پیام ویژه

آخرين مطالب

ماجرای شکست موج قرمز جمهوری‌خواهان یادداشت

ماجرای شکست موج قرمز جمهوری‌خواهان
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - اکو ایران /متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
حق سقط‌جنین و افراطی‌خواندن نامزدهای جمهوری‌خواه به دموکرات‌ها کمک کرد تا برخلاف انتظارات، در رقابت‌های کلیدی انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا پیروز شوند.
وحید کیانی| به نظر می‌رسید بخت با جمهوری‌خواهان همراه بود. از وضعیت اقتصادی نه‌چندان ایده‌آل گرفته تا سنت تاریخی شکست حزب حاکم بر کاخ سفید و منفورترین رئیس‌جمهور دموکرات از زمان جیمی کارتر، جریان محافظه‌کار را امیدوار کرد که می‌تواند در انتخابات میان‌دوره‌ای، رقبای چپی خود را شکست دهد.
اما صبح اعلام نتایج، موج قرمزی که همه منتظرش بودند تغییر مسیر داد و هرگز به ساحل نرسید.
برخی از تحلیل‌گران می‌گویند که تمرکز دموکرات‌ها بر مسئله سقط‌جنین و حرکت جمهوری‌خواهان به سمت نامزدهای جریان ترامپیسم، به تغییر سرنوشت انتخابات منجر شد.
بازار

پیام ویژه

دیوید کوهن، استاد علوم سیاسی دانشگاه آکرون اوهایو گفت که رأی ماه ژوئن دادگاه عالی آمریکا که حق تصمیم‌گیری در مورد حکم سقط‌جنین را از دولت فدرال سلب و به تک‌تک ایالت‌ها واگذار کرد، جان تازه‌ای به دموکرات‌ها داد.
کوهن تأکید کرد: این یکی از مهم‌ترین موضوعاتی بود که دموکرات‌ها را به پای صندوق‌های رأی ببرد.
در حالی که هنوز شمارش آرا در جریان بود و حزب جمهوری‌خواه می‌توانست کنترل کنگره، سنا یا هر دو را به دست آورد، در ساعات اولیه مشخص شد که دموکرات‌ها بهتر از انتظارات عمل کردند.
لارا براون، استاد علوم سیاسی دانشگاه جورج واشنگتن در مصاحبه‌ای گفت: قطعاً با معیارهای تاریخی، این شبی باورنکردنی برای دموکرات‌ها است. تا حالا سابقه نداشته است که حزب مستقر در کاخ سفید و مجلس، در انتخابات میان‌دوره‌ای عملکردی به این خوبی داشته باشند.
حتی با اینکه دموکرات‌ها کنگره را از دست دادند، اکثریت جمهوری‌خواهان به رهبری کوین مک‌کارتی در کنگره بسیار محدود و شکننده بوده و این یک پیروزی برای دموکرات‌ها بود.
شکست سنت‌های تاریخی
در انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا، معمولاً حزبی که کنترل کاخ سفید را در دست دارد کرسی‌های زیادی را در مجلس از دست می‌دهد.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق در سال 2018 ده‌ها کرسی کنگره را از دست داد. باراک اوباما نیز در سال 2010 اکثریت زیادی را در کنگره و سنا واگذار کرده و آن را شکستی ننگ‌آور توصیف کند. جورج دبلیو بوش و بیل کلینتون نیز کنترل سنا و کنگره را در انتخابات میان‌دوره‌ای کنترل از دست دادند.
معمولاً در یک انتخابات میان‌دوره‌ای، خصوصاً در چهار سال نخست رئیس‌جمهور مستقر، چینش 30 کرسی تغییر می‌کند.
اما امسال، حزب دموکرات جو بایدن کمترین شکست ممکن را شاهد بود و دستاوردهای قابل‌توجهی داشت.
این حزب در یکی از رقابتی‌ترین انتخابات تاریخ آمریکا، کرسی سنای ایالت پنسیلوانیا را به دست آورده و گِرِچن ویتمر و تونی اووِرز، به ترتیب در ایالت‌های کلیدی میشیگان و ویسکانسین، مجدداً به عنوان فرماندار انتخاب شدند.
دموکرات‌ها همچنین از درگیری‌های درون‌حزبی اجتناب کردند.
رقابت‌های سنا در ایالت‌های کلرادو و نیوهمپشایر که انتظار می‌رفت رقابتی باشد، در نهایت به‌آسانی نصیب دموکرات‌ها شد. در کنگره نیز بسیاری از نامزدهای دموکرات جان سالم به در برده و تنها چند حوزه انتخاباتی به دست جمهوری‌خواهان افتاد.
دغدغه توده‌ها
در بسیاری از کمپین‌های دموکرات‌ها، مسئله سقط‌جنین در کانون تبلیغات انتخاباتی بود. نامزدهای آن‌ها وعده محافظت از حق سقط‌جنین را داده و مخالفان جمهوری‌خواه خود را افراطی می‌نامیدند.
اکثریت قضات محافظه‌کار در دیوان عالی ایالات متحده، از جمله سه قاضی منصوب ترامپ، در ماه ژوئن حق تعیین و تکلیف قانون سقط‌جنین را از دولت فدرال سلب کرده و سرنوشت آن را به قانون‌گذاران هر ایالت واگذار کرد.
لارا براون گفت: رأی‌دهندگان نشان دادند که آمریکایی‌ها از افراطی‌های هیچ جریانی خوششان نمی‌آید.
کوهن نیز با اشاره به شکست چندین کاندیدای جریان محافظه‌کار، تأکید کرد که جمهوری‌خواهان به خاطر کیفیت پایین نامزدها شانس پیروزی را از دست دادند.
البته چهره‌های نزدیک به دونالد ترامپ، شکست نامزدهای مورد تأیید رئیس‌جمهور سابق را متوجه کمیته ملی حزب جمهوری‌خواه و سنگ‌اندازی‌های هسته قدرت و سیاست‌مداران مستقر در واشنگتن می‌دانند.
فارغ از بحران‌تراشی دموکرات‌ها از آنچه که آنها افراط‌گرایی جمهوری‌خواهان می‌نامند، دموکرات‌ها همچنین بر سوابق خود مانور دادند. حتی بایدن نیز، با عدم محبوبیت ظاهری خود، موفق شده بود لایحه بازسازی زیرساخت‌ها و قانون موسوم به «کاهش تورم» را به تصویب کنگره و سنا برساند.
علاوه بر این، وعده بایدن جهت بخشودگی 20 هزار دلار از بدهی دانشجویان باعث شد رأی‌دهندگان جوانی که بخش اصلی پایه مردمی حزب دموکرات را تشکیل می‌دهند، به پای صندوق‌های رأی بروند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1115997/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برخورد مرگبار پژو پارس با درخت؛ خودرو نصف شد

دستورالعمل رفاهیات کارکنان دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ شد

توقیف کامیونت با 24 میلیون تومان خلافی

دبیر سندیکای صنعت برق: اهمیت مدیریت مصرف برق کمتر از افزایش ظرفیت تولید نیست

قیمت جدید مرغ زنده و گوشت مرغ منجمد اعلام شد

نحوه استفاده شما از ChatGPT سن‌تان را مشخص می‌کند!

مجلس با افزایش قیمت اینترنت مخالف کرد

ترامپ در دیدار با بن سلمان: عربستان و آمریکا دوست یکدیگر هستند

ویتکاف دست به دامن تونی بلر شد

کشف بیش از 9 تُن انواع مواد مخدر در کشور

سرامیک خودرو چیست ؟ آموزش و اجرا

زیان 3 میلیارد دلاری هوندا از تعرفه‌های آمریکا

باگ عجیب آی‌مسیج اپل؛ وقتی برخی از پیام‌های صوتی ارسال نمی‌شوند

رهبر جمهوری شوروی سابق: تا 2028 عضو اتحادیه اروپا می‌ شویم

جیب‌بری در بی‌آر‌تی توسط یک مادر و دختر

افزایش و اصلاح قیمت 900 قلم دارو در سال گذشته

سرمقاله سازندگی/ سه پیام دور چهارم

6 کشته طی درگیری‌های ‌پایتخت لیبی

سوئد یک دیپلمات را به اتهام جاسوسی بازداشت کرد

مخالفت مجلس با افزایش تعرفه اینترنت موبایل

جزئیات دریافت وام مشاغل خانگی

زادروز نابغه فروتن و وارسته ایرانی

پادشاه انگلیس، میزبان ماکرون خواهد بود

یک خبرنگار دیگر در غزه به شهادت رسید؛ «حسن اصلیح» خبرنگار شهید شماره 215

آزادی 119 پناهجوی افغان از زندان‌های پاکستان

آمریکا پیشنهاد جدیدی در مورد غزه مطرح کرد

روسیه خود را برای مذاکرات استانبول آماده می‌کند

انهدام یک شرکت هرمی

فرجــــام شــــوم در کمپ ترک اعتیاد

سرمقاله اطلاعات/ این وضعیت دوام می‌یابد؟

جولان نظامیان اسرائیلی در جنوب لبنان

کالیفرنیا دستور جمع آوری چادرهای بی‌خانمان‌ها را صادر کرد

نشست ترامپ و بن سلمان در کاخ «یمامه» در ریاض

ادعایی درباره دستور رئیس قوه قضائیه در خصوص پرونده تتلو

فرار مالیاتی 350 فعال رمز ارز با 150 همت گردش مالی رو شد

جدیدترین آمار شهدا و مجروحان غزه

حمله هوایی به یک موتور سیکلت در لبنان

ادامه حملات به مناطق مختلف نوار غزه/ ساکنان غزه با قحطی و گرسنگی روبه‌رو هستند

عملیات قاطعانه پلیس علیه قاچاق سوخت در بندر کلاهی

تحویل پروژه‌های حمایتی مسکن در شهرها، فقط 6 درصد

وعده جدید دولت درباره تامین برق: 50 هزار مگاوات انرژی خورشیدی در کشور مستقر می‌شود

قیمت انواع تخم مرغ در بازار

اپل قرار است «کارخانه‌های پرتعدادی» در خاک آمریکا احداث کند

سرمقاله فرهیختگان/ آقایان! وقت جنگ سنگر را رها نکنید

جدیدترین آمار شهدا و مجروحان ناشی از حملات رژیم صهیونیستی به غزه

حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان

اژه‌ای: باید هزینه را برای جنایتکاران بالا ببریم

نماینده اسبق مجلس: عده‌ای جاسوس نمی‌گذارند ایران در شرایط جنگ اقتصادی با چین و روسیه رابطه خوبی برقرار کند

گفتگوی سه نفره ایلان ماسک، ترامپ و بن سلمان

آمریکا برنامه حمایت از پناهجویان را لغو کرد