پیام ویژه

آخرين مطالب

سرمقاله اعتماد/مهار تورم با دو رویکرد یادداشت

سرمقاله اعتماد/مهار تورم با دو رویکرد
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - اعتماد / « مهار تورم با دو رویکرد » عنوان سرمقاله روزنامه اعتماد نوشته علی قنبری است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
اعداد و ارقامی که دولت در مورد تورم می‌دهد قابل اتکا نیست. مقایسه آمار تورمی که دولت ارایه می‌کند در مقایسه با آنچه مشاهدات شهودی نشان می‌دهد، تفاوت فاحشی دارد. بر همین اساس بر این باورم تورم ارایه شده از سوی مرکز آمار که با تاخیر قابل‌توجهی در ماه‌های اخیر منتشر شد، تورمی کنترلی بوده است. صرفا مرور بهای چند قلم کالا ازجمله مسکن، خودرو، ارزاق عمومی و طلا که همواره رو به فزونی بوده به خوبی نمایانگر شرایط کنونی است کالاهایی که در بلندمدت نیز نشانی از کاهش آنها نمی‌بینیم. مدت‌هاست سفره مردم در حال آب رفتن است، اما امروز دهک‌های درآمدی به‌هم ریختن و به تبع آن طبقه متوسط در حال محو شدن است. در مقابل شاهد شکاف درآمدی زیاد بین دهک‌های بالا و پایین هستیم. به باور من دولت می‌خواهد صرفا آمار را پایین نشان دهد تا به جامعه بباوراند که شعار سال را محقق کرده یا در حال تحقق این شعار است. این درحالی است که ما امروز با تورم روبه‌رو نیستیم. ما با ابرتورم روبه‌رو هستیم. زمانی می‌توانیم بگوییم تورم داریم که نرخ آن روی اعداد 20 الی 30 نشسته باشد. تورم ما اکنون بالای 50درصد است و تقریبا غیرقابل کنترل است. می‌گویم غیرقابل کنترل است، زیرا ردپای کنترل آن را نمی‌بینم. ما برای مهار این ابرتورم نیازمند ثبات سیاسی و اقتصادی در کشور هستیم. کشور نیازمند آرامش و حضور فعال همه اقشار در حوزه اقتصادی است. باید دولت دست از دخالت‌های مکرر در اقتصاد بر دارد و فضا را برای فعالیت بخش خصوصی آن‌هم بدون حاشیه آماده کند. دولت باید مسائل خود را با اروپا و امریکا حل کند. باید به FATF بپیوندد و در جذب سرمایه‌گذاری خارجی کوشا باشد. امروز سهم سرمایه‌گذاری در بخش تولید در شرایط بسیار نامساعدی قرار دارد. بر همین اساس نیز شاهد رشد صفر درصدی تولید و اقتصاد هستیم. در برنامه ششم توسعه ما باید رشد اقتصادی 8 الی 10درصدی را پیش‌بینی کرده بودیم. اما براساس داده‌های رسمی این نرخ 1.2درصد است 1.2 یعنی هیچ. امروز ما به جای رشد شاهد رکود هستیم. پس برای حذف این رکود نیاز به سرمایه‌گذاری هستیم. رشد سرمایه‌گذاری رشد تولید را رقم می‌زند و رشد تولید کاهش تورم را هموار می‌کند. 
تورم امروز ما به دنبال کاهش تولید شکل گرفته است. وقتی تولید کم می‌شود، عرضه هم کم می‌شود ولی تقاضا کم نمی‌شود. در نتیجه تورم روز به روز افزایش پیدا می‌کند. شاه‌کلید مهار تورم افزایش سرمایه‌گذاری خارجی و بخش خصوصی داخلی است. ما در یک دوره پنج‌ساله حداقل نیازمند 200 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری هستیم. برای رقم خوردن این هدف نیازمند اصلاح روابط بین‌المللی از سوی دولت هستیم. در ضمن دولت باید پایش را از اقتصاد خارج کند و فضا را برای رقابت سالم بخش خصوصی فراهم کند. در این فضاست که بخش خصوصی داخلی به میدان سرمایه‌گذاری ورود پیدا می‌کند. اما در کوتاه‌مدت و در یک سال اخیر باید دولت بودجه جاری را کاهش دهد و در مقابل بودجه عمرانی را افزایش. دولت باید بودجه نهادهای حاکمیتی از جمله صدا و سیما و حوزه را کاهش دهد و در مقابل بودجه عمرانی را که اثر مستقیم بر تولید و اشتغال می‌گذارد را افزایش دهد. روابط خارجی را تسهیل کند و بهبود ببخشد در راستای حذف تحریم‌ها گام بردارد. دستش را برای جلب کمک به سمت بخش خصوصی دراز کند و در مقابل موانع محیط کسب و کار را حذف کند.
به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1365966/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

راننده و زن بدلکار روی سقف پراید دستگیر شدند

ابطال بیش از 7500 معاینه فنی در اردیبهشت امسال

ارزیابی سفیر سابق ایران در مسکو از «سفر پوتین به تهران»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان معزز «فرهادی تروجنی»

وزیر نیرو: برق را 5000 تومان می‌خریم 49 یا 39 تومان می‌فروشیم!

گزارش رئیس مرکز بهبود محیط کسب و کار از برخورد با مسئولان متخلف

آپدیت جدید گوگل مسیجز باعث ایجاد مشکل برای کاربران شد

ترامپ در خاورمیانه متفاوت

زلنسکی: تنها دیدار مستقیم با پوتین می‌تواند صلح را برقرار کند

گاردین: درخواست‌ ترامپ از اوکراین برنامه‌های اروپایی‌ها را به خطر انداخته است

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «خوراکیان»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «خرمی»

دوربین 360 درجه لامپی؛ انتخابی هوشمندانه و بی‌دردسر برای تامین امنیت!

کلاهبرداری 4 میلیاردی از 6 نفر با رسید جعلی طلا

11 بانک روسی از کارت‌های ایرانی پشتیانی می‌کنند، رونمایی از شبکه شتاب ایران و میر روسیه

فرزین: نیازی به استفاده از سوئیفت نداریم

آقایان این حیات خلوت را جمع کنید

کاخ سفید: ترامپ با الجولانی دیدار کوتاهی خواهد داشت

ثبت دمای بی‌سابقه در تهران؛ رکورد 50 ساله شکسته شد

افزایش محدود قیمت سکه و طلا؛ دلار ثابت ماند

قطعه‌سازان ایرانی در روسیه

آیا کنسرسیوم غنی‌‏سازی راهکار حل اختلاف‏‌ هسته‌‏ای ایران و غرب است؟

ترامپ: ولیعهد عربستان با وجود سن کم از حکمت برخوردار است

کاخ سفید: بزرگترین قرارداد فروش تسلیحات در تاریخ را با عربستان امضا کردیم

نزاع دسته جمعی طایفه‌ای منجر به قتل شد

پاسخ حقوقی ایران به تحریف گوگل؛ کار به دادگاه کشیده می‌شود

چه کسانی از قطار دولت پیاده خواهند شد؟

زندانی در زمان تغییر شیفت پرستاران از بیمارستان گریخت

بانویی که از روز اول حادثه بندرعباس، میدان را خالی نکرد

نرخ خرید حمایتی گوشت گوساله مشخص شد

آیا گران کردن قیمت کیفیت اینترنت را بالا می‌برد؟

وداع با اسلحه

رمزگشایی از سفر پوتین به تهران

ایران و آمریکا؛ ترامپ نیازمند پیروزی‌های مقطعی است

ترامپ: ولیعهد عربستان با وجود سن کم از حکمت برخوردار اس

دستگیری 18 قاچاقچی سازمان یافته احشام؛ 589 راس گوسفند غیرمجاز کشف شد

طرح جدید آمریکا برای مذاکرات آتش‌بس در غزه

پارلمان گرجستان انحلال حزب ساکاشویلی را کلید زد

رویترز: عربستان در حال رایزنی برای خرید اف-35 از آمریکاست

زلنسکی: اگر پوتین بیاید، به استانبول می‌روم

یورش ده‌ها شهرک‌نشین صهیونیست به مسجد الاقصی

ماجرای سرقت 10 هزار دلار از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران چه بود؟

نرخ خرید حمایتی گوشساله مشخص شد

کارکنان کمپ غیرقانونی فرد معتاد را خفه کردند؛ رها کردن جسد مقابل بیمارستان

بازارهای سهام آسیا بی‌رمق شدند

گوگل لوگوی خود را تغییر داد

تجهیز ارمنستان به سامانه‌های موشکی هند؛ آرایش جدید در قفقاز؟

شلیک قاچاقچیان مواد مخدر به ماموران پایتخت؛ 3 متهم دستگیر شدند

ایران از صادرکننده انرژی به واردکننده تبدیل شد؛ راه‌حل کجاست؟

امضای سند شراکت راهبردی میان ترامپ و بن سلمان