پیام ویژه
سرمقاله خراسان/ رزمایش امنیت 2024 ، پیامی برای آمریکا و عرصه توانمندی ایرانی
پنجشنبه 24 اسفند 1402 - 08:33:44
پیام ویژه - خراسان / « رزمایش امنیت 2024 ، پیامی برای آمریکا و عرصه توانمندی ایرانی » عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان به قلم دکتر هادی محمدی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
رزمایش مشترک کمربند امنیت دریایی 2024 با شرکت بیش از 20 شناور نظامی از ایران، روسیه و چین با حضور ناظرانی از برخی کشورهای دوست در شمال آقیانوس هند در حال برگزاری است و امروز به پایان می رسد. یک رزمایش پیشرفته با آخرین فناوری‌ها و تاکتیک‌های روز دریایی که همراهی دو کشور عضو شورای امنیت و دارنده بمب اتم وزن آن را نیز بیش از پیش ساخته است. در این میان چند نکته به نظر می‌رسد قابل توجه باشد.
اولین نکته این که رزمایش مرکب 2024 در شرایط بسیار حساس و شکننده ای در منطقه غرب آسیا انجام می شود. جنگ رژیم صهیونیستی در اوج جنایت علیه مردم غزه ادامه دارد و افقی برای پایان آن قابل تصور نیست چراکه با حمایت همه جانبه مالی تسلیحاتی و سیاسی غرب به ویژه امریکا نیز همراه است. از سوی دیگر در یمن و در تنگه راهبردی باب المندب هم درگیری میان نیروهای انصارا... و کشتی های آمریکایی و انگلیسی و کشتی‌های عازم اسرائیل نیز ادامه دارد و این نیروها توانسته اند یکی از مهم‌ترین تنگه های دنیا را برای غرب و حامیان رژیم صهیونیستی بسیار ناامن و پر هزینه کنند. در چنین شرایطی تشکیل ائتلافی از ایران و چین و روسیه در نزدیکی دریای سرخ و باب المندب می تواند پیامی روشن برای غرب باشد که با کاهش حمایت از اسرائیل می توانند افزایش امنیت در این منطقه حساس را شاهد باشند.
نکته دیگر این که حضور چین و روسیه و ناظرانی از عمان آفریقای جنوبی هند پاکستان قزاقستان و آذربایجان در این رزمایش با محوریت جمهوری اسلامی ایران که چند سال است تحت شدیدترین تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا قرار دارد نشان دهنده همکاری راهبردی سه کشور در زمینه امنیت و دفاع دریایی است که سطح بالایی از همکاری میان کشورهاست. 
منطقه انجام رزمایش یعنی شمال اقیانوس هند، بین سه تنگه راهبردی از پنج تنگه راهبردی دنیاست، تنگه هرمز در شمال، تنگه مالاکا در شرق و تنگه باب المندب در غرب منطقه اقیانوس هند واقع شده که در حقیقت منطقه تأمین و تبادل انرژی دنیا را احاطه کرده و ایران، روسیه و چین با نمایش توانایی‌ها و هماهنگی‌های دریایی خود پیامی قوی در مورد توانایی خود در دفاع از منافع ملی به سایر کشورها ارسال می کنند. این رزمایش همچنین قدرت و آمادگی ایران در مناطق کلیدی دریایی را به عنوان یک اقدام استراتژیک در مقابله با نفوذ رقبای منطقه‌ای خود و دخالت بازیگرانی همچون ایالات متحده آمریکا به تصویر می‌کشد. 

از سوی دیگر اگرچه گزارش دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا در مورد ایران چندی قبل تهیه شده اما وقتی کنار رزمایش اخیر گذاشته می شود مفاهیم جالبی را به دست می دهد. در این گزارش اعتراف شده یک چین جاه‌طلب اما مضطرب، یک روسیه متخاصم، برخی از قدرت‌های منطقه‌ای مانند ایران، نظم سنتی بین‌الملل مبتنی بر برتری آمریکا را به چالش کشیده‌اند»؛ این اعتراف، خلاصه گزارش سالانه سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا به سنا بود.
و نکته آخر و شاید همیشگی، توانمندی قابل توجه ایران در ساخت انواع تجهیزات و تسلحات به صورت بومی است. اتفاقی که نه تنها بازدارندگی ایران را به میزان قابل توجهی افزایش داده بلکه می تواند به نمایشی از توانمندی های ایران برای عرصه بازارهای تسلیحاتی جهان برای صادرات نیز بدل شود. روز گذشته امیر سرتیپ آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح کشورمان از 4تا5 برابر شدن صادرات تجهیزات دفاعی ایران خبر داد و گفت: در امر اقتدار دفاعی در جهان از جایگاه ویژه‌ای برخورداریم، چون در راستای بومی‌سازی به مرحله‌ای رسیده‌ایم که قالب تجهیزات مورد نیاز نیروهای مسلح را در داخل تولید کردیم که موجب اقتدار دفاعی ماست و نتیجه آن تقویت امنیت ملی کشور است ضمن این که غالب این تجهیزات در مرحله صادرات قرار دارد. این سخنان وزیر دفاع را وقتی بهتر متوجه می شویم که ناوشکن تمام ایرانی ساخت صنایع دفاعی ایران را در پیشانی این رزمایش به عنوان ناو فرماندهی می بینیم؛ همان ناوشکنی که چند ماه قبل در یک دریانوردی تاریخی دنیا را دور زد و به سلامت به کشور بازگشت.

http://www.Yazd-Online.ir/Fa/News/1469964/سرمقاله-خراسان--رزمایش-امنیت-2024-،-پیامی-برای-آمریکا-و-عرصه-توانمندی-ایرانی
بستن   چاپ