پیام ویژه

آخرين مطالب

دانشگاه پشت پرده کرونا گزارش

دانشگاه پشت پرده کرونا
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - ایران / رتبه‌اش 10 شد، کلی درس خواند تا همان دانشگاهی که می‌خواهد قبول شود، اما چه اتفاقی افتاد که تا امروز دانشگاه مورد علاقه‌اش را هنوز به چشم خود ندیده؟ کرونا آمد و گفتند کلاس‌ها مجازی برگزار می‌شود؛ بنابراین تا امروز نه تنها دانشگاهی را که در آن قبول شده ندیده که حتی پایش را هم به شهری که دانشگاهش آنجاست نگذاشته.
«باورت می‌شود؛ حتی برای ثبت‌نام گفتند مدارکت را با پست ارسال کن؟ من در یک شهر کوچک زندگی می‌کنم؛ با خودم گفتم حسابی درس بخوانم تا به تهران بیایم و از امکانات دانشگاه و کتابخانه‌اش استفاده کنم حالا، حال و روز ما را ببین! روزها حسرت می‌خورم که آنچه را از دست داده‌ام دیگر برنمی‌گردد و همه اینها افسرده‌ام کرده است.»
اینها فقط حرف‌ها و دغدغه‌های این دانشجو نیست، خیلی از دانشجویانی که می‌شناسم این روزها حرف‌های مشابهی دارند؛ اینکه فکر می‌کرده‌اند شرایطی که کرونا به وجود آورده موقتی است و آنها یکی دو ترم را در خانه و پشت سیستم کامپیوترشان می‌گذرانند و تمام؛ اما با طولانی شدن این روند، خسته، کلافه و افسرده شده‌اند. خیلی‌هایشان می‌گویند یعنی این شرایط تمام می‌شود؟ آیا دوباره می‌توانند به فضای درس و دانشگاه بازگردند؟ آیا می‌توانند تجربیاتی که روزی خوابش را می‌دیدند از سر بگذرانند؟ آیا روزهایی که از دست رفته قابل جبران هست؟
«من هنوز کارت دانشجویی‌ام را نتوانسته‌ام بگیرم. به یکی از همکلاسی‌ها گفتم عکسش را برایم بگیرد و بفرستد. تا به حال توی کتابخانه دانشگاه پا نگذاشته‌ام؛ حداقل اجازه بدهند، خوابگاه‌ها باز شود تا ما هم بتوانیم کمی از امکانات دانشگاهی که کلی برای قبول شدن در آن زحمت کشیده‌ایم، استفاده کنیم. کسی که رتبه خیلی بالاتری هم دارد دقیقاً الان شرایط من را دارد، آیا همه اینها کلافه کننده نیست؟ فرق الان من با کسی که کلاً مجازی درس می‌خواند چیست؟»
این نظر یکی از استادانی است که نمی‌خواهد اسمی از او در این گزارش آورده شود: «راستش واقعاً شرایط سختی شده و من افسردگی و کلافه شدن را در میان دانشجوها می‌بینم. کاش کسی به فکر روح و روان آنها باشد. من آدم مثبت اندیش و آرامی هستم و معمولاً همه را دعوت به آرامش می‌کنم اما یک بار سر کلاس گفتم دیگر نمی‌توانم به این روش ادامه بدهم چون مدام اینترنت قطع می‌شد درحالی که بعضی بچه‌ها همایش داشتند. دائم داخل کلاس می‌شدم و بعد به بیرون پرت می‌شدم. فشارهای بیرونی هم هست این همه خبر مرگ و روزهای سیاه که می‌دانم فقط مخصوص من و دانشجوها نیست اما همه اینها فشار مضاعف است. اگر وضعیت به همین منوال پیش برود دیگر کلاس جدیدی انتخاب نمی‌کنم.»
این استاد صاحبنام یکی از رشته‌های علوم انسانی ادامه می‌دهد: «در رشته‌های علوم انسانی تا قبل از ماجرای کرونا مدام در کلاس بحث و صحبت بود. استاد و دانشجو خیلی شرایط کلاس را عوض می‌کردند اما الان دانشجو در فضای مجازی نهایتاً تایپ می‌کند یا گاهی اجازه صحبت می‌گیرد. آنقدر هم شرایط فراهم نمی‌شود که بحث کنیم. گاهی می‌فهمی دانشجو دارد وسط خیابان بحث می‌کند و صدای موتور و ماشین می‌آید یا لم داده روی مبل خانه‌اش و وسط خواب نیمروزی یک چیزی می‌گوید. این فضا روح و روان را فرسوده می‌کند. من گاهی احساس می‌کنم در خلأ صحبت می‌کنم. سکوت کلاس آدم را می‌گیرد.»
مریم دانشجوی کارشناسی ارشد رشته علوم سیاسی است و همه اینها را در دو ترم دانشگاهش تجربه کرده: «من وقتی خودم همایش می‌دادم دائم از خودم می‌پرسیدم اصلاً بچه‌ها به من گوش می‌دهند؟ یک هفته کامل برای کارم زحمت کشیدم اما وقتی چهره‌ها را نمی‌بینی خواه ناخواه این سؤال برایت پیش می‌آید که اصلاً کسی به تو گوش می‌دهد یا نه؟ وقتی سر کلاس حضوری هستی به هر حال آدم‌ها و عکس العمل‌شان را می‌بینی اما در فضای مجازی لزوماً این اتفاق نمی‌افتد.
همه اینها فرسودگی می‌آورد. ترم قبل بچه‌ها بیشتر با هم بحث می‌کردند و شور و اشتیاق بیشتر بود اما این ترم می‌بینم انگار همه شورشان را از دست داده‌اند. انگار همه دچار کرختی شده‌اند. من فکر می‌کنم اگر فضا همین طور پیش برود مدام اشتیاق دانشجوها برای درس خواندن کمتر می‌شود. قبلاً همه شرایط را موقت می‌دانستند، اما الان می‌گویند ممکن است این شرایط ادامه پیدا کند و حتی امتحانات هم معلوم نیست حضوری باشد.
همه اینها احساس سرخوردگی ایجاد می‌کند و آدم دائم احساس بدشانسی می‌کند؛ اینکه دورانی از زندگی‌اش از دست رفته که دیگر برنمی‌گردد؛ حتی یک بار یکی از استادان ما گفت کاش شرایط کمی خوب می‌شد و ما می‌توانستیم چند جلسه‌ای همدیگر را ببینیم تا لااقل بفهمیم با چه کسانی کلاس داریم.»
ثمین دانشجوی شیمی است. او اوایل به خاطر کم شدن فشار درس‌ها خوشحال بود توی خانه درس می‌خواند اما این روزها احساس کاملاً متفاوتی دارد: «در هر صورت توی خانه درس خواندن راحت تر است، اما بعد از گذشت یک سال و نیم چون سال بعد هم سال آخر دانشگاهم است دیگر این شرایط برایم سخت شده و دوست ندارم توی خانه بمانم. دوست دارم بروم دانشگاه و آزمایش‌ها را عملی انجام دهم. رشته ما کلی درس عملی دارد.»
ثمین می‌گوید این روزها بشدت افسرده شده و دلش نمی‌خواهد این روال ادامه پیدا کند: «حجم درس‌ها قبلاً بیشتر بود اما حالمان بهتر بود. همین که بچه‌ها را می‌دیدیم و باهم حرف می‌زدیم کلی خوش می‌گذشت اما این روزها خیلی‌ها در حالت خواب درس می‌خوانند یا کلاس‌ها را می‌گذرانند. قبلاً بچه‌ها در کلاس حضوری با انگیزه بیشتری درس می‌خواندند و رقابت بیشتری داشتیم.» نگرانی ثمین از آن جهت بیشتر است که فقط یک سال تا فارغ‌التحصیلی‌اش مانده و ممکن است درسش درحالی تمام شود که کرونا همچنان باشد و این یک سال آخر هم مجازی بگذرد.
او می‌گوید: «باز هم خوش شانس بودم که دو سال دانشگاه واقعی را تجربه کردم. اما خیلی‌ها شروع دانشگاه‌ برای‌شان همین طوری بود و به نظر من این فرصت دیگر برایشان برنمی‌گردد. اتفاقی که برای ما افتاد غیرقابل جبران است. من فکر می‌کنم دوره دانشجویی من در دوره کارشناسی کاملاً از دست رفت. ما می‌توانستیم کلی تجربه‌های هیجان انگیز داشته باشیم اما تمام این تجربه‌ها را از دست دادیم و به جایش با خانه‌نشینی روزگار گذراندیم. همه اینها افسرده کننده است. مگر چه سرگرمی در خانه داریم؟ دائم در دنیای مجازی هستیم؛ درس مجازی، کتاب خواندن مجازی، همه چیز مجازی است. این سن برای من دیگر تکرار نمی‌شود و من مجبورم به این روال ادامه دهم چون کار دیگری از دستم بر نمی‌آید.»
او دانشجوی معماری است و درباره مشکلات خاص این رشته می‌گوید: «مشکلات کلاس آنلاین را که خودتان بهتر می‌دانید نبود صدا و تصویر درست و هزار بدبختی که درباره‌اش هزار بار گفته‌ایم. علاوه بر این رشته‌ من بیشتر عملی است و باید ببینم تا یاد بگیرم و این پشت سیستم غیرقابل فهم است. ما نیاز داریم پیش هم باشیم و یک چیزی را رسم و طراحی کنیم. جاهای مختلف را ببینیم و... کارهای ما ضعیف شده. وقتی کنار هم بودیم جو بهتری داشتیم و حالمان بهتر بود. این خانه نشینی واقعاً ناراحت کننده است.»
زهرا دانشجوی تربیت بدنی است. او هم مشکلات خاص خودش را دارد: «ما این همه پول کلاس عملی برای والیبال و شنا می‌دهیم اما تا حالا رنگ استخر و باشگاه را هم ندیده‌ایم. هر واحد 500 تا 600 هزار تومان است. حالا بگذارید برایتان بگویم کلاس‌های ما چطور می‌گذرد؛ استاد می‌گوید درباره یک حرکت بیایید حرف بزنید و عملاً کلاس با صحبت ما درباره حرکات می‌گذرد.
این اصلاً حس و حال دانشگاه و یک کار عملی را نمی‌دهد و آدم را دلگیر و خسته می‌کند. قبلاً خوشحال بودیم می‌رویم توی زمین توپ می‌زنیم و شنا می‌کنیم. طبیعتاً دیگر آن حال و هوا اصلاً نیست. از آن طرف یک خوبی دارد؛ اصلاً غیبت نمی‌خوریم و در هرحال می‌توانیم در کلاس درس حاضری بزنیم اما یک دوره عمرمان رفت و دیگر بر نمی‌گردد.» زهرا می‌گوید از ابتدای دوره کارشناسی‌اش اوضاع همین بوده چون او از کاردانی به کارشناسی آمده: «اینکه کلاس بروی بعد هم با دوستانت بروی بیرون، انگار دیگر قرار نیست برای ما تکرار شود.»
کرونا خیلی چیزها را تغییر داده شاید اگر تا همین چند سال پیش می‌گفتند روزی می‌رسد که دانشجویی دانشگاه قبول شود اما هرگز رنگ دانشگاهش را نبیند حرف‌هایش را باور نمی‌کردیم یا باور نمی‌کردیم کسی همانجا پای سیستم کامپیوترش بتواند مدرک شیمی یا تربیت بدنی بگیرد اما همه اینها اتفاق افتاده و ملالش غیر قابل تحمل شده. چه کسی می‌داند در آینده چه اتفاق دیگری خواهد افتاد.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/641244/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تهیه پرچم و آرم جمهوری اسلامی ایران در شورای انقلاب/ 44 سال پیش در چنین روزی + عکس

ایران و روسیه تفاهم‌نامه امضا کردند

ضرر هنگفت کشور از آلودگی هوا؛ 9 میلیارد دلار و 40 هزار جان باخته!

ایران با اسرائیل وارد جنگ می‌شود؟

بحث بر سر آلودگی هوا ممنوع

روایتی از صاحبان 18 هزار امضا

توضیحات روابط عمومی فرمانداری مشهد در خصوص نمایش اطلاعات شهروندان در قطار شهری

منتظر نمایش جدید Prince of Persia: The Lost Crown در گیم اواردز باشید

واکنش سخنگوی شهرداری تهران به دروغ‌پردازی‌ها علیه زاکانی/ از مشارکت‌کنندگان این «پروژه» شکایت شده است

Cyberpunk 2077: Ultimate Edition در دسترس قرار گرفت

توانمندسازی هنرمندان در آفرینش آثار دینی در سایه «مکتب هنر رضوی»

خبرِ معاون حقوقی رئیسی درباره پرونده شکایت 4 کشور از ایران برای سقوط هواپیمای اوکراینی

هر کیلو آجیل شب یلدا چند؟

نقشه بالیوودی اسرائیل برای تونل‌های حماس

تهدید «شاباک» به تکرار «طرح مونیخ»

ریشه حرام خواری تاریخی در پرونده واردات چای نتیجه‌ی «حرام خواری سیاسی» است

امیرعبداللهیان خطاب به آمریکا و رژیم صهیونیستی: قادر به از بین بردن حماس و مقاومت نیستید

ماجرای قبض 50 میلیون تومانی گاز برای یک مشترک در یزد چه بود؟

خبری خوب برای دارندگان سری گلکسی A سامسونگ

تریلر جدید Halo Infinite با محوریت اضافه شدن بخش‌های جدید و جذاب به بازی

روایت مقام سابق آمریکایی از تجاوز در زندان‌های اسرائیل

پایان پرونده VAR اجاره‌ای در ورزشگاه آزادی

ضرری هنگفت کشور از آلودگی هوا؛ 9 میلیارد دلار و 40 هزار جان باخته!

خبرهای خوب وزیر ارتباطات درباره پیشرفت شبکه فیبر نوری در کشور

تاریخ انتشار بسته الحاقی Wo Long: Fallen Dynasty – Upheaval in Jingxiang مشخص شد

معرفی بهترین بازیکن دیدار پرسپولیس و الدحیل

این کلاه بافتنی علاوه بر گرم نگه داشتن شما، یک هدفون بلوتوثی هم در خود دارد

سرقت از مدیرعامل پرسپولیس در جریان یک اعتراض

چرا سفر ولادیمیر پوتین به امارات و عربستان مهم است؟/ خروج آرام روسیه از انزوای تحمل شده

انگیزه مرموز پدر میانسال از قتل فجیع پسر

دولت با فقر مطلق مبارزه می‌کند؟

روایت مقام سابق وزارت خارجه آمریکا از تجاوز در زندان‌های اسرائیل

شعار تماشاگران پرسپولیس علیه گل‌محمدی و بازیکنان

مرگ دلخراش جوان نیشابوری در برخورد با قطار

شرایط خرید شیرخشک یارانه‌ای چیست؟

توقف نمایش اطلاعات شهروندان در تلویزیون پرحاشیه قطار شهری مشهد

وقتی پای «نیسان آبی» و قتل در میان است

بازداشت 12 نفر به دلیل انتشار تصاویری از رقص در بازار رشت

بازی بنزینی طالبان!

حمله گرگ 8 نفر را در شهر درود نیشابور راهی بیمارستان کرد

اولین دانشگاه تخصصی در حوزه مراقبت سالمندی افتتاح شد

عبدالملکی: معرفی 1000 پروژه سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد به ارزش20 میلیارد یورو

بازی/ Reversi؛ بهترین و سخت‌ترین بازی فکری

گوشی تاشدنی جدید ویوو با قوی‌ترین پردازنده دنیای اندروید رونمایی می‌شود

ماندگار: دولتمردان رئیسی از فشار کاری زیاد، روزی دو سه بار زیر سرم می‌رفتند!/ ویدئو

قصه زنی که شیفته فوتبال بود

پرونده‌ای که باز است

گمانه‌زنی‌های دلواپسانه برای 1404

نشست هم‌اندیشی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با دبیران کارگروه تخصصی تشکل‌های شاهد و ایثارگر برگزار شد

واکنش علی جنتی به سخنان وزیر ارشاد در مورد اخراج مدیران باقی مانده از دولت روحانی

© - www.payamevijeh.ir . All Rights Reserved.