پیام ویژه

آخرين مطالب

نبرد سنگر به سنگر در قتلگاه روسها در اوکراین؛ چرا این شهر برای همه مهم است؟ بين الملل

نبرد سنگر به سنگر در قتلگاه روسها در اوکراین؛ چرا این شهر برای همه مهم است؟
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - تصاویر میدان‌های نبرد در باهموت و اطراف آن که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده پر از اجساد از هر دو طرف است.

به گزارش جماران، باهموت شهری در شرق اوکراین است که بیش از 90 درصد ساکنان آن تخلیه شده و اغلب نقاط آن به ویرانه‌ای‌ تبدیل شده است.
نبرد میان نظامیان روسیه و اوکراین برای کنترل باهموت در حالی با تلفات پرشمار از دو سو همچنان ادامه دارد که وزارت دفاع آمریکا و فرماندهان ناتو بعد استراتژیک این شهر را کم‌ اهمیت قلمداد کرده‌‌اند.
نیروهای روسیه بر اساس آخرین گزارش‌ها پس از نزدیک به هشت ماه نبرد سخت سنگر به سنگر، شهر باهموت را از سه طرف تحت محاصره قرار داده‌اند.
به گزارش رویترز خطوط تدارکاتی نبرد از سوی نیروهای تحت امر کی‌یف در حال از هم گسیختگی است و مسکو کمتر از نیمی از باهموت را تحت خود کنترل دارد.
با این حال، اوکراین متعهد شده است که مقاومت برای دفاع از شهر را دو برابر کند، حتی اگر دو طرف تلفات سنگینی را متحمل شوند.
به اذعان برخی تحلیلگران برجسته نظامی غرب، شاید منطقی باشد که نیروهای اوکراینی به یک خط مستحکم‌تر دفاعیِ تازه عقب‌نشینی کنند اما در حال حاضر هیچ نشانه‌ای دال بر کوتاه آمدن کی‌یف و دست کشیدن از مقاومت در باهموت دیده نمی‌شود.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین از باهموت به عنوان دژ مقاومت برای به چالش کشیدن مهاجمان روس یاد و بر ادامه مقاومت در این شهر تاکید کرده است.
برای مسکو اما سقوط شهری که آن را با نام دوران شوروی سابق، «آرتیوموفسک» می‌نامد، اولین فتح بزرگ پس از نیمه سال گذشته میلادی و نیرویی مکمل برای پیشبرد نبردی گسترده‌تر علیه اوکراین در منطقه دونباس خواهد بود.
باهموت چگونه شهری است؟
باهموت در استان دونتسک، بخشی از منطقه صنعتی عمدتاً روسی زبان دونباس واقع شده که مسکو می خواهد با «عملیات ویژه نظامی» آن را ضمیمه خاک روسیه کند.
این شهر پیش از جنگ 70 تا 80 هزار نفر جمعیت داشت، اما به گفته معاون نخست وزیر اوکراین اکنون تصور می‌رود که کمتر از 4 هزار غیرنظامی از جمله 38 کودک همچنان در آن باقی مانده باشند.
نبرد باهموت که یادآور جنگ جهانی اول است، با حملات سنگین توپخانه‌ای و موشکی بی‌امان در دو سوی سنگرها و در سراسر یک میدان نبرد مین گذاری شده دنبال می شود؛ برخی گزارش‌ها همچنین از درگیری‌های خانه به خانه در برخی از مناطق آن حکایت دارد.
این شهر قبلاً نیز شاهد کشتار جمعی بوده است؛ سربازان اشغالگر نازی در طول جنگ دوم جهانی دوم حدود 3 هزار یهودی را به داخل چاهی در یکی از معادن مجاور شهر انداخته و با پوشاندن چاه آنها را خفه کردند.
جبهه‌ای که در آن «هزاران» سرباز به خاک افتاده‌اند
تصاویر میدان‌های نبرد در باهموت و اطراف آن که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده پر از اجساد از هر دو طرف است.
یوگنی پریگوژین، بنیانگذار گروه مزدور موسوم به واگنر روسیه که در جبهه باهموت بسیار فعال است تصویری از مبارزان تحت امر خود که کشته شده‌اند، منتشر کرده است.
آمار تلفات جزو اسناد طبقه بندی شده است اما مقامات آمریکایی تخمین می‌زنند که ده‌ها هزار سرباز روسی که بسیاری از آنها از سوی گروه پیمانکاری نظامی خصوصی واگنر استخدام شده‌اند در نبردهای این جبهه کشته شده باشند؛ شمار سربازان اوکراینی کشته شده نیز هزاران نفر عنوان شده است.
زلنسکی روز یکشنبه مدعی شد که نیروهای اوکراینی در هفته گذشته بیش از 1100 نظامی روس را در نزدیکی باهموت کشته و 1500 نفر دیگر را نیز زخمی کرده‌اند.
وزارت دفاع روسیه اما در همان روز از کشته شدن بیش از 220 سرباز اوکراینی طی بیست و چهار ساعت گذشته در نبردهای شرق اوکراین خبر داد.
رویترز در گزارش خود که به نبردهای باهموت اختصاص تاکید کرده که نمی‌تواند به صورت مستقل آمار تلفات اعلام شده از دو سو را تایید کند.
به گفته میخائیلو پودولیاک، دستیار ولودیمیر زلنسکی، اوکراین در باهموت می‌جنگد زیرا بهترین واحدهای روسیه را از حرکت بازداشته و سبب تحلیل قوای این نیروها قبل از یک ضد حمله برنامه‌ریزی‌شده در بهار علیه آنها می‌شود.
کنراد موزیکا، یک تحلیلگر نظامی لهستانی که اخیراً به همراه جمعی از همکارانش از منطقه باهموت دیدن کرده، معتقد است که مقاومت برای حفظ این شهر منطقی نیست.
وی به خبرگزاری رویترز در این خصوص می‌گوید: «تصمیم برای دفاع از باهموت اکنون یک تصمیم سیاسی است و نه نظامی.»
راب لی، همکار آقای موزیکا که در همان سفر حضور داشت در توییتر خود نوشت: «اگرچه هنوز دلایل موجهی برای دفاع اوکراین از باهموت وجود دارداما با توجه به تصرف مناطق مشرف به شمال این شهر توسط نیروهای روسی در ماه گذشته، توانایی نیروهای اوکراینی برای وارد کردن خسارات سنگین‌تر به دشمن تحلیل رفته است.»
سکوی پرتاب برای روسیه؟
باهموت که یک مرکز لجستیکی مهم در منطقه به شمار می‌رود برای نیروهای روسیه مفید خواهد بود، اگرچه باید دانست که چه مقدار از زیرساخت‌های این شهر دست نخورده باقی مانده است.
مهمتر از همه این نکته است که تصرف باهموت سکوی پرتابی برای نیروهای روسیه به منظور پیشروی در منطقه دنباس و حرکت به سوی دو شهر بزرگ‌تر یعنی کراماتورسک و اسلوویانسک خواهد بود که مسکو از مدتها پیش در پی فتح آنها بوده است.
هر دو شهر یاد شده پس از تصرف باهموت به آسانی در تیررس توپخانه ارتش روسیه قرار خواهند گرفت. از سوی دیگر، مسکو برای تکمیل آنچه «آزادسازی جمهوری خلق دونتسک» خودخوانده باید هر دو شهر را تحت کنترل خود درآورد.
ولودیمیر زلنسکی به تازگی در مصاحبه با سی‌ان‌ان گفته است که بیم آن دارد نیروهای روسی در صورت تصرف باهموت با یک مسیر هموار برای حرکت به سمت این دو شهر روبرو شوند.
وی در همین راستا تاکید کرده است که فرمان وی برای ادامه مقاومت و حفظ شهر از همین رو یک تصمیم تاکتیکی است.
شهر «چاسیو یار» واقع در غرب باهموت نیز احتمالاً هدف بعدی حملات ارتش روسیه خواهد بود، اگرچه این شهر در ارتفاعی بالاتر از باهموت واقع شده و گمان می رود نیروهای اوکراینی استحکامات دفاعی در آن نزدیکی ساخته باشند.
تحلیلگران و دیپلمات‌های غربی تردید دارند که نیروهای روسی بتوانند با توجه به مدت زمانی که در آنجا جنگیده‌اند به سرعت از فتح باهموت بهره برداری کنند؛ این شهر از ماه مه هدف حملات توپخانه‌ای بوده و حملات زمینی به شهر نیز از ماه اوت آغاز شده است.
پیروزی روحیه‌بخش برای هر دو طرف درگیر؟
برای روسیه که سال گذشته یک رشته شکست و ناکامی را به خصوص در جبه‌های جنوبی تجربه کرده، تصرف باهموت یک پیروزی روحیه‌بخش به شمار خواهد آمد.
به گزارش یورونیوز،برای کی‌یف اما از دست دادن باهموت می تواند سبب تضعیف روحیه نیروهای اوکراینی شود، هرچند که به اعتقاد متحدان غربی اوکراین، این شهر از اهمیت استراتژیک چندانی برخوردار نیست.
لوید آستین و ینس استولتنبرگ، روسای پنتاگون و ناتو همانند کارشناسان نظامی غرب، سقوط احتمالی باهموت را نمادین تلقی کرده‌اند تا بدین ترتیب از اهمیت استراتژیک آن بکاهند.
این در حالیست که زلنسکی برای تاکید بر اهمیت شهر باهموت برای کی‌یف، در جریان سفر ماه دسامبر خود به آمریکا پرچمی را که توسط مدافعان شهر امضا کرده بودند به کنگره این کشور هدیه داد.
به گفته مایکل کوفمن، کارشناس آگاه به مسائل نظامی روسیه در اندیشکده CAN مستقر در ایالات متحده، حفظ شهر به تداوم و تقویت حمایت کشورهای غربی کمک می کند و این موضوع را به اثبات می‌رساند که تفاوت‌هایی در حال رقم خوردن است.
اما حتی در صورت سقوط باهموت، اوکراین می‌تواند با این واقعیت که نیروهای روسیه را برای مدت طولانی تحت کنترل درآورده و هزینه بالایی برای دفاع از شهر به آنها تحمیل کرده تسلی‌خاطر بدست آورد؛ موضوعی که نشان می‌دهد هرگونه تلاش روسیه برای تصرف قلمرو بیشتری از مناطق شرقی به همان اندازه پرهزینه خواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1045328/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

زندانی در زمان تغییر شیفت پرستاران از بیمارستان گریخت

بانویی که از روز اول حادثه بندرعباس، میدان را خالی نکرد

نرخ خرید حمایتی گوشت گوساله مشخص شد

آیا گران کردن قیمت کیفیت اینترنت را بالا می‌برد؟

وداع با اسلحه

رمزگشایی از سفر پوتین به تهران

ایران و آمریکا؛ ترامپ نیازمند پیروزی‌های مقطعی است

ترامپ: ولیعهد عربستان با وجود سن کم از حکمت برخوردار اس

دستگیری 18 قاچاقچی سازمان یافته احشام؛ 589 راس گوسفند غیرمجاز کشف شد

طرح جدید آمریکا برای مذاکرات آتش‌بس در غزه

پارلمان گرجستان انحلال حزب ساکاشویلی را کلید زد

رویترز: عربستان در حال رایزنی برای خرید اف-35 از آمریکاست

زلنسکی: اگر پوتین بیاید، به استانبول می‌روم

یورش ده‌ها شهرک‌نشین صهیونیست به مسجد الاقصی

ماجرای سرقت 10 هزار دلار از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران چه بود؟

نرخ خرید حمایتی گوشساله مشخص شد

کارکنان کمپ غیرقانونی فرد معتاد را خفه کردند؛ رها کردن جسد مقابل بیمارستان

بازارهای سهام آسیا بی‌رمق شدند

گوگل لوگوی خود را تغییر داد

تجهیز ارمنستان به سامانه‌های موشکی هند؛ آرایش جدید در قفقاز؟

شلیک قاچاقچیان مواد مخدر به ماموران پایتخت؛ 3 متهم دستگیر شدند

ایران از صادرکننده انرژی به واردکننده تبدیل شد؛ راه‌حل کجاست؟

امضای سند شراکت راهبردی میان ترامپ و بن سلمان

فرودگاه صنعاء فعالیتش را از فردا ازسر می‌گیرد

راز قتل زن جوان بعد از 6 سال فاش شد

قتل هولناک 2 برادر برای سرقت ضایعات آهن؛ اجساد در چاه پیدا شد

دیه 59 جان‌ باخته حادثه بندر شهید رجایی پرداخت شد

ادعای فارس در مورد بابک زنجانی و بیژن زنگنه

آپدیت iOS 19 باگ‌های کمتری نسبت‌به نسخه‌های اخیر خواهد داشت

تصادف پژو 405 و پراید 3 کشته و زخمی بر جا گذاشت

کره جنوبی می‌خواهد تجربیات خود را در حوزه مسکن به ایران منتقل کند

نتانیاهو: ممکن است آتش‌بس را برای یک دوره مشخص قبول کنیم

سرلشکر سلامی سخنران ویژه مراسم شهدای خدمت

خبر ازدواج تتلو در زندان تایید شد

مادر شهید رئیسی: هنوز منتظرم ابراهیم از در بیاید

بورس رکوردشکنی کرد؛ عبور از تراز 3.2 میلیون واحدی

رویترز: ویتکاف و کلاگ برای مذاکرات صلح اوکراین عازم استانبول می‌شوند

رئیس علمای هند: دفاع از هند وظیفه‌ای همگانی است

اروپا: هدف روسیه از مذاکرات آتش بس در استانبول، وقت کشی است

برخورد مرگبار پژو پارس با درخت؛ خودرو نصف شد

دستورالعمل رفاهیات کارکنان دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ شد

توقیف کامیونت با 24 میلیون تومان خلافی

دبیر سندیکای صنعت برق: اهمیت مدیریت مصرف برق کمتر از افزایش ظرفیت تولید نیست

قیمت جدید مرغ زنده و گوشت مرغ منجمد اعلام شد

نحوه استفاده شما از ChatGPT سن‌تان را مشخص می‌کند!

مجلس با افزایش قیمت اینترنت مخالف کرد

ترامپ در دیدار با بن سلمان: عربستان و آمریکا دوست یکدیگر هستند

ویتکاف دست به دامن تونی بلر شد

کشف بیش از 9 تُن انواع مواد مخدر در کشور

سرامیک خودرو چیست ؟ آموزش و اجرا