پیام ویژه
شفیعی در نشست خبری:
آزادسازی 800 میلیارد تومان منابع مالی بلوکه شده در سیستم بانکی ایران برای خرید تجهیزات مترو/ 4هزار و 800 اتوبوس طی 16 سال گذشته فعال بوده است
دوشنبه 3 مرداد 1401 - 13:46:30
پیام ویژه - معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران ضمن اشاره به اهمیت و پیچیدگی حمل و نقل در تمامی کلانشهرهای سراسر جهان بیان کرد: دغدغه بیش از 80 درصد شهروندان در کلانشهرهای دنیا، حمل ‌و نقل است؛ خدمات حمل و نقل حساس‌تر است چرا که به صورت لحظه‌ای‌ ارائه می‌شود و ممکن است که در صورت بروز مشکل تبدیل به معضل اجتماعی و امنیتی شود.

به گزارش خبرنگار شهر ، دوشنبه -سوم مرداد 1401- نشست خبری معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با حضور اصحاب رسانه برگزار شد. مجتبی شفیعی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران ضمن اشاره به اهمیت و پیچیدگی حمل و نقل در تمامی کلانشهرهای سراسر جهان بیان کرد: دغدغه بیش از 80 درصد شهروندان در کلانشهرهای دنیا، حمل ‌و نقل است. خدمات حمل و نقل حساس‌تر است چرا که به صورت لحظه‌ای‌ ارائه می‌شود و ممکن است که در صورت بروز مشکل تبدیل به معضل اجتماعی و امنیتی شود.
معاون شهردار تهران ضمن اشاره به عقب ماندگی جدی ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت گفت: بیش از 10 سال است که هیچ حمایت جدی توسط دولت از حمل و نقل شهری تهران صورت نگرفته است که همین امر باعث شده تا اجزای مختلف سامانه حمل و نقلی دچار فرسودگی جدی شود. 
شفیعی در ادامه سخنان خود افزود: نمی‌توان روی حل یک موضوع در حمل و نقل تمرکز کرد چرا که تمامی زیرمجموعه‌ها وضعیت اضطراری پیدا کرده‌اند و باید همزمان به آن‌ها پرداخته شود. بر همین اساس 60 پروژه اصلی در قرارگاه حمل‌ و نقل تعریف شده است تا بخشی از عقب ماندگی‌های موجود را جبران کند. تجربه جهانی برای شهرهایی نظیر تهران نشان می‌دهد که باید سه رویکرد در شهر دنبال شود.
وی توسعه حمل و نقل انسان محور را یکی از آن سه رویکرد اعلام کرد و گفت: توسعه حمل و نقل انسان محور طی سال‌های گذشته به صورت شعار کلیشه‌ای درآمده و به صورت جدی در شهر اجرا نشده است. توسعه حمل و نقل عمومی و روش‌های مدیریت تقاضای سفر جزو دو رویکرد دیگر هستند، البته بخش‌های محدودی از مدیریت تقاضای سفر در تهران اجرا شده است که به دنبال روش‌های جدید هستیم.
530 هزار میلیارد تومان نیاز مالی ناوگان حمل ‌و نقلی تهران
معاون شهردار تهران با تأکید بر اینکه مهم‌ترین مشکل مدیریت شهری که باعث عقب ماندگی در ناوگان شده، منابع مالی است، عنوان کرد: نیاز شهر تهران برای رسیدن به تحقق برنامه‌های اساسی و برنامه ریزی شده 530 هزار میلیارد تومان به قیمت سال 1400 است. این عدد با رویه‌های تأمین منابع گذشته، در توان مدیریت شهری نیست. هیچوقت شهرداری نمی‌تواند و قرار نیست که به تنهایی مشکل شهر تهران را حل کند.
شفیعی با بیان اینکه طی ماه‌های گذشته ارتباط خوبی میان شهرداری و دولت شکل گرفته است و تیم جدید درتلاش هستند تا عقب ماندگی‌ها را جبران کنند، افزود: اتوبوس‌هایی که در سال‌های گذشته وارد می‌شد از طریق 82/5 درصد آورده مالی توسط دولت و 17/5 درصد توسط شهرداری تأمین مالی شده است. حدود 4 هزار و 800 دستگاه اتوبوس طی 16 سال گذشته فعال بوده است. روند تزریق اتوبوس از سمت دولت کاهش پیدا کرده تا به عدد 2300 اتوبوس موجود و فعال رسیده است. 
10 برابر کرایه‌ای که مسافر می‌پردازد، هزینه اصلی جابجایی است
وی ضمن اشاره به تقسیم بندی سهم یک سومی شهرداری، دولت و مسافر به عنوان پرداخت یارانه کرایه وسایل ناوگان، گفت: 10 برابر کرایه‌ای که از مسافر دریافت می‌شود، هزینه اصلی جابجایی است. 90 درصد هزینه جابجایی برعهده شهرداری گذاشته شده است. 
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در ادامه یادآور شد: در بین ناوگان‌های مختلف، تاکسیرانی وضعیت بهتری دارد چرا که 50 درصد فرسوده و اتوبوسرانی 100 درصد فرسوده است. تأمین ناوگان تاکسیرانی در گذشته به صورت تسهیلات جایگزین دولت از طریق سیستم بانکی و مابه التفاوت سود تسهیلات ارزان قیمت و همچنین ناوگان ارزان قیمت‌تر از بازار آزاد بود اما درحال حاضر همه این موارد حذف شده است.
4 هزار میلیارد تومان اصل طلب شهرداری بابت جرائم رانندگی 
شفیعی درباره هزینه کرد جرائم رانندگی وصول شده، توضیح داد: محل هزینه این جرائم در قانون مشخص شده و چرا طی سال‌های گذشته دولت این طلب را نپرداخته است؟ اصل طلب شهرداری طی سال‌های گذشته حدود 4 هزار میلیارد تومان است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به رویکردهای تأمین منابع متفاوت از گذشته اشاره کرد و افزود: این موضوع در گذشته به صورت جدی مطرح نبوده است. اجرای TOD می‌تواند شهرسازی را متحول کند و منابعی را برای توسعه حمل و نقل عمومی ایجاد کند.
ادامه دارد...

http://www.Yazd-Online.ir/Fa/News/845982/آزادسازی-800-میلیارد-تومان-منابع-مالی-بلوکه-شده-در-سیستم-بانکی-ایران-برای-خرید-تجهیزات-مترو--4هزار-و-800-اتوبوس-طی-16-سال-گذشته-فعال-بوده-است
بستن   چاپ