پیام ویژه

آخرين مطالب

فرمول کاهش تورم یادداشت

فرمول کاهش تورم
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - فرارو /متن پیش رو در فرارو منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
کشور‌های دیگر مانند آرژانتین و روسیه که تورم بالا دارند، چه کاری انجام می‌دهند؟ مگه بعد از شروع کرونا و حمله به اوکراین تورم اروپا به 7 درصد نرسید؟ مگه تورم آمریکا به 9 درصد نرسید؟ آن‌ها چه کردند؟ همه این‌ها سریعا با تسهیل زمینه‌های سرمایه گذاری و تولید، تورم را مهار و بعد هم کاهش دادند؛ بنابراین کاملا فرمول ساده و روشنی برای کاهش تورم وجود دارد
یک تحلیلگر مسائل اقتصادی گفت: «دیگر اهمیتی ندارد که بانک مرکزی یا شورای پول و اعتبار چه می‌کنند و چه اختیاراتی دارند. مهم این است که دولت چه تصمیماتی می‌گیرد. تا اینجای کار هم دولت هیچ برنامه و تصمیمی نداشته که تورم شکن باشند. واقعیت این است که تورم یک معلول رفتار‌های اقتصادی است نه علت. در هیچ اقتصادی تورم به عنوان یک عامل مورد توجه قرار نمی‌گیرد و این از اصول و مسائل ابتدایی علم اقتصاد است. حالا اگر دولت قصد دارد تورم‌شکنی کند، فرمول‌های آن هم کاملا مشخص است. یعنی هر جوانی که اقتصاد خوانده باشد می‌داند که فرمول‌های کاهش تورم چیست.»
 مسعود دانشمند عضو اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با فرارو عنوان کرد: «برای خیلی از مردم این سوال وجود دارد که در نهایت دولت و بانک مرکزی باید چه اقداماتی در راستای کاهش تورم در کشور انجام دهد. ببینید در خصوص بانک مرکزی به عنوان صندوق دولت نه به عنوان بانک مرکزی اقدام خاصی نمی‌تواند انجام دهد. زیرا بانک مرکزی به عنوان مدیر بازار پولی باید استقلال عمل داشته باشد تا بتواند فرمول‌های بازار‌های پولی را در مسیر افزایش و حفظ ارزش پول ملی در دستور کار قرار دهد. ولی در حال حاضر بانک مرکزی ایران صرفا صندوق دولت است. بانک مرکزی مستقل آن است که به مجلس پاسخگو باشد نه دولت. زیرا در این صورت است که می‌تواند در برابر زیاده‌خواهی و انتظارات بی مورد دولت ایستادگی کند و پاسخ منفی دهد.»
بازار

پیام ویژه

وی افزود: «از طرف دیگر شورای پول و اعتبار نیز در کشور ما کاملا دولتی است. حتی ترکیب آن هم از وزرا و اعضای دولت است و به همین دلیل خیلی نمی‌توان از آن هم انتظار خاصی داشته باشیم. علاوه بر این آنچه که در این شورا اجرایی می‌شود، همانی است که در هیات دولت تصویب می‌شود. البته از نهاد‌های دیگر مانند قوه قضائیه و مجلس هم در این شورا حضور دارند، اما عملا تاثیر چندانی در رویه این شورا ندارند.»
این تحلیلگر مسائل اقتصادی تاکید کرد: «با توجه به این‌ها که گفتم، دیگر اهمیتی ندارد که بانک مرکزی یا شورای پول و اعتبار چه می‌کنند و چه اختیاراتی دارند. مهم این است که دولت چه تصمیماتی می‌گیرد. تا اینجای کار هم دولت هیچ برنامه و تصمیمی نداشته که تورم شکن باشند. واقعیت این است که تورم یک معلول رفتار‌های اقتصادی است نه علت. در هیچ اقتصادی تورم به عنوان یک عامل مورد توجه قرار نمی‌گیرد و این از اصول و مسائل ابتدایی علم اقتصاد است. حالا اگر دولت قصد دارد تورم‌شکنی کند، فرمول‌های آن هم کاملا مشخص است. یعنی هر جوانی که اقتصاد خوانده باشد می‌داند که فرمول‌های کاهش تورم چیست.»
وی افزود: «کشور‌های دیگر مانند آرژانتین و روسیه که تورم بالا دارند، چه کاری انجام می‌دهند؟ مگه بعد از شروع کرونا و حمله به اوکراین تورم اروپا به 7 درصد نرسید؟ مگه تورم آمریکا به 9 درصد نرسید؟ آن‌ها چه کردند؟ همه این‌ها سریعا با تسهیل زمینه‌های سرمایه گذاری و تولید، تورم را مهار و بعد هم کاهش دادند؛ بنابراین کاملا فرمول ساده و روشنی برای کاهش تورم وجود دارد.»
دانشمند تصریح کرد: «حالا اگر در دولت قصد کاهش تورم وجود دارد باید در اولین گام تولید را سامان دهیم. وقتی تولید سامان پیدا می‌کند، نرخ اشتغال هم بالا می‌رود. وقتی اشتغال افزایش پیدا می‌کند، به تبع آن درآمد دولت هم بالا می‌رود. وقتی درآمد دولت افزایش پیدا می‌کند، از افزایش نقدینگی در کشور جلوگیری می‌شود. به همین دلیل است که می‌گویم اصلا اختیارات و برنامه‌های بانک مرکزی اهمیتی ندارد. زیرا آن‌ها نمی‌توانند بخش تولید را سامان دهند. دلیلش این است که علاوه بر همه این‌ها که تا اینجا گفتم، یک عامل بسیار مهم در اقتصاد ما وجود دارد که آن «سیاست زدگی اقتصاد» ما است. یعنی اگر ما الان بخواهیم تولید را سروسامان بدهیم و یک کالا تولید کنیم، به دلایل سیاسی امکان ورود به بازار جهانی را نداریم. ما حتی نمی‌توانیم مواد اولیه مناسب برای تولید وارد کشور کنیم؛ بنابراین ریشه همه مشکلات اقتصادی ما در عمق به سیاست برمی‌گردد.»
این کارشناس مسائل اقتصادی در پایان گفت: «ما حتی نمی‌توانیم سرمایه گذار خارجی جذب کنیم. بر اساس آمار‌ها دوران ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد تا امروز ما میانگین سالانه حدود 2/5 میلیارد سرمایه خارجی جذب کردیم ودر مقابل حدود 10 میلیارد سرمایه از کشور خارج شده است. این یعنی ما بستر لازم برای سرمایه گذاری در کشور نداریم. الان رتبه ما در فضای کسب و کار را بررسی کنید. یا ببینید رتبه ایران در شفافیت مالی و فساد اقتصادی چقدر است. در همه این‌ها ما رفوزه هستیم؛ بنابراین طبیعی است که نه سرمایه گذار داخلی برای ما بماند نه سرمایه خارجی وارد شود. تازه به ماند که ما مشکل FATF هم داریم؛ بنابراین همانطور که گفتم مسیر اصلاح اقتصاد از دالان سیاست می‌گذرد.»

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1119480/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بیت‌کوین به دنبال رکورد جدید

سرمقاله جام جم/ ضرورت‌ بهره‌گیری از فرصت‌های اتحادیه اوراسیا

آمریکا: حملات به یمن، ذخایر دفاع هوایی ما را تحلیل برد

مذاکره کلید نیست

سرمقاله همشهری/ عقب‌نشینی از بلوف سیاسی توسط یانکی کاخ‌سفید

معاون رئیس جمهور: کاهش جمعیت ابر بحران امروز کشور است

تایمز: یمن دست برتر را در نبرد با آمریکا دارد

سرمقاله اعتماد/ سفر ترامپ به منطقه: ابعاد و نتایج

توصیه‌های پلیس به رانندگان در زمان قطعی‌های برق و خاموشی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی

مشکلات اقتصادی، میراث شماست اما رئیسی نشان داد راه‌حل دارد

قفل پرونده FATF شکست

قطع برق صنایع بزرگ برای 2 هفته/ وزیر صمت: جای تاسف دارد

سرمقاله کیهان/ غائبان همیشگی کلاس تاریخ

فروش بیش از 10 هزار میلیارد تومان شمش طلا در 11 حراج

جنگ هند و پاکستان به دانشگاه‌ها هم کشیده شد

دیدار وزیران خارجه آمریکا و اوکراین در ترکیه

طلای جهانی تغییر مسیر داد

وزیر کار: در دهک‌بندی‌ها اطلاعات نادرست ارائه شد

پادوهای داخلی آمریکا اهانت‌های ترامپ به ایران را سانسور کردند

سرمقاله آرمان ملی/ سفر ترامپ به خاورمیانه

آتش‌سوزی مجتمع مسکونی در اکباتان تهران با 32 مصدوم

تورهای نامریی صیادان؛ بلای جان ماهیان سفید خزری در آستارا

60 درصد بازنشستگان تامین اجتماعی حداقل حقوق دریافت می‌کنند

اطلاعیه برای افراد تحت پوشش بیمه

فراخوان ثبت نام رایگان در طرح چکاپ سلامت در منزل

سرمقاله هم میهن/ دفاع از مجلس؛ چگونه؟

پوتین به استانبول نمیرود!

بزرگداشت شهدای خدمت فرصتی ارزشمند برای ترویج فرهنگ ایثار است

آغاز آماده سازی فاز دوم قطعه ایثارگران در شهر بوشهر

برگزاری برنامه های متنوع به مناسبت هفته بزرگداشت شهدای خدمت

مجوز افتتاح اولین شعبه بانک روسی در تهران صادر شد

سرمقاله دنیای اقتصاد/ اقتدار مالی، عقب‌نشینی نیست

پروژه مشترک انگلیس و آلمان برای تولید سلاح دوربرد

وقوع تندبادهای شدید در ارتفاعات طی روزهای پایانی هفته؛ توصیه هواشناسی برای طبیعت‌گردان

بررسی آخرین تحولات خاورمیانه در دیدار رئیس امارات و وزیر دفاع عربستان

بحران مهمات در ارتش آمریکا؛ باتلاق یمن گریبانگیر پنتاگون شد

بازداشت ضارب پرستار آی سی یو در گرمسار

وزیر کشور: باید فرش قرمز برای سرمایه‌گذار پهن کرد

سرمقاله خراسان/ بازی کثیف ترامپ با روان ملت ایران

هاآرتص دروغ بزرگ ارتش اسرائیل را فاش کرد

مالیات و جریمه سنگین برای به ‌کارگیری اتباع غیرمجاز!

پدر و پسر به هم رسیدند

این وام دست یافتنی‌ست

رویترز: چرا ترامپ ناگهان جنگ یمن را متوقف کرد؟

بلومبرگ: ترامپ به دنبال دور کردن پادشاهی‌های خلیج‌فارس از چین است

تحلیلگر اندیشکده خاورمیانه: ایران خواهان توافق است اما...

وزیر دفاع پاکستان: احتمال حمله دوباره هند وجود دارد

ناکامی پایداری‌ها

ترامپ در حاشیه جنوبی خلیج‌فارس

هشدار به فیش‌های نجومی