پیام ویژه
جهان مطرح کرد: رابطه تحولات اروپا با اغتشاشات ایران
دوشنبه 16 آبان 1401 - 2:00:42 AM
آخرین خبر تحلیل
پیام ویژه - جهان /آنچه از اهمیت برخوردار است، توجه به این نکته می باشد که دولت های غربی و به ویژه جریان های رسانه ای همراه با آن ها اولا کوشیده اند تحولات جاری در ایران را با آب و تاب و التهاب فراوان به خوردِ افکار عمومی بین المللی دهند.
در پی فوت "مهسا امینی" دختر جوان سقزی و متعاقبا وقوع برخی اعتراضات و اغتشاشات در کشورمان، جریان های سیاسی و رسانه ای غربی و متحدان منطقه ای آن ها، تلاش هایی هماهنگ و منسجم را جهت ملتهب کردن وضعیت داخلی ایران در دستور کار خود قرار دادند. در این راستا از یک سو، جریان‌های رسانه ای با استفاده از تاکتیک های مختلف سعی در بحرانی جلوه دادن شرایط داخلی ایران و سناریوسازی های مختلف داشته اند و از سوی دیگر، دولت های غربی به ویژه کشورهای اروپایی و آمریکا، تلاش های هماهنگی را جهت آنچه اجماع سازی بین المللی علیه ایران و وضع تحریم های جدید و گسترده علیه کشورمان خوانده اند، در برنامه قرار داده اند.
این در حالی است که به طور خاص کشورهای اروپایی در بحبوحه تحولات اخیر ایران، شاهد اعتراضات قابل توجه مردم در کشورهای خود در اعتراض به مواردی نظیر افزایش بهای انرژی و تشدید مشکل تورم در کشورهایشان بوده اند(بر اساس ارزیابی های اتحادیه اروپا، تورم در 19 کشور منطقه یورو در ماه اکتبر سال جاری میلادی، به عدد 10.7 درصد رسیده که این میزان در نوع خود بی سابقه است).
اعتراضاتی که بعضا با سرکوب خشونت آمیز دولت های اروپایی نیز رو به رو شده اند. در این میان، آنچه از اهمیت برخوردار است، توجه به این نکته می باشد که دولت های غربی و به ویژه جریان های رسانه ای همراه با آن ها اولا کوشیده اند تحولات جاری در ایران را با آب و تاب و التهاب فراوان به خوردِ افکار عمومی بین المللی دهند و از سوی دیگر هر کاری انجام داده و می دهند تا صدای معترضان داخلی در کشورهایشان به گوش نرسد و در گیر و دار جوسازی ها و کارزارهای تبلیغاتی که آن ها در مورد تحولات ایران به راه انداخته اند، گُم شود.
در ادامه به طور خاص به سه کشور مطرح اروپایی که در بحبوحه تحولات اخیر ایران درگیر اعتراضات گسترده مردمی بوده اند و سعی کرده اند تا جای ممکن صدای معترضان را خاموش کنند، اشاره می شود (اگرچه که دامنه اعتراضات اروپایی ها گسترده تر است و کشورهایی نظیر رومانی، جمهوری چک و بلژیک را نیز در بر می گیرد).
یک: آلمان
آلمان از جمله کشورهای اروپایی بوده که به شدت از تبعات اقتصادی منفی وضع تحریم های اتحادیه اروپا علیه روسیه(به دلیل جنگ اوکراین) آسیب دیده و متضرر شده است. این کشور بخش قابل توجهی از گاز وارداتی خود را از روسیه وارد می کرد و ابتکار احداث خط لوله "نورد استریم 2 "نیز تا حد زیادی تحت تاثیر مراودات نزدیک صدراعظم سابق این کشور "آنگلا مرکل" با "ولادیمیر پوتین" بود.
با این همه، هم زمان با جنگ اوکراین و تحمیل تحریم های انرژی علیه روسیه، آلمانی ها با افزایش قابل توجه بهای انرژی و تورم عمومی رو به رو شده اند. بر اساس آخرین آمارها، بهای انرژی در آلمان در ماه اکتبر سال 2022، افزایش بیش از 43 درصدی را در قیاس با سال گذشته نشان می دهد و در عین حال کالاهای اساسی و مخصوصا مواد غذایی نیز با افزایش بهای 20 درصدی رو به رو شده اند.
مجموع این مسائل موجب شده اند تا آلمانی ها به نحو گسترده ای در شهرهای مختلف این کشور نظیر برلین، دوسلدورف، هانوفر، اشتوتگارت، درسدن و فرانکفورت به خیابان ها بریزند و خواستار توزیع عادلانه تر بودجه عمومی کشورشان، مهار تورم و ارائه کمک های یارانه ای بیشتر از سوی دولت به مردم آلمان شوند.
شایان ذکر است که بر اساس جدیدترین آمارها، تورم آلمان در ماه سپتامبر سال جاری میلادی(تحت تاثیر افزایش بهای انرژی)، به بیش از 10.9 درصد رسیده که در نوع خود بالاترین حد در بیش از 25 سال اخیر است. در این راستـا جدای از اعتراضات عمومی مردم در آلمان، این کشور شاهد اعتراضات های مختلفی نیز از سوی اصناف مختلف به ویژه از سوی خلبانان آلمانی هم بوده است. اعتراضاتی که همه و همه به دنبال محقق کردن افزایش دستمزدهای مشاغل مختلف در این کشور هستند.
دو: انگلستان
انگلستان نیز از جمله آن دسته از کشورهای اروپایی بوده که جدای از تبعات منفی جنگ اوکراین بر اقتصاد خود، در مدت اخیر با با چالش های عدیده ای به ویژه از ناحیه بی ثباتی دولت های مختلف در قدرت و البته آسیب‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ناشی از خروج بریتانیا از چهارچوب اتحادیه اروپا مواجه بوده است.
در این چهارچوب، شهرهای مختلف انگلیس نظیر "لندن" و "برایتون" در روزهای اخیر شاهد اعتراضات گسترده مردم انگلیس بوده که جدای از افزایش میزان تورم و بهای انرژی در این کشور، نسبت به برخوردهای نژادپرستانه پلیس و نیروهای امنیتی انگلستان با سیاه پوستان این کشور نیز شدیدا اعتراض داشته اند و خواستار اصلاح رویه‌ها و سیاست ها در این حوزه ها شده اند.
 البته که باید توجه داشت که انگلیس در مدت اخیر با بحران جدیدی که همان چالش تغییر زودرس دولت ها و بی ثباتی سیاسی در این کشور است نیز رو به رو شده و مثلا "لیز تراس" نخست وزیر سابق این کشور با حضور حدود یک و نیم ماهه خود در قدرت، کوتاه ترین دولت در تاریخ بریتانیا را تشکیل داده است.
اکنون نیز دولت "ریشی سوناک" در بریتانیا با چالش های جدی و گسترده ای در پیشبرد برنامه های خود مخصومصا با توجه به تجمیع بحران ها در این کشور رو به رو است. مساله ای که شانس موفقیت آن در مدیریت شرایط خاص بریتانیا را تا حد زیادی کاهش داده است. از این منظر انتظار می رود که در ادامه راه شاهد تشدید مشکلات مردم انگلیس به ویژه در حوزه های مختف اقتصادی باشیم.
سه: فرانسه
فرانسه نیز از جمله کشورهایی است که مدت هاست با پدیده اعتراضات گسترده مردمی دست و پنجه نرم می‌کند. معترضان فرانسوی پیشتر در قالب "جنبش جلیقه زردها"، دولت امانوئل مکرون را دولتی توصیف می کردند که صرفا در خدمت منافع طبقات ثروتمند و مرفه فرانسوی است و در شرایط کنونی افکار عمومی فرانسوی با توجه به اوج گیری بحران انرژی و تورم در اغلب کشورهای اروپایی، از ناکارآمدی دولت مکرون در برخورد با بحران های اقتصادی سخن می گویند و خواستار اخراج آن از قدرت هستند.
به طور خاص در روزهای اخیر پاریس شاهد تظاهرات گسترده مردمی بوده و دیگر شهرها و مناطق فرانسه نیز به کرات شاهد برخوردهای خشونت آمیز نیروهای امنیت فرانسه با مردم این کشور بوده اند. در این راستا، پلیس فرانسه تظاهرات اخیر معترضان در پاریسرا در شرایطی اعتراضی 30 هزار نفری عنوان کرده که منابع رسانه ای تاکید کرده اند که در تظاهرات مذکور قریب به 150 هزار معترض حضور داشته اند.
 در این فضا، جدای از اعتراضات گسترده مردم فرانسه به افزایش تورم در کشورشان، مردم این کشور و مخصوصا اتحادیه های کارگری در فرانسه خواستار افزایش دستمزدها به ویژه برای کارگران و بازنشستگان فرانسوی شده‌اند. گروه هایی که اکنون با مشکلات معیشتی قابل توجهی رو به رو هستند.

http://www.Yazd-Online.ir/Fa/News/860534/جهان-مطرح-کرد--رابطه-تحولات-اروپا-با-اغتشاشات-ایران
بستن   چاپ