir/Fa/News/1365245/مدیریت-انتخابات-به-سبک-رجب-طیب-اردوغان
بستن   چاپ