پیام ویژه
توسعه مسجد الحسین(ع) در مصر با محور فرقه بُهره
جمعه 9 اردیبهشت 1401 - 2:05:37 PM

پیام ویژه-السیسی رئیس جمهور مصر همراه با سلطان فرقه بُهره، مفضل سیف الدین از توسعه و نوسازی گسترده مسجدالحسین در قاهره بازدید کرد.

السیسی از زمان به قدرت رسیدن در سال ٢٠١4، 5 بار با سلطان فرقه بُهره ملاقات کرده است. کلمه «بُهره» لفظی هندی که از کلمه "Vehru" گرفته شده است که در زبان گجراتی هندی به معنای "تجارت" یا "تاجر" است.

در سال ١٠٩4 میلادی (4٨٧ قمری) خلیفه المستنصر بالله فاطمی درگذشت، بین دو پسرش، المستعلی و نزار، اختلافی در گرفت. این اختلاف به یک درگیری فرقه‌ای تبدیل و نتیجه آن انشعاب دو فرقه اسماعیلی نزاریه و مستعلیه (که بُهره‌ها به آن تعلق دارند) شد.

طرفداران المستعلی بر مصر حکومت کردند تا اینکه صلاح الدین ایوبی دولت فاطمی را شکست داد. اما مستعلی‌ها با كارشان در تجارت كاغذ، مرمر و محصولات غذایی، قدرتی اقتصادی تشكیل دادند.

یمن اولین توقفگاه فرقه بُهره بود، اما آنها با تجارت خود به سرعت در هند موفق شدند و در این مرحله آنها را "بُهره" نامیدند و هندوستان مرکز اصلی فرقه آنها شد.

اما بُهره علاوه بر هند در یمن، پاکستان، کنیا، تانزانیا، کویت، امارات و منطقه نجران در عربستان گسترش یافته و تعداد پیروان این فرقه به حدود دو میلیون نفر می‌رسد. بُهره‌ها سعی می‌کنند سبک زندگی خود را همیشه فاطمی نگه دارند. بُهره ها برای احیای قبور و مساجد مربوط به دوران فاطمیه بی‌وقفه تلاش می‌کنند. آغاز حضور رسمی آنها در مصر در زمان انور سادات بود که به آنها اجازه مالکیت و اقامت در مصر را داد و در مقابل در مرمت برخی از مساجد تاریخی فعالیت کردند. معروف‌ترین آن مسجد الحاكم بأمر الله است که یکی از آثار فاطمیه به شمار می‌رود.



http://www.Yazd-Online.ir/Fa/News/829167/توسعه-مسجد-الحسین(ع)-در-مصر-با-محور-فرقه-بُهره
بستن   چاپ