پیام ویژه

آخرين مطالب

از مواجهه با باکو تا تقابل با دولت سوپرتندروی اسرائیل در سال جدید یادداشت

از مواجهه با باکو تا تقابل با دولت سوپرتندروی اسرائیل در سال جدید
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - فرارو /متن پیش رو در فرارو منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
مناسبات ایران با کشور‌های منطقه دیگر چالش مهم کشور در سال جدید خواهد بود. این‌که در سال 1402 چه چالش‌هایی در سطح منطقه‌ای برای تهران وجود خواهد داشت و استراتژیست‌های سیاست خارجی چه تصمیماتی را اتخاذ می‌کنند، در مقام مساله‌ای جدی مطرح است.
قاسم محبعلی، کارشناس حوزه سیاست خارجی و مدیر کل سابق خاورمیانه وزارت خارجه در گفتگو با فرارو در ارتباط با مهم‌ترین چالش‌های سیاست خارجی ایران در حوزه منطقه‌ای، بر این باور است که مهم‌ترین چالش ایران در خاورمیانه 1402 به تقابل ما با اسرائیل برمی‌گردد. به طور قطع برگشت نتانیاهو و به روی کار آمدن یک کابینه تندرو، تبعات و حواشی برای ما به همراه خواهد داشت. به عقیده من سطح تنش میان ما و اسرائیل در سال 1402 بیشتر خواهد شد و آن‌ها سعی خواهند کرد فضای عموی جامعه جهانی را برای ما بیش از امروز منفی کنند و بعید نیست در بعضی نقاط به صورت غیر مستقیم برخورد‌های نظامی هم میان نیرو‌های ایرانی و اسرائیلی نیز رخ بدهد.»
همچنین، در حوزه چالش‌های منطقه‌ای ایران در 1402، عبدالرضا فرجی‌راد، تاکید می‌کند: «در شمال، دولت جمهوری آذربایجان با توجه به ژئوپولتیک بسته ایران به دنبال مسیری است که بتواند ایران را از ارمنستان جدا کند. به عبارت ساده‌تر باکو به دنبال سوءاستفاده از موقعیت ایران در عرصه بین‌المللی است. ضمن اینکه در همین آذربایجان نفوذ و حضور اسرائیل بیشتر شده است و عملا با استفاده از این کشور، به نزدیکی مرز‌های ایران آمده‌اند. در جنوب هم تقریبا همین وضعیت داریم. اگر خاطرتان باشد در بهمن ماه سال گذشته اعلام کردند که بحرین یک جزیره را به اسرائیل فروخته است و این نشان دهنده حضور بیشتر نیرو‌های آن‌ها در جنوب ایران خواهد بود. امارات هم روابط خود را اسرائیل گسترش داده است و این‌ها عملا زنگ خطری برای ایران محسوب می‌شود و در سال جاری تبدیل به کی چالش جدی برای ما خواهد شد.»
بازار

پیام ویژه

فریدون مجلسی نیز با تاکید بر این که مهم‌ترین چالش منطقه‌ای سیاست خارجی ایران، موضوع «اسرائیل» است، اظهار داشت: «درست است که الان چین تنها پنجره بازمانده مبادلات پایاپای ایران است و از موقعیت ایران هم استفاده می‌کند و کمی گران‌تر به ما کالا می‌فروشد و کمی ارزان‌تر از ما نفت می‌خرد، اما به نظر نمی‌آید پنجره دائمی باشد. لابی‌های اسرائیلی به شدت در منطقه و غرب فعال هستند تا بتوانند این را نیز از ما بگیرند. همانطور که شاهد بودید آمریکا هم اقداماتی برای کاهش مبادلات ایران و چین انجام داده است و چینی‌ها هم تا حدود زیادی با کشور‌های حاشیه خلیج فارس نزدیک شده اند. منظور کلی من این است که این سطح از تنش میان ایران و اسرائیل قرار نیست شرایط ایران را در سال آینده مناسب کند.»

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1115999/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کشف بیش از 9 تُن انواع مواد مخدر در کشور

سرامیک خودرو چیست ؟ آموزش و اجرا

زیان 3 میلیارد دلاری هوندا از تعرفه‌های آمریکا

باگ عجیب آی‌مسیج اپل؛ وقتی برخی از پیام‌های صوتی ارسال نمی‌شوند

رهبر جمهوری شوروی سابق: تا 2028 عضو اتحادیه اروپا می‌ شویم

جیب‌بری در بی‌آر‌تی توسط یک مادر و دختر

افزایش و اصلاح قیمت 900 قلم دارو در سال گذشته

سرمقاله سازندگی/ سه پیام دور چهارم

6 کشته طی درگیری‌های ‌پایتخت لیبی

سوئد یک دیپلمات را به اتهام جاسوسی بازداشت کرد

مخالفت مجلس با افزایش تعرفه اینترنت موبایل

جزئیات دریافت وام مشاغل خانگی

زادروز نابغه فروتن و وارسته ایرانی

پادشاه انگلیس، میزبان ماکرون خواهد بود

یک خبرنگار دیگر در غزه به شهادت رسید؛ «حسن اصلیح» خبرنگار شهید شماره 215

آزادی 119 پناهجوی افغان از زندان‌های پاکستان

آمریکا پیشنهاد جدیدی در مورد غزه مطرح کرد

روسیه خود را برای مذاکرات استانبول آماده می‌کند

انهدام یک شرکت هرمی

فرجــــام شــــوم در کمپ ترک اعتیاد

سرمقاله اطلاعات/ این وضعیت دوام می‌یابد؟

جولان نظامیان اسرائیلی در جنوب لبنان

کالیفرنیا دستور جمع آوری چادرهای بی‌خانمان‌ها را صادر کرد

نشست ترامپ و بن سلمان در کاخ «یمامه» در ریاض

ادعایی درباره دستور رئیس قوه قضائیه در خصوص پرونده تتلو

فرار مالیاتی 350 فعال رمز ارز با 150 همت گردش مالی رو شد

جدیدترین آمار شهدا و مجروحان غزه

حمله هوایی به یک موتور سیکلت در لبنان

ادامه حملات به مناطق مختلف نوار غزه/ ساکنان غزه با قحطی و گرسنگی روبه‌رو هستند

عملیات قاطعانه پلیس علیه قاچاق سوخت در بندر کلاهی

تحویل پروژه‌های حمایتی مسکن در شهرها، فقط 6 درصد

وعده جدید دولت درباره تامین برق: 50 هزار مگاوات انرژی خورشیدی در کشور مستقر می‌شود

قیمت انواع تخم مرغ در بازار

اپل قرار است «کارخانه‌های پرتعدادی» در خاک آمریکا احداث کند

سرمقاله فرهیختگان/ آقایان! وقت جنگ سنگر را رها نکنید

جدیدترین آمار شهدا و مجروحان ناشی از حملات رژیم صهیونیستی به غزه

حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان

اژه‌ای: باید هزینه را برای جنایتکاران بالا ببریم

نماینده اسبق مجلس: عده‌ای جاسوس نمی‌گذارند ایران در شرایط جنگ اقتصادی با چین و روسیه رابطه خوبی برقرار کند

گفتگوی سه نفره ایلان ماسک، ترامپ و بن سلمان

آمریکا برنامه حمایت از پناهجویان را لغو کرد

متوسط هزینه ساخت هر مترمربع مسکن اعلام شد؛ وضعیت بحرانی برای خانه‌دار شدن

فرزین: بدون سوییفت با هر بانکی می توانیم ارتباط برقرار کنیم

رونمایی از فاز دوم اتصال شبکه شتاب ایران به میر روسیه

اظهارات سخنگوی دولت در مورد ماجرای نیترات موجود در هندوانه‌ها

صمصامی: برای گرفتن مالیات، فقط بلدند سراغ معلمان و بنگاه‌های تولیدی بروند

سرمقاله وطن امروز/ «مرگ خودخواسته» در «بن‌بست خودخواسته»

احوال پرسی ترامپ با مقامات عربستان

پیشنهاد دبیر کل پیشین ناتو برای تشکیل ائتلافی جهت تحریک ترامپ

حماس: آزادی الکساندر نتیجه مذاکرات بود نه فشار نظامی؛ نتانیاهو اسرائیلی‌ها را گمراه می‌کند