پیام ویژه
اپوزیسیون پشت دیوار بروکسل
چهارشنبه 3 اسفند 1401 - 14:05:53
آخرین خبر تحلیل
پیام ویژه - صبح نو /متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
وزیر خارجه آلمان و بورل گفتند که زمینه حقوقی در اتحادیه اروپا برای قرار دادن سپاه در لیست سازمان‌های تروریستی نداریم
به تازگی اتحادیه اروپا به‌رغم اعمال مجموعه جدیدی از «تحریم‌های حقوق بشری» علیه جمهوری اسلامی ایران، از قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های تروریستی خودداری کرد و وزیر امور خارجه آلمان در این خصوص توضیح داد که در حال حاضر«مبنای قانونی» برای این موضوع در اروپا وجود ندارد. آنالینا بربوک پس از نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل، گفت: «فعلا ما زمینه حقوقی در اتحادیه اروپا برای قرار دادن سپاه در لیست سازمان‌های تروریستی را نداریم».
پیش تر جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز گفته بود که تروریستی نامیدن سپاه باید بر اساس حکم صادره در دادگاه یک کشور عضو اتحادیه اروپا باشد. او افزوده بود: «نمی‌توانید بگویید که سپاه تروریست است چون من از آن خوشم نمی‌آید. اول دادگاه باید درباره آن تصمیم بگیرد». اظهاراتی از این دست نشان می دهند که کلیه تلاش های صورت گرفته در ماه های اخیر از سوی براندازان و گروه های ضد انقلاب علیه سپاه، در عمل بی نتیجه و ناکام مانده است. به عبارت دیگر، موانع حقوقی موجود در مسیر تروریستی اعلام شدن سپاه به قدری مهم و تاثیرگذار هستند که مقامات غربی قادر به تن دادن به خواسته براندازان نیستند.
اروپا به پای خود شلیک کرد
مقامات تهران اما در قبال تلاش ها و البته فضاسازی های غرب در ماه های اخیر با محوریت تروریستی اعلام کردن سپاه، مواضع محکمی اتخاذ کردند، از جمله آنها محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی بود که ضمن هشدار به اتحادیه اروپا گفته بود که در صورت نهایی شدن این تصمیم، مجلس ایران قطعاً مقابله به‌مثل خواهد کرد و دولت‌های اروپایی را حامی تروریسم و ارتش‌های آنها را گروه تروریستی در نظر خواهد گرفت. حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران هم اینطور گفته بود که پارلمان اروپا به پای خود شلیک کرد و پاسخ ایران به این اقدام آنها، متقابل است. ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان نیز خطاب به طرف اروپایی گفته بود که از طریق مجاری دیپلماتیک هشدارهای لازم با جدیت در این ارتباط به طرف‌های اروپایی داده شده و طبیعتا این تلاش‌ها ادامه می‌یابد.
تلاش ناکام براندازان در فضاسازی علیه سپاه
قطعنامه پارلمان اروپا در واکنش به شرایط، تجهیز روسیه به پهپاد برای حمله به اوکراین و عملیات منطقه‌ای سپاه تصویب شد. با این حال، قطعنامه یاد شده الزام‌آور نبود. براندازان و گروه های ضدانقلاب خارج نشین از ابتدای ناآرامی های اخیر در ایران، با استفاده از تمام توان رسانه ای و تبلیغاتی خود و البته حمایت های پیدا و پنهان مالی و سیاسی سرویس های امنیتی غربی، تلاش کردند با برپایی اعتراضات و تجعماتی در مقابل برخی نهادهای تصمیم گیر اروپایی، بر فکر و اراده آنها تاثیر گذاشته و آنها را نسبت به تروریستی اعلام کردن سپاه، مجبور سازند. اما آنگونه که از ظواهر امر پیداست، براندازان، گروه های معاند خارج نشین و رهبران غربی از همان ابتدا به خوبی به این مساله واقف و آگاه بودند که موضوع تروریستی اعلام کردن سپاه، با توجه به موانع حقوقی و البته بازدارندگی ایران در بُعد نظامی و امنیتی، شدنی نیست.
قدرت ایران در اقدام متقابل
اما یکی دیگر از عواملی که در کنار موانع حقوقی باعث شد تا طرح تروریستی اعلام کردن سپاه به نتیجه نرسد، اقدامات بازدارنده ایران بود. تمام مقامات ایرانی که در قبال این اقدام واکنشی نشان دادند متفق القول به این مهم اشاره داشتند که «پاسخ سخت و قاطعی» را به اقدام اروپایی ها نشان خواهند داد و پُر واضح است که بازوهای ایران در منطقه و فراتر از آن، به نحوی است که طرف مقابل به راحتی دست به تصمیمات و محسابات اشتباه نزند. هنوز طرف غربی فراموش نکرده که ایران در پاسخ به گستاخی آمریکا در ترور شهید سلیمانی، هیمنه پوشالی آمریکا را در جهان با حمله به «پایگاه نظامی عین الاسد» درهم کوبید. گروه های مقاومت منطقه و البته دیگر توانمندی های ایران به منظور ضربه زدن به منافع اروپا و کشورهای غربی، آنها را بر آن داشته تا از طرخ خود عقب نشینی کنند. 
شاید اینکه پس از تروریستی خوانده شدن شبکه سعودی «ایران اینترنشنال» اعضای تحریریه آن شبکه در لندن تحت مراقبت های بیست و چهارساعته پلیس لندن قرار داشتند و به تازگی نیز انگلیس از میزبانی آنها صرف نظر کرد و دفتر آنها را به صورت کلی به آمریکا (واشنگتن) منتقل کرده است، نشانی هر چند کوچک از ترس و واهمه طرف غربی از اقدامات و البته توانایی ایران در اقدامات متقابل است.
بزرگ‌ترین نهاد ضدتروریسم جهان
یکی از سیاست های اصولی ایران در منطقه، مبارزه با تروریسم و گروه های افراط گرا بوده و هست و در این مسیر هزینه های بسیاری را متحمل شده است. جمهوری اسلامی ایران همواره از ثبات و امنیت جهان به خصوص در کشورهای منطقه حمایت کرده و امنیت همسایگان را در واقع امنیت خود می داند و در این مسیر، سپاه یکی از تاثیرگذارترین نهادها است که در مبارزه با تروریسم و افراط گرایی، سابقه ای سترگ دارد. در همین راستا ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان اخیرا گفت که رژیم آپارتاید اسرائیل، بزرگترین هویت تروریستی سازمان یافته جهان، رژیم انگلیس بنیانگذار و رژیم آمریکا بزرگترین حامی آن است و اما آن چیزی که علت خشم باشگاه جهانی تروریست ها از سپاه شده نیز روشن است چراکه سپاه بزرگترین نهاد ضدتروریسم جهان 
است.

http://www.Yazd-Online.ir/Fa/News/904232/اپوزیسیون-پشت-دیوار-بروکسل
بستن   چاپ