پیام ویژه

آخرين مطالب

هشدار یوشکا فیشر درباره باخت جهانی اروپا بين الملل

هشدار یوشکا فیشر درباره باخت جهانی اروپا
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - جنگ روسیه علیه اوکراین، رقابت چین و آمریکا، و ظهور قدرت‌های میانی جدید، سازماندهی مجدد نظم بین‌المللی را به یک ضرورت تبدیل می‌کند و این مساله اروپا را در یک نقطه ضعف مشخص قرار خواهد داد. اروپا برای پیشرفت در جهانی تحت سلطه دولت های بزرگ با بودجه نظامی رو به رشد، چاره ای جز تبدیل شدن به یک قدرت واقعی ندارد.

به گزارش جماران ، یوشکا فیشر، وزیر خارجه اسبق آلمان در تازه‌ترین یادداشت در پراجکت سیندیکیت می‌نویسد :
دوران ثبات جهانی پس از سال 1945 به پایان رسیده و گذشته است. از دنیای دو قطبی جنگ سرد گرفته تا دنیای تک قطبی تحت سلطه آمریکا که جایگزین آن شد همه مدت‌ها از نظم استراتژیک بهره‌مند شده‌ایم. اگرچه جنگ‌های کوچک‌تر (و حتی برخی از جنگ‌های بزرگ‌تر) از کره و ویتنام گرفته تا خاورمیانه و افغانستان وجود داشت اما نظام بین‌الملل به طور کلی پایدار و دست نخورده باقی ماند. با این حال، از آغاز هزاره جدید، این ثبات به طور فزاینده ای جای خود را به رقابت مجدد بین قدرت های بزرگ، از جمله ایالات متحده و چین، داده است.
علاوه بر این، مدتهاست که مشخص شده نفوذ سیاسی و استراتژیک و نقش هند، برزیل، اندونزی، آفریقای جنوبی، عربستان سعودی، ایران و سایر اقتصادهای نوظهور در سیستم جهانی افزایش خواهد یافت. در چارچوب تعمیق درگیری بین چین و ایالات متحده، این قدرت های در حال ظهور فرصت های زیادی خواهند داشت تا در کنار یکی از دو ابرقدرت قرن بیست و یکم حضور یافته و با دیگری رقابت کنند.
در همین حال، در روسیه، نخبگان سیاسی در تخیلات احیای قلمرو و وزن ژئوپلیتیکی اتحاد جماهیر شوروی – و امپراتوری روسیه قبل از آن، متوقف شده اند. در دوران ریاست جمهوری ولادیمیر پوتین، سیاست روسیه به طور فزاینده ای در جهت معکوس کردن میراث پس از جنگ سرد بوده است.
در مقابل، غرب - به معنای ایالات متحده و اتحادیه اروپا، پس از گسترش آن از سال 2004 - به حل و فصل اساسی چالش ها پس از جنگ سرد در اروپا پایبند بوده است. برای این منظور، به دفاع از ارزش‌های اساسی مانند حق تعیین سرنوشت کشورها و تخطی ناپذیری مرزهای شناخته شده بین‌المللی متعهد باقی مانده است.
این ارزش‌ها و تعهدات متفاوت باعث شد که درگیری بر سر جمهوری‌های سابق اتحاد جماهیر شوروی کاملاً اجتناب‌ناپذیر باشد، همانطور که در گرجستان در سال 2008 دیدیم. در اوکراین جرقه اولیه در 2014 و الحاق کریمه به خاک روسیه زده شد اما نقطه عطف در اواخر فوریه گذشته از راه رسید زمانی که کرملین تهاجم تمام عیار خود را به کشور آغاز کرده و به دوران صلح در اروپا پایان داد. در چنین شرایطی، قاره بار دیگر در حال تقسیم به دو اردوگاه است.
تلاش پوتین برای بازنویسی تاریخ به زور نه تنها یک تراژدی برای مردم اوکراین بلکه چالشی برای امنیت اروپا است. این همچنین توبیخ کل نظام بین المللی دولت-ملت ها است.
به هر حال، بسیاری از قدرت‌های جهانی جدید و نوظهور از جانبداری کامل و شفاف از اوکراین خودداری کرده‌اند و برخی - به پیروی از چین - صراحتاً از روسیه حمایت کرده‌اند یا به امید دستیابی به برخی مزیت‌های تاکتیکی «بی‌طرف» باقی مانده‌اند. نتیجه این است که این کشورها مایلند نقض آشکار اصول اساسی ثابت جهانی را نادیده بگیرند.
اما خطر گسترده‌تر برای نظام بین‌الملل نه از جنگ در اوکراین (روسیه ضعیف‌تر از آن است که یک تهدید واقعی جهانی ایجاد کند)، بلکه از وخامت روابط ایالات متحده و چین ناشی می‌شود.
درست است، علی‌رغم لفاظی‌های ستیزه‌جویانه چین بر سر تایوان و تمرین‌های دریایی تهاجمی آن در آب‌های اطراف جزیره، رویارویی تاکنون کمتر و بیشتر اقتصادی، فنی و سیاسی است اما نبود درگیری نظامی هم امیدبخشی واهی است زیرا این تنش فزاینده در نهایت یک درگیری با حاصل جمع صفر محسوب می شود.
برخی از بزرگترین بازندگان در این رویارویی احتمالا ژاپن و اروپا خواهند بود. شرکت‌های چینی ظرفیت‌های تولید گسترده‌ای را در صنعت خودرو ایجاد کرده‌اند - به‌ویژه در خودروهای الکتریکی (EVs) - و اکنون آماده هستند تا از خودروسازان اروپایی و ژاپنی که مدت‌ها در سطح جهانی تسلط داشته و مطرح هستند، پیشی بگیرند.
بدتر از آن، پاسخ واکنشی آمریکا به رقابت چین، دنبال کردن یک سیاست صنعتی است که به ضرر تولیدکنندگان اروپایی و ژاپنی تمام خواهد شد. به عنوان مثال، قوانین اخیر مانند قانون کاهش تورم، یارانه های زیادی را برای خودروهای تولید شده در ایالات متحده ارائه می دهد. از دیدگاه ایالات متحده، چنین سیاست‌هایی با یک تیر دو نشان را می زند: حفاظت از تولیدکنندگان بزرگ داخلی و ایجاد انگیزه برای آنها برای پیگیری توسعه خودروهای الکتریکی. نتیجه نهایی سازماندهی مجدد صنعت جهانی خودرو خواهد بود که در آن ژاپن و اروپا (در درجه اول آلمان) رقابت و سهم بازار خود را از دست می دهند. در این میان مبادا فراموش کنیم، این توسعه اقتصادی بزرگ صرفاً آغاز یک رویارویی جهانی بسیار بزرگتر و تجدید نظم استراتژیک است.
اروپا نه تنها باید برای حفظ مدل اقتصادی خود در طول این سازماندهی مجدد اقتصاد جهانی تلاش زیادی کند. همچنین باید هزینه های بالای انرژی، شکاف رو به رشد فناوری دیجیتال در مقابل دو ابرقدرت و نیاز فوری به افزایش هزینه های دفاعی برای مقابله با تهدید جدید روسیه را مدیریت کند.
با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری بعدی ایالات متحده، با توجه به احتمال نه چندان ضعیف بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، رسیدگی به همه این اولویت ها حتی فوری تر خواهند شد. بنابراین اروپا خود را به ویژه در مضیقه می بیند. اروپا در منطقه ای به طور فزاینده خطرناک قرار گرفته ، اما همچنان کنفدراسیونی از دولت-ملت های مستقل باقی می ماند که هرگز اراده ای برای دستیابی به یکپارچگی واقعی - حتی پس از دو جنگ جهانی و دهه ها جنگ سرد – از خود نشان نداده اند.
در جهانی تحت سلطه دولت های بزرگ با بودجه نظامی رو به رشد، اروپا هنوز یک قدرت واقعی نیست. این که آیا این وضعیت باقی می ماند یا نه به اروپایی ها بستگی دارد.
جهان منتظر رشد اروپا نخواهد بود. اگر اروپا قرار است با باز تعریف نظم جهانی امروز مقابله کند، بهتر است هر چه زودتر این کار را شروع کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1361665/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیش بینی قیمت دلار 24 اردیبهشت 1404

آغاز شمارش معکوس برای مستأجران / بیگی‌نژاد: اجاره مسکن با درآمد خانوارها متناسب نیست

مکرون و کوکایین؛ رسوایی یا شایعه‌سازی؟

یمن : فرودگاه بن گوریون را با موشک بالستیک هایپرسونیک هدف قرار دادیم

ایران 3.5 درجه گرمتر شد

سازمان غذا و دارو از اصلاح قیمت داروها خبر داد

تفاوت عجیب قیمت آرد آزاد و یارانه‌ای

اعتراض خریداران به تغییر قیمت در قراردادهای قطعی خودرو

قیمت خودروهای گروه بهمن

پیش‌بینی بورس چهارشنبه 24 اردیبهشت 1404

گزارشی از چرایی توقف حملات آمریکا به یمن

حضور خانوادگی مردم در نمایشگاه کتاب تهران

رییس سازمان غذا و دارو: قیمت داروها اصلاح می‌شود

پولدارها 29 برابر فقرا یارانه انرژی می‌گیرند

اجاره بها در تهران؛ مطالبه حداقل 20 تا 100 درصدی افزایش اجاره بها در مقایسه با سال گذشته را نشان می‌دهد

تعدیل نیروی گسترده در مایکروسافت؛ دست‌کم 6 هزار نفر اخراج می‌شوند

تأکید اردوغان بر کمک آنکارا برای توقف جنگ اوکراین

ترامپ بایدن شد؛ سردرگمی رئیس جمهور آمریکا در پیدا کردن مسیر!

واکنش‌ها به تغییر ساعت کار مدارس

وقتی سیب را به جای موز قالب می‌کنند!؛ واردات موز با مجوز سیب

قیمت نجومی گیلاس نوبرانه

واردات تلفن همراه مشمول دریافت ضمانت‌نامه بانکی در گمرک شد

نشست هم‌اندیشی کارشناسان حوزه آموزش شاهد و ایثارگر گلستان با حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان

دیدار چهره به چهره مدیر کل بنیاد مازندران با جامعه ایثارگری قائمشهر

برگزاری نخستین همایش بین‌المللی مصدومین شیمیایی با تأکید بر دیپلماسی ایثار و حمایت وزارت امور خارجه

پسر عموی مست، عشق دختر عمویش را کشت

کارشناس اورژانس ناجی دختر 6 ساله شد

برق اتمی نیروگاه بوشهر به مدار می‌آید

استاد دانشگاه جرج واشنگتن: ایران مهم‌ترین محور سفر ترامپ است

هشدار سطح نارنجی هواشناسی/آماده‌باش هلال‌احمر در شمال غربی و غرب کشور

برخورد دو پژو 405 سه قربانی گرفت

11 بانک روسی از کارت‌های ایرانی پشتیبانی می‌کنند، رونمایی از شبکه شتاب ایران و میر روسیه

رقم عجیب زیان صنعت کشور از قطعی برق؛ بیش از 20 میلیارد دلار

ساعت ارزان امیزفیت بیپ وارد بازارهای بیشتری می‌شود

شلیک موشک از یمن به اراضی اشغالی

ادعای تل‌آویو درباره تلاش برای ترور محمد السنوار

ترامپ: عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد

وزیر نیرو: سدها خالیست؛ چرا علما فکری نمی‌کنند؟

ماموریت ترامپ در قلب صحرا!

راننده و زن بدلکار روی سقف پراید دستگیر شدند

ابطال بیش از 7500 معاینه فنی در اردیبهشت امسال

ارزیابی سفیر سابق ایران در مسکو از «سفر پوتین به تهران»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان معزز «فرهادی تروجنی»

وزیر نیرو: برق را 5000 تومان می‌خریم 49 یا 39 تومان می‌فروشیم!

گزارش رئیس مرکز بهبود محیط کسب و کار از برخورد با مسئولان متخلف

آپدیت جدید گوگل مسیجز باعث ایجاد مشکل برای کاربران شد

ترامپ در خاورمیانه متفاوت

زلنسکی: تنها دیدار مستقیم با پوتین می‌تواند صلح را برقرار کند

گاردین: درخواست‌ ترامپ از اوکراین برنامه‌های اروپایی‌ها را به خطر انداخته است

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «خوراکیان»