پیام ویژه
اربعین 1401 چقدر هزینه خواهد داشت؟
دوشنبه 24 مرداد 1401 - 12:21:36 PM
آخرین خبر تحلیل
پیام ویژه - فرارو / متن پیش رو در فرارو منتشر شده و بازنشر آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست.
تکلیف پرداخت سهمیه ارز مسافرتی هنوز معلوم نیست، اما رئیس‌کل بانک مرکزی قول پیگیری داده. آن‌هایی که قصد سفر با هواپیما را دارند فعلا باید برای تهیه بلیت رفت و برگشت شش میلیون تومان پرداخت کنند
 ثبت‌نام پیاده‌روی اربعین 1401، از طریق سامانه سماح در آدرس samah.haj.ir انجام می‌شود. متقاضیان می‌توانند با ورود به سامانه درخواست خود را ثبت کنند. ثبت‌نام در سامانه سماح هزینه‌ای ندارد. متقاضیان حضور در راهپیمایی اربعین، برای ثبت‌نام به گذرنامه با حداقل شش‌ماه اعتبار از تاریخ اعزام نیاز دارند. تزریق حداقل دو دوز واکسن کرونا از دیگر شرایط ثبت‌نام در سامانه سماح و حضور در راهپیمایی اربعین است. مسافران اربعین 1401 امسال می‌توانند مانند سال‌های گذشته سفر خود را با هواپیما، قطار، اتوبوس، تاکسی، سایر وسایل نقلیه یا خودرو شخصی انجام دهند. نام‌نویسی در سامانه سماح به‌صورت پیش ثبت‌نام انجام شده است. متقاضیان برای ثبت‌نام قطعی باید یکبار دیگر به سامانه سماح مراجعه و تاریخ خروج خود از مرز را مشخص کنند. حتی امکان انتخاب نوع وسیله نقلیه‌ای که با آن برای مراجعت تا مرز از آن استفاده می‌کنید وجود دارد تا پیش‌بینی‌های لازم در حد رزرو پارکینگ انجام شود. تاریخ بازگشت از عراق را هم می‌توان در سامانه سماح مشخص کرد تا زائران بدون مشکل در روز تعیین‌شده به مرز مورد نظر مراجعه کنند. در کنار این اقدامات، پیش‌بینی‌هایی درباره هزینه مسافرت و تخصیص ارز مسافری به زائران اربعین انجام گرفته است.
اربعین 1401 مصادف است با روز شنبه 26 شهریور. با این حال مرز خسروی به‌منظور تردد زائران از 23 مرداد ماه باز خواهد بود. پیش‌بینی شده امسال پنج میلیون نفر در مراسم اربعین 1401 شرکت کنند. بخشی از این افراد، شیعیان کشور‌های همسایه شرقی مثل پاکستانی هستند که برای رسیدن به مراسم اربعین از خاک کشورمان می‌گذرند. به‌منظور تسهیل سفر اربعین حدود هزار میلیارد تومان از اعتبارات وزارت راه‌وشهرسازی هزینه خواهد شد.
معمولا گذرنامه زائران اربعین در زمانی بین 24 تا 72 ساعت به‌دستشان می‌رسد
شرکت در مراسم راهپیمایی اربعین 1401 بدون داشتن گذرنامه با اعتبار حداقل شش ماه امکان‌پذیر نیست. وظیفه صدور یا تمدید گذرنامه برعهده اداره گذرنامه ناجا است و متقاضیان در هر حالت باید ابتدا به واحد‌های پلیس به‌اضافه 10 مراجعه کنند. پس از صدور گذرنامه‌ها، اداره پست آن‌ها را به‌دست متقاضیان می‌رساند. با نزدیک شدن به اعزام کاروان‌ها و حضور زائران در مرزها، اداره گذرنامه و شرکت پست معمولا با افزایش 300 درصدی مراجعه روبرو می‌شوند. با این حال معمولا گذرنامه زائران اربعین در زمانی بین 24 تا 72 ساعت به‌دستشان می‌رسد. حالا نوبت به بررسی هزینه‌های سفر اربعین 1401 می‌رسد.
اربعین 1401؛ پرداخت ارز مسافرتی به زائران اربعین
اختصاص ارز مسافری به زائران سفر اربعین 1401 اولین بار در 19 مرداد سر زبان‌ها افتاد. دقیقا از روزی که علی صالح‌آبادی رییس‌کل بانک مرکزی اعلام کرد یکی از موضوعات در دست بررسی، تامین ارز اربعین است. او البته بالافاصله تاکید کرد هکه موضوع هنوز جمع‌بندی نشده و بانک مرکزی روی مسئله کار می‌کند تا شاید امسال زوار اربعین بتوانند از ارز دینار استفاده کنند. در آن برهه یک میلیون نفر در سامانه سماح ثبت‌نام کرده بودند. موضوع تخصیص ارز مسافرتی به زائران اربعین 1401 از این نظر اهمیت دارد که در دو سال گذشته، مراسم راهپیمایی اربعین به‌علت شیوع کرونا برگزار نشده و حالا پس از دو سال وقفه قطعا گروه زیادی متقاضی زیارت کربلا هستند. پیش‌بینی‌ها حاکی از این است که بانک مرکزی تمایل دارد از محل بازار متشکل ارزی، دینار عراق تامین کند و به متقاضیان بدهد. اگر این اتفاق رخ دهد، دینار عراق پس از روبل روسیه دومین ارز استراتژیکی است که پایش به بازار متشکل ارزی باز می‌شود. در همان روزی که این مسئله مطرح شد، قیمت دلار و یورو در بازار متشکل ارزی به ترتیب معادل 27 هزار و 858 تومان و 28 هزار و 796 تومان بود.
سفر اربعین آخرین‌بار به‌طور رسمی در سال 1398 برگزار شد. در آن تاریخ به هر مسافر حداکثر 100 یورو یا معادل آن به سایر ارزها، تعلق گرفت. متقاضیان برای خرید ارز مسافرتی به صرافی‌های مجاز و بانک‌های منتخب ملی، ملت، تجارت، سپه، صادرات و پارسیان هدایت شدند.
ارز مسافرتی زائران اربعین در سال 1397 از طریق بانک ملی ایران پرداخت شد. مبلغ 100 هزار دینار عراق با نرخ هر دینار 96 ریال به هر زائر تعلق گرفت و متقاضیان با پرداخت معادل ریالی می‌توانستند، سهمیه ارز مسافرتی اربعین را به دینار در نقاط مشخص شده شهر‌های نجف، کربلا، کاظمین و همچنین سه نقطه مرزی مقابل مرز‌های مهران، چزابه و شلمچه (در داخل کشور عراق) تحویل بگیرند.
شرایط دریافت ارز زائران اربعین در سال 1396 نیز اینگونه بود که زائرانی که از راه‌های هوایی و زمینی در گردهمایی اربعین حسینی شرکت می‌کردند، می‌توانستند حداکثر 200 دلار آمریکا با گذرنامه معتبر جمهوری اسلامی ایران و بلیت مسافرت از طریق بانک‌های ملی ایران، ملت و سامان، ارز مسافرتی با نرخ مبادله‌ای تهیه کنند. وضعیت امسال اختصاص ارز مسافرتی به زائران اربعین، هنوز به‌طور کامل مشخص نیست. رئیس‌کل بانک مرکزی گفته مشغول کار روی موضوع است و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهند احتمالا به زائران دینار با نرخ بازار متشکل ارزی تعلق بگیرد که قیمت آن نسبت به بازار آزاد کمی ارزان‌تر است.
احتمالا به زائران اربعین 1401 دینار با نرخ بازار متشکل ارزی تعلق بگیرد که قیمت آن نسبت به بازار آزاد کمی ارزان‌تر است
پیش فروش بلیت‌های اربعین از 16 تا 31 شهریور 1401 انجام می‌شود. امسال قرار است به دلیل همزمانی اربعین با سفر‌های تابستانی از 14 هزار اتوبوس تحت اختیار راهداری، هشت هزار اتوبوس برای سفر‌های اربعین در نظر گرفته شود و کمبود احتمالی اتوبوس را با کمک گرفتن از ارگان‌ها و نیرو‌های مسلح جبران می‌کنند. در صورت نیاز قرار است از سایر مسیر‌های ریلی قطار به مسیر تهران اهواز شلمچه ارسال شود. پیش‌بینی شده سهم حمل‌ونقل ریلی حدود 300 هزار نفر و سهم بخش حمل‌ونقل هوایی 60 هزار نفر باشد. چهار میلیون و 650 هزار نفر هم از طریق جاده و با کمک اتوبوس یا ماشین‌های شخصی جابجا خواهند شد. به‌همین منظور تلاش‌هایی برای تخصیص پارکینگ صورت گرفته و پایانه‌های شلمچه، چزابه، مهران، خسروی باشماق و تمرچین برای تردد زائران باز هستند.
قیمت بلیت رفت و برگشت هواپیما برای زائران سفر اربعین در سال 1401 حدود شش میلیون تومان اعلام شده است. همچنین مسافرانی که با قطار خود را به مرز می‌رسانند باید 250 هزار تومان پرداخت کنند. با این حال هیچ‌کدام از این عدد‌های نهایی نیستند. مثلا ایرلاین‌ها نارضایتی خود را اعلام کرده اند و می‌گویند در حالی که فرودگاه نجف بابت هر مسافر 2.5 تا سه میلیون تومان هزینه خدمات فرودگاهی دریافت می‌کند، رقم شش میلیون تومان تعیین شده درست نیست. شرکت‌های هواپیمایی می‌گویند هزینه خدمات فرودگاهی در نجف برای هواپیمای 737، حدود هشت هزار دلار و برای ایرباس A300 حدود 13 دلار است. در حالی که این نرخ در سایر فرودگاه‌های دنیا نصف رقم فرودگاه نجف است. از طرف دیگر هزینه هر لیتر سوخت هواپیما در فرودگاه نجف یک دلار و 70 سنت است. بنابراین پرواز‌هایی که از تهران به نجف می‌روند کمتر در مقصد سوخت‌گیری می‌کنند، اما پرواز‌های مشهد-نجف ناچار به سوخت‌گیری در فرودگاه مقصد هستند. ایرلاین‌ها به‌همین دلیل درخواست کرده‌اند وزارت خارجه با طرف عراقی برای کاهش هزینه خدمات فرودگاهی مذاکره کند.

http://www.Yazd-Online.ir/Fa/News/849770/اربعین-1401-چقدر-هزینه-خواهد-داشت؟
بستن   چاپ